(Met behulp van het boek van Vicky Stork..Het Complete Pompoenenboek, waar de inspiratie& basis voor dit recept vandaan komt)
2 Delicata pompoentjes 100 gram roomboter halve theelepel zeezout, snufje nootmuskaat, gemalen peper ( als je hebt african original peper mix van fair trade..(wereldwinkel)) 2 takjes fijngeknipte peterselie 1 uitgeperste teen knoflook 3 eetlepels honing 200 gram rauwe ham in repen
Snij de pompoenen in de lengte doormidden, verwijder pitten en zaadlijsten. Leg ze in een ovenschaal. Smelt de boter en roer er alles behalve de ham doorheen. Lepel het in/over de pompoenhelften, en leg de ham in repen in de pompoentjes en een beetje op de randen. Verwarm de oven op 220, bedek de ovenschaal met aluminium en bak de pompoentjes ongeveer 50 minuten. Haal de laatste 10 minuten de folie van de ovenschaal. Je kunt dit ook met butternutpompoentjes maken, pas eventueel de hoeveelheden aan.