Inhoud blog
  • Kwartels met peperkoek, gebakken appel en saus van Sint Bernadus
  • Slibtong gevuld met mousse van langoestines en zongedroogde tommat met een saus van basilicum
  • mojito creme met italiaanse merengue
  • Macarons
  • choco
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Zoeken in blog

    Categorieën
  • aperitiefhapjes (4)
  • desserts (8)
  • hoofdgerechten vlees (2)
  • hoofgerechten vis (0)
  • kerstdiner (3)
  • koekjes (1)
  • soepen (0)
  • voorgerechten (3)
  • Rock & b

    04-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mojito creme met italiaanse merengue

     

    Ben. voor mojito creme: 13 gr boter, 10 ml bruine rum, 88 ml limoensap, 138gr eieren, muntblaadjes, 5 gr puddingpoeder, 25 gr rietsuiker.
    250 gr opgeklopte room (250 gr room + 10 gr bloemsuiker)

    Ww: Breng het limoensap tegen het kookpunt en neem van het vuur. Voeg de rum, de rietsuiker en de muntblaadjes toe en laat infuseren tot de suiker is opgelost. Zeef het sap.
    Klop de eieren los en voeg de puddingpoeder toe. Verwarm het gezeefde limoensap en voeg de boter toe. Laat de boter smelten in de vloeistof. Giet het eiermengsel door een zeef bij het sap en klop alles goed tot 85°.
    De creme is klaar als de eieren beginnen te binden. Giet de creme in een andere kom en laat afkoelen.
    Meng de cremen met de opgeklopte room.

    Ben. voor de merengue: 50 gr eiwit, 70 gr suiker, 30 gr suiker, 48 gr water.

    Ww: Verhit het water met de 70 gr suiker tot 120°. Klop ondertussen het eiwit in een keukenrobot op tot een stevige masss en voeg er de suiker aan toe. Giet het hete suikerwater geleidelijk in een fijn straaltje bij de draaiende eiwitten en klop verder op tot een stevige glanzende massa.

    Serveren: Spuit de mojitocreme met een spuitzak in een dessertglaasje tot op 2/3. Spuit er dan een toef merengue op.
    Bruin de merengue met een creme brûleebrander en rasp er wat limoenschil over. Steek er nog een muntblaadje op.




    04-09-2012 om 15:24 geschreven door sandra

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:desserts
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Macarons
    Ben: 55gr amandelpoeder, 100 gr bloemsuiker, 50 gr eiwit, 25 gr fijne suiker en kleurstof (verkrijgbaar in Aveve, wel poedervorm nemen, geen vloeibare).

    Ww: zeef het amandelpoeder en de bloemsuiker en meng goed, dit mengsle noemt men een broyage..
    Klop het eiwit op met de suiker tot een heel stevige massa. Voeg er dan de broyage aan toe en meng voorzichtig. Als laatste doe je de kleurstof erbij ( de hoeveelheid hangt af van de intensiteit van het kleur die je wil bekomen) en meng dit voorzichtig.
    Doe alles in een spuitzak en spuit rondjes op een bakplaat bedekt met bakpapier. Laat 30 minuten drogen en afbakken in een voorverwarmde oven op 140° gedurende 20 minuten.
    Laten afkoelen op een taartenrooster.
    Als ze afgekoeld zijn, dan neem je één macaron spuit je de vulling erop en dek je af met een tweede macaron.

    Vullingen:

    1. met marsepein: 10 ml kirsch, 70 gr kristalsuiker, 250 gr marsepein, 50 ml water.
    Kook het water met de suiker, laat dit afkoelen en voeg de likeur toe. Breek de marsepein in stukjes en meng dit onder de siroop tot wanneer je een mooie spuitbare massa hebt.

    2. Spicy: 150 gr slagroom, 150 gr fondantchocolade en smaakstof naar keuze ( kaneel, speculooskruiden, ...)
    kook de slagroom; los de chocolade op in de slagroom en laat afkoelen tot 25°. Smaakstof toevoegen en laten opstijven in de frigo tot het spuitklaar is.

    3. Ganache: 70gr boter, 40 gr deco icing white, 150 gr fondantchocolade en smaakstof (baileys, amaretto,.....)
    boter opkloppen met de deco icing tot boter wit ziet. Smelt de chocolade au bain marie (chocolade mag niet warmer worden dan 30°).
    De boter verder opkloppen en langzaam chocolade toevoegen. Op het einde de smaakstof (hoeveelheid naar keuze).
    zet 30 minuutjes terug in de koelkast en dan terug mixen. In spuitzak doen.

    4; Theevullingen
    150 gr slagroom, 150 gr fondantchocolade en zwarte thee, groene thee, kruidenthee, ....
    Kook de slagroom met de thee en laat nacht trekken. Giet dit door een zeef en laat opnieuw opkoken en doe dan vervolg van in vulling 2.

    04-09-2012 om 15:24 geschreven door sandra

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:koekjes
    20-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.choco
    Nodig voor 1 potje:
    1 ei, 50gr suiker, 33 cl melk, 37 gr pure chocolade, 33gr roomboter

    Ww:
    Klop de eieren met de suiker en de melk voortdurend op een vuur tot een stevige sabayon. De sabayon is klaar als je tijdens het kloppen de onderkant van de pan begint te zien.
    Roer  dan de chocolade door de sabayon tot alle chocolade gesmolten is.
    Roer er de roomboter door tot ook die gesmolten is. Gebruik echte boter en geen margarine (anders gaat het schiften).
    Doe het mengsel in een potje en laat 4h opstijven in de frigo. Bewaar ook in de frigo.

    Wil je koffiesmaak, vervang dan de melk door sterke koffie.
    Je kan er ook honing bij doen, doe dan helft honing en de helft suiker.

    20-02-2012 om 18:57 geschreven door sandra

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    15-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.warme beenham
    Ben:
    1 beenham (ongeveer 6kg, je kan bij de beenhouwer ook een stuk vragen, afhankelijk van het gewicht dat je nodig hebt) honing, mosterd, peper en provicaalse kruiden en 1 kruidnagel.
    Ww: Snij in het vetlaagje een raster met je mes (zo kunnen de kruiden goed doordringen in het vlees). Besmeer de ham met een mengeling van de honing, mosterd en de kruiden. Doe de ham volledig in aluminiumfolie en leg hem in een bakslee.
    Verwarm de ham gedurende 3 uur in een voorverwarmde oven van 140 °

    15-12-2011 om 20:20 geschreven door sandra

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerechten vlees
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.krabmousse
    Ben voor 8 glaasjes:
    2 blikjes krab, 200 gr room, peper en zout, mespunt cayennepeper
    Ww: Doe de krab met een 50 gr room in de blender, doe er peper en zout en cayennepeper bij en mix alles.
    klop de rest van de room op en spatel door de krabmix.
    Doe alles in een spuitzak en spuit in een aperitiefglaasje. versier met een kersttomaatje.

    15-12-2011 om 20:13 geschreven door sandra

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:aperitiefhapjes
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.coquilles met thaise dressing
    Ben voor 8 personen:
    8 verse sint jakobsvruchten, boter, sesamzaadjes, peper en zout
    1 rood chilipepertje, 2 lente uitjes,, koffielepel geraspte gember en look, 1/2 koffielepel sesamolie, 4 eetl sojasaus, sap van 1 citroen, 1 bosje verse koriander.
    Ww: Snij de koriander en het lente -uitje fijn. Snij het chilipepertje open, verwijder de pitjes en hak heel fijn. Doe dit alles samen met de sesamolie, sojasaus,de gember en look en citroensap in een shaker en schud heel krachtig. Zet weg in de frigo.
    Kruid de coquilles met peper en zout en bak kort en krachtig aan in boter (1 minuut aan beide kanten)
    Leg dit op een aperitieflepeltje en overgiet met de dressing. versier met een korianderblaadje.

    15-12-2011 om 20:08 geschreven door sandra

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:aperitiefhapjes
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.rivierkreeftstaartjes in truffelboter
    Ben voor 8 personen:
    8 gekookte rivierkreefstaartjes (of lagoustinestaartjes) , 1 bokaaltje truffelboter (vind je in de carrefour), peper en zout
    Ww: Doe de rivierkreeftstaartjes in een pan, kruid met zout en peper en doe er de truffelboter bij. Warm op op een zacht vuur, niet koken.
    Dien op in lepeltje.

    15-12-2011 om 20:08 geschreven door sandra

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:aperitiefhapjes
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.hoofdgerecht
    - warme beenham met provincaalse saus, pepersaus en champignonsaus
    kroketjes, knolselderpurree, gekaramelliseerd witloof, warm appeltje met veenbessensaus, gestoofde boontjes met spekjes, ....

    15-12-2011 om 19:52 geschreven door sandra

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:kerstdiner
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.aperitiefhapjes
    - Creme brulee van foie gras
    - ree mousse in een glaasje met een crumble van gedroogde bospaddestoelen
    - glaasje met krabmousse
    - coquilles met thaise dressing
    - rivierkreeftstaartjes met truffelboter
    - nacho's met het dipsausje van Eva

    15-12-2011 om 19:17 geschreven door sandra

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:kerstdiner
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.desserts
    - Witte chocolademousse met cuberdon
    - Bananentiramisu met baileys
    -
    - ijstaart van 'Missault'
    - zelfgemaakte pralines

    15-12-2011 om 18:03 geschreven door sandra

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:kerstdiner
    12-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Crême brulee met foie gras

    8  Personen

    Ben: 4 eidooiers, 50 g fijne kristalsuiker, 6 dl melk, 2 dl room met max. 35% V.G., 250 g rauwe foie gras van eend, 20 g bruine suiker of fijne kristalsuiker voor de korst
    Ww: Klop de eidooiers onder de kristalsuiker (50 g) tot een lichtgeel mengsel
    Giet de room en de melk in een pannetje en breng samen met de foie gras aan de kook. Mix deze bereiding en giet ze over het eigeel met de suiker.Giet de bereiding in niet te hoge ovenschaaltjes en schuif die 1 uur in een oven van 100 C°.
    Laat de potjes afkoelen in de koelkast en bestrooi ze met bruine suiker of fijne kristalsuiker. Zet ze 2 min onder de grill van de oven of schroei ze aan met een brandertje.

    Tip: dit kan je de dag voordien klaar maken en op het moment van opdienen de suiker schroeien met het brandertje of onder de grill zetten.

    12-12-2011 om 20:48 geschreven door sandra

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:aperitiefhapjes
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Petit- beurretaart - ééntje uit de grootmoeders tijd
    Voor 8 personen
    Ben: 250gr echte boter, 250 gr bloemsuiker, 1 pakje vanillesuiker, 2 pakjes petit beurrekoekjes en koude sterke koffie.
    Ww: Klop de boter zacht met een garde. Voeg beetje bij beetje de bloemsuiker en de vanillesuiker erbij.
    Leg eerst een laagje droge koekjes, hoeveel, bepaal je zelf welke vorm en grote je taart moet hebben. Besmeer met een laagje creme au beurre.
    Dop dan de volgende koekjes in de koffie (niet te lang op je hebt een papje) en leg er opnieuw een laagje  creme au beurre op. dit herhaal je tot alle koekjes op zijn.
    Als laatste laag kan je kiezen, je kan eindigen met een laagje creme au beurre, waar je dan hagelslag (muizestrontjes)overstrooit. Of je kan het feestelijker maken en er een ganache overgieten.
    Voor de ganache smelt je 100gr fondantchocolade in 50 gr room (wil je extra smaakje dan doe je 30gr room en 20 gr viooltjessiroop). Hier eindig je dan met een laagje koekjes, waar je dan de ganache over giet en mooi glad strijkt. Je zet je taart een kwartier in de diepvriezer om de ganache mooi op te stijven. Heb je nog wat creme au beurrre over, meng er dan 1 koffielepel oploskoffie of cacao poeder onder en doe in een spuitzak. Je kan je taart hiermee versieren.

    Tip:  Wil je je taart wat oppimpen doe dan een scheut rum in je koffie.

    12-12-2011 om 20:40 geschreven door sandra

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:desserts
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bananen tiramisu met baileys
    Ben voor een 10-tal glaasjes
    Ben voor de tiramisu: 2 bananen, 25 gr suiker, zaadjes van 1 vanillestokje, 250 gr mascarpone, 2 eiwitten, 1dl warme espressokoffie, 1/2 dl bayleys met munt en chocoladesmaak, 1/2 pakje boudoirs
    Ben: voor de versiering: 100 gr fondantchocolade, 50 gr witte chocolade
    Ww: Doe de boudoirs in de blender en hak ze heel fijn.
    Schil de bananen en pureer met de suiker en de vanillezaadjes in de blender. Meng er de mascarpone onder en de baileys en roer goed door met de klopper.
    Klop de eiwitten op en spatel voorzichtig onder het bananen - mascarponemengsel. Doe dit mengsel in een spuitzak.
    Neem een dessertglaasje en doe er een kofflepel gemixte boudoirkoekjes in. Giet er een koffielepel sterke koffie over en doe er dan een laagje bananen mascarpone op. Dan herhaal dit dit nog eens met een laagje koekjes en koffie en een laagje bananen mascarpone. Je zet de tiramisu in de koelkast.
    Als afwerking maak je gemarmerde chocoladeblaadjes. Hiervoor smelt je de fondanchocolade. Je pakt een snijplank in met aluminiumfolie en je giet het de chocolade uit op de snijplank. Je strijkt dit glad en fijn uit. Voor dat de fondantchocolade terug opgesteven is smelt je de witte chocolade en je giet dit kriskras over de fondantchocolade uit. je roert dan de mengsels een beetje door elkaar met een vork. je zal zien dat je mooie tekeningen bekomt. Dit steek je een kwartier in de diepvriezer. haal het er na een kwartier uit en breek het in kleine stukjes. Je kan het nog opwerken met een laagje goudpoeder (dit vind je in de aveve en doe je met een penseel over de chocolade) om het nog feestelijker te maken.
     Je steekt zo'n stukje chocolade recht in je mengsel.

    Tip: De chocolade kan je gerust al de week op voorhand klaarmaken. en de tiramisu maak je best 1 à 2 dagen op voorhand, de smaken komen nog beter tot zijn recht.

    12-12-2011 om 20:12 geschreven door sandra

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:desserts
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tiramisu met advocaat en speculaas
    Ben voor 12 -tal glaasjes: 1/2 pakje speculaas, 400 gr mascarpone, 1 zakje zwarte thee, 2dl advocaat, 5 eiwitten, 3 eidooiers, 4 eetl; suiker,1 zakje vanillesuiker.
    Ww: laat de thee goed trekken in warm water en laat afkoelen. Mix de speculoos in de blender. Klop de eiwitten stijf.
    Klop het eigeel samen met de suiker en de vanillesuiker. Klop er dan de mascarpone en de advocaat door.
    Schep er voorzichtig de opgeklopte eiwitten door. Doe dit mengsel in een spuitzak.
    Doe in de glaasjes een laagje speculaas en overgiet met de thee. Spuit dan wat mengsel hierover. Werk verder in laagjes.
    Zet het in de koelkast gedurende één nacht.
    Net voor het opdienen doe je nog een laagje speculaasmix erover (dit geeft dan een krokant gevoel).

    12-12-2011 om 20:11 geschreven door sandra

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:desserts
    26-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Witte chocolademousse
    Voor 8 personen
    Ben: 2 blaadjes gelatine, 300 gr room, 400 gr witte chocolade.
    Ww: Week de gelatine in koud water. Klop de room stijf op. Smelt de chocolade au bain marie of in de microgolf, maar laat hem niet boven de 30° komen, anders verbrand de chocolade.
    Los de gelatineblaadjes op in de warme chocolade en laat even afkoelen tot 25° maar zorg dat hij nog vloeibaar is. Spatel er dan de opgeklopte room onder.
    Doe je mengsel in potjes en laat 2h in de frigo rusten.
    Serveertip: Je kan het ook in een grote pot doen en dan quenelles van maken en op een bord serveren.

    26-11-2011 om 00:00 geschreven door sandra

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:desserts
    18-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gebakken eendenlever met pompoenconfituur

    Ben. voor 4 personen: 4 escaloppes eendenlever, 300gr pompoen in blokjes, 1 sinaasappel, 75 gr suiker, peper en zout.
    Ww: Stoof de pompoenblokjes met het sinaasappelsap en de suiker ongeveer 30 min. Mix met een staafmixer en laat afkoelen.
    Bak de lever in een pan op een hoog vuur en zonder vetstof. 2 minuten aan de ene kant en 2 minuten aan de andere kant. Breng op smaak met peper en zout.
    Haal de lever uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
    Serveren: neem een diep bord. Leg de afgekoelde confituur midden in het bord. Leg de lever er schuin op. en leg er een stukje geroosterd brood en een klein driehoekje peperkoek bij.

    18-11-2011 om 19:31 geschreven door sandra

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:voorgerechten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.carpaccio van sint jakobsvruchten met een vinaigrette van agrum
    voorgerecht voor 4 personen
    Ben. voor de vinaigrette: 1/2 pompelmoes, 2 appelsienen, 1/2 citroen, peper, zout, chillipoeder, 30 cl olijfolie en 1 advocado.
    Ben. voor de carpaccio: 400 gr sint jakobsvruchten, zout en peper.
    Ww: Pel de appelsienen en de pompelmoes. Snij de partjes uit de vliezen. Hou 6 partjes appelsien en 4 partjes pompelmoes apart en snij die in brunoise. Snij de advocado in blokjes.
    de partjes vruchten mag je mixen en mengen met de olijfolie en het citroensap. Breng op smaak met peper en zout en chillipoeder. Voeg er dan de brunoise van de vruchten en de advocado aan toe.
    Snij de sint jakobsvruchten in fijne plakjes en leg op een bord en kruid met peper en zout. Overgiet met de vinaigrette en laat 30 minuten marineren.
    Neem een diep bord en leg je sint jakobsvruchten in een cirkel. In het midden van de cirkel leg je wat gemengde sla die je overgiet met de vinaigrette.

    18-11-2011 om 00:00 geschreven door sandra

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:voorgerechten
    17-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Peperkoek
    Op verzoek van Eva

    Ben: 250gr roggebloem (ook gewone bloem gaat, maar de structuur is toch anders), 1 ei, 15 cl melk, 325 gr honing van oranjebloesem (heb je die niet dan is accacia ook lekker), 8gr bakpoeder, 6gr bicarbonaat, 1/2 kfl kaneelpoeder, 1/2 kfl gember, 1/2 kfl anijspoeder en een mespuntje zout.
    Ww: Meng de bloem met de bakpoeder, bicarbonaat en de kruiden.
    Kook de melk, neem dan van het vuur en los de honing en het zout hierin op.
    Meng de 2 bereidingen en klop er krachtig het ei bij met een klopper.
    Bekleed je bakvorm ( langwerpige cakevorm) met bakpapier en giet er dan je mengsel erin.
    Verwarm je oven voor op 170° en laat 40 minuten bakken.
    Ga met een mes of een prikker in je deeg om te kijken of het genoeg gebakken is (als er geen deeg meer kleeft aan je mes is dit ok).
    Ontvorm je peperkoek,laat afkoelen en wikkel hem in plastiekfolie en laat een dag rusten onderaan in de frigo.
    Je kan de peperkoek 2 weken bewaren in het onderste van je frigo.


    Lekker in winterse koude dagen met een tasje warme chocomelk!

    ps. Suggesties of opmerkingen zeer welkom

    17-11-2011 om 17:36 geschreven door sandra

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:desserts
    15-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Orangette in reverse
    Ben: 6 blaadjes gelatine, 80 cl vers fruitsap gezeefd en zeste van een halve appelsien, 1 eetl suiker en wat chocolade (druppels of reep die je in stukjes doet)
    Ww: Week de gelatine in koud water 5 minuten.
    Kook de fruitsap met de suiker en de zeste.
    Knijp de gelatine uit en los op in de warme fruitsap, nu niet meer laten koken.
    Giet je mengsel in de vormpjes en doe er wat chocoladestukjes bij.
    Laat 2h opstijven de frigo.

    Lekker!!!

    15-11-2011 om 00:00 geschreven door sandra

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:desserts
    09-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mijn eerste keer
    Hallo,

    Dit is de eerste keer dat ik blog, spannend!!!

    Grts X

    09-11-2011 om 16:04 geschreven door sandra

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)


    Archief per week
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 12/12-18/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Mailinglijst

    Geef je e-mail adres op en klik op onderstaande knop om je in te schrijven voor de mailinglist.




    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs