klein pompoentje (uchi-kuri of hokkaido) 250 gram abrikozen plusminus 700 gram goudrenetten 1 citroen gember op siroop pak geleisuiker speciaal (500 gram)
Neem een klein pompoentje maak hem schoon en weeg 400 gram af, snij deze in kleine stukjes. Snij 250 gram gedroogde abrikozen in tweeën en dan in smalle reepjes, ik gebruik ongezwavelde donkere abrikozen van de bio-winkel. Kook pompoen en abrikoos samen in wat water totdat de pompoen tot moes is gekookt. Rasp de goudrenetten en neem er 500 gram geraspt vruchtvlees van. Voeg dat samen met de geraspte schil van een (onbehandelde) citroen toe aan de pompoen/abrikoosmix en voeg naar smaak wat geraspte gemberbolletjes en wat gembersiroop toe ( tesamen hooguit 2 à 3 eetlepels). Breng aan de kook en kook de massa enkele minuten. Voeg de suiker toe, roer goed en breng weer aan de kook, laat 4 minuten borrelen. Wil je een gladde jam gebruik dan eventueel op dit punt de staafmixer. Schep heet in schone potten, sluit ze af en keer om voor 5 minuten.