-benodigdheden: 1 bundel prei - ongev. 500gr spinazie - 2 teentjes knoflook - 100gr gruyèrekaas - 2 eieren - 1dl room - p&z - 1dl melk - nootmuskaat - 1 kruimeldeeg
-werkwijze:
1. Leg het deeg in een taartvorm en druk goed aan.
2. Stoof de spinazie met de geperste knoflook. Kruid met p&z en nootmuskaat.
3. Snij het preiwit in fijne ringetjes en stoof kort in wat olijfolie. Kruid met p&z.
4. Laat beide groenten goed uitlekken in een vergiet, maar vang het kookvocht op.
5. Vul de taartbodem met laagjes prei en spinazie. Verwarm de oven voor op 190°.
6. Klop de eieren los met de room, de melk en het stoofvocht. Voeg een snuifje p&z toe.
7. Schenk het eiermengsel over de groenten en bestrooi met de gruyèrekaas.
8. Bak dit zo'n 25 minuten in de oven.
-tip: voeg evt 250gr gestoofde champignons toe
|