Als je mij vraagt wat mijn favoriete schrijfster is dan ga ik volmondig Santa Montefiore zeggen. Ik ben bang om aan een boek van haar te beginnen want ik lees ze altijd zo snel uit. Daarom begin ik hem pas te lezen als ze een andere heeft uitgegeven zodat ik steedseen nog te lezen boek van haar op mijn boekenplank heb.
Dit boek is een vervolg op Valentinas laatste reis een ander boek van haar. Eigenlijk had ik dat boek eerst nog eens moeten lezen want ik wist er niet meer zoveel van. Het hoofdpersonage Luca besluit op een dagna een mislukt huwelijk en een baan die hem niet meer boeit op vakantie te gaan naar Italïe naar het palazzo dat zijn moeder gerenoveerd heeft. Luca wordt al snel betoverd door de warme sfeer van het dorpje Incantelleria en al zijn schoonheden. In het dorp wordt gezegd dat het spookt in het palazzo en ook Luca moet bekennen dat er toch vreemde zaken gebeuren.
Moest je mij nu vragen of ik dit boek zou aanraden zeg ik neen, Montefiore heeft vele mooiere pareltjes. Ik denk dan vooral aan het vlinderkistje en De Franse tuinman. Maar voor de Montefiore fans zal het zeker geen teleurstelling zijn en ik weet dat ik haar nu al terug ga zien in De affaire. Ik kan amper wachten.
Sabine De Vos mag zich naast presentatrice zeker en vast ook een schrijfster noemen. Met deze eerste roman 23 augustus bewijst deze dame dat ze nog heel veelin haar mars heeft. Dit boek is werkelijk een juweeltje; neem er zeker een zakdoek bij want het verhaal is zo onbeschrijfelijk mooi.
Jess ligt op de afdeling palliatieve zorgen en het is 13 augustus. De dokters hebben haar tot 23 augustus gegeven en wanneer Jess op haar sterfbed ligt overloopt ze haar leven. Vanaf een bepaald moment moet ze een geheim met haar meedragen. De vraag is nu: onthult ze dit geheim of neemt ze het mee in haar graf.
De beschrijving van het ziekenhuis van verpleging tot familie is zo herkenbaar; want hoe moet je reageren als je een dierbare binnen de 10 dagen moet afgeven wat zeg je tegen zo iemand, hoe moet men zich gedragen?
Hopelijk zit Sabine De Vos al terug met ideeën achter haar schrijftafel want aan mij heeft ze zeker een fan bij. Absolute topper!
Dan Brown auteur van bestseller De Da Vinci Code heeft eindelijk besloten terug een boek te maken met codes, symbolen, raadsels maar vooral met Robert Langdon.
Nu ik ook de films gezien heb zie ik in dit boek steeds Tom Hanks voor mij wat in principe geen kwaad iets is.
Langdon wordt onder valse voorwendsels naar Washington gelokt, daar aangekomen ontdekt hij op een schokkende manier dat zijn goede vriend Peter Solomon in de problemen zit. Om hem daaruit te halen is Langdon genoodzaakt de bevelen van een duister figuur te volgen.
Dit is een boek over een mystieke pyramide, oude mysteriën, heredom, en noëtiek. Weet je niet wat dit allemaal betekent dan kan ik maar één ding zeggen begin maar snel te lezen.Het boek op zich is superspannend en Brown slaagt erin om wat eerst een gewoon kiezelsteentje lijkt om te toveren tot een diamant, als je hem maar op de juiste manier bekijkt. Enkel de laatste 20 blz. zijn wat teleurstellend ik had een spectaculairder einde verwacht zeker na zo een goeie eerste 490 blz. maar zeker 4 sterren waard!
Anna, Hanna en Johanna is een boek met behoorlijk veel faam en is geschreven door de Zweedse schrijfster Marianne Fredriksson. Ik had een zevennegentigste druk in mijn handen dus heeft dit verder geen uitleg nodig.
In dit boek volgen we drie generaties van vrouwen die elk op zich in hun leven te maken hadden met vallen en opstaan.
Ik heb verschillende malen dit boek proberen kort samen te vatten maar het lukte mij eigenlijk niet goed, steeds kwam mijn vinger op de deletetoets terecht. Dus heb ik besloten om het ook niet verder te proberen. Het enige wat ik jullie kan aanraden is het boek zelf in handen te nemen en dan zal je beseffen dat het inderdaad niet gemakkelijk is om dit boek samen te vatten. Anna, Hanna en Johanna is een literair werk en is te vergelijken met een kabbelend beekje, op een rustige manier kom je alles te weten over de drie vrouwen maar wees toch alert want met namen als Anna, Hanna en Johanna moet je er zeker je gedachten bijhouden anders wordt het beekje een kolkende rivier waar je niet meer uitgeraakt.
Ik had eerlijk gezegd nog nooit gehoord van Esther Verhoef maar een collega op het werk raadde mij haar aan. Dus heb ik ebay afgeschuimd en botste ik op het boek rendez-vous. Simone en haar man Erik besluiten Nederland te verlaten om een bed and breakfast te beginnen in het zuiden van Frankrijk. Het huis is niet meteen instapklaar en daarom doen ze een beroep op Peter een Nederlandse aannemer en zijn team. Één van de werkmannen is Michel en wanneer Simone hem ontmoet is ze op slag verloren. Dit boek is nog maar eens het bewijs dat je beter geen affaire begint want wanneer Peter erachter komt speelt hij een smerig machtspelletje met Simone.
Dit boek leest als een trein en is zeer origineel opgebouwd, in het eerste hoofdstuk ontdek je direct dat Simone in de cel zit en naarmate het verhaal vordert kom je door flash-backs te weten wat er nu werkelijk gebeurd is.
Rendez-vous was een aangename kennismaking met Esther Verhoef en ik kijk er naar uit om haar weer te ontmoeten in een volgend boek!
Mijn ma heeft dit boek eerst gelezen en nadien ook aangeraden. Het onderwerp sprak mij enorm aan want het verhaal gaat over één van de eerste vrouwelijke artsen.
We maken in dit boek kennis met Zaïda. Dit boek is eigenlijk een dagboek voor haar achterkleindochter. Daardoor wordt alles in de ik-vorm geschreven. Dat heb ik persoonlijk niet zo graag maar toch leest het boek enorm vlot. Het is een leerrijk boek, zo komen we niet alleen iets te weten over het leven van Zaïdamaar ook (aangezien ze meer dan 100 jaar is geworden) over een grote periode in de geschiedenis.Ze leefde in Milaan onder Mussolini waardoor ze Italië moest verlaten en naar Zwitserland vluchten, maar ze maakt ook de twee wereldoorlogen mee die een groot effect hebben op haar gezinssituatie.
Het enige spijtige aan dit boek vind ik is het feit dat Zaïda een fictieve figuur is. De schrijfster noemde het hoofdfiguur naar haar grootmoeder en het leven van de hoofdfiguur werd geïnspireerd naar het leven van Dr. Marguerite een kennis van de schrijfster. Spijtig want had Zaïda echt geleefd had dit boek 5 sterren gekregen.
Dit is het derde boek dat ik van deze schrijfster lees, haar boeken weten mij altijd enorm te boeien en dit doet ze ook met dit boek. Daisy en James wonen in de bergen van het prachtige Wyoming met hun tweeling Jake en Sage. Wanneer de driejarige Jake op een dag verdwijnt komt aan hun geluk abrupt een einde. Daisy kan het verdriet niet verwerken en vertrekt met Sage naar haar geboorteplaats Connecticut.. James blijft op de ranch in de hoop dat Jake op een dag gaat terugkeren. Dertien jaar later loopt de zestienjarige Sage van huis weg omdat ze zwanger is. Haar doel is om haar vader in Wyoming op te zoeken. Tijdens haar tocht ontsnapt ze op het nippertje aan een verkrachting en haar redder David besluit haar naar de ranch te voeren. Daisy is ondertusssen ook al naar de ranch afgezakt om haar dochter te verwelkomen als die de ranch bereikt. Daar ontmoet ze terug James en beiden zoeken steun bij elkaar omdit drama te verwerken.
Dit is een prachtig verhaal en het einde is wondermooi ik ga niet meer verklappen. Ik kan jullie enkel zeggen lees en geniet!
Emilie Selden groeit op in een geïsoleerd landgoed in Buckinghamshire samen met haar vader. Haar moeder is gestorven bij de bevalling van Emilie. Haar vader is gefascineerd door de alchemie en de liefde voor de alchemie wil hij eveneens doorgeven aan zijn dochter. Ze zijn twee handen op één buik maar hieraan komt een einde wanneer Emilie verliefd wordt op Robert Aislable. Vanaf dat moment komt hij op de eerste plaats en wordt de alchemie en haar vader opzij geschoven. Ze gaat met hem naar Londen wonen en laat haar vader verscheurd achter. Haar vader die het als een verraad beschouwt weigert nadien elk contact met zijn dochter. Emilie kan haar vader en de alchemie echter niet vergeten en besluit om op bezoek te gaan bij haar vader. Bij haar terugkeer echter komt ze tot een schokkende ontdekking. Door dit voorval komt Robert ook bij haar en leert ze haar echtgenootop een totaal andere manier kennen. Heeft ze zich vergist in Robert en kan de alchemie een oplossing bieden om terug in contact te komen met haar vader?
Dit boek doet denken aan de romans van Austen en Brönte verweven met alchemie en daar wringt het schoentje naar mijn gevoel. Er komen verschillende alchemische termen in die niet genoeg uitgelegd worden. Ik versta de schrijfster wel waar ze naartoe wil maar het kon mij toch niet helemaal boeien.
Errki is een jongen die ontsnapt uit een psychiatrische instelling, tijdens zijn ontsnapping komt hij in aanraking met Halldis die woont in het bos. Even later wordt Halldis vermoordt terug gevonden in haar tuin. Door een getuigenis van Kannick Snellingen die zegt dat hij Errki bij Halldis gezien heeft wordt Errki direct als de mogelijke dader gebombardeerd. In de stad wordt een bank overvallen en Errki die daar ook toevallig aanwezig is wordt als gijzelaar door de dader meegenomen. Ze duiken onder in een huisje in het bos waardoor ze enkel op elkaar zijn aangewezen, een overvaller en een psychiatrisch gestoorde persoon. Waar niemand ooit in geslaagd is om Errki te doen praten lukt uiteindelijk tochde overvaller en ontstaat er zelf een band tussen de twee jongens. Wanneer Kannick in het bos speelt komt ook hij in aanraking met hen. Of Errki nu de werkelijke dader is laat ik hier in het midden en daar legt Karin Fossum ook niet de nadruk op. Haar benadering van de personages maken haar boeken zo uniek waardoor de verdachten vanuit een ander daglicht bekeken worden. Ook hier hoe ze de beschrijving geeft van Errki die totaal misbegrepen wordt door de maatschappijschaam je je eigenlijk over de vooroordelen die je hebt over deze mensen.
Niet iedereen houdtvan deze misdaadboeken maar ik lees ze steeds in een sneltempo uit. Ik ben en blijf een fan!
Maeve Binchy is een Ierse romanschrijfster. Haar verhalen spelen zich steeds af in Ierland en haar personages komen meestal terug in andere boeken van haar. Het eerste boek dat ik van haar las was de avondschool en op dat moment wou ik wel meer lezen van deze schrijfster.
Quentins is de naam van het restaurant dat bijna in alle boeken van haar voorkomt, altijd gaat er wel één van haar personages eten. In dit boek staat Ella Brady centraal,ze woont op Tara road (ander boek van Binchy) en wordt verliefd op een getrouwde man. Ook bij Ella blijven de problemen niet uit. Wanneer Don op een bepaald moment verdwijnt samen met zijn vrouw en al het geld van de bewoners, blijft zij verscheurd achter. Om haar gedachten te verzetten stort ze zich op het werk en wil ze een documentaire maken van het restaurant Quentins. Om dit project te financieren gaat ze bij Derry King in New York, die haar bijstaat in haar project en haar helpt Don te vergeten. Slaagt hij erin? Of krijgt Don nog een kans?
Maeve Binchys boeken zijn zeer aangenaam; ze schrijft enorm vlot en kan zeer goed het leven in Ierland beschrijven. Echte feel good boeken!
Danielle Steel, schrijfster van de betere stationroman. Stevige literatuur moet je hier niet verwachten maar toch zal Steel steeds één of ander probleem aankaarten.
In dit boek maken we kennis met kinderpsychiater Maxine Williams trotse moeder van drie kinderen en ex-vrouw van de charmante casanova Blake. Hoewel ze gescheiden zijn komen de twee nog altijd zeer goed overeen. Wanneer ze gevoelens krijgt voor collega Charles komt het ganse gezin in rep en roer. De kinderen hebben het zeer moeilijk met mama's nieuwe vriend en mama's nieuwe vriend heeft het zeer moeilijk met de kinderen en Blake. Eigenlijk wel te begrijpen want Blake blijft constant in beeld en daar had ik het persoonlijk toch ook wat moeilijk mee. Op het einde van het verhaal staat ze voor een dillemma want wie moet ze nu kiezen de verleidelijke Blake of de betrouwbare Charles?
Natuurlijk kan je al raden wie ze kiest, het ligt er vingerdik op. Maar ik vind dat haar boeken altijd zeer vlot weg lezen, ook dit boek trouwens. Spijtig dat ze zich niet blijft focussen op het beroep van Maxine wat zeer boeiend is maar naarmate het boek vordert laat ze die verhaallijn compleet vallen. Ze valt soms in herhaling in haar boeken,maar voor de romantische zieltjes onder ons, lezen zou ik zo zeggen!
Het lied der seizoenen is het eerste boek in een een serie van 4 boeken. Het verhaal begint in 1940 en gaat over het leven van de zussen Berna getrouwd met de sympathieke Antheun Gerlach en Jantinegetrouwdmetde hautaine Eduard van Boulogne. Omdat de oorlog uitbreekt komt Fanny, de dochter van Berna die als kindermeisje in Duitsland heeft gewerkt terug naar Nederland. Ze is echter niet alleen en heeft Deborah het joodse meisje waarop ze paste meegebracht. Om geen argwaan te wekken in het dorp besluiten ze aan iedereen te vertellen dat Deborah de dochter is van Fanny. Vanaf dan is er natuurlijk die voortdurende angst van verraden of ontdekt te worden. De achttienjarige Fanny neemt op dat moment de zorg volledig op haar maar ze beseft ook doordat ze zogezegd een alleenstaande moeder is een schandaal is in het dorp. Het boek vertelt het verhaal van mensen die niet aan het front vochten maar de oorlog beleefden in het dagdagelijkse leven en dit in even grote angst.
Dit is een familiekroniek en het boek zit dan ook vol van vele personages waar je in het begin toch even je hoofd moet bijhouden maar eens het boek vordert kom je er wel achter wie, wie is. Op het einde van het verhaal doe je het boek met een glimlach dicht.
Over de schrijfster Isabel Allende had ik al veel gehoord maar zelf had ik er nog nooit iets van gelezen. Een patiënt was razend enthousiast over Allende en ik besloot dan toch ook eens één van haar boeken te lezen. Het oneindige plan, mensen ongelofelijk maar ik dacht werkelijk dat het mijn oneindig plan ging worden. Ik ben er enorm moeilijk doorgeraakt, het lettertype van dit boek was super klein, elk blad stond eivol met woorden, woorden die mij niet wisten te boeien. SAAI, SAAI, SAAI.
Het oneindige plan vertelt het verhaal van Gregory Reeves zoon van een rondreizende predikant. Op een bepaald moment vestigen ze zich in Los Angeles waar hij opgroeit tussen de Mexicanen. Daar maakt hij ook kennis met Carmen en vindt in haar een vriendin voor het leven. Het enige boeiende stuk in het boek is wanneer hij gaat vechten in Vietnam maar voor de rest was dit boek een marteling voor mij om uit te krijgen.
Over Allende hoor je niets dan lovende kritieken dus waarschijnlijk heb ik één van haar mindere boeken gelezen. Als jullie een aanrader hebben laat het mij dan gerust weten hé want ze verdient ook een tweede kans maar ik vraag jullie advies zodat het voor de tweede keer geen oneindig plan zal worden.
Boek 13: De gouden tulp Auteur: Rosalind Baker Leestijd: 13/02/2010-26/02/2010 Eerste druk: 1991 Aantal blz.: 719 Algemene beoordeling: ****
De gouden tulp is een boek dat bij de bloemenreeks behoort, je kent ze wel die dikke boeken en hoe raad je het er zit steeds een bloem in de titel. In dit boek maken we kennis met Francesca Visser een meisje dat opgroeit in Amsterdam in de Gouden Eeuw. Haar vader is een zeer getalenteerde schilder en net zoals hem is zij en haar zus gebeten door de schilderkunst. Francesca heeft zelf alles in huis om tot de meestergilde toegelaten te worden. Ze verliest haar hart aan Pieter van Doorne maar spijtig genoeg is er ook nog Ludolf van Deventer een rijke koopman die volledig geobsedeerd geraakt door Fransesca en haar volledig wil bezitten. Door de gokschulden van haar vader beraamt van Deventer een sluw plan waardoor ze verplicht wordt de echtgenoot van Ludolf te worden. Door het toedoen van Pieter kan ze toch nog op leertijd vertrekken naar Delft om daar van de grootmeester Johannes Vermeer de knepen van de schilderkunst onder de knie te krijgen. Maar na haar leertijd is ze verplicht om met Ludolf in het huwelijk te treden. Slaagt Pieter er in Francesca voor hem te winnen of komt ze terecht in de klauwen van Ludolf? Dit is een prachtig boek, hoewel dit boek 719 pagina's telt leest dit enorm vlot. Het verhaal is zeer mooi opgebouwd en ook het verhaal van haar zus waarover ik niets in de samenvatting verteld heb is ontzettend mooi. Niet alleen kom je veel te weten over de familie Visser maar ook over Holland in de zeventiende eeuw. Absolute aanrader!
Boek 12 : Een lichte koude huivering Auteur: Karin Slaughter Leestijd: 15/01/2010-12/02/2010 Aantal blz.: 425 Eerste druk: 2003 Algemene beoordeling : ***
Een lichte koude huivering is het derde deel in de Sara Linton reeks. Wanneer Sara en Jeffrey een lichaam op de campus van de universiteit gaan onderzoeken wordt de zwangere zus van Sara, Tessa op datzelfde ogenblik brutaal aangevallen. Alles wijst erop dat het om een zelfmoord blijkt te gaan maar bij nader onderzoek ontdekt Sara dat het wel degelijk om een moord gaat. Dit is het eerste slachtoffer in een reeks van verschillende andere moorden. Lena de ex-collega van Jeffrey werkt momenteel bij de veiligheidsdienst van de campus en ook zij gaat op onderzoek uit. Zij heeft nog steeds niet verwerkt wat haar in Nachtschade overkwam en dit komt in dit boek zeer uitgebreid aan bod. Sara twijfelt nog steeds aan Jeffrey of zij met hem terug een toekomst tegemoet gaat of kiest ze voor Mason haar ex-collega uit Atlanta. Voor mij blijft Zoenoffer het vorige boek van Slaughter nog steeds de topper in de reeks. Maar het moet gezegd worden Slaughter weet vanaf het eerste moment spanning in het boek te brengen en je zit direct in het verhaal. De spanning verzwakt wel een beetje in het midden van het boek maar wie de uiteindelijke dader is daar kom je pas op het einde achter. Goed opgebouwd al had ik toch wat medelijden met Lena, wie dit boek gelezen heeft weet wat ik bedoel.
Boek 11: Zoenoffer Auteur: Karin Slaughter Eerste druk: 2002 Leestijd: 6/1/2010-14/01/2010 Aantal blz.: 430 Algemene beoordeling: ****
Dit is het tweede boek in de Sara Linton reeks. Persoonlijk vond ik hier het verhaal en het plot veel beter dan in het eerste boek. Het is moeilijk om van dit boek een korte inhoud weer te geven en niet direct het hele verhaal te verklappen. Het boek begint wanneer de dertienjarige Jenny een vriend van haar met de dood bedreigt. Politiecommissaris Jeffrey, het hoofdpersonage is gedwongen haar neer te schieten om de jongen te redden. Vanaf dat ogenblik worden Jeffrey, Lena en Sara belast met het onderzoek en moeten ze er achter komen wat het meisje bezielde. Bij het pathologisch onderzoek doet Sara een aantal schokkende ontdekkingen. Langzaam maar zeker komen ze tot de ontdekking wat er allemaal met het meisje gebeurd is. Hoe Lena verder moet na het trauma dat ze in Nachtschade (het eerste boek in de reeks) heeft opgelopen wordt ook zeer goed beschreven. Op naar haar volgende boek!
Boek 10: De betovering van de nacht Auteur: Madeline Hunter Eerste druk: 2005 Leestijd: 28/12/2009-5/1/2010 Aantal blz.: 304 Algemene beoordeling: **
De betovering van de nacht is een boek van mijn moeder, zij is dol op historische romans. Zeer af en toe lees ik er ééntje van haar en het zal weer lang duren eer ik er terug één vastneem. Het verhaal gaat over Ewan McLean een kunstliefhebber die op het sterfbed van zijn nonkel de graaf van Lyndale, zweert de laatst wens van zijn oom uit te voeren. Deze wenst dat Ewan op zoek gaat naar de familie Cameron een familie die hij onrecht heeft aangedaan om te kijken of er voor deze familie goed wordt gezorgd zoniet moet Ewan daar voor zorgen. Bij aankomst raakt hij direct geïntrigeerd door de oudste dochter van het gezin, Bride Cameron en door de mooie gravures die aanwezig zijn in het huis. Maar hij voelt toch aan dat er iets niet pluis is en dat de meisjes iets voor hem verbergen. Natuurlijk wordt hij verliefd op de mooie Bride maar zal hun liefde gedoemd zijn om te mislukken door het geheim dat Bride met zich meedraagt? Ja ik vond het eigenlijk een saai boek en raad het aan niemand aan. Het mist pit en het verhaal van de gravures kon mij absoluut niet boeien. Andere en betere!
Boek 9: Moffenmeisje Auteur: Pam Jenoff Eerste druk: 2007 Leestijd: 22/12/2009-27/12/2009 Aantal blz.: 414 Algemene beoordeling: ****
Een boek over de tweede wereldoorlog spreekt mij altijd wel aan dus toen ik het boek Moffenmeisje in de boekenwinkel zag staan moest ik hem gewoon hebben. De cover is enorm expliciet wat het nazisme betreft dus ik zorgde er altijd voor dat die toch zo min mogelijk zichtbaar was. Het verhaal gaat over Emma Bau een joodse die samen met haar man in Polen woont aan het begin van de oorlog. Haar man Jakob gaat bij het verzet en Emma wordt samen met haar ouders naar het getto overgebracht. Emma ontsnapt uit het getto maar moet wel haar ouders achterlaten en ze gaat als katholieke Anna Lipowski bij de tante van Jakob wonen. Door toeval kan ze een baan bemachtigen bij een hoog naziofficier maar sluit ze zich eveneens aan bij het verzet. Van het verzet moet ze zoveel mogelijk over de activiteiten van Kommandant Richwalder te weten komen maar daarvoor moet ze wel haar huwelijk op het spel zetten. Naarmate het boek vordert staat Emma tussen 2 mannen, haar Jakob en de kommandant. Voor wie zal ze uiteindelijk kiezen en kan ze ongemerkt haar dubbel leven voortleiden? Het boek geeft perfect weer hoe verschrikkelijk oorlog wel moet zijn, niet alleen voor zij die aan het front vochten maar ook voor de achterblijvers die in voortdurende angst moeten geleefd hebben. Een aanrader!
Boek 8: Nachtschade Auteur: Karin Slaughter Eerste druk: 2001 Leestijd:15/12/2009-21/12/2009 Aantal blz.: 396 Algemene beoordeling: ***
Een collega op het werk raadde mij de boeken van Karin Slaughter aan. Dus begon ik met het eerste boek uit de Sara Linton reeks Nachtschade. Het is een zesdelige reeks die handelt over het leven van Sara Linton (anatoom-patholoog), Jeffrey Tolliver ( Sara's ex-man en politie-inspecteur) en Lena Adams (collega van Jeffrey) dat regelmatig verstoord wordt door een brutaal misdrijf. Wordt tot in de kleinste details beschreven en soms slik je toch eens even. In Nachtschade wordt de blinde tweelingzus van Lena vermoord terug gevonden in het toilet van het restaurant waar Sara op dat ogenblik met haar zus aan het eten is. Wanneer Sara haar vindt is de vermoorde Sibyl enorm toegetakeld en is dit duidelijk het werk van een psychopaat. Als er nog een slachtoffer valt blijkt dat het meer en meer om religieuze moorden gaat want beide lichamen vertonen religieuze tekens. Sara, Peter en Lena gaan op onderzoek uit maar ze moeten voortmaken want voor je het weet valt er een volgend slachtoffer. Ik vond dit een zeer vlot geschreven boek, het plot was tamelijk voorspelbaar ik wist al snel wie de dader was maar wat ik voornamelijk zeer leuk vond in dit boek is het verhaal rond de drie hoofdpersonages die zich in de volgende boeken verder gaan ontwikkelen. Daarom zou ik zeggen maak kennis met Sara Linton , geniet en gruwel mee!
Boek 7: De duivel draagt het licht Auteur: Karin Fossum Leestijd: 12/12/2009-14/12/2009 Aantal blz.: 288 Eerste druk: 2002 Algemene beoordeling: ***
Karin Fossum is een Noorse misdaadschrijfster en één van mijn favorieten in dit genre. Ze schrijft zeer vlot en aan haar verhalen is steeds een kantje af vind ik. Ook bij dit verhaal vraag je je op een bepaald moment af wie nu de dader en wie het slachtoffer is. Het verhaal komt misschien wat traag en verwarrend op gang maar eens ze de smaak te pakken heeft wauw. Het gaat over een zestig-jarige vrouw die in haar huis overvallen wordt. Door een samenloop van omstandigheden belandt de inbreker in het keldergat en breekt zijn rug. De vrouw beslist om geen politie te bellen als boete en vanaf dat moment begint er toch wel een macaber spelletje. Het verdere verloop verklap ik niet maar het is goed. Een bepaald facet van het verhaal wordt op het einde zelf niet opgelost maar je bent daarvoor ook Karin Fossum die kan zich dat permiteren. Denk maar aan de indiase bruid van haar een totaal open einde maar toch een zeer aangenaam boek.