Voor 8 personen Op algemeen verzoek mijn eerste recept. En aangezien we in het digitale tijdperk leven leek me dit wel een interessant medium. Ben: 4 eierdooiers, 1 1/2 dl melk, 1/2 stokje vanille,125 gr suiker, 10 gr gelatine (dit is normaal gezien 5 blaadjes), 400gr banaan, 2,5 dl room, wat druppels citroensap. 100 gr chocoladedruppels (of een reep die je in stukjes breekt) en een weinig melk (10cl) Ww: * Laat de gelatine weken in koud water. * Klop de eierdooiers met de fijne suiker. * Laat de melk net opkoken met het vanillestokje, die je doormidden hebt gesneden en haal er dan het stokje uit. * Giet je mengsel van ei en suiker bij de melk en laat nog warmen tot 70° maar niet meer opkoken. * Neem van het vuur, knijp de gelatine uit en los die op in het mengsel van ei, melk en suiker. * Snij nu pas je bananen in schijfjes en besprenkel met wat citroensap(om het bruin worden tegen te gaan) terwijl je melkmengsel wat afkoelt. * Doe je bananen in de blender samen met je melkmengsel en mix tot je een egaal mengsel hebt. * Klop je room op en spatel dit onder je massa. * Doe dit in kleine glazen schaaltjes of bekertje. Zet je bavarois in de frigo en laat 1h opstijven. * smelt je chocolade au bain marie in de melk en giet de chocolade over je bavarois. Laat nog 1 h verder opstijven in de frigo. Voor de versiering kan je nog een toefje slagroom en een vers muntblaadje of een chocoladekoffieboontje opleggen. * Wil je er een taart van maken. Neem dan een springvorm en smeer die in met slaolie (om nadien je taart beter uit de vorm te krijgen). Maak een bodem van biscuitdeeg of maderakoekjes en giet daar je mengsel over. Je kan dit dan afwerken met een laagje chocolademousse. En versieren met toefjes slagroom en schijfjes banaan.