Trainingen : Dinsdag van 18.00u tot 19.25u en donderdag van 18.00u tot 19.25u

U16-U17 VV Laakdal
    Jullie info-site !
    22-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oevel-Veerle
    Onze gasten moesten tegen het één plaats hoger gerangschikte Oevel. Voor dat de match begon waren we Marin al kwijt door een knieblessure die de kop opstak tijdens de opwarming. Die moest starten in de spits, nadat die op training goed bezig was.

Na het domme verlies van vorige week, moest er iets rechtgezet worden. Het eerste kwartier was, zoals alle weken voor Veerle, met al na 2' een kans voor Seppe, maar die trapt voorlangs. De ingepeperde instructies zinderen blijkbaar nog een kwartier na, alvorens langzaam weg te ebben...., want ook vorige week was het eerste kwartier voor ons. Veerle valt het meest aan en Oevel komt er amper uit. De Veerle-druk zorgt in de 15' voor een open kans als Benjamin alleen voor de keeper komt, maar naast trapt. En zoals het liedje altijd is, we maken de kansen weer niet af en dan valt het doelpunt aan de andere kant... In de 21' een Oevel-aanval van op rechts, bal gaat te ver van de Oevelvoet en keeper Seppe wil de bal oprapen, maar de toegesnelde Brent trapt in hoekschop. De hoekschop wordt genomen en de 1-0 wordt binnengeknikkerd. Het wekelijkse verhaal van veel druk en kansen maar geen doelpunten krijgt ook nu weer zijn verlenging, want tegen de gang van het spel in staat de thuisploeg op voorsprong. Die trokken zich hier aan op en gingen op zoek naar de 2-0. Drie minuten voor tijd ontzet Brent - die verdienstelijk aan het spelen was - een bal in de voeten van een Oevel-speler en die trapt de 2-0 binnen. Veerle kan één minuut voor rusten nog bijna de aansluitingstreffer maken, na een mooie voorzet van Michiel op Benjamin, die weer alleen voor doel komt maar opnieuw mist.
    Een zware 2-0 achterstand is het verdict bij de rust.

De tweede helft was Oevel de baas. Zij konden met hun 2-0 voorsprong natuurlijk zonder druk verder voetballen en maakten het ons -zeker het eerste kwartier- heel moeilijk. Veerle geraakte er niet meer uit en geraakte amper nog over de helft. Onder impuls van de nummers 8, 10, 6 en 9 van Oevel werd de druk groot en Seppe moest een wereldsave doen op een schot, waarbij iedereen van Oevel al juichte dat het doelpunt was, maar Seppe tikte het leer nog net naast de paal. Na 11 minuten spelen ging Ilian solo op rechts, komt schuin voor doel, maar trapt net naast. Buiten enkele acties geraakte Veerle nog amper aan kansen. Tot Ilian in de 20ste minuut op rechts als een pijl uit een boog zo'n 30 à 40m sprint à la Usain Bolt, de bal voor de ver uitgekomen doelman nog net kan bemachtigen en dan de keeper met een subtiel hakje omspeelt om vervolgens de bal gemeten voor te zetten op Benjamin, die maar in te tikken heeft in het lege doel. 2-1, en nog 10 minuten te gaan. Veerle geloofde er plots weer in en de Veerle-druk naar voren was een feit. In alle enthousiasme speelde Veerle terug beter, maar het bleef tot 5 minuten voor tijd 2-1. Dan besloot de trainer om  in te grijpen en verving achteraan Michiel voor de gekwetste Marin, die mee vooraan voor gevaar moest zorgen. Zo speelden we met 2 spitsen (Ben en Marin) en met 3 ipv 4 achteraan, wat natuurlijk niet zonder risico was. Maar met de 2-1 was het het risico waard. Drie minuten voor tijd : corner Veerle en Ilian schildert de bal gemeten op het hoofd van (jawel) de gekwetste Marin en die kopt de verdiende gelijkmaker binnen ! 2-2 en toch nog een punt uit de brand gesleept ! Een pluim ook voor de goede leiding.

Proficiat aan alle spelers, die er na de 2-1 terug in geloofden en zo nog de 2-2 maakten. Die 2-2 kwam er vooral door de INZET en het enthousiasme ! INZET wordt altijd beloond !

Volgende week spelen we thuis tegen Rauw.

Ook ons eerste elftal was weer aan het feest, want het versloeg St. Vorst met 0-3. Volgende zondag spelen ze thuis tegen de ongeslagen leider Wezel Sport.

Ter info : De wedstrijd Veerle-Achter Olen van 4 december, wordt gespeeld op zaterdag 3 december om 12.30u. (owv. Plechtige Communieverplichtingen) en de match Veerle-Oevel van 4 maart, wordt om dezelfde reden op zaterdag 3 maart om 12.30u gespeeld.
    2 wedstrijden, uit bij Ramsel en uit bij Rauw, zouden nog moeten verplaatst worden owv. sneeuwklassen, maar daar hebben we nog geen info over. Deze zouden in de week moeten gespeeld worden, want er zijn geen weekends vrij...