Arnadi de carabassa oftewel pompoendessert. ( Een klassiek gerecht uit Xativa in Valencia) Voor 10 personen:
Verwarm de oven voor op 200 graden ( gasstand 6). Snij 1,5 kilo pompoen in grote stukken en schraap de vezels en de pitten eruit. De stukken in een ovenschaal leggen en met folie afdekken. 20 minuten bakken of tot de pompoen zacht aanvoelt wanneer je er met een puntig mes in prikt. Het vel wegsnijden en het vruchtvlees pureren, dan in een zeef doen en zoveel mogelijk sap eruit persen ( dit lukte mij niet hoor...ik drukte alleen maar puree door de zeef...het ligt misschien aan de pompoensoort of het nodig is, bij mij maakte het uiteindelijk niet uit, mijn toetje was niet drassig of zo.) Klop 2 eieren met de geraspte schil van een halve citroen, 1 theelepel gemalen kaneel , 250 gram suiker en meng er 200 gram gemalen amandelen door. De gepureerde pompoen toevoegen en heel goed mengen, Een grote ovenvaste schaal invetten en het mengsel erin gieten. 1 Uur bakken of tot het stevig aanvoelt en de bovenkant lichtgekleurd is. Steek 50 gram blanke amandelen met de punt naar boven in het dessert. Strooi er pijnboompitten overheen en bestrooi met kaneel en poedersuiker. Koud serveren.
Op de foto kleine smaakvolle hokkaido pompoentjes.
Reacties op bericht (1)
18-11-2010
bonjour de hollande
Ik kom heel toevallig op je blog. Wat een leuke berichten en lekkere recepten. Ik heb zelf een aantal jaar in de Franche-Comté gewoond en herken veel van wat je schrijft. Leuk!!