Appels in Frankrijk
Foto
Categorieën
 • Aparte groentes (17)
 • Appelvrouw&Lie (76)
 • De tuin (76)
 • Dorpsleven (34)
 • Gereedschap (4)
 • Groenterecepten (27)
 • In Nederland (11)
 • Inmaakrecepten (17)
 • Jamrecepten (24)
 • Koken algemeen (9)
 • Kruidenrecepten (5)
 • Met Alcohol (14)
 • Oogst (6)
 • Pompoenen (21)
 • Recettes Lorraine (2)
 • Soeprecepten (4)
 • Foto
  Foto
  Inhoud blog
 • Ratafía Catalan
 • Indische loopeenden
 • Vervolg Keyhole Garden
 • Woning met uitzicht te huur
 • Keyhole Garden deel 1
 • Keyhole Garden deel 2
 • Dahlia jam
 • Flognarde aux haricots verts/sperziebonenclafoutis
 • Ratafia dragon
 • Vrienden op de fiets
  Zoeken in blog

  Foto
  Gastenboek
 • Le compravendite in Italia relative a proprietà di lusso
 • Gli psicologi trovano i clienti sulla rete
 • L'attività esoterica nel mondo
 • Il posizionamento seo
 • Barbour Ariel Track Quilted Jacket Black

  Gastenboek

  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

  Foto
  Foto
  Foto
  26-12-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerst
  Kerstmis 2012
  Categorie:In Nederland
  Tags:kerstmis
  26-12-2012, 00:15 geschreven door Appelvrouw  
  Reacties (2)
  03-12-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alerlivste Sinterklaas


  ALERLIVST
  ESINTERK
  LAAS
  EN SW
  ARTEP
  IET
  HEP IK LIV
  GEDAAN
  JAA
  HE
  KRJG
  IKDA
  NOO
  KEE
  N
  KA
  DOO
  TJ
  E
  ?  Categorie:In Nederland
  Tags:sinterklaas
  03-12-2012, 10:45 geschreven door Appelvrouw  
  Reacties (0)
  09-07-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trainspotting

  Onderweg…Langs alle bermen dezelfde bloemen, vlier, wilgenroosje, koningskaars, zwarte toorts, slangenkruid, teunisbloem, duizendblad, valeriaan, klaprozen, walstro steeds weer wilgenroosjes en groene graanvelden, gele graanvelden, koolraapvelden, hooiland, aspergevelden, kolen, maïs en aardappelvelden, boomgaarden, naaldboomkwekerijen, knotwilgen, lege weilanden, weilanden met witte koeien, bruine koeien, holsteiner koeien, schapen, paarden, geiten, voorbij flitsende stations met graffiti FREEDOM, JOINT ME, NOTRE, BKS, UFFIC, UNO, VRVLOEK, JET, RATS tennisvelden met bejaarde slow motion tennissers, zandpaden, boerenpaden, provinciale wegen, boswegen, snelwegen, industrieterreinen, rijtjeshuizen, voortuintjes met aurecaria`s, schommels, kliko`s…rinkelende overgangen, ROAR!!
  Categorie:In Nederland
  Tags:treinreis
  09-07-2012, 22:26 geschreven door Appelvrouw  
  Reacties (1)
  20-04-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Floriade 2012..niet voor Franstaligen
  We zijn naar de Floriade geweest.
  We gingen met 8 Franse vrienden en we hadden twee huisjes gehuurd op een park in Belfeld dat ongeveer 15 kilometer van de Floriade ligt.
  De huisjes waren zeer goed geoutilleerd. Bijna geen klachten over de huisjes op het droompark ware het niet dat er enkele mensen in een bedstee sliepen en er 4 stapelbedden waren..gelukkig waren de banken echt goed te beslapen.
  Van de 4 dagen waren we er maar 1 op de Floriade..de andere dagen hebben we doorgebracht in Maastricht en Nijmegen.

  We zijn er dus een hele dag geweest. Van openingstijd ( 10 uur) tot het sluiten van 7 uur..en we hadden nog lang niet alles gezien.
  We hebben ons in twee groepen opgedeeld;  de andere groep had een ander deel niet gezien, maar mijn gemiste deel wel, en zo hebben we toch nog aardig kunnen uitwisselen over het geheel.

  Om het goed te bekijken zou je eigenlijk twee keer kunnen gaan, In lente en herfst en dan zie je ook de progressie van de planten en heb je rustig de tijd om van alles te genieten.
  Er zijn prachtige gebouwen, gevuld met veel informatie over bv smaak (proeven, ruiken, zien, voelen), nieuwe technologieën op het gebied van de teelt van groentes, muren vol met kruiden, een gebouw vol met alles over water, de kabelbaan natuurlijk waarmee je in een keer het park oversteekt, een oude boerderij waar je leert over de historie van de plek van de Floriade..de prachtigste bloemenrivieren, een meta-seqoia die door een dak groeit, veel kunstuitingen waaronder een echt grote boom met een lapjestrui :D.. een jungle,een wilgennest, veel orchideeën en heel erg veel paviljoens van andere landen.

  Een "Dome"met een hele slechte 360 graden film (commerciële shit, je zag eigenlijk niets anders dan een lading Nederlandse producten en vliegtuigen en vrachtwagens die ermee gevuld waren langsvliegen..verderop in het park hebben ze het wél over duurzaamheid en milieu..)

  Over de paviljoens dit: we hebben ze lang niet allemaal gezien, maar we waren er niet erg blij mee.
  In veel paviljoens probeerden men alleen maar wat spullen (sieraden, frutsels, petjes enz.)aan je te slijten..
  Pakistan voorop: verschrikkelijk..daar wordt je zowat naar binnen getrokken om wat te kopen..en alleen toeristenrommel..niets heeft er ook maar iets te maken met planten.
  Zo ook Afghanistan, Azerbeidzjan, Kenia...
  Spanje heeft een mooi informatief paviljoen.
  Duitsland heeft mooi/leuke rechte lijntjestuinen om hun paviljoen gemaakt.
  Bij België kan je een pintje vatten, dat is ook leuk.
  China is de moeite waard..erg mooie tuin met bonsai`s
  Korea was nog lang niet klaar..
  Shri Lanka wil ook verkopen, maar hebben tenminste nog enkele leuke oude ambachten live te bekijken ( nee niets op het gebied van tuinieren...)

  Het paviljoen van China..mooi gebouw met een prachtige tuin.


  Pakistan met op de voorgrond de fontein met het bordje for sale..lelijk van buiten, lastige verkopers binnen.


  Wat echt heel vervelend was: er was geen enkele informatie in het Frans te vinden..geen plattegrond, geen gids, geen folder; in de paviljoens en expo-ruimtes/films alleen maar Engels, Duits en Nederlands.
  Ook de website laat het wat betreft het Frans afweten. Ik ben eens gaan informeren op de Floriade waarom dat is.
  Voornamelijk omdat er gemiddeld maar 5% Fransen kwamen naar de vorige Floriade`s..
  Slecht nagedacht vond ik: ten eerste is deze Floriade veel dichterbij Franstalig gebied (Wallonië op 100km afstand en Noord Frankrijk op 280km).
  Omdat ook de website niet te lezen is voor de meeste Fransen (we weten toch dat ze weinig talen spreken?) komen alleen de doorzetters met een Engels of Duits sprekend familielid..(die hadden we trouwens beide bij ons) naar de Floriade..van de 8 Fransen die wij bij ons hadden spraken er 6 geen enkele taal; we hebben ons dan ook flink moeten uitsloven met vertalen.
  De twee miljoen bezoekers die men nodig heeft om quitte te draaien komen dus niet of nauwelijks uit Frankrijk..een gemiste kans.  Het eten was ook niet om over naar huis te schrijven. Men maakt reclame met hun 5 restaurants..maar zegt er niet bij dat het niet erg lekker is. Wij aten asperges met ham en krieltjes..de krieltjes waren zuur en de asperges draderig..en dat terwijl ik opgeschept had tegen de Fransen dat wij zulke goede asperges kweken in Limburg. We betaalden 16,50 voor iets wat nu niet bepaald lekker was..p.p.
  De koffie was overigens heerlijk, en zo ook de muffins die je overal kan kopen ( 2,50, maar dan heb je een lekkere chocolade-muffin)

  Er was natuurlijk heel erg veel informatie over planten..en de nieuwste technologieën kon je in dit gebouw bekijken; basilicum groeiend op paars led-licht..kroppen sla die op water groeiden..hele muren vol met planten, door de lucht vliegende appels ( ik snapte er ook niet alles van)  Eindelijk krijg ik gelijk!! Wie me nu nog durft te vertellen dat je met de hand afwassen meer water gebruikt?  Het jaar van de draak..ook op de Floriade  Wat bloemen en planten betreft was het eigenlijk te vroeg in het jaar om daar van te kunnen genieten.Daarvoor kan je beter wat later in het jaar gaan. Gelukkig was er ook een beetje (knutsel) kunst te bekijken...  Erg gelachen hebben we toen het de boer uit ons gezelschap niet lukte om met de trekker-simulator een recht stuk te rijden.

  Onze conclusie was dat het wel de moeite waard is voor je 25 euro (ik had 2,50 korting via de NS) want je hebt een leuk dagje uit en veel te zien..maar je kunt beter wel wat later in de lente gaan. Schrik niet van het commerciële karakter van de Floriade (dat deed ik wel) je bent nu gewaarschuwd.

  De koffie en de muffins zijn heerlijk..neem verder je eigen eten mee (is toegestaan).
  Kies een zonnige dag voor lekker een dagje buiten genieten!

  De Fransen gaan trouwens wel terug met de culturele vereniging uit het dorp..met 50 man ( ik mag wel commissie vragen). Ik moest wel opdraven om voor ze te bellen en trof tot mijn vreugde een salesman die Frans sprak en het helemaal met mij eens was dat er punten waren blijven liggen op het taalgebied. Een lichtpuntje!


  Categorie:In Nederland
  Tags:floriade, niet franstalig, commercieel
  20-04-2012, 00:00 geschreven door Appelvrouw  
  Reacties (5)
  13-07-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het milieu..
  Drie foto`s met het thema duurzame energie/schoon water:
  Onderweg naar huis zie ik op steeds meer plekken de windmolens. Ik vind dat tof en heb geen moeite met de "lelijkheid"...Ik realiseer me wel dat er nog tientallen keren meer windmolens moeten komen om ons van veilige energie te voorzien.

  Vandaag zat er in mijn mailbox een oproep van Greenpeace om met zijn allen Adidas en Nike op te vragen om niet meer met Chinese riviervervuilers te werken..zie de website van Greenpeace.. toevallig zagen we de Sirius zondag liggen in het IJ.

  Zondag hebben we ook bij de Westergasfabriek de Cool Globes bekeken, een tentoonstelling van 50 wereldbollen. Vijftig beschilderde en beschreven wereldbollen van internationale en Nederlandse kunstenaars als een warm pleidooi voor een koelere aarde.
  Het idee voor Cool Globes ontstond op het Clinton Global Initiative in 2005. Een openbare tentoonstelling om het bewustzijn van oplossingen voor klimaatveranderingen over de hele wereld te vergroten. Gaat dat zien tot eind september!

  Categorie:In Nederland
  Tags:Greenpeace, Chinese vervuilers, schone energie
  13-07-2011, 23:43 geschreven door Appelvrouw  
  Reacties (0)
  18-03-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerrieplantje
  Als ik in Nederland ben blijf ik ook altijd nog bezig met moes- en kruidentuin.
  De afgelopen week ben ik druk geweest met het warm voorzaaien van tomaten, pepers en paprika`s. Verder speur ik de winkels af voor leuke planten voor mijn kruidentuintje.
  Bij de Aldi verkopen ze op het ogenblik voor een paar centen mooie potjes mediterrane kruiden o.a. Salie, Majoraan, Rozemarijn maar ook andere -voor mij meer onbekende- kruiden.
  Zo ben ik nu de trotse bezitster van een Kerrieplant.
  Het plantje ruikt meer naar kerrie dan ik gedacht had en ik ga zeker proberen ermee te koken. Het schijnt dat je de takjes niet op moet eten ivm maagklachten.
  Verder heb ik ook Heiligenkruid ( Santolina Chameacyparissus) gekocht dat -zo blijkt achteraf- meer voor de sier wordt aangeplant.

  Nu ben ik nog op zoek naar mooie en betaalbare groene aspergeklauwen, en misschien zelfs wel enkele paarse asperges..voor de mooi.


  Als het Kerrieplantje niet bloeit zou je het kunnen verwarren met een kleine Lavendel.
  Heiligenkruid schijnt enorm gemakkelijk te stekken te zijn.  Categorie:In Nederland
  Tags:voorzaaien,kerrieplant,paarse asperge,heiligenkruid
  18-03-2011, 17:09 geschreven door Appelvrouw  
  Reacties (1)
  10-03-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zelfde vinger andere hand
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Lie en ik hebben iets met onze linkerwijsvingers dat is duidelijk.
  Terwijl zijn vinger nog steeds niet beter is -hij gaat binnenkort naar de handenkliniek in Loosdrecht- ben ik blijkbaar onbewust jaloers geweest op al die aandacht en heb een soortgelijk letsel opgelopen.
  Gelukkig niet zo erg als zijn peesschedeprobleem, misschien ook omdat ik bij de eerste tekens van ontsteking aan deze linkerwijsvinger de vinger achtereenvolgens in de Noni, in heet water met zout, in biotex en in de Eau de Vie heb gehangen...
  Toch vond ik het de 3e dag noodzakelijk een dokter te bezoeken, en ben ik in het Tergooiziekenhuis geweest alwaar men mijn nagel heeft open gezaagd.
  Niet dat dat hielp, toen de nagel eenmaal doorgezaagd was zei de arts verwonderd en teleurgesteld dat er geen pus uitkwam..dat ik het 3 x per dag moest spoelen en het later in de week moest laten nakijken.
  Dat zal morgen zijn.Mijn vriendin heeft me aangeraden het in de soda of biotex te weken en dat doe ik braaf drie x per dag
  Ondertussen zit ik met een vinger met een flinke snee en daarnaast een kloppende bult, en voel ik me behoorlijk onthand..het is per slot van rekening voorjaar voor de moestuinier, en de tuinboonzaden liggen al te weken in wit zand.
  Vanachter het raam bekijk ik 4 lijsters die mijn tuin afstruinen naar slakken..ik wil ook..
  Het MOET snel over zijn!!  Categorie:In Nederland
  10-03-2010, 16:52 geschreven door Appelvrouw  
  Reacties (2)
  15-02-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Carnaval/Mardi gras
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Morgen is het Mardi Gras, niet alleen beroemd in New Orleans, maar ook in Kleindorp, France. Op deze Vette Dinsdag komen de schoolkinderen verkleed door het dorp en halen zingbedelend zo veel mogelijk snoep op.
  De meesten zijn verkleed als Harry Potter ( Arry Pottèèr), Spiderman of piraat, de meisjes zijn elfjes,bloempjes of koninginnetjes.

  Ook in Nederland op de crèche is het Carnaval.
  De jongentjes zijn verkleed als piraat of Bob de bouwer en veel meisjes als mega-Mindy, wie dat is, oma weet het niet en loopt achter..
  Ook de tweeling ging verkleed vandaag; de kleinste wilde graag als hond gaan maar omdat daar geen spullen voor waren nam hij genoegen met Bob de Bouwer kledij.
  Zijn broertje had een voorkeur om zich te verkleden als Oma, ja als mij dus...volgens dochterlief de carnavals-outfit van 2010!

  Nu weten jullie ook hoe ik er in het echt uit zie...  Categorie:In Nederland
  15-02-2010, 00:00 geschreven door Appelvrouw  
  Reacties (1)
  22-11-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opel VP-69-01
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Lie was met de mannen in Spanje op vakantie, en ondertussen mag ik op de kleintjes passen.
  Dat heb ik met veel plezier gedaan, en passant nog film (Away we go) en theater ( Leny Breedeveld-Happy Days) meegepakt, ziek bij vriendin en exLie op de bank gelegen, verwend en thuisbebracht, mahjong gespeeld bij het groene draak genootschap ( én windenslang gemaakt!), een workshop crème maken gevolgd, in vliegende storm twee oude vriendinnen opgezocht in een natte kustplaats, een bio-markt bezocht en sjans gekregen,  kilo`s eraf gefietst... wat is het leven toch druk in ons nederlandje, en zo veel te doen Ik heb er met volle teugen van genoten, en ben blij dat ik weer naar mijn tuin ga. Morgen nog een dagje tandarts, misschien de mexprik, het allernieuwste kleintje van de familie bezoeken, nog èèn nachtje bij de kleine kaboutertjes.

  Verder weinig familie gezien, maar met mijn broertje heb ik gelunched, het was alweer vies weer, we dachten aan vroeger toen je nog met de auto "het dorp" in kon. De foto is van een van zijn 1e auto`s!


  Categorie:In Nederland
  Tags:opel, vroeger, regen
  22-11-2009, 00:00 geschreven door Appelvrouw  
  Reacties (0)
  15-03-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Graffiti in Brussel
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Vandaag ben ik weer teruggekomen op het Franse landje. Na enkele weken thuis in Nederland, kreeg ik verdomd veel zin om in de tuin te werken!
  Met het boekenweekgeschenk goedkoop naar Zuid België reizen zag ik wel zitten... ik had er niet op gerekend dat het  Feijenoord-PSV was, waardoor ik in een bomvolle trein vol met puisterige pubers naar Rotterdam reisde.Véél lawaai. Hand in hand kameraden heb ik nergens horen zingen.
  Vanaf Brussel Noord was de trein rustig.
  Ik werd verrast door graffiti van vogels (kraaien?) die als een soort strip op de muren van de open treintunnel vanaf station Brussel-Luxembourg vlogen.
  Deze vogelreeks gaat tientallen meters door, en is vanuit de trein te bekijken als een film.Op foto kan je er niet helemaal aan af zien wat er zo bijzonder aan is, je kunt natuurlijk altijd zelf eens de trein nemen.
  Na de kraaienreeks even niets, waarna als een toetje er nog wat ooievaars over de muren stapten.
  Na wat googlen heb ik de maker gevonden;BONOM,  kijk maar eens op http://www.flickr.com/groups/bonom/pool/ voor meer foto`s van zijn werk dat door heel brussel te vinden is en vooral bestaat uit skeletten van dino`s, vissen, ook fossielen heb ik gezien.  Categorie:In Nederland
  15-03-2009, 00:00 geschreven door Appelvrouw  
  Reacties (0)
  05-03-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het paradijs ontdekt
  Klik op de afbeelding om de link te volgen http://www.elsevier.nl/web/wetenschap/tientallennieuwesoortenontdektinparadijs.htm

  In het artikel wat u vind als u bovenstaande link kopieert leest u over een gebied van meer dan een miljoen hectare bos in Papoea-Nieuw-Guinea waar waarschijnlijk ( in ieder geval niet de laatste tijd) nog nooit een mens heeft geleefd.
  Deze vogel is daar ontdekt, tot nu toe was hij onbekend.
  Een stukje uit een van de artikelen:
  De groep stootte wellicht op het meest ongerepte ecosysteem in het gehele Aziatisch-Pacifische gebied. Ze ontdekten er gigantische bloemen in prachtige kleuren, boomkangoeroes en stekelige miereneters. Ook vloog er een zeldzame, goudgevlekte prieelvogel en zagen de expeditieleden een koppeltje paradijsvogels met zes lijnen op de kop. Van deze paradijsvogels werd gedacht dat ze waren uitgestorven.
  De dieren leken totaal niet bang, wat erop duidt dat ze niet eerder een mens tegenkwamen.
  Jammer, van mij had het zo mogen blijven, de rust zal er nu wel verstoord worden, we willen natuurlijk allemaal naar het paradijs....


  Categorie:In Nederland
  05-03-2009, 12:00 geschreven door Appelvrouw  
  Reacties (0)
  Foto
  Kijk ook eens op deze blogs...
 • Paradijs in GF!
 • Paradis (franstalig)
 • Moestuinforum
 • Agnes` kruidentuin
 • St.Laurent sur Othain
 • Hernia diafragmatica
 • Diana`s mooie moestuin
  Archief per jaar
 • 2015
 • 2014
 • 2013
 • 2012
 • 2011
 • 2010
 • 2009
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!