De diëtist online
Categorieën
  • Een woordje over mij (1)
  • Gezonde keukentips (10)
  • Ingrediënten (7)
  • Productbesprekingen drankjes (5)
  • Productbesprekingen maaltijdcomponenten/maaltijden (12)
  • Productbesprekingen tussendoortjes (13)
  • Productbesprekingen vet- en zoetstoffen (2)
  • Productbesprekingen zuivel(vervangers) (17)
  • Recepten drankjes, tussendoortjes en desserten (16)
  • Recepten ijsjes (12)
  • Recepten ontbijt en lunch (16)
  • Recepten salades (24)
  • Recepten soepen, hapjes en voorgerechten (8)
  • Recepten warme maaltijd (61)
  • Voeding en gezondheid (29)
  • Weetjes (46)

  • De diëtist online op internet
  • Facebookpagina
  • Website
  • Website groepspraktijk

  • Zoeken in blog


    20-09-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alpro Coconut Cuisine

    Alpro heeft ondertussen 4 producten in haar Cuisine-gamma: Alpro Soja Cuisine, Alpro Soja Cuisine Light, Alpro Rijst Cuisine en nu dus Alpro Kokosnoot Cuisine. De eerste drie zijn gezonde alternatieven voor dierlijke room, maar geldt dat ook voor de nieuwste variant?

    Kokosproducten, zeker kokosvet, worden vaak aangeprezen als weldadig voor de gezondheid. Dit is raar, want kokosvet bestaat voor meer dan 90% uit verzadigde vetzuren. In het algemeen kunnen we zeggen dat een verhoogde inname van dit soort vetten de slechte LDL- cholesterol en bijgevolg het risico op hart- en vaatziekten doet stijgen. Nu is het wel zo dat niet alle soorten verzadigd vet hetzelfde effect hebben. Laurinezuur is een voorbeeld van een verzadigd vetzuur dat ook de goede HDL-cholesterol verhoogt, wat op zich een gunstig effect heeft op hart en bloedvaten. En, inderdaad, in kokosvet bevindt zich relatief veel laurinezuur. Dit is dan ook één van de argumenten die aangehaald worden om kokosvet aan te prijzen. Wat men er echter wel vergeet bij te zeggen is dat kokosvet ook heel wat andere verzadigde vetzuren bevat, vetzuren die de slechte cholesterol wel de hoogte injagen. Het eindoordeel is dus nog steeds negatief, waardoor kokosvet en kokosproducten in het algemeen beperkt zouden moeten worden in een gezonde voeding.

    Het hoofdbestanddeel van Alpro Kokosnoot Cuisine is kokosnootmelk. Het logische gevolg is dat dit product bijna uitsluitend verzadigde vetzuren bevat en dus niet in een hartvriendelijke voeding past.

    Als we Alpro Kokosnoot Cuisine echter vergelijken met gewone kokosmelk, vallen er ook positieve zaken op: het totale vetgehalte ligt 30% lager en de hoeveelheid kcal per 100 mL is gehalveerd. 

    Sommige gerechten vragen nu eenmaal om kokosmelk. Zo'n maaltijden zetten we om gezondheidsredenen best niet te vaak op het menu. De keren dat we er wel voor kiezen, is Alpro Kokosnoot Cuisine een licht alternatief voor gewone kokosmelk.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs