Ben voor 8 glaasjes: 2 blikjes krab, 200 gr room, peper en zout, mespunt cayennepeper Ww: Doe de krab met een 50 gr room in de blender, doe er peper en zout en cayennepeper bij en mix alles. klop de rest van de room op en spatel door de krabmix. Doe alles in een spuitzak en spuit in een aperitiefglaasje. versier met een kersttomaatje.
Ben voor 8 personen: 8 verse sint jakobsvruchten, boter, sesamzaadjes, peper en zout 1 rood chilipepertje, 2 lente uitjes,, koffielepel geraspte gember en look, 1/2 koffielepel sesamolie, 4 eetl sojasaus, sap van 1 citroen, 1 bosje verse koriander. Ww: Snij de koriander en het lente -uitje fijn. Snij het chilipepertje open, verwijder de pitjes en hak heel fijn. Doe dit alles samen met de sesamolie, sojasaus,de gember en look en citroensap in een shaker en schud heel krachtig. Zet weg in de frigo. Kruid de coquilles met peper en zout en bak kort en krachtig aan in boter (1 minuut aan beide kanten) Leg dit op een aperitieflepeltje en overgiet met de dressing. versier met een korianderblaadje.
Ben voor 8 personen: 8 gekookte rivierkreefstaartjes (of lagoustinestaartjes) , 1 bokaaltje truffelboter (vind je in de carrefour), peper en zout Ww: Doe de rivierkreeftstaartjes in een pan, kruid met zout en peper en doe er de truffelboter bij. Warm op op een zacht vuur, niet koken. Dien op in lepeltje.
Ben: 4 eidooiers, 50 g fijne kristalsuiker, 6 dl melk, 2 dl room met max. 35% V.G., 250 g rauwe foie gras van eend, 20 g bruine suiker of fijne kristalsuiker voor de korst Ww: Klop de eidooiers onder de kristalsuiker (50 g) tot een lichtgeel mengsel Giet de room en de melk in een pannetje en breng samen met de foie gras aan de kook. Mix deze bereiding en giet ze over het eigeel met de suiker.Giet de bereiding in niet te hoge ovenschaaltjes en schuif die 1 uur in een oven van 100 C°. Laat de potjes afkoelen in de koelkast en bestrooi ze met bruine suiker of fijne kristalsuiker. Zet ze 2 min onder de grill van de oven of schroei ze aan met een brandertje.
Tip: dit kan je de dag voordien klaar maken en op het moment van opdienen de suiker schroeien met het brandertje of onder de grill zetten.