Gisteren heb ik een flinke bos dragon geknipt voor de likeur..ik maak
ieder jaar ongeveer drie liter en aan t eind van ieder jaar is deze
voorraad wel soldaat gemaakt door mijn buurvrouw en mij "wil je wat
drinken" vraag ik dan als ze aan t eind van de dag nog even naar mijn
tuin komt kijken "non non pas maintenant" zegt ze dan, en, na een kleine
aarzeling "allez, un petit verre vert" waarna ze er toch wel twee
drinkt, ze vind mijn dragonlikeur nog steeds lekkerder dan die van
haarzelf.
Omdat ik dit jaar wel heel veel dragon heb ben ik op zoek gegaan naar
andere alcoholische recepten met dragon en vond de ratafia dragon. Deze
zal wat zachter van dragonsmaak zijn door de kaneel en de kruidnagel.
Het recept trekt mijzelf niet heel erg aan..over het algemeen vind ik
het zelf lekkerder om alleen de kruiden te proeven of het fruit en er
geen specerijen aan toe te voegen maar ik wil jullie het recept niet
onthouden:
25 g gedroogde dragonblaadjes 0,8 liter alcohol 88% voor fruit 1 g kaneelstokje 1 g kruidnagel
350 g kristalsuiker 2 dl water
Doe de dragon, kaneel en kruidnagel in een pot met de alcohol voor 4 dagen Zeef en voeg suiker opgelost in het water toe. Laat het een paar dagen staan en filter eventueel nog een keer. Bottelen
Ratafia is aanvankelijk een alcoholische drank uit Catalonië,
oorspronkelijk verwees de term naar elke drank die werd gedronken bij de
ratificatie van een akkoord of verdrag.
Deze foto`s zijn van het maken van de dragonlikeur..een fluitje van een cent!



|