16 asperges
2 zachtgekookte eitjes
1 eetlepel minarine
een handvol basilicumblaadjes
250g krielaardappelen
Schil de asperges met een dunschiller en breek het uiteinde af.
Kook de asperges gaar.
Plet de eitjes en meng ze met de fijngesnipperde basilicumblaadjes en de minarine
Kook de aardappelen gaar
Laat het ei-minarine-mengsel smelten op de warme asperges
Tip: De vetstof wordt niet gebruikt om te bakken. Je kan dus een minarine (smeervetstof) gebruiken in plaats van een margarine (bakvetstof). Een margarine bevat standaard +/- 82% vet, een minarine (minder dan) de helft.
2) Asperges met Maredsous Light (www.maredsouskazen.be)
Voor vier personen:
1 kuipje Maredsous Light
70 ml halfvolle melk
24 asperges
8 sneetjes Ardense ham
Schil de asperges en snij het einde proper af.
Kook de asperges gedurende 15 minuten in kokend water.
Meng de Maredsous light samen met de melk op een zacht vuurtje om een Maredsous kaassaus te verkrijgen.
Rol 3 asperges samen met een sneetje Ardense ham
Bedek de asperges met de Maredsous light kaassaus.