Nog een pompoenrecept, dit keer uit "de zilveren lepel", super Italiaans kookboek, uitgegeven bij van Dishoeck. 4 vastkokende aardappels in plakken van een halve centimeter, 1 grote ui in ringen, 400 gram pompoen in plakken van 1 centimeter 4 rijpe tomaten ontveld en in blokjes zout en peper. Verhit de oven tot 180 graden, vet een ovenschaal in met olie. leg afwisselend laagjes aardappel ui en pompoen, verdeel er de tomaat over en besprenkel alles met olijfolie naar smaak. Zet het gerecht 1 uur in de oven, laat voor het opdienen 5 minuten rusten. Ik maak het zelf vanavond. Naschrift: Ik heb het dus gemaakt, en dat viel een beetje tegen. Niet de smaak, ( ik had het nog een beetje lekkerder gemaakt door in de tomaten"saus" nog een teen uitgeknepen knoflook en een halve theelepel oregano te doen), die was erg goed, maar het duurde enorm lang voor het gaar was. Als ik het weer maak dan zal ik de aardappelplakken fijner snijden of zelfs voorkoken, en de 1e drie kwartier er aluminiumfolie overdoen. En de oven op 200 graden zetten.