Appels in Frankrijk
Foto
Categorieën
  • Aparte groentes (17)
  • Appelvrouw&Lie (76)
  • De tuin (76)
  • Dorpsleven (34)
  • Gereedschap (4)
  • Groenterecepten (27)
  • In Nederland (11)
  • Inmaakrecepten (17)
  • Jamrecepten (24)
  • Koken algemeen (9)
  • Kruidenrecepten (5)
  • Met Alcohol (14)
  • Oogst (6)
  • Pompoenen (21)
  • Recettes Lorraine (2)
  • Soeprecepten (4)
  • Foto
    Foto
    Inhoud blog
  • Ratafía Catalan
  • Indische loopeenden
  • Vervolg Keyhole Garden
  • Woning met uitzicht te huur
  • Keyhole Garden deel 1
  • Keyhole Garden deel 2
  • Dahlia jam
  • Flognarde aux haricots verts/sperziebonenclafoutis
  • Ratafia dragon
  • Vrienden op de fiets
    Zoeken in blog

    Foto
    Gastenboek
  • Le compravendite in Italia relative a proprietà di lusso
  • Gli psicologi trovano i clienti sulla rete
  • L'attività esoterica nel mondo
  • Il posizionamento seo
  • Barbour Ariel Track Quilted Jacket Black

    Gastenboek

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Foto
    Foto
    Foto
    12-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Appel-pompoen-abrikozenjam
    klein pompoentje (uchi-kuri of hokkaido)
    250 gram abrikozen
    plusminus 700 gram goudrenetten
    1 citroen
    gember op siroop
    pak geleisuiker speciaal (500 gram)

    Neem een klein pompoentje maak hem schoon en weeg 400 gram af, snij deze in kleine stukjes.
    Snij 250 gram gedroogde abrikozen in tweeën en dan in smalle reepjes, ik gebruik ongezwavelde donkere abrikozen van de bio-winkel.
    Kook pompoen en abrikoos samen in wat water totdat de pompoen tot moes is gekookt.
    Rasp de goudrenetten en neem er 500 gram geraspt vruchtvlees van.
    Voeg dat samen met de geraspte schil van een (onbehandelde) citroen toe aan de pompoen/abrikoosmix en voeg naar smaak wat geraspte gemberbolletjes en wat gembersiroop toe ( tesamen hooguit 2 à 3 eetlepels).
    Breng aan de kook en kook de massa enkele minuten.
    Voeg de suiker toe, roer goed en breng weer aan de kook, laat 4 minuten borrelen.
    Wil je een gladde jam gebruik dan eventueel op dit punt de staafmixer.
    Schep heet in schone potten, sluit ze af en keer om voor 5 minuten.





    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Foto
    Kijk ook eens op deze blogs...
  • Paradijs in GF!
  • Paradis (franstalig)
  • Moestuinforum
  • Agnes` kruidentuin
  • St.Laurent sur Othain
  • Hernia diafragmatica
  • Diana`s mooie moestuin
    Archief per jaar
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs