Ingrediënten:
(PER PERSOON!!), ongeveer: 50gr. mager rundgehakt (van de groene slager), 25
gr. spekblokjes(idem)100 a 200 gr. oranje pompoenvlees, half preitje, halve
w.wortel,kwart ui, teen knoflook geperst,1 takje bladselderij, 6 takjes
peterselie, ( 4 jeneverbessen en 4
pimentkorrels op grote pan soep,) kruidenbouillonblokjes, olijfolie, zout, peper,
provencaalse kruiden.
Voorbereiding: Was alle groenten, schil de pompoen, en maak er kleine blokjes van, snij de
prei aan ringen, schrap de w.wortel en maak er blokjes van,snipper de ui grof,
snij of knip de kruiden fijn, kruid het gehakt met de provencaalse kruiden( kwart theelepel per 250 gr.) en het zout&peper, plet de piment en de
jeneverbes met de platte kant van een groot mes op een plank.
Bereidingswijze: Doe de olie in de pan en fruit de ui zachtjes glazig, voeg na enkele
minuutjes de geperste knoflook toe, en na nog een minuutje de spekblokjes,piment
en de jeneverbes. laat nog een minuutje sudderen, voeg alle fijngesneden groente
toe, en water, zoveel dat het een stevige soep wordt. meet de hoeveelheid
toegevoegd water zodat je per iedere halve liter een kruidenbouillonblokje kunt
toevoegen. Breng zachtjes aan de kook. Draai ondertussen balletjes van het
gehakt. Als de soep bijna kookt voeg dan het gehakt toe en de bladselderij,
verhit nog even tot kookpunt, roer en zet uit. Laat de soep een tijdje staan, ik
maak hem meestal aan het eind van de ochtend, en eet hem `savonds. Als je de
soep gaat eten, verwarm dan de soep en voeg de peterselie toe. Haal eventueel
voor het opnieuw verwarmen met keukenpapier het erop drijvende vet eraf, dit is
gezonder, maar wel iets minder voor de smaak.
Eet de soep met turks brood of ciabatta en neem er een
lekkere pittige kaas bij.
|