Appels in Frankrijk
Foto
Categorieën
  • Aparte groentes (17)
  • Appelvrouw&Lie (76)
  • De tuin (76)
  • Dorpsleven (34)
  • Gereedschap (4)
  • Groenterecepten (27)
  • In Nederland (11)
  • Inmaakrecepten (17)
  • Jamrecepten (24)
  • Koken algemeen (9)
  • Kruidenrecepten (5)
  • Met Alcohol (14)
  • Oogst (6)
  • Pompoenen (21)
  • Recettes Lorraine (2)
  • Soeprecepten (4)
  • Foto
    Foto
    Inhoud blog
  • Ratafía Catalan
  • Indische loopeenden
  • Vervolg Keyhole Garden
  • Woning met uitzicht te huur
  • Keyhole Garden deel 1
  • Keyhole Garden deel 2
  • Dahlia jam
  • Flognarde aux haricots verts/sperziebonenclafoutis
  • Ratafia dragon
  • Vrienden op de fiets
    Zoeken in blog

    Foto
    Gastenboek
  • Le compravendite in Italia relative a proprietà di lusso
  • Gli psicologi trovano i clienti sulla rete
  • L'attività esoterica nel mondo
  • Il posizionamento seo
  • Barbour Ariel Track Quilted Jacket Black

    Gastenboek

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Foto
    Foto
    Foto
    09-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tuinsoep van de Appelvrouw

    Ingrediënten: (PER PERSOON!!), ongeveer: 50gr. mager rundgehakt (van de groene slager), 25 gr. spekblokjes(idem)100 a 200 gr. oranje pompoenvlees, half preitje, halve w.wortel,kwart ui, teen knoflook geperst,1 takje bladselderij, 6 takjes peterselie, ( 4 jeneverbessen en 4 pimentkorrels op grote pan soep,) kruidenbouillonblokjes, olijfolie, zout, peper, provencaalse kruiden.

    Voorbereiding: Was alle groenten, schil de pompoen, en maak er kleine blokjes van, snij de prei aan ringen, schrap de w.wortel en maak er blokjes van,snipper de ui grof, snij of knip de kruiden fijn, kruid het gehakt met de provencaalse kruiden( kwart theelepel per 250 gr.) en het zout&peper, plet de piment en de jeneverbes met de platte kant van een groot mes op een plank.

    Bereidingswijze: Doe de olie in de pan en fruit de ui zachtjes glazig, voeg na enkele minuutjes de geperste knoflook toe, en na nog een minuutje de spekblokjes,piment en de jeneverbes. laat nog een minuutje sudderen, voeg alle fijngesneden groente toe, en water, zoveel dat het een stevige soep wordt. meet de hoeveelheid toegevoegd water zodat je per iedere halve liter een kruidenbouillonblokje kunt toevoegen. Breng zachtjes aan de kook. Draai ondertussen balletjes van het gehakt. Als de soep bijna kookt voeg dan het gehakt toe en de bladselderij, verhit nog even tot kookpunt, roer en zet uit. Laat de soep een tijdje staan, ik maak hem meestal aan het eind van de ochtend, en eet hem `savonds. Als je de soep gaat eten, verwarm dan de soep en voeg de peterselie toe. Haal eventueel voor het opnieuw verwarmen met keukenpapier het erop drijvende vet eraf, dit is gezonder, maar wel iets minder voor de smaak.

    Eet de soep met turks brood of ciabatta en neem er een lekkere pittige kaas bij.







    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Foto
    Kijk ook eens op deze blogs...
  • Paradijs in GF!
  • Paradis (franstalig)
  • Moestuinforum
  • Agnes` kruidentuin
  • St.Laurent sur Othain
  • Hernia diafragmatica
  • Diana`s mooie moestuin
    Archief per jaar
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs