1) Zalmcarpaccio met aardbeien
Voor 2 personen: Snijd 300 g zalm in dunne plakken. Snijd ½ venkelknol in kleine blokjes. Doe de zalm en de venkel in een kom en voeg 2 eetlepels olijfolie, 3 takjes verse tijm en een snufje zout en peper toe. Meng het geheel goed. Zet de kom ca. 1 uur in de koelkast. Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan op hoog vuur. Voeg 1 theelepel venkelzaad toe en bak ca. 2 minuten. Voeg 350 g aardbeien (gewassen en in plakjes) toe aan de pan. Bak ca. 3 minuten. Voeg 1 eetlepel balsamicoazijn toe. Haal de pan van het vuur. Verdeel de zalm over een plat bord. Strooi het aardbeienmengsel eroverheen.
2) Aardbeiencrostini
Voor 4 personen: Verwarm de oven voor op 170°C. Doe 250 g aardbeien (gewassen en in plakjes), 150 g cherrytomaten (in vieren) en 2 eetlepels verse basilicum (fijngesneden) in een kom en meng door elkaar. Breng op smaak met peper. Snijd een bruin stokbrood in dikke plakken. Leg de plakken op een met bakpapier beklede bakplaat en besmeer met 2 eetlepels vloeibare honing. Bak de broodjes 10 à 15 minuten in de oven. Verdeel het aardbeien-tomatenmengsel over de broodjes.
Bron: Gezond Eten magazine, juni 2015
|