Brouwmeester Jef Pirens heeft ivoor zijn 'Brewmanche of the Classics' een origineel recept in zijn ketels gebrouwen met de Mechelse brouwer Ludwig Ingels. Het bewijst hierbij dat samen artisanaal brouwen een mooi resultaat kan geven. Gebrouwen met pils- en tarwemout en tarwe met als hopsoorten Saaz en Cascade. Om de kruidigheid te dienen voegden ze koriander, sinaaszest, citroenverbane en de citrusvrucht Bergamot aan toe. Dit alles vormde een lekker frisse verschijnende smaak.
Proefkotje: Oud goud van kleur met een romige witte schuimkraag en pittige carbonatatie. In een fruitige (banaan, perzik)moutig aroma waarin ik een klein beetje ijzer ontwaarde maar die me een zachte bitterheid, zeer licht zurig zelfs de aandacht gaf en deed verlangen naar de eerst slok. Deze voelde aan als een zoet, mild gekruid emengeling van mout- en kleine hopbitterheid die samen met een aangename alcoholwarme je liet meevoeren naar een zachte, lichtzurige fris aanvoelende afdronk en je alweer uitnodigde naar een volgende slok. Lekkerbier om echt van te genieten.
D'Oude Maalderij, Ardooisestraat 130, Emelgem (Izegem) -0486 69 30 34 - doudemaalderij@hotmail.com
Het Anker, Guido Gezellestraat 49, Mechelen - 015 28 71 41 - info@hetanker.be
|