Een gewone werkdag vandaag, dit wil zeggen om 8uur ontbijt, bestaande uit koffie (oploskoffie) brood (stokbrood een beetje op zijn frans, een overblijfsel van de kolonisatie) met choco, om 8u45 vertrek ik naar de boerderij. Het is ongeveer 3km ver, mooi op tijd arriveer ik. De vaste werknemers (francoise en Aladji) hebben al een eerste ronde van het rapen van de eieren gedaan, ik mag ze kuisen en in de plateaus leggen, een paar emmers vol. Een volgende taak is eten geven en water geven, aansluitend nog eens de eieren rapen, nu zijn de emmers minder vol.
Tussendoor maken we wat fotos met de collegas.
Om 11u30 zit het werk van de voormiddag er al op voor mij, de vaste werknemers hebben geen uren en moeten veel meer werken dan de vrijwilligers.
s Middags krijg ik gefrituurde Yam met een saus van uit, tomaat en pepers.
Na een siësta vertrek ik om 14u45 voor de namiddag shift, en dezelfde taken, eten geven eieren rapen, na bijna 4 weken ben ik de routine al gewoon. Er is ook een hond met jongen, die zijn iets meer dan een maand oud, de hond kent me al en komt regelmatig naast me liggen als ik de eieren kuis.
Op de boerderij is er ook een moestuin, één iemand is er heel de dag bezig met het maken van de bedden, planten water geven oogsten. Het ziet er echt wel proper uit, iedere dag zie ik de plantjes veranderen en groeien.
Om 17u zit mijn werkdag erop en ga ik met de fiets naar huis, het eerste stuk weg tot aan de hoofdweg is door een onverhard zandpad, het is een etappe veldrijden.
Na de werkdag een verkwikkende douche en dan tijd voor een frisse pint, wat lezen, schrijven
. Tussen 19 en 20 uur wordt er gegeten, daarna sluit ik de dag af met een Beninoise (een fles bier) en een goed boek, lekker relaxen.
|