Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek
Kok Vacatures Nl
Welkom bij Dokter Dieet Advies
Steun het IDF Support IDF Steun het Diabetesfonds Check for Obesitas and Diabetes! Word bewust van Obesitas & Diabetes!
About: Dokter on line
· Snel · Voordelig · Discrete verzending . Erkende Artsen · Authentieke medicijnen · De grootste online -apotheek · Geen afspraak nodig · Vertrouwelijk en veilig · Geen wachtkamer · Bestel thuis of op het werk · 20% korting op sommige kosten voor trouwe klanten!
Dokteronline biedt een service tussen arts, apotheek en u als klant. Na goedkeuring schrijft één van de onafhankelijk aangesloten artsen een recept voor uw medicijn of geneesmiddel, dat vervolgens door een Europese online apotheek wordt uitgeleverd en via de post bij u thuis wordt bezorgd.
Dokteronline offers an intermediary service of a doctor and pharmacy in one, also called an internet pharmacy or online pharmacy. You can request a medical consultation for a certain treatment, if this request is granted by the doctor then a prescription is issued, which will be sent to you by a European online pharmacy, in a discreet package. So at Dokter online you can order your medicine online, so that you will receive your medication conveniently at home.
Recept:Frambozen met crème van sinaasappellikeur, vanillecustard, in champagne gedrenkte biscuit en krakelingen
Benodigdheden voor vier personen:
Voor de biscuit: 3 stuks ronde biscuit van 1 cm dik en 5 centimeter doorsnede. U kunt hiervoor een biscuitbodem nemen en er drie rondjes uitsteken.
Voor de suikersiroop: -100 gram kristalsuiker mengen met 100 gram water, aan de kook brengen en laten afkoelen -100 gram champagne maar ook een witte mousserende wijn mag.
Voor de crème van sinaasappellikeur: - 35 gram custardpoeder - 1 vanillestokje - 150 gram zeer fijne suiker - 500 gram melk - 250 gram mascarpone - 250 gram biogarde - 250 gram slagroom, die half geslagen is ( dus nog een beetje vloeibaar, yoghurtdikte) - 25 gram Cointreau of Grand Marnier
Voor de krakelingen: -1 plakje bladerdeeg met velletjes van 10 x 10 cm - 100 gram zeer fijne suiker
Voor de frambozen: - 2 bakjes frambozen - 100 gram frambozenpuree - 10 blaadjes gele viooltjes ( niet uit de eigen tuin)
Bereiding: Meng de suikersiroop met de champagne of de mousserende wijn en giet dit over de biscuitrondjes en laat de drank goed in de rondjes trekken.
Halveer vervolgens het vanillestokje in de lengte en schraap de vanille eruit. Breng driekwart van de melk aan de kook met het vanillestokje en het vanillemerg. Laat alles 10 minuten op een zacht vuur trekken.
Meng intussen de custardpoeder met de suiker en roer dit met de achtergehouden melk goed glad. Giet daarna een klein deel van de kokende melk bij het custard/melkpapje en roer dit glad. Haal de kokende vanillemelk van het vuur en voeg onder constant roeren de twee mengsels bij elkaar in een pan. Breng alles aan de kook en laat 2 minuten goed doorkoken. Goed blijven roeren, anders brandt het aan!
Verwijder de vanillestokjes en roer het mengsel koud: Hiervoor plaatst u de pan op ijsblokjes of in ijskoud water en roer totdat alles koud is geworden. Roer daarna de mascarpone erdoor en spatel tot slot de yoghurt dik geslagen (slag)room er door samen met de sinaasappellikeur. Dit in de ijskast zetten of meteen in een spuitzak doen en in de ijskast leggen.
Maak nu de krakelingen. Neem een plakje bladerdeeg en leg dit op de plank, die bestrooid is met zeer fijne suiker. Rol de bladerdeeg uit tot de helft groter is geworden. Strooi ruim suiker en vouw het plakje in drieën op en haal het nogmaals door de suiker.
Leg het rolletje in de diepvries gedurende 1 uur en snijd kleine reepjes. Leg die op bakpapier of een bakmat en bak ze af in een oven van 180 graden celsius gedurende 8 minuten.
Presentatie:
Leg in het midden van het bord het plakje doordrenkte biscuit en leg er de frambozen omheen.
Spuit met een spuitzak of leg met een lepel de vanillecrème op de biscuit en giet er de frambozensaus rondom.
Decoreer met de reepjes krakeling en gele vioolblaadjes.
0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen) Categorie:Recept van de dag Tags:Frambozen met vanillecustard
22-04-2011
Leptine Weight Loss pruimen is de meest eenvoudige, natuurlijke voeding die men na het avondeten inneemt. Deze natuurlijke biologische pruimen zijn geheel zonder chemicaliën en vol van voeding bovendien.
Green Coffee 800 + Slimming Green Tea Elite Leptine Weight Loss pruimen is de meest eenvoudige, natuurlijke voeding die men na het avondeten inneemt. Deze natuurlijke biologische pruimen zijn geheel zonder chemicaliën en vol van voeding bovendien.
0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen) Categorie:Green Coffee 800 + Slimming Green Tea Elite Tags:Leptine Weight Loss pruimen is de meest eenvoudige, natuurlijke voeding die men na het avondeten inneemt. Deze natuurlijke biologische pruimen zijn geheel zonder chemicaliën en vol van voeding bovendien.
- 1 rode peper - 1 eetlepel bieslook - 50 gr pijnboompitten - 15 blaadjes basilicum - 1 eetlepel mayonaise - 1 grote rechte komkommer - 50 gr veldsla, ruccola of ander slasoort - 0,5 bakje kruiden roomkaas (ik gebruik boursin)
Bereiding
Schil een mooie komkommer en snijd puntjes af van beide zijde van de komkommer.Snijd ongeveer 8 stukken en hol deze uit; maar hou wel een bodem.
Doe het restant van de komkommer in de blender. (het middenzaad wat u heeft uitgehold)50 gr pijnboompitten even bruin bakken in koekenpan en deze ook in de blender doen.Voeg mayonaise, roomkaas, sla, basilicum en bieslook toe.
Bbewaar een beetje bieslook voor garnering)
Deksel op de blender doen en pureer dit tot een glad mengsel.
Blender utizetten en met een spatel eruit halen.
Vul komkommerbakjes met vulling.
Rode peper wassen en van de zaadjes ontdoen. Heel klein snijden en op ieder komkommerbakje een aantal garneren. doe wat bieslook op elk bakje.
- 1 hele banaan - 0,25 yoghurt - een halve citroen - 2 sinaasappels - 1 kop koud water - naar believen ijsblokjes - 2 volle eetlepels honing (of suiker)
Bereiding
Schil het fruit en doe de sinaasappels en de citroen met een kop koud water in de blender. Mix alles tot sap en zeef zodat het vruchtvlees en de pitjes achterblijven.Doe sinaasappelsap terug in de blender en voeg yoghurt, banaan,honing en de l ijsblokjes toe. Mix hetgeheel 30 sconden en verdeel de smoothie over de glazen.
Twitter Cullinair Updates Recepten nieuws wijn journaal kooktips video instructies en nog veel meer tips en trucs voor de echte keukenprinsen en keukenprinsessen
Kook Beter Cullinair twitter Updates
<> Wijn Nieuws Journaal twitter
Kaas Info Het laatste nieuws
Cullinair Blog publiceert het actuele nieuws over koken, recepten, restaurants, wijn, kaas, kook tips, eten en drinken, video instructies van meesterchefs en nog veel meer..
Wijnuitgaillac.com Voor de beste wijnen tegen de scherpste prijzen uit Gaillac.
Wijn bewaren
Criteria voor het bewaren van wijn.
Een goede wijn wordt na verloop van tijd steeds beter, zolang deze onder de juiste omstandigheden wordt bewaard want wijn bewaren is lang niet zo simpel als het lijkt. Een mooie wijnkelder waar het ideale klimaat heerst is een goed begin maar die zijn in Nederland schaars. Een wijnkoelkast kan uw wijncollectie korte tijd op temperatuur houden, maar kan echt niet voldoen aan alle voorwaarden om wijn op langere termijn te bewaren.
Grote temperatuurschommelingen zijn funest voor uw wijnverzameling. Wijnen die constant worden blootgesteld aan sterk veranderende temperaturen, verliezen namelijk hun kwaliteit en de natuurlijke vitaliteit doordat het volume van de wijn uitzet of juist inkrimpt. De ideale temperatuur om zowel rood als wit te bewaren is rond de 12°C, met een variatie van maximaal een graad.
De meeste koelkasten op de markt zijn alleen in staat uw wijn te koelen. 's winters kan het echter gauw veel te koud worden, zeker als uw kast in een garage of kelder staat.
Een hoge luchtvochtigheidsgraad
Een vochtige omgeving is van levensbelang voor uw wijnen. Een hoge luchtvochtigheid garandeert namelijk de elasticiteit en dichtheid van de kurk, wat noodzakelijk is om oxidatie te voorkomen. Een te hoge vochtigheidsgraad kan er echter toe leiden dat de etiketten van uw wijn los gaan laten. De ideale luchtvochtigheidsgraad ligt daarom tussen de 60 en 75%.
Voldoende beluchting
Wijn is een levend product, dat moet kunnen ademen om volledig op smaak te komen. Daarom is het noodzakelijk dat de lucht rondom uw wijnen regelmatig wordt ververst. Niet alleen voorkomt dit nare geurtjes of een stoffige smaak die de wijn kan bederven, maar het gaat ook schimmelvorming in de kast tegen.
Veel wijnkoelkasten zijn hermetisch afgesloten, en bieden dus geen mogelijkheid tot een goede ventilatie. Andere systemen werken alleen met een ventilator. Deze zorgt er alleen voor dat de lucht blijft circuleren, maar aan verversen wordt niet gedacht. De wijnklimaatkasten van EuroCave zorgen wel voor deze verversing, met behulp van het kelderverluchtingseffect. Dit systeem voorziet in twee openingen achterin de kast, waartussen een drukverschil is opgebouwd. Hierdoor wordt de lucht in de kast constant ververst. Bovendien is de opening voorzien van een koolstoffilter, wat de vorming van nare geurtjes en schimmels voorkomt.
Een donkere omgeving
Een wijnfles is niet voor niets groen of bruin van kleur. Licht, en met name de UV-straling erin, heeft een desastreuze invloed op de kwaliteit van de wijn, door de oxidatie van tannine. Toch kan het UV-licht zelfs door het gekleurde glas van een wijnfles dringen. Het is daarom raadzaam uw wijnen in een donkere omgeving te bewaren.
Veel wijnkoelkasten zijn voorzien van een glasdeur. Deze bieden weliswaar een mooi uitzicht op uw wijncollectie, maar stellen deze ook bloot aan het gevaar van UV-straling. De glasdeuren van EuroCave zijn echter voorzien van een UV-filter, wat het schadelijk effect van licht van buitenaf tot een minimum beperkt.
Een trillingsvrije omgeving
Trillingen, hoe gering ook, verstoren het biochemische rijpingsproces van uw wijn. Een constant gezoem van elektrische apparaten of overlast van druk verkeer kunnen er toe leiden dat het verouderingsproces van de wijn versneld wordt en dat de tannine niet goed bezinkt. En dit heeft uiteraard een slechte invloed op de uiteindelijke smaak.
Bij veel wijnkoelkasten zijn de compressoren rechtstreeks aan de kast gemonteerd, waardoor constant trillingen aan de wijn worden doorgegeven. Dit is uiteraard verre van ideaal. De wijnkasten van EuroCave zijn wel voorzien van het unieke Vibration Exclusion System. Dit systeem verenigt meerdere beschermingstechnieken om te zorgen dat trillingen van de compressor niet doorgegeven worden aan de wijn. Daarnaast zijn de kasten voorzien van onafhankelijk verstelbare stelvoetjes, voor perfecte stabiliteit.
75gr.boter en 50gr.boter 2 1/4dl water,175gr.gezeefde bloem,1/2tl.zout,4 eieren{losgeslagen},175gr.gruyere,50gr.zongedroogde tomaat op olie{uitgelekt,zout.
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 200gr en smelt in een grote pan op laag vuur de boter en het water in een kleine 5 min.
Breng het aan de kook en roer er dan van het vuur af, bloem en zout doorheen met een houten lepel tot het mengsel een mooie gladde bal vormt.
Voeg een voor een de eieren toe , goed kloppend totdat het deeg glanst en voeg al roerend de gruyere toe.
Leg balletjes deeg van ca.2el.elk op een bakplaat en bak deze tot ze gerezen en goudbruin zijn.
Zet de oven uit en geef een snee aan de bovenkant van elk soesje om de stoom te laten ontsnappen.plaats dan de soesjes weer in de afkoelende oven ,haal ze eruit en laat ze dan 5 minuten afkoelen.
Maak intussen de vulling.
Doe de tomaten en de 50gr.boter in een keukenmachine en meng dit tot het een pasta geworden is.
Verdeel de pasta over de soesjes.
Gbruik een theelepel of een klein spuitmondje om ze te vullen.
Serveertips
Strooi de kaas overheen en zet ze even onder de grill..Gebruik iets meer tomaatjes.
Ingredienten ingredienten.nl: Kleurrijke foto's, een database met tienduizenden recepten en duizenden combinaties van bij elkaar passende ingrediënten
pasta startpagina.nl Honderden link met alles over pasta. Van recepten tot restaurants
Well water Well water is een bronwater/mineraalwater. Een kwart van de opbrengst naar simavi gaat, die er waterbronnen mee bouwt en 3e wereld landen.
Zout beperkt De meest complete website over zout en zoutbeperking.
Zoeken in blog
Zoekmachine Culinair
Culinaire Zaken Duizenden makkelijk toegankelijke recepten van heerlijke gerechten uit vele landen. recepten geordend op soort gerecht, land, indeling, ingredient en ingredientklasse, met veel uitleg en achtergrondinformatie bij ingredienten. bij elk recept een volledige bereidingswijze. http://www.xs4all.nl/~rjmmilt/
Restorant Zoek restaurants in belgië, restaurantgids, restaurantengids, uitgebreide en duidelijke informatie over restaurants , per provincie, type keuken, menukaarten, openingsuren, aankondigingen, kortingsbonnen, fotos, …..en ook voor vegetariërs http://www.restorant.be