De "operatie" van Lie is geslaagd. In Frankrijk doen ze niet lastig met een beetje narcose en pijnbestrijding erna, ik heb Lie een paar x aan de telefoon gehad vandaag, en hij ligt heerlijk te "zeilen". Morgen mag hij als het goed is met me mee, om dinsdag nog een keer op controle te komen. Tijd om ook eens wat positiefs over het Franse ziekenhuis te zeggen is het wel, ondanks alle misverstanden en onbegrip hebben ze hem goed en gedegen geholpen, beetje weinig uitleg erbij, dat wel. Maar goed, het positieve: Waar in Nederland krijg je in het ziekenhuis twee x per dag warm eten, 4 of 5 gangen? Standaard is er soep voor iedere maaltijd. daar kun je voor kiezen of niet, staat niet op je briefje. Dan komt er een groot plateau met warm eten, twee groentes erbij, altijd kaas toe, en vaak twee toetjes waarvan één fruit. En wat voor `n gerechten: Boeuf Bourguignon, omelet gruyere, quiche Lorraine, rondelle de dinde au herbes, ratatouille, tarte aux pommes, allemaal recepten uit de franse keuken die over de hele wereld worden gegeten in bistro`s en dure restaurants. Lie heeft er heerlijk van gesmikkeld en geen honger gehad. Wat ik wel gek vind is dat hij op een afdeling lag waar geen microbe in of uit mocht, plastic sokjes en schoentjes aan, jasje aan, handen wassen met alcohol voor je zijn kamer in én uit ging. En de rauwmelkse camembert en blauwe schimmelkaas mocht zo naar binnen. Rare jongens toch die fransen....