Inhoud blog
  • Kwartels met peperkoek, gebakken appel en saus van Sint Bernadus
  • Slibtong gevuld met mousse van langoestines en zongedroogde tommat met een saus van basilicum
  • mojito creme met italiaanse merengue
  • Macarons
  • choco
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Zoeken in blog

    Categorieën
  • aperitiefhapjes (4)
  • desserts (8)
  • hoofdgerechten vlees (2)
  • hoofgerechten vis (0)
  • kerstdiner (3)
  • koekjes (1)
  • soepen (0)
  • voorgerechten (3)
  • Rock & b

    15-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.warme beenham
    Ben:
    1 beenham (ongeveer 6kg, je kan bij de beenhouwer ook een stuk vragen, afhankelijk van het gewicht dat je nodig hebt) honing, mosterd, peper en provicaalse kruiden en 1 kruidnagel.
    Ww: Snij in het vetlaagje een raster met je mes (zo kunnen de kruiden goed doordringen in het vlees). Besmeer de ham met een mengeling van de honing, mosterd en de kruiden. Doe de ham volledig in aluminiumfolie en leg hem in een bakslee.
    Verwarm de ham gedurende 3 uur in een voorverwarmde oven van 140 °

    15-12-2011 om 20:20 geschreven door sandra

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerechten vlees
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.krabmousse
    Ben voor 8 glaasjes:
    2 blikjes krab, 200 gr room, peper en zout, mespunt cayennepeper
    Ww: Doe de krab met een 50 gr room in de blender, doe er peper en zout en cayennepeper bij en mix alles.
    klop de rest van de room op en spatel door de krabmix.
    Doe alles in een spuitzak en spuit in een aperitiefglaasje. versier met een kersttomaatje.

    15-12-2011 om 20:13 geschreven door sandra

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:aperitiefhapjes
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.coquilles met thaise dressing
    Ben voor 8 personen:
    8 verse sint jakobsvruchten, boter, sesamzaadjes, peper en zout
    1 rood chilipepertje, 2 lente uitjes,, koffielepel geraspte gember en look, 1/2 koffielepel sesamolie, 4 eetl sojasaus, sap van 1 citroen, 1 bosje verse koriander.
    Ww: Snij de koriander en het lente -uitje fijn. Snij het chilipepertje open, verwijder de pitjes en hak heel fijn. Doe dit alles samen met de sesamolie, sojasaus,de gember en look en citroensap in een shaker en schud heel krachtig. Zet weg in de frigo.
    Kruid de coquilles met peper en zout en bak kort en krachtig aan in boter (1 minuut aan beide kanten)
    Leg dit op een aperitieflepeltje en overgiet met de dressing. versier met een korianderblaadje.

    15-12-2011 om 20:08 geschreven door sandra

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:aperitiefhapjes
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.rivierkreeftstaartjes in truffelboter
    Ben voor 8 personen:
    8 gekookte rivierkreefstaartjes (of lagoustinestaartjes) , 1 bokaaltje truffelboter (vind je in de carrefour), peper en zout
    Ww: Doe de rivierkreeftstaartjes in een pan, kruid met zout en peper en doe er de truffelboter bij. Warm op op een zacht vuur, niet koken.
    Dien op in lepeltje.

    15-12-2011 om 20:08 geschreven door sandra

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:aperitiefhapjes
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.hoofdgerecht
    - warme beenham met provincaalse saus, pepersaus en champignonsaus
    kroketjes, knolselderpurree, gekaramelliseerd witloof, warm appeltje met veenbessensaus, gestoofde boontjes met spekjes, ....

    15-12-2011 om 19:52 geschreven door sandra

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:kerstdiner
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.aperitiefhapjes
    - Creme brulee van foie gras
    - ree mousse in een glaasje met een crumble van gedroogde bospaddestoelen
    - glaasje met krabmousse
    - coquilles met thaise dressing
    - rivierkreeftstaartjes met truffelboter
    - nacho's met het dipsausje van Eva

    15-12-2011 om 19:17 geschreven door sandra

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:kerstdiner
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.desserts
    - Witte chocolademousse met cuberdon
    - Bananentiramisu met baileys
    -
    - ijstaart van 'Missault'
    - zelfgemaakte pralines

    15-12-2011 om 18:03 geschreven door sandra

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:kerstdiner
    12-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Crême brulee met foie gras

    8  Personen

    Ben: 4 eidooiers, 50 g fijne kristalsuiker, 6 dl melk, 2 dl room met max. 35% V.G., 250 g rauwe foie gras van eend, 20 g bruine suiker of fijne kristalsuiker voor de korst
    Ww: Klop de eidooiers onder de kristalsuiker (50 g) tot een lichtgeel mengsel
    Giet de room en de melk in een pannetje en breng samen met de foie gras aan de kook. Mix deze bereiding en giet ze over het eigeel met de suiker.Giet de bereiding in niet te hoge ovenschaaltjes en schuif die 1 uur in een oven van 100 C°.
    Laat de potjes afkoelen in de koelkast en bestrooi ze met bruine suiker of fijne kristalsuiker. Zet ze 2 min onder de grill van de oven of schroei ze aan met een brandertje.

    Tip: dit kan je de dag voordien klaar maken en op het moment van opdienen de suiker schroeien met het brandertje of onder de grill zetten.

    12-12-2011 om 20:48 geschreven door sandra

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:aperitiefhapjes
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Petit- beurretaart - ééntje uit de grootmoeders tijd
    Voor 8 personen
    Ben: 250gr echte boter, 250 gr bloemsuiker, 1 pakje vanillesuiker, 2 pakjes petit beurrekoekjes en koude sterke koffie.
    Ww: Klop de boter zacht met een garde. Voeg beetje bij beetje de bloemsuiker en de vanillesuiker erbij.
    Leg eerst een laagje droge koekjes, hoeveel, bepaal je zelf welke vorm en grote je taart moet hebben. Besmeer met een laagje creme au beurre.
    Dop dan de volgende koekjes in de koffie (niet te lang op je hebt een papje) en leg er opnieuw een laagje  creme au beurre op. dit herhaal je tot alle koekjes op zijn.
    Als laatste laag kan je kiezen, je kan eindigen met een laagje creme au beurre, waar je dan hagelslag (muizestrontjes)overstrooit. Of je kan het feestelijker maken en er een ganache overgieten.
    Voor de ganache smelt je 100gr fondantchocolade in 50 gr room (wil je extra smaakje dan doe je 30gr room en 20 gr viooltjessiroop). Hier eindig je dan met een laagje koekjes, waar je dan de ganache over giet en mooi glad strijkt. Je zet je taart een kwartier in de diepvriezer om de ganache mooi op te stijven. Heb je nog wat creme au beurrre over, meng er dan 1 koffielepel oploskoffie of cacao poeder onder en doe in een spuitzak. Je kan je taart hiermee versieren.

    Tip:  Wil je je taart wat oppimpen doe dan een scheut rum in je koffie.

    12-12-2011 om 20:40 geschreven door sandra

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:desserts
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bananen tiramisu met baileys
    Ben voor een 10-tal glaasjes
    Ben voor de tiramisu: 2 bananen, 25 gr suiker, zaadjes van 1 vanillestokje, 250 gr mascarpone, 2 eiwitten, 1dl warme espressokoffie, 1/2 dl bayleys met munt en chocoladesmaak, 1/2 pakje boudoirs
    Ben: voor de versiering: 100 gr fondantchocolade, 50 gr witte chocolade
    Ww: Doe de boudoirs in de blender en hak ze heel fijn.
    Schil de bananen en pureer met de suiker en de vanillezaadjes in de blender. Meng er de mascarpone onder en de baileys en roer goed door met de klopper.
    Klop de eiwitten op en spatel voorzichtig onder het bananen - mascarponemengsel. Doe dit mengsel in een spuitzak.
    Neem een dessertglaasje en doe er een kofflepel gemixte boudoirkoekjes in. Giet er een koffielepel sterke koffie over en doe er dan een laagje bananen mascarpone op. Dan herhaal dit dit nog eens met een laagje koekjes en koffie en een laagje bananen mascarpone. Je zet de tiramisu in de koelkast.
    Als afwerking maak je gemarmerde chocoladeblaadjes. Hiervoor smelt je de fondanchocolade. Je pakt een snijplank in met aluminiumfolie en je giet het de chocolade uit op de snijplank. Je strijkt dit glad en fijn uit. Voor dat de fondantchocolade terug opgesteven is smelt je de witte chocolade en je giet dit kriskras over de fondantchocolade uit. je roert dan de mengsels een beetje door elkaar met een vork. je zal zien dat je mooie tekeningen bekomt. Dit steek je een kwartier in de diepvriezer. haal het er na een kwartier uit en breek het in kleine stukjes. Je kan het nog opwerken met een laagje goudpoeder (dit vind je in de aveve en doe je met een penseel over de chocolade) om het nog feestelijker te maken.
     Je steekt zo'n stukje chocolade recht in je mengsel.

    Tip: De chocolade kan je gerust al de week op voorhand klaarmaken. en de tiramisu maak je best 1 à 2 dagen op voorhand, de smaken komen nog beter tot zijn recht.

    12-12-2011 om 20:12 geschreven door sandra

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:desserts
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tiramisu met advocaat en speculaas
    Ben voor 12 -tal glaasjes: 1/2 pakje speculaas, 400 gr mascarpone, 1 zakje zwarte thee, 2dl advocaat, 5 eiwitten, 3 eidooiers, 4 eetl; suiker,1 zakje vanillesuiker.
    Ww: laat de thee goed trekken in warm water en laat afkoelen. Mix de speculoos in de blender. Klop de eiwitten stijf.
    Klop het eigeel samen met de suiker en de vanillesuiker. Klop er dan de mascarpone en de advocaat door.
    Schep er voorzichtig de opgeklopte eiwitten door. Doe dit mengsel in een spuitzak.
    Doe in de glaasjes een laagje speculaas en overgiet met de thee. Spuit dan wat mengsel hierover. Werk verder in laagjes.
    Zet het in de koelkast gedurende één nacht.
    Net voor het opdienen doe je nog een laagje speculaasmix erover (dit geeft dan een krokant gevoel).

    12-12-2011 om 20:11 geschreven door sandra

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:desserts


    Archief per week
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 12/12-18/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Mailinglijst

    Geef je e-mail adres op en klik op onderstaande knop om je in te schrijven voor de mailinglist.




    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs