De paardenbloemenwijn is gemaakt. Het recept heb ik twee jaar geleden gegeven op 18 april 2009. Ik wil nog even iets zeggen over de groene kroonblaadjes: er gaat een hardnekkig gerucht dat die verwijderd moeten worden, echter mijn ervaring is dat de wijn absoluut niet bitter wordt als je deze blaadjes laat zitten. Geen vermoeiende plukacties dus waarbij je alleen de gele blaadjes plukt maar gewoon de bloem van de steel aftrekken, en een eventueel stukje steel wat aan de bloem blijft zitten eraf knijpen. Volg je dit recept dan krijg je een half zoete aperitiefwijn van ongeveer 16%, super om in de zomer gekoeld te drinken!
De eerste dag: het citrusfruit fijnsnijden en vermengen met de suiker De volgende dag de bloemen plukken, in de middag als de bloempjes goed open zijn Niet deze maar deze kook de paardenbloemen, het ruikt als spinazie maar het gaat heel lekker worden De volgende dag zeven, met de gist en het fruitmengsel vermengen in een grote emmer iedere dag roeren tot het gisten minder wordt Laten staan tot het bijna uitgegist is, dan goed zeven door een doek en in een ruime "bonbon" gieten. rustig december afwachten. Dan is de vloeistof helder en kan je de wijn in flessen overhevelen. À la vôtre!!