Appels in Frankrijk
Foto
Categorieën
  • Aparte groentes (17)
  • Appelvrouw&Lie (76)
  • De tuin (76)
  • Dorpsleven (34)
  • Gereedschap (4)
  • Groenterecepten (27)
  • In Nederland (11)
  • Inmaakrecepten (17)
  • Jamrecepten (24)
  • Koken algemeen (9)
  • Kruidenrecepten (5)
  • Met Alcohol (14)
  • Oogst (6)
  • Pompoenen (21)
  • Recettes Lorraine (2)
  • Soeprecepten (4)
  • Foto
    Foto
    Inhoud blog
  • Ratafía Catalan
  • Indische loopeenden
  • Vervolg Keyhole Garden
  • Woning met uitzicht te huur
  • Keyhole Garden deel 1
  • Keyhole Garden deel 2
  • Dahlia jam
  • Flognarde aux haricots verts/sperziebonenclafoutis
  • Ratafia dragon
  • Vrienden op de fiets
    Zoeken in blog

    Foto
    Gastenboek
  • Le compravendite in Italia relative a proprietà di lusso
  • Gli psicologi trovano i clienti sulla rete
  • L'attività esoterica nel mondo
  • Il posizionamento seo
  • Barbour Ariel Track Quilted Jacket Black

    Gastenboek

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Foto
    Foto
    Foto
    22-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Napolitaanse minestrone

    De tuinbonen zitten in de grond.
    Ieder jaar koop ik van bio-zaadhuis de bolster de tuinboon en nog andere zaden. Tegenwoordig een makkie, je kan  de zaden per internet bestellen en je krijgt ze netjes thuis, mét factuur.Hier in frankrijk telen en eten de mensen vrijwel geen tuinboon, en als ze het er over hebben dan noemen ze het "die italiaanse boon".Ze vinden hem te bitter. Dat maakt deze boon voor mij juist favoriet!

    Uit het kookboek de zilveren lepel italiaanse maaltijdsoep, wel wat werk, maar oo zoo lekker
    Napolitaanse minestrone:

    Leg een gele paprika onder de hete grill tot het vel verkoold is en blaren trekt. Doe hem in een plastic zak en bind deze dicht. wacht tot de paprika wat afgekoeld is, vrijf het velletje eraf, halveer en ontpit hem en snijd hem klein.
    Hak 50 gram pancetta met een halve ui, een halve wortel en een teentje knoflook fijn.
    verhit twee lepels olie, doe het pancettamengsel erbij en bak het in een paar minuten op een laag vuur lichtbruin.
    Bak 3 ontvelde, ontpitte en kleingesneden tomaten 10 minuten mee en voeg dan 1 takje fijngehakte peterselie toe. Giet er twee liter water bij en voeg peper en zout naar smaak toe.
    Breng het aan de kook, doe twee aardappels in blokjes en 1 ons gedopte tuinbonen erbij. Laat het 10 minuten pruttelen.
    Voeg twee courgettes in plakjes, 1 ons gedopte doperwten, een kwart grof gesnipperde kool, 2 aubergines in blokjes en de gele paprika erbij.
    Hou de soep nog 30 minten op laag vuur.
    Doe er 1 ons penne (pasta) bij en kook ze in 10 minuten beetgaar. Voeg eventueel nog zout toe.
    Serveer de soep bestrooid met fijngehakte basilicum en geef er bv provolone, of andere italiaanse kaas bij.





    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Foto
    Kijk ook eens op deze blogs...
  • Paradijs in GF!
  • Paradis (franstalig)
  • Moestuinforum
  • Agnes` kruidentuin
  • St.Laurent sur Othain
  • Hernia diafragmatica
  • Diana`s mooie moestuin
    Archief per jaar
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs