Inhoud blog
  • Kwartels met peperkoek, gebakken appel en saus van Sint Bernadus
  • Slibtong gevuld met mousse van langoestines en zongedroogde tommat met een saus van basilicum
  • mojito creme met italiaanse merengue
  • Macarons
  • choco
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Zoeken in blog

    Categorieën
  • aperitiefhapjes (4)
  • desserts (8)
  • hoofdgerechten vlees (2)
  • hoofgerechten vis (0)
  • kerstdiner (3)
  • koekjes (1)
  • soepen (0)
  • voorgerechten (3)
  • Rock & b

    16-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kwartels met peperkoek, gebakken appel en saus van Sint Bernadus
    Ben voor 2 personen: 4 kwartels, 1 sjalot, olijfolie,1 fles Sint Bernardus, 150 cl kalfsfond, boter, peper en zout (pezo), 1 jonagold en 2 sneetjes peperkoek.

    Ww kwartels: Snij de vleugeltjes al van de kwartels, wrijf de kwartels in met olijfolie en grof zeezout. Bak de kwartels aan in boter 2,5 minuut per zijde. Bak ook de vleugeltjes en de sjalot mee.
    Haal de kwartels uit, leg ze in een vuurvaste schotel en plaats ze in een voorverwarmde oven van 200° gedurende 7 à 10 minuten.
    De sjalot en de vleugeltjes laat je in je braadpan. Blus het braadjus in de pan met de kalfsfond en het bier. En laat voor de helft inkoken. Giet door een zeef en werk af met kleine klompjes koude boter en kruid af met pezo.
    Haal de kwartels uit de oven en laat rusten onder aluminiumfolie. Snij dan de billetjes eraf en de 2 filetjes.

    Ww peperkoek: snij peperkoek in reepjes en bak beide zijden in boter.

    Ww appels: snij appels in 8 partjes en verwijder klokhuis. Laat schil eraan. Bak aan in boter in een pan en strooi op het laatst wat suiker over en laat karameliseren.

    Dresseren: Lef 2 schijfjes peperkoek naast elkaar. Hierop de 2 filets, de appel en het kwartelbilletje. Overgiet met de saus en dien op met gebakken krieltjes.

    16-09-2012 om 19:01 geschreven door sandra

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerechten vlees
    15-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.warme beenham
    Ben:
    1 beenham (ongeveer 6kg, je kan bij de beenhouwer ook een stuk vragen, afhankelijk van het gewicht dat je nodig hebt) honing, mosterd, peper en provicaalse kruiden en 1 kruidnagel.
    Ww: Snij in het vetlaagje een raster met je mes (zo kunnen de kruiden goed doordringen in het vlees). Besmeer de ham met een mengeling van de honing, mosterd en de kruiden. Doe de ham volledig in aluminiumfolie en leg hem in een bakslee.
    Verwarm de ham gedurende 3 uur in een voorverwarmde oven van 140 °

    15-12-2011 om 20:20 geschreven door sandra

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerechten vlees


    Archief per week
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 12/12-18/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Mailinglijst

    Geef je e-mail adres op en klik op onderstaande knop om je in te schrijven voor de mailinglist.




    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs