Inhoud blog
  • U17 - U16 maart-april 2016
  • Maart 2016
  • Matchen U17 weekend 27-28 februari 2016
  • U16 : VV Laakdal - Punt-Larum
  • Weekendmatchen U17-U16 17-18 oktober 2015
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Blog als favoriet !
    Foto
    Over mijzelf
    Ik ben Marnix Exelmans, en gebruik soms ook wel de schuilnaam The Maxtouch.
    Ik ben een man en woon in Schoot-Tessenderlo (België) en mijn beroep is Directeur/Editieverantw. Regio Diest-Tessenderlo bij RMG..
    Ik ben geboren op 21/08/1968 en ben nu dus 56 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Sport (+/- alle sporten), muziek (zanger, Rammstein, Green Day, Simple Minds, U2, Muse, Foo Fighters..
    Gediplomeerd trainer UEFA B.
    Dropbox

    Druk op onderstaande knop om je bestand naar mij te verzenden.



    {TITEL_VRIJE_ZONE}

    Trainingen : Dinsdag van 18.00u tot 19.25u en donderdag van 18.00u tot 19.25u

    Categorieën
    Categorieën
    Categorieën
    U16-U17 VV Laakdal
    Jullie info-site !
    31-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veerle-Zammel
    Het was kouder dan verwacht voor de match tegen Zammel. Michiel en Ben waren er niet bij, dus met zijn 14 begonnen we er aan. Het matchbegin begon erg stroef bij Veerle. Veerle was wat aanvallender, maar voor de rest hielden beide teams elkaar in bedwang. Mooi voetbal was het niet, de lijn van de voorbije goeie matchen werd niet echt doorgetrokken. De ruimten werden te slecht benut, de sneeuwklassers voelden de weerbots van hun avontuur, maar ook de niet-sneeuwklassers haalden niet hun hoogste niveau op een uitzondering na... In de 23ste  minuut, niet ver van de rust, kan Veerle dan toch de score openen, Arthur Daems geeft een assist naar Tuur vanop rechts, en die weet de laatste weken de goal staan. Met een knap schot met links, knalt hij de 1-0 vlak naast de paal binnen. De trein was nu vertrokken en 3 minuten voor rusten scoort Seppe de 2-0.
    Een minuut voor tijd, tegenaanval van Zammel en met een hoge lobbal vanop rechts, scoort Zammel de 2-1. Zammel dat goed bezig was en achteraan de deur serieus op slot hield.
    De tweede helft probeerde Veerle wat meer te forceren en na 4 minuten rondt Sieglinde een mooie soloactie af, 3-1. Dan is het weer lang wachten op een vervolg. Zammel beet van zich af en kwam af en toe gevaarlijk uit de hoek, waarbij Seppe één keer een serieuze save nodig had. In de 22' wordt de score toch nog opgedreven wanneer Jarne zich doorzet richting doel en de 4-1 vanuit off-side (?) mag scoren. Diezelfde Jarne scoort 3 minuten later opnieuw, maar dit keer wel voor off-side afgevlagd.

    Onze gasten winnen, maar het liep niet van een leien dakje tegen een stug verdedigend Zammel. Van onze 3 slechtste wedstrijden waren er dat 2 tegen Zammel....., toeval ? Op nummer 1 prijkt nog steeds de match in Herselt om 9u 's morgens.... Daar hebben we ondertussen met de 5-2 van 14 dagen geleden revanche voor genomen.

    Het kan niet alle dagen kermis zijn, maar we moeten streng zijn voor onszelf. Onze sneeuwklassers hadden een klein excuus, want de benen voelden nog zwaar aan...., Jill was wat ziekjes, Ilian vond zijn beste benen niet, Jan was aan het bevriezen in doel, Jarne kreeg pas laat de motor in gang en Yarni geraakte ook niet echt vooruit. Maar ook de niet-sneeuwklassers waren niet allemaal op niveau, al kan je dat van Tuur de laatste weken niet zeggen. Hij steekt in een bloedvorm en is met de 4 doelpunten in de twee laatste matchen ook meteen topschutter met 9 doelpunten. (samen met Arthur S en Seppe G).

    Hopelijk is volgende zondag iedereen terug top, al valt het nog te bezien of er met de Siberische koude en de sneeuw wordt gevoetbald...

    Normaal gingen we vandaag, dinsdag ook trainen, maar de kans wordt kleiner, aangezien het nog heeft bijgesneeuwd en het ijskoud is. De terreinen zullen er ook niet super bijliggen....en de sporthal is -zoals altijd - weer bezet...

    Tot de volgende !
    The Maxtouch.


    31-01-2012 om 10:48 geschreven door maxtouch  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    24-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veerle-Zammel
    Zondag spelen we thuis tegen Zammel. Wellicht hebben we dan terug volk genoeg... Deze week zijn Ilian, Jarne, Yarni, Jan en Jill nog op sneeuwklassen, en vorige week had Michiel een verkoudheid, Seppe verliet gekwetst de training, Benjamin was nog gekwetst aan de voet en ook Jasper moest na zijn val nog wat op zijn positieven komen. Vandaar dat er vandaag geen training was, zodat iedereen terug fit is tegen donderdag en/of zondag.
    Donderdag training en zondag match.

    De trainer van het 1ste elftal is ook vervangen. Hans Van Doninck is de nieuwe trainer. Ook hier is er miserie. Laenen gestopt, Marco Gielen speelt zondag zijn laatste match, Van de Craen examens, Van Dijck skieën, Versweyveld gekwetst enz....

    Morgenavond ga ik mijn keel nog eens openzetten en ga ik mij onderdompelen in U2, Pearl Jam, Placebo, Green Day, Admiral Freebee, Soulwax, Lenny Kravitz, Snow Patrol, Foo Fighters, Stone Temple Pilots, Radiohead, Queen Of The Stoneage en Wolfmother....

    Als er iemand nog een keyboardspeler moest weten zitten, ge moogt hem of haar doorsturen.

    Tot de volgende.

    The Maxtouch.

    24-01-2012 om 00:00 geschreven door maxtouch  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    19-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Training - match Ramsel
    Donderdag 19 januari is het training zonder de "sneeuwklasgangers" Jill, Yarni, Jarne, Ilian en Jan. Ook Benjamin en Jasper zullen er niet bijzijn, want gekwetst. (Ben van zondag en Jasper van dinsdag). 16-7 = 9 spelers op dit moment. Hopelijk geraken we nog aan 11 spelers om zondag te kunnen voetballen.....

    Mvg,
    The Maxtouch.

    19-01-2012 om 09:21 geschreven door maxtouch  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    16-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veerle-Herselt
    Knappe match van ons team ! En een mooie revanche voor de heenwedstrijd, waar we met 4-1 verloren. 5-2 winst ! Het begon meteen schitterend : Ben loopt op links met de bal, zet strak voor, Tuur controleert de bal en schiet mooi in de hoek binnen. Binnen de eerste minuut staan we 1-0 voor. Maar een match duurt tot het eindsignaal, dus alles was nog mogelijk. In de 10de minuut weer een Veerle-aanval, de bal komt op rechts bij Ilian, die neemt de bal mee en knalt de 2-0 op het bord. Herselt weet niet meteen waar ze het hebben, want Veerle drukte ze op hun eigen helft en ze kwamen amper over de helft. Nog eens 3 minuten later geeft Benjamin zijn tweede assist aan Tuur en die was zondag goed bij schot, want hij tikte de 3-0 binnen. Iets over het kwartier komt Herselt dan toch even piepen, en de Herseltspits loopt richting doel en maakt de 3-1. Onze gasten lieten zich echter niet doen en zetten 5 minuten later weer de puntjes op de i. Tuur komt weer in balbezit en die knalt zijn hattrick binnen ! 4-1 en rust.

    De tweede helft was voetballend iets minder, maar Veerle hield de controle op de wedstrijd. In de 12de minuut mag Herselt nog scoren vanuit duidelijke off-side positie en het staat 4-2. Twee minuten later weer Veerle-druk en met die druk gaat een Herselt-verdediger in de fout en ontzet de bal in eigen doel. 5-2 en meteen de eindstand. Veerle drukte de laatste minuten nog sterk, een hard schot van Jill werd miraculeus door de keeper overgetikt en Yarni trapte nog op de lat, maar de bal ging er niet meer in. Al bij al, een mooi resultaat en de lijn van de Mol-match werd goed doorgetrokken.
    Benjamin deed de tweede helft niet meer mee wegens voetblessure.

    Volgende zondag (indien volk genoeg...), naar Ramsel, dat de zondagmatch niet wou verzetten, zoals aangevraagd. Onze Schans-spelers zijn dan op sneeuwklassen, dus weinig volk...

    Tot de volgende !
    The Maxtouch

    16-01-2012 om 23:41 geschreven door maxtouch  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KFC Mol - KVC Veerle
    Prachtig resultaat in onze eerste match na de winterstop ! Onze gasten moesten de moeilijke verplaatsing doen naar de ongeslagen leiders van Mol, die naast het feit dat ze spelers hebben die 1 tot 2 jaar ouder zijn dan die van ons, ook goeie spelers in hun rangen tellen. Dat zeggen ook hun uitslagen van de heenronde : 9-1, 1-12, 19-0, 1-4, 9-0, 1-4, 10-1, 9-0, 0-10, 5-1, 0-8, 7-0 overwinningen en één gelijkspel (1-1) tegen de tweede Achter Olen. In dat rijtje staan wij met nipt 1-2 verlies thuis en nipt 3-2 verlies gisteren in Mol. We zijn naast Achter Olen dus de énige ploeg die slechts met 1 doelpunt verschil verloor en de enige ploeg die in één match 2 keer kon tegenscoren !

    Voor ons eigenlijk een "overwinning" dus, want niet de uitslag is in deze jeugdfase van belang, maar het spel van de kinderen, het voetbal, de inzet, de verbetenheid, de efficiëntie, ploeggeest enz. Als we deze lijn kunnen doortrekken, gaan we nog een fantastische terugronde beleven !

    Iedereen heeft zich gisteren getoond, met inzet en karakter. Sommige acteurs van dienst hebben hopelijk ook ingezien dat ze wel degelijk beter voor de dag kunnen komen dan voordien. Sommigen hebben zich getoond, wat nodig was. Nu deze lijn nog doortrekken ! Want...., één zwaluw maakt de lente niet hé !

    Met het weer hadden we wat geluk. Het regende voor en na de match, maar amper tijdens. Het veld was goed bespeelbaar, maar natuurlijk vettig, dat kon niet anders.

    Nadat ik in de tactische bespreking de nadruk had gelegd op de verdedigende taken en het kijken naar ieders man, viel de uitvoering hiervan al binnen de minuut in duigen.... Aanval Mol vanop rechts, speler mag té makkelijk voorzetten en bij de tweede paal staat een Mol-speler alleen te schilderen, om zo het ronde ding in doel te trappen. Niet te geloven ! 1-0 en we waren amper vertrokken...

    Gelukkig waren we nu wakker geschrokken en begonnen we aan de achtervolging. Maar het sterke Mol liet ons amper toe te combineren en het Mol-doel bleek ver weg. Toch kwam de partij wat in evenwicht, al kreeg Mol nog de beste kans op 2-0. Zelf konden we amper een kans afdwingen al was er veel goede wil. Het bleef -raar maar waar- na 30' bij die vroege 1-0. (Mensen die de thuismatch nog herinneren..., toen stonden we binnen de 5 minuten ook 2 goals achter, maar er kwamen er voor Mol toen geen meer bij !)

    De tweede helft trok Veerle ten aanval en in de 8ste minuut komt de bal bij Arthur Schellens en die schiet de gelijkmaker mooi in de rechterhoek binnen. 1-1 en onverhoopt ! Het spel ging nu wat op en af, maar je zag dat Mol nu de gebeten hond was en meteen terug vol ten aanval ging. In de 17de minuut hoekschop Mol, Seppe pakt de bal, maar lost..., in de voeten van een Mol-speler en....bingo, de 2-1 was een feit. Een serieuze domper op de feestvreugde. Even later was er nog een handsbal van Mol in de 16, maar de "vervangscheids" had niets gemerkt...Zes minuten later was de razernij van Mol nog niet uitgewerkt en een Mol-speler mocht soleren langs onze kijkende figuranten en lost een pegel af, overhoeks naar de rechterhoek en 3-1. Match gespeeld, zeg maar. Met nog 7 minuten te gaan, raapte Veerle al zijn moed nog samen en onder impuls van veel gebrul langs de lijnen (wie dat ?), gingen onze spelers nog ten strijde in een battle van alles of niets. Arthur werd tot tweemaal toe na een actie nog gehaakt in de 16, maar geen strafschop.... Jarne, die met krampen op de bank zat, mocht nog invallen op de linkerflank en meteen nam hij die flank voor zijn rekening in een rush naar voren. Hij verliest links van de 16m even het leer, maar herpakt zich en komt terug in balbezit, hij zet laag voor en de goed gevolgde Marin is er als de kippen bij om de bal in de rechterhoek te rammen, 3-2 en nog 5 minuten te gaan !

    Veerle rook nu bloed en bleef aanvallen. Mol wist niet meer waar ze het hadden en bibberde wachtende op het eindfluitsignaal. Nog enkele bijna-kansen, maar de 3-3 lukte net niet. Spijtig, maar al bij al schitterend weerwerk en een mooie uitslag na hard werken.

    Proficiat mannen, en nu de lijn (vooral die van inzet) doortrekken !

    Voor deze week zit het werk er op. Volgende week terug training zoals normaal op dinsdag en donderdag om de zondag erna thuis te spelen tegen Herselt, waartegen we nog iets goed te maken hebben...

    Tot de volgende !

    Greetz,
    The Maxtouch.

    05-01-2012 om 17:47 geschreven door maxtouch  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KFC Mol - Veerle
    Vandaag, woensdag 4 januari om 19u spelen we met de U13 tegen de leider KFC Mol. Benjamin zit nog in Engeland, Jan is ziek en van Marin heb ik niets meer gehoord of gezien... Jarne is er wél bij, want het is zijn pa die zijn voet verzwikt heeft.... We hebben maandag al als eersten getraind na de winterstop in functie van deze match. Het was heel vettig en de plassen lagen nog op het veld, als dat maar goed komt voor de match, want er wordt nog regen voorspeld. En wie weet wordt de eerste speeldag na de winterstop niet afgelast....

    Iedereen om 17.30u stipt aan de Vinea, in tenue.

    Als Marin niet komt (ik ga hem nog een extra sms sturen), zijn we dus met 13. De ploeg staat nog niet op papier, we zien straks wel...

    Tot de volgende !

    The Maxtouch.

    04-01-2012 om 11:35 geschreven door maxtouch  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    29-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Winterstop
    We zitten volop in de winterstop, zowel voor jeugd als voor eerst elftallen. Iedereen zat/zit aan de feestdis. Kerstmis is ondertussen gepasseerd, de dagen tussen kerst en nieuwjaar zijn meestal rustige dagen, de stilte voor de storm. Dat merk je soms op de baan, dat er weinig verkeer is. Van zaterdag op zondag vieren we de overgang weer van 2011 naar 2012, waarbij iedereen weer zijn beste voornemens heeft, (maar ze meestal toch niet uitvoert)... en alles is weer achter de rug !

    Ook ons jaarlijks kerstfeest hebben we gehad, waarbij onze gasten weer helemaal in het nieuw steken, met een gepersonaliseerd trainingspak ! Dat doen ze ook aan om samen te komen voor de wedstrijden !

    Voor onze U13 echter is er minder rust, want we spelen de eerste competitiematch tegen de leiders al volgende woensdagavond om 19u in Mol. (Aan den atoom...) Zij hadden dit zo gevraagd en ik was zo lief om hier op in te gaan. Voor de meesten geen erg denk, want anders was het al om 9u 's morgens voetballen....

    We trainen normaal dan ook één keer voor deze match, en dat op maandag 2 januari (moet dag recuperatie tussen zijn...). Dat op de normale uren, van 18.15u tot 19.30u.

    Tegen Mol zullen we niet voltallig zijn, want Benjamin zit in Engeland en Jarne op skiverlof, al komt die vroegtijdig naar huis wegens verzwikte voet... Die zal vermoedelijk ook niet spelen dus. Voor de rest zien we wel.

    Zelf ben ik niet in "winterstop", want té druk. Gisteren nog repetitie gehad van rockband, vandaag om 13u lokaal ping-pong kampioenschap in Veerle en om 19u mini-voetbal in de sporthal. Dan moet ik mijn UEFA B-logboek nog verder afmaken en daar kruipt ook veel tijd in...

    Ik weet dus wat doen. Hopelijk hebben onze spelers het iets minder druk, zodat ze fris en monter zijn na deze - voor ons korte - winterstop.

    Greetz, en tot de volgende !

    The Maxtouch.

    29-12-2011 om 10:04 geschreven door maxtouch  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    13-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Balen-Veerle
    Ons team nam het tegen de laatste in de stand op, op het A-terrein van Balen. Jarne was ziek en ook Ilian viel tijdens de opwarming ziek uit de boot. Seppe Dockx besloot te studeren, omdat Jan sowieso moest keepen. De match begon voor ons, zoals we dikwijls beginnen, stevig en met goed tempo. Zo scoorden we meteen na 2 minuten, nadat Ben de bal tot bij Seppe tikte en de 0-1 binnentrapte. Amper een minuut later een voorzet van Sieglinde, en een Balen-verdediger had het er lastig mee, en duwde de bal in eigen doel, 0-2. Nog een minuut later een loopactie van Arthur Daems, na pas van zijn naamgenoot, de bal belandt bij Sieglinde de afrond en 0-3. En toen was het afgelopen. Ons tempo zakte en we lieten Balen in de wedstrijd komen. Zelf bakten we er niets meer van en Balen dreigde zelfs. 6 minuten voor rusten een vrije schop voor Balen (?), en de bal gaat rechtstreeks binnen. 1-3. Vier minuten voor tijd, corner van Marin en Tuur kopt de 1-4 binnen aan de tweede paal en meteen rust.

    De tweede helft liep het bij ons voor geen meter meer en Balen deed met momenten aardig mee. Toch konden we na een kwartier terug scoren. Seppe gaat via de flank en trapt de bal naar binnen. Arthur Daems werkt mooi af en 1-5. 4 minuten later geeft de Balen-doelman de bal pardoes in de voeten van Marin en die knalt de bal hoog binnen. 1-6, en meteen de eindstand.

    Tegen volgende zondag moet er wel beterschap zijn in het spel, zodat we voor de winterstop mooi kunnen afsluiten.

    Vandaag was er geen training owv. ziekten, bijna ziekten, examens en slecht weer. Donderdag geven we er dan een lap op !

    Zaterdag is er dan ons Kerstfeest vanaf 17u. En zondag aan de bak tegen Olmen thuis.

    De eerste match na de winterstop tegen KFC Mol (8 januari) gaan we NIET spelen op zondagmorgen 9u, maar wel op 4 JANUARI op een WOENSDAGAVOND  om 19U.

    Ondertussen ben ik nog met vanalles bezig. De UEFA-cursus is nog steeds lopende en vergt veel werk van iedereen. Zowel wat theorie betreft als de praktijk.  Dik 4u afzien op een maandagavond !! De meesten zien het niet meer zitten.... De sociale babbel tussen pot en pint na de les houdt ons nog overeind. Dat spel duurt nog tot mei !!

    Ik ben ook terug aan het zingen geraakt. Vorige week had ik een blind-date met 4 collega muzikanten. Het klikte en we gaan er voorlopig mee verder. Dat is dan om wat te ontstressen. Al moet ik ook hiervoor de nummers instuderen.... Weer stress !

    Allez, dit gezegd zijnde..., tot de volgende !

    Greetz,
    The Maxtouch.



    13-12-2011 om 00:00 geschreven door maxtouch  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Training en Balen-Veerle
    Donderdag was het niet ideaal om buiten te trainen... We waaiden bijna weg... Ballen en kegeltjes vlogen uit eigen beweging in het rond... Seppe Geeraerts werd wat onwel en moest de training verlaten. Veel beterschap en hopelijk niet ziek worden hé...

    Zondag nemen we het op tegen en in Balen. Ik kan er ineens blijven, want het eerste elftal speelt na de middag in en tegen Rosselaar.... De wedstrijd is - in tegenstelling tot vorig jaar bij de U11 - te spelen op de "Bleukens". De U13 hebben daar vorig jaar misschien al wel gespeeld. Dat is dus aan het A-terrein van Balen. (Veerle naar Olmen of Meerhout, en dan de baan richting Balen centrum nemen. Het is op de baan van de Bleukenshoeve, Hoolsterberg 36/2.)

    De twee volgende wedstrijden wil ik de inzet zien van vorige week en wil ik dat zien van iedereen ! Die 2 nog resterende matchen wil ik winnend afsluiten en zo met een goed gevoel de winterstop ingaan. Na de winterstop kunnen we dan op 8 januari vol aan de bak, om 9u 's morgens in Mol (aan den atoom), tegen de leiders... Dat is ongeveer om half zeven à zeven uur uit jullie nest...?!

    Maar nu eerst : Balen om 10.45u, samen aan de Vinea om 9.30u. De week erna is de laatste match tegen Olmen thuis. Dat is een dag na... het kerstfeest van 17 december...

    Tot zondag.

    Greetz,
    The Maxtouch.

    09-12-2011 om 11:14 geschreven door maxtouch  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    06-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veerle-Achter Olen
    Met deze match werd de terugronde weer aangevat en zijn we dus halfweg de competitie. We speelden in een defensievere opstelling, omdat Achter Olen tweede staat met veel tweedejaars, stevige jongens en snelle mannen. Het weer was niet schitterend, want het regende, al viel het nog mee.

    De eerste 20 minuten waren gelijkopgaand en we hielden goed stand.  De beste Veerle-aanval kwam er al na zo'n 10 minuten als Ilian vanop rechts solo op doel afstormt, maar foutief en met het mes wordt afgestopt.  Rood als er geen verdediger meer achter stond, maar zeker geel was in dit geval op zijn plaats. Weg grote kans ! So far, so good, maar toen ging er aan de andere kant een bal naast doel, die Seppe Dockx nog wou binnenhouden (wat niet nodig was, want keeperbal), hij tikt hem tot bij een AO-speler, die voorzet en bingo, de 0-1 was een feit. Spijtig, want we waren elkaar waard. 0-1 was ook de ruststand, maar het had ook anders kunnen zijn.

    We waren goed bezig, dus moesten we gewoon die lijn doortrekken. Maar na acht minuten viel een té zwaar verdict. Voorzetschot op links van Achter Olen, Jarne wil de bal ontzetten, maar de bal belandt pardoes in eigen doel. Pech, pech, pech, maar 0-2 op het bord. Op het kwartier terug een Olen-aanval, de bal belandt op de lat, komt tegen de rug van Seppe en de bal dwarrelt binnen. 0-3 en Achter Olen heeft eigenlijk zelf amper gescoord, want..., we deden het zelf. Logisch dat de kopjes wat gingen hangen na al die pech, en twee minuten later stond het 0-4, na een échte uitgespeelde Olenkans. Overdreven, maar dat is voetbal.  Olen had vooraan wel meer snelheid dan wij en waren telkens ze aan de 16m kwamen, gevaarlijk. Onze gasten probeerden er nog het beste van te maken en gingen op zoek naar een eerredder. Vooraan was er té weinig druk en loopvermogen, zodat Arthur Daems daar wat verandering mocht in brengen. En ja hoor, in de 21ste minuut van de tweede helft, schiet hij vanuit de tweede lijn op doel, en de bal verdwijnt in de linkerhoek binnen. 1-4 en de eerredder was een feit.  Veerle bleef nu drukken en twee minuten voor tijd, nadat de AO-keeper ver uit doel kwam, belandde de bal bij de andere Arthur, en die trapte van op zo'n 30m de bal in het lege doel. 2-4 ! Veerle bleef er nu voor gaan en AO was nog enkel aan verdedigen toe. Het was echter te laat, want de eindstand stond vast, 2-4, maar moedig gestreden van (bijna) iedereen !

    Volgende week gaan we naar Balen.

    Greetz,
    The Maxtouch.

    06-12-2011 om 16:45 geschreven door maxtouch  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    28-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veerle-Rauw
    Vandaag was het de laatste match van de heenronde tegen Rauw. Aangezien we met 16 waren, stond Jan in doel en deed Seppe niet mee. Rekening houdend met de wind, had ik zelf voorgesteld om eerst naar de "goei" goal te spelen en dat wierp meteen zijn vruchten af...
    Veerle ging het best van start, met in de 2de minuut een corner voor Veerle. Ilian zet hem niet zo goed, zoals gewoonlijk, maar Marin loopt tegen de bal en scoort meteen ! 1-0. Daarna is er niet zoveel voetbal meer te zien.  6 minuten voor rust, doet Arthur Daems een solo naar doel toe, omspeelt drie man en trapt dan rakelings over de kruising. Rauw krijgt een kans met een bal op de paal en daarna nog één met een man alleen voor doel, maar die trapt naast. We gaan dan ook rusten met 1-0. Na de rust was ons voetbal niet veel beter. Na 2 minuten een Veerle-aanval, Ilian krijgt de bal en trapt op de doelman. Dan is het 25 minuten lang slaapverwekkend voetbal en zaten er bij ons die ook dachten dat ze in hun bed zaten ipv op het terrein. Het niveau was schandalig en vooral de vele foute passings ergerde me mateloos. Het kan niet elke week even goed zijn, maar dit leek nergens op. Drie minuten voor tijd probeert Ilian met een solo nog de score te verdubbelen, maar zijn schot wordt door de keeper nog net via de paal naastgetikt. Het was bibberen tot het eindsignaal, maar de 1-0 van in de 2de wedstrijdminuut bleef op het bord en de overwinning was een feit.

    Tijd om allemaal nog eens in de spiegel te kijken en volgende week dit trieste toneelstuk terug weg te spelen met een goeie match tegen Achter Olen.

    Alleen de spelers die er willen voor gaan zullen dan ook het meeste spelen. Zij die geen zin hebben om hun shirt nat te maken, mogen gerust thuisblijven.

    PS : Alsof we met 16 nog geen spelers genoeg hebben, komt deze week Lune normaal ook meetrainen. Zij wil stoppen met basket en zich op het voetbal toeleggen. We zien wel wat het wordt. Zo zijn ons meisjes dan met drie.

    Greetz,
    The Maxtouch.

    28-11-2011 om 00:00 geschreven door maxtouch  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    22-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oevel-Veerle
    Onze gasten moesten tegen het één plaats hoger gerangschikte Oevel. Voor dat de match begon waren we Marin al kwijt door een knieblessure die de kop opstak tijdens de opwarming. Die moest starten in de spits, nadat die op training goed bezig was.

    Na het domme verlies van vorige week, moest er iets rechtgezet worden. Het eerste kwartier was, zoals alle weken voor Veerle, met al na 2' een kans voor Seppe, maar die trapt voorlangs. De ingepeperde instructies zinderen blijkbaar nog een kwartier na, alvorens langzaam weg te ebben...., want ook vorige week was het eerste kwartier voor ons. Veerle valt het meest aan en Oevel komt er amper uit. De Veerle-druk zorgt in de 15' voor een open kans als Benjamin alleen voor de keeper komt, maar naast trapt. En zoals het liedje altijd is, we maken de kansen weer niet af en dan valt het doelpunt aan de andere kant... In de 21' een Oevel-aanval van op rechts, bal gaat te ver van de Oevelvoet en keeper Seppe wil de bal oprapen, maar de toegesnelde Brent trapt in hoekschop. De hoekschop wordt genomen en de 1-0 wordt binnengeknikkerd. Het wekelijkse verhaal van veel druk en kansen maar geen doelpunten krijgt ook nu weer zijn verlenging, want tegen de gang van het spel in staat de thuisploeg op voorsprong. Die trokken zich hier aan op en gingen op zoek naar de 2-0. Drie minuten voor tijd ontzet Brent - die verdienstelijk aan het spelen was - een bal in de voeten van een Oevel-speler en die trapt de 2-0 binnen. Veerle kan één minuut voor rusten nog bijna de aansluitingstreffer maken, na een mooie voorzet van Michiel op Benjamin, die weer alleen voor doel komt maar opnieuw mist.
    Een zware 2-0 achterstand is het verdict bij de rust.

    De tweede helft was Oevel de baas. Zij konden met hun 2-0 voorsprong natuurlijk zonder druk verder voetballen en maakten het ons -zeker het eerste kwartier- heel moeilijk. Veerle geraakte er niet meer uit en geraakte amper nog over de helft. Onder impuls van de nummers 8, 10, 6 en 9 van Oevel werd de druk groot en Seppe moest een wereldsave doen op een schot, waarbij iedereen van Oevel al juichte dat het doelpunt was, maar Seppe tikte het leer nog net naast de paal. Na 11 minuten spelen ging Ilian solo op rechts, komt schuin voor doel, maar trapt net naast. Buiten enkele acties geraakte Veerle nog amper aan kansen. Tot Ilian in de 20ste minuut op rechts als een pijl uit een boog zo'n 30 à 40m sprint à la Usain Bolt, de bal voor de ver uitgekomen doelman nog net kan bemachtigen en dan de keeper met een subtiel hakje omspeelt om vervolgens de bal gemeten voor te zetten op Benjamin, die maar in te tikken heeft in het lege doel. 2-1, en nog 10 minuten te gaan. Veerle geloofde er plots weer in en de Veerle-druk naar voren was een feit. In alle enthousiasme speelde Veerle terug beter, maar het bleef tot 5 minuten voor tijd 2-1. Dan besloot de trainer om  in te grijpen en verving achteraan Michiel voor de gekwetste Marin, die mee vooraan voor gevaar moest zorgen. Zo speelden we met 2 spitsen (Ben en Marin) en met 3 ipv 4 achteraan, wat natuurlijk niet zonder risico was. Maar met de 2-1 was het het risico waard. Drie minuten voor tijd : corner Veerle en Ilian schildert de bal gemeten op het hoofd van (jawel) de gekwetste Marin en die kopt de verdiende gelijkmaker binnen ! 2-2 en toch nog een punt uit de brand gesleept ! Een pluim ook voor de goede leiding.

    Proficiat aan alle spelers, die er na de 2-1 terug in geloofden en zo nog de 2-2 maakten. Die 2-2 kwam er vooral door de INZET en het enthousiasme ! INZET wordt altijd beloond !

    Volgende week spelen we thuis tegen Rauw.

    Ook ons eerste elftal was weer aan het feest, want het versloeg St. Vorst met 0-3. Volgende zondag spelen ze thuis tegen de ongeslagen leider Wezel Sport.

    Ter info : De wedstrijd Veerle-Achter Olen van 4 december, wordt gespeeld op zaterdag 3 december om 12.30u. (owv. Plechtige Communieverplichtingen) en de match Veerle-Oevel van 4 maart, wordt om dezelfde reden op zaterdag 3 maart om 12.30u gespeeld.
    2 wedstrijden, uit bij Ramsel en uit bij Rauw, zouden nog moeten verplaatst worden owv. sneeuwklassen, maar daar hebben we nog geen info over. Deze zouden in de week moeten gespeeld worden, want er zijn geen weekends vrij...

    Tot de volgende !

    Greetz,
    The Maxtouch

    22-11-2011 om 23:14 geschreven door maxtouch  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    15-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veerle-Immer Voort
    Zondag was het de wedstrijd om de 5de plaats in het klassement. Nu ja, klassement..., het is er voor iets, maar het spel en leren voetballen is belangrijker dan het resultaat, ook al streef je natuurlijk naar zoveel mogelijk punten. In tegenstelling tot de andere ploegen, hanteer ik de regel om iedereen zoveel mogelijk te laten voetballen. Bovendien hebben we 5 reserven (4+keeper), en dat is eigenlijk teveel om de organisatie goed te kunnen behouden.
    De match zelf dan. Veerle ging furieus van start en greep "Kapel" meteen bij de keel. Dat resulteerde meteen met gelegenheidsspits Yarni die een doorbraak forceerde, langs de doelman kwam en nog kon opzijleggen voor Ilian, die goed gevolgd de 1-0 kon binnentikken. Na 7', balverlies Benjamin, Immer Voort alleen voor doel, maar de bal ging naast. Twee minuten later, een actie van Ilian centraal, shot op doel met links, en de bal wordt nog van de lijn gered. Na 10' krijgt Yarni nog een kans, na actie van Arthur Daems, maar hij besluit op de keeper. Twee minuten later, actie Ilian op rechts, shot op doel, maar de bal stuit op de paal. Kansen genoeg, maar helaas geen doelpunten en zo is het al dikwijls geweest. Veerle is de beste ploeg, maar het blijft 1-0. 12' : Seppe onderschept de bal van de keeper en mikt nipt naast. Het zit onze jongens (en meisjes) niet mee...
    En dan gebeurt wat in voetbal altijd gebeurt..., de bezoekers scoren na balverlies Veerle en we gaan rusten met 1-1. Immer Voort kreeg ook nog wat kansjes, maar ook hun kanon stond niet op scherp.

    De tweede helft was Veerle niet meer zo hevig, en kwam de match meer in evenwicht. Na 10' komt er een tegenaanval van Immer Voort en het is weer meteen prijs, 1-2. 17' : aanval van Veerle op links, Ben krijgt de bal aangespeeld en trapt de 2-2 binnen. De scheids zag off-side...  Veerle bleef wel op zoek gaan naar de gelijkmaker, maar leek wat moegestreden, tot enkele minuten voor tijd bij een Veerle-aanval de bal tegen een Immer Voort arm komt en Veerle een strafschop krijgt. Dé kans om nog een verdiend punt uit de brand te slepen, maar de aangeduide strafschopnemers gaven niet thuis en Arthur Schellens trapt het leer dan maar naast. Geen 2-2, maar een spijtige thuisnederlaag als gevolg.

    Dinsdag hebben we de koppen voor de training nog even bij elkaar gestoken, vooral om de mentaliteit en inzet van sommigen in het team te benadrukken. Iedereen is bij deze duidelijk gebriefd. Iedereen mag spelen bij mij, maar het aantal speelminuten moeten ze verdienen. Zowel op training als in de match. Het is dus voor iedereen duidelijk, dus achteraf geen gezever meer. Bovendien mag iedereen blij zijn dat ik niet dezelfde methode hanteer als mijn collega's, die veel strenger zijn en zelfs niet iedereen laten spelen..., of 5 minuutjes.... Dat vertaalt zich dan in wat meer punten, maar daar doe ik niet aan mee. Maar als ik er nog een paar zie schilderen op het veld, dan mogen ze dat voortaan wel elders gaan doen, maar niet in ons team. Het is trouwens ook niet fair tegenover diegenen die zich wel altijd volledig geven.

    Genoeg gezeverd daarover nu, en volgende week de beuk er weer in, of zoals we ondertussen al wel weten...."door de......"

    Ons eerste elftal is ook goed bezig, want ze wonnen weer met 2-1 tegen St. Dimpna en staan mooi 4de. Wij tuimelen na 2 weken, van 5 naar 7, wat nog niet slecht is, maar ik focus me toch op de top 5.

    Positief !

    Om niet alles negatief te bekijken toch nog even dit :

    We staan op de 7de plaats op 14 teams. We kregen slechts 27 doelpunten tegen en scoorden er zelf 42 (dat is + 15). Dus in verdedigend opzicht staan we zeker ons mannetje/vrouwtje.  De 8ste in de stand kreeg er 44 binnen... De 6de (Oevel) 30 en de 5de (Immer Voort) 36. Ondanks het ontbreken van een échte spits (of hij moet nog opstaan), scoren we niet zo slecht. Alleen is de verhouding kansen tov doelpunten nog te groot. Leider KVC Mol behaalde alleen maar monsterscores (0-19 enz), tegen ons..., 1-2, op hun ene gelijkspel na, de beste score van al hun tegenstrevers. De tweede Houtvenne, verloor nog niet en won 9 keer. Ze speelden 2x gelijk, waarvan 1x tegen ons. (2-2). We speelden 1 slechte match, waar de tegenstander beter was (Herselt), tegen Zammel was het ook niet super (wel winst), maar de overige 9 wedstrijden waren we de betere of evenknie van de tegenstander, ook al zag je het aan het eindresultaat niet altijd.

    Er is al veel verbetering zichtbaar wat betreft het gebruik van de ruimtes (niet op een hoop) en we creëren kansen. De passing kan nog beter en ik wil nog meer individuele acties zien, maar dat komt wel. Iedereen maakt fouten en het is aan mij om ze er op te wijzen, zodat ze er uit leren en ze niet meer maken in de toekomst. Maar we mogen niemand afbreken owv. een fout ! Ook ik doe dat nooit ! (Verwar het melden ervan niet met afbreken...!)

    Dus laten we onze spelers verder ondersteunen en aanmoedigen, zodat ze nog mooie resultaten kunnen behalen met mooi voetbal. Buiten de inzet van sommigen, ben ik al bij al tevreden over hun prestaties. Als iedereen nu nog aan hetzelfde zeel trekt gaan we samen nog kunnen genieten !

    Tot de volgende !

    Greetz,
    The Maxtouch.

    15-11-2011 om 00:00 geschreven door maxtouch  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    08-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Match : Berg en Dal-Veerle
    Dat het ni simpel ging zijn tegen een ploeg die al meer dan 80 keer scoorde, wisten we op voorhand. Nochtans liep het wel lekker. Onze gasten moesten niet onderdoen voor de thuisploeg. Na 9 minuten kwamen we zelfs op voorsprong, toen Ilian de bal van de keeper onderschept en in de rechterhoek binnenvlamt, 0-1. 3' later, hingen de bordjes echter al terug in evenwicht, als het nummer 10 vrij mag doorkomen en de 1-1 in de winkelhaak schiet. Veerle voetbalde vrank en vrij en was zelfs de betere ploeg. In de 19' een solo van Arthur Daems, nadat die de bal had afgepakt en alleen voor doel verschijnt. Hij trapt hem tussen het kader, maar de keeper raakt hem nog net, en geen doelpunt. 5 minuten voor rusten verdedigt Jarne iets te hoog, waardoor zijn man achter hem kan doorgaan en voorzet op een inkomende medemaat die de 2-1 binnenlegt en meteen de ruststand.

    De tweede helft schieten we terug goed uit de startblokken en na 6' lost de thuiskeeper de bal na een voorzet en Seppe zorgt voor de 2-2.  In de 12' speelt Berg en Dal een lange bal naar voren, waarbij een thuisspeler mag doorlopen vanuit buitenspel en zo de 3-2 scoort. Op dat moment zeker niet verdient. Iedereen was wat aangeslagen, en twee minuten later werd de match beslist. Een hoge bal komt op onze verdediging af, die vrij hoog stond. Ze kijken afwachtend voor de controle en de kleine nummer 10 snoept hem af een sprint naar doel en 4-2. Vijf minuten later krijgt de thuisploeg nog een lucky-goal als de bal tussen Jan's benen binnendwarrelt, 5-2.  3 minuten later gaat Brent niet sterk genoeg door op de tegenstander en het Berg en Dal-meisje mag de overdreven 6-2 binnen trappen. In de slotminuut schildert Ilian een vrije trap op Tuurs hoofd aan de tweede paal en die knikt mooi binnen, 6-3 en eindstand.

    Toch een mooie prestatie, met weer 3 goals op verplaatsing. Spijtig van de overdreven cijfers, en de individuele foutjes, maar daar kunnen we alleen maar van leren.

    Volgende week spelen we thuis tegen Immer Voort die ons nu zijn voorbijgestoken op de 5de plaats. Een duel om de top 5 dus.

    Nu vrijdag 11 november is het Steakdag in het Buurthuis van Veerle-Heide. Voorlopig is er van onze 16 spelers nog maar 1 ingeschreven.....

    Tot de volgende !

    Voor alle up-to-date info kan je ook altijd terecht op de hoofdwebsite van onze club : www.kvcveerle.be

    Greetz,
    The Maxtouch.

    08-11-2011 om 22:46 geschreven door maxtouch  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Berg en Dal - Veerle
    Donderdag met 13 man getraind. Jarne, Tuur en Benjamin waren in verlof. Nu zondag bekampen we de (samen met Mol en Houtvenne) de beste ploeg uit de reeks. Wellicht vooral tweedejaars. Vorige week wonnen zij nog met 0-23 in Zammel... Berg en Dal scoorde al 81 keer (wij : 38), dus ze schieten met scherp. Wat de uitslag ook moge zijn, ons parcours is voorlopig zeer geslaagd, want heb deze week ook ontdekt dat Wezel vorige week met bijna allemaal tweedejaars speelde. We staan 5de in ons (voor de meesten) eerste jaar miniemen. Tegen de toppers deden we het goed, zij het uiteraard met een op het veld bijgestuurde ploeg, die meer verdedigend is ingesteld. Dat zal ook nu het geval zijn tegen Berg en Dal, anders zien we ze ook met massa's binnenvliegen...

    Ikzelf ben ook terug aan het meetrainen met het eerste elftal. Ik kan probleemloos volgen en ook fysiek moet ik voor niemand onderdoen. (terwijl die gasten de helft jonger zijn....). Na vele harde trappen op doel, heb ik nu wel een verrekking in mijn sjotbeen..... De rechter adductoor heeft me net gezegd : "Hey man, da ben ik niet meer gewoon hé..." Kort en heftig keihard op en af trappen op doel, die spier is dat niet meer gewoon....

    Maar tegen donderdag is dat hopelijk terug ok, en dan train ik terug mee... (hey ! dat rijmt !)

    Enfin, we zien morgen in onze match wel wat het wordt, want dat primeert natuurlijk. De match wordt normaal gespeeld in Meerhout op de terreinen van Verbroedering. Ik heb net nog signalen over onze tegenstrevers opgevangen..., mijn spionnen hé.... Ik hou er rekening mee morgen !

    Aandacht !! 14 dagen geleden kregen de spelers de kaarten voor de "Steakdag" van 11 november mee. Gelieve deze morgen of ten laatste dinsdag mee te brengen ! (kaarten + geld).

    Dank u.

    Tot de volgende !

    05-11-2011 om 18:07 geschreven door maxtouch  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    01-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Match : Veerle-Wezel
    Onze ploeg startte meteen fel tegen Wezel. Al na 5 minuten een reuzekans, maar Marin trapt naast het lege doel. Veerle drukte meteen zijn stempel op de match en Wezel kwam nauwelijks aan de bak. In de 8ste minuut een voorzet die langs iedereen voorbij gaat en Tuur schiet de bal dan mooi naast de paal binnen. 1-0 en oververdiend. Veerle bleef drukken en speelde constant op de Wezel-helft, maar de score liep niet op. Genoeg kansen werden afgedwongen, maar scoren lukte niet. Wezel speelde wel erg potig, want Ilian, Arthur en Seppe deelden in de klappen. Dan volgt er toch een tegenaanval van Wezel, maar de doorgebroken speler schiet net naast de paal. 6 minuten later komt Wezel weer alleen voor doel, Seppe komt uit en de Wezel-speler trapt weer naast. We komen dan heel goed weg. Want ondanks het feit dat we toen al met een grotere voorsprong moesten staan, hadden we op dat moment zelfs kunnen achterstaan.... En dan net voor de rust, een actie op rechts van het nummer 43, die van de eigen helft vertrekt, een versnelling richting doel plaatst, zowat al onze spelers die voor hem staan als standbeelden achterlaat en de gelijkmaker simpel nog mag binnentrappen. Op zijn Pélé's, en wij stonden erbij en keken ernaar.... Rust : 1-1.

    In de eerste minuut al, balverlies Wezel en Yarni zet zich door en scoort vanuit een scherpe hoek de 2-1. Wezel wordt nu nog agressiever, en volgende slachtoffers vallen dan ook te noteren : Arthur D, Ilian, Yarni, Brent, Seppe, Benjamin. Ben, Brent en Ilian moeten het veld zelfs gekwetst verlaten. Veerle ging ondanks al dit leed wel verder drukken en ging op zoek naar de overwinning. Na 9 minuten spelen, komt een afvallende bal bij Sieglinde terecht en die knalt met een boogbal vanop zo'n 30m raak, 3-1.  In de 21ste minuut legt Yarni breed op de doorspurtende Marin, die de bal met de BORST meeneemt en mooi afrond in doel, 4-1 en match nu zeker gespeeld. 2 minuten voor tijd knalt Seppe nog op de lat en in de slotminuut zet Marin met een mooie solo en met zijn tweede doelpunt de kers op de taart. 5-1, een verdiende overwinning voor onze hardzwoegende spelers.

    PS : 1 november geen training. Donderdag 3 november normaal wel.

    Greetz,
    The Maxtouch.

    01-11-2011 om 12:36 geschreven door maxtouch  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    28-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zondagsmatch : Veerle-Wezel
    Dinsdag na de goede prestatie van zondag, verliep de training goed. Donderdag was het dan weer veel minder... Té weinig inzet, en disciplinair kon het ook weer beter. Dat merk ik na de training ook altijd aan mijn keel. Hoe meer die pijn doet, hoe erger het probleem en ze deed zeer gisteren. We waren met 15, enkel Seppe Geeraerts was verontschuldigd.

    Zondag zijn we normaal met 14. Arthur Schellens (onze voorlopige topscoorder met 7 doelpunten) is er niet bij en ook Jarne Heylen niet, die de zon gaat opzoeken in Spanje De anderen zullen het zondag dus moeten doen. Als we de lijn kunnen doortrekken van vorige week, zit het goed. Want we moeten een constante in onze prestaties leggen. Nu is het verschil tussen goed en slecht nogal groot. Al moet ik zeggen dat we tot nog toe vrij goed hebben gespeeld. (Anders sta je ook niet in de top 5...). Herselt was ongetwijfeld het slechtste, gevolgd door Zammel. Juist tegen de toppers speelden we onze beste matchen (Mol en Houtvenne, de nummers 1 en 2). Eigenlijk kan ik dat alleen maar positief noemen. Want als het andersom was en we gingen winnen tegen "Janneke en Mieke" en dik verliezen tegen de goede ploegen, dat is het ook niet.

    Het feit dat we tegen de toppers goed presteren, biedt perspectieven en wil zeggen dat we het met onze (vooral eerstejaarsploeg) goed doen.

    Allez vooruit, op naar zondag !

    Greetz,
    The Maxtouch.

    28-10-2011 om 14:04 geschreven door maxtouch  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    25-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Match : Veerle-Houtvenne
    Zondag was er de match die we op papier praktisch niet konden winnen. Houtvenne stond tweede, verloor nog niet en haalde mooie uitslagen. Maar elke match moet gespeeld worden en wij hebben ook een goed team. We waren voor de allereerste keer voltalling, met 16 dus.

    Het weer viel mee, de scheidsrechter was kordaat en er waren ook onze 2 ex-spelers Jarne Nevelsteen en Rune Mariën.

    Veerle begon goed aan de partij en nam de match meteen in handen. Houtvenne verschoot wellicht van dit initiatief en raakte amper over de helft. Veerle drukte en er kwam de ene aanval na de andere op de "goei" goal. Tot 3 kansen toe, waarbij Arthur Schellens verschillende malen had kunnen scoren, maar zoals in het verleden al zo vaak, dwingen we wel de kansen af, maar scoren gaat wat moeizamer. En zoals ALTIJD in het voetbal. Als je de kansen niet benut, dan valt de goal aan de andere kant.... Houtvenne was nog niet over de helft geweest, maar in de 15de minuut lukte het dan toch met een tegenaanval. Ze mogen dan ook meteen scoren. Het is zoals al zo dikwijls is gebeurd...., wij de kansen, de druk, het veldoverwicht, de anderen komen één keer door en....bingo ! Ook daar zullen we op training wat meer aandacht moeten aan besteden.

    Maar mentaal zijn onze gasten sterk en we voetbalden zonder schroom verder, dat tegendoelpunt zou wel vallen. In de 20ste minuut een voorzet van Seppe vanop links, de bal beland bij Ilian en die knalt vanop zo'n 20m de bal hoog in doel, zoals hij dat tegen Ramsel en Olmen ook al deed. Meteen 1-1 en oververdiend. Veerle speelde een goede partij. Verdedigend stond het goed, het tempo was goed, de ruimten werden benut en de inzet was er. Van niveauverschil was geen sprake, in tegendeel. Veerle had het meest balbezit en combineerde goed. Houtvenne kreeg amper kansen. Rust bij 1-1.

    De tweede helft kregen we het moeilijk in het eerste kwartier, want Houtvenne begon te drukken en Seppe moest met enkele mooie parades uitpakken. De match bleef spannend, maar door de druk die Houtvenne ontwikkelde maakten we individuele fouten. Zo kwam er dan ook de 1-2. Brent is op links aan de bal, met Tuur in zijn buurt. De bal gaat van de voet weg en Brent laat hem voor Tuur, die op zijn beurt denkt dat Brent de bal terugpakt (en dat ook had moeten doen...). Een communicatiestoornis, waarvan een Houtvenne-speler profiteert en de 1-2 binnenschiet.

    Weer een pijnlijk en te vermijden doelpunt, maar helaas. Veerle kwam terug meer in het spel en ging op zoek naar die verdiende gelijkmaker, maar Houtvenne begaf niet en het zag er dan ook niet goed uit voor ons. Seppe moet nog een strak schot over de lat tikken, een wereldsave zeg maar. Nog 5 minuten te gaan en een "slotoffensief" werd ingesteld na enkele wissels. Eén van die wissels was Arthur Daems, die meteen solo op rechts ten aanval trekt, de achterlijn haalt en naar binnen passt. Arthur Schellens loopt in en knalt de oververdiende 2-2 binnen ! Nog enkele minuten en een mooi en onverwacht gelijkspel is binnen. Houtvenne reageerde meteen via hun grootste speler (1.75m ?), die solo ging op rechts en de situatie alsnog wou rechtzetten, maar gelukking ging het feestje niet door en bleef het 2-2. Het was bovendien een erg faire wedstrijd.

    Een dikke proficiat aan gans het team, dat er voor ging en mooi voetbal bracht met mooie goals. Nu deze lijn doortrekken en we zijn goed op weg.

    Ook de trainingsarbeid en specifieke oefeningen werpen hun vruchten af. Volgende zondag tegen Wezel, hopelijk van hetzelfde !

    We staan nu op een mooie 5de plaats in het klassement. We verloren nipt tegen het onklopbare en in de verkeerde reeks spelende KFC Mol, speelden gelijk tegen de tweede in de stand, moeten nog tegen de derde (Berg en Dal) en verloren de openingsmatch tegen de ervaren spelers van Achter Olen. Maar zo zie je, dat we het zeker niet slecht doen in het voor de meesten, eerste jaar op een groot veld. Toch zien we ook in onze reeks bizarre uitslagen. Immer Voort, dat alle weken dik verliest, geeft nu Herselt een pak van de broek met 6-1. Juist, dat Herselt waar wij tegen sliepen en er dan ook dik tegen verloren...

    Top 5 moet het doel zijn, en is volgens mij realistisch. Maar..., het seizoen duurt nog lang hé...

    Tot de volgende !

    Greetz,
    The Maxtouch.

    25-10-2011 om 13:10 geschreven door maxtouch  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    22-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veerle-Houtvenne
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Na de training van vorige donderdag staat iedereen weer op "groen". Houden zo dus !. Al blijf ik op de nodige discipline hameren, die -moet ik wel zeggen-, al fel verbeterd is. Iedereen mag van mij praten en lachen, alleen moet je weten wanneer je dat doet... Tijdens het uitvoeren van een oefening of tijdens de uitleg ervan dus niet... Daartussen kan dat dus wel.

    Dat onze messen nu zondag moeten geslepen zijn, is wel duidelijk. We moeten het opnemen tegen Houtvenne, dat nog niet verloor en uitslagen liet optekenen als : 6-1, 4-8, 3-1, 0-11, 5-1, 0-8 en 3-3. Ik weet het niet, maar ik veronderstel dat dit weer een volledige 2de jaarsploeg is..., zeker als je die gasten op foto ziet, 't lijkt eerder een kadetten of scholierenploeg met gasten die zo groot zijn als hun trainers (en die zijn groter dan mezelf...). Ik denk dat ze hun eerstejaars in de andere reeks gezet hebben, bij de A-ploegen, want die staan laatste met 0 punten....

    Het fysieke aspect, loopvermogen en duels zullen het belangrijkste worden morgen. We moeten de match aanpakken zoals tegen Mol. Zo weinig mogelijk weggeven, en niet als kiekens zonder kop naar voren stormen. Onze ploeg zal dan ook in functie daarvan worden opgesteld. (En nee, spelertjes van me...., ik zeg nog niet hoe we gaan staan...) Morgen zal je het wel zien, maar ik kan al wel verklappen dat we in een 4-3-3 zullen spelen met de punt naar voor. (of klinkt dat Chinees ?)

    Hieronder dan een schematische voorstelling :

        
                                     9

         11                                                 7

                                   10

                       8                     6

          5                                                 2

                            4             3         

                                   1

    Let wel, dit is een positienummering (niet onze nummers !).

    Wat nieuw is nu zondag...., we zijn voor de eerste keer voltallig. Dus met 16 ! Dat houdt wel in, dat er één niet kan spelen. Dat beslis ik niet, maar de bond, want er mogen maar 15 man op de wedstrijdfeuille.

    Ik heb van in het begin dan ook gezegd, dat het normaal één van de keepers wordt, aangezien zij met 2 zijn. Morgen staat dan ook Seppe in doel. Als we de week erna (terug thuis tegen Wezel), opnieuw met 16 zijn, dan keept Jan. (Deze regel geldt uiteraard alleen als we met 16 zijn of in specifieke gevallen). Ondertussen is het keeperstruitje van Jan (met nr 17) ook gearriveerd.

    Enfin, we zien wel wat het morgen wordt, maar simpel zal het niet zijn. Iedereen zal top moeten zijn en zich moe moeten maken. Let wel op ! Niet lopen, geen duels aangaan, de borst niet nat willen maken..., heeft gevolgen...

    Ikzelf heb donderdag na de training nog met de eerste ploeg meegetraind. 't Was ongeveer 25 jaar geleden dat ik nog eens zo'n training meemaakte. Al heb ik ten tijde van mijn deleguéschap bij de eerste ploeg nog enkele keren meegetraind voor de fun, maar dat was dan meer tegen het einde van het seizoen. En het is ongeveer 5 jaar geleden dat ik nog een competitiematch heb gespeeld. Maar als de reserven in de toekomst krap zitten met volk.....

    Nu was die training om mijn fysiek te testen en om te zien hoe mijn geopereerde knie het zou doen. Want zelfs na meer dan een jaar fitnessen is een voetbaltraining nog wat anders... Ik heb de training volgehouden en zonder pijn kunnen afwerken. Ook the day after viel het nog mee qua stijfheid.

    Voor herhaling vatbaar dus...

    Vandaag, zaterdag moet de eerste ploeg in Olmen spelen om 19.30u. De eerste ploeg wordt ondertussen geteisterd door een golf van blessures en geschorsten ! Ondanks de miserie staan we nog op een mooie 4de plaats in de rangschikking. Otten, Van Dijck en Vandecraen zijn geschorst Verdonck, Versweyfeld, Smets, Vansant, Belmans zijn gekwetst en Peeters is naar Liverpool. Als je dus goed kan tellen zijn er van de kernspelers 9 niet bij. Das bijna een heel elftal !!! Bovendien was spits Vanarewegen nog onzeker. Versweyfeld is (ondanks zijn kwetsuur) geselecteerd voor vandaag en als die speelt is dat dus op één been... We rijden samen met de bus, waarna we na de match nog een stap in de wereld gaan zetten op een vat van een aangetrokken speler (Marco Gielen) in Beverlo. Daarna gaat het met de bus terug richting Veerle en vervolgens verder (in mijn geval) richting plein... Het weekend wordt dus weer zwaar....

    Voor de spelers : Let op uw voeding, ga op tijd slapen, warm goed op, concentreer je op de match en werk de ziel uit je lijf.

    Nuttig is ook : voldoende drinken (sportdrank, water), en evt. druivensuiker voor de match. Voor de kou : eventueel de beentjes insmeren met massagezalf (koude of warme) en evt. handschoenen voor de kou handen.

    PS : Ik heb ondertussen vastgesteld dat de "Stieren" (3) en "Rammen" (3) bij ons in de meerderheid zijn ! Daarna zijn er nog 2 leeuwen (met mij erbij 3...), 2 mannelijke maagden, 2 boogschutters en 1 Schorpioen, Kreeft, Steenbok en Weegschaal.

    Tot morgen !

    Greetz,
    The Maxtouch.

    22-10-2011 om 12:16 geschreven door maxtouch  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    17-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zammel-Veerle
    Onze spelers moesten het op een nog wit veld opnemen tegen Zammel. We waren met 15, Marin nog gekwetst aan de knie. In de 6de minuut, corner Ilian en Arthur Schellens kopt binnen, 0-1. Vijf minuten later scoort de andere Arthur (Daems) op aangeven van zijn naamgenoot de 0-2. Veerle dicteert de partij en Zammel kwam amper over de helft. In de 16de minuut komt Benjamin alleen voor de doelman en rond af, 0-3. Even voor rusten scoort Seppe de 0-4. Ondanks die voorsprong lag het tempo te laag en werd er niet vlot genoeg gevoetbald.

    De tweede helft was het na 3 minuten terug prijs. Corner Ilian en Sieglinde tikt aan de eerste paal binnen, 0-5. Vijf minuten later, pas van Arthur Daems op Seppe en die vlamt de 0-6 tegen de netten. Na 10 minuten krijgt Zammel een corner en na wat geharrewar verdwijnt de bal veel te makkelijk in doel. 1-6. Een minuutje later laat Seppe nog eens zien dat hij het doel weet staan en scoort op aangeven van Arthur Daems zijn hattrick. 1-7. Drie minuten voor tijd komt Zammel nog eens opzetten. Tuur trapt een doeltrap recht in Zammelvoeten en die nemen het cadeau graag in ontvangst en 2-7. Zo hebben we al 4 domme doelpunten tegen gehad !!! De volgende trainingen gaan we hier iets aan doen. Twee minuten voor tijd, legt Arthur Schellens met een kopbal de 2-8 cijfers vast.

    Verdiende overwinning, maar het voetbal kon veel beter. Bovendien was Zammel zelfs efficiënter. Zij komen pakweg 4 keer in de buurt van ons doel en scoren 2 keer. Wij kwamen misschien 20 keer voor doel, en scoorden 8 keer. Het feit dat we geen échte spits hebben is daar wellicht niet vreemd aan.

    Dinsdag is het training van 17.30u tot 18.45u. Volgende zondag en de zondag erna spelen we 2 keer thuis. Eerst tegen Houtvenne, daarna tegen Wezel.

    Greetz,
    The Maxtouch.

    17-10-2011 om 23:56 geschreven door maxtouch  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)



    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Welkom op de vernieuwde blogsite !
    Blog als favoriet !

    Verander de wereld, begin bij jezelf ! Het leven is aan de durvers ! Leef vandaag, niet morgen !
    Mijn favorieten
  • KVC Veerle
  • Muse song
  • Foo Fighters song
  • Rammstein song
  • Simple Minds song
  • Green Day song
  • U2 song
  • Doodsklok - Hoe oud word ik ?

    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    mnmradio
    www.bloggen.be/mnmradi










    Archief per week
  • 04/04-10/04 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 27/05-02/06 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 22/11-28/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009

    Zoeken met Google



    Welkom op mijn blog!
    Mijn favorieten
  • bloggen.be
  • KVC Veerle

  • Zoeken in blog


    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    afvallen
    www.bloggen.be/afvalle
    Blog als favoriet !

    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    birdyfans
    www.bloggen.be/birdyfa
    Blog als favoriet !

    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    afvallen
    www.bloggen.be/afvalle
    Blog als favoriet !

    Een interessant adres?

    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    adverteren
    www.bloggen.be/adverte
    Blog als favoriet !

    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    movie
    www.bloggen.be/movie
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    dokteradvies
    www.bloggen.be/doktera
    Mijn favorieten
  • bloggen.be

  • Willekeurig Bloggen.be Blogs
    animaties
    www.bloggen.be/animati
    Blog als favoriet !

    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    tlissewegenartje
    www.bloggen.be/tlissew
    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs