Inhoud blog
  • Quinoa lunch salade
  • De eeuwige kwestie van "wat ga ik deze middag eten"?
  • When I move on
  • All the small things
  • Our song
    Blog als favoriet !
    Categorieën
  • Aperitief (0)
  • Dessert (0)
  • Drankjes (0)
  • Foto's (20)
  • Hoofdgerecht (0)
  • Lunch (2)
  • Recepten (16)
  • Soep (0)
  • Voorgerecht (0)
  • E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Laatste commentaren
  • Terug (kristin)
        op Our song
  • taste (kristin)
        op Perzikcrumble met perzikken van de buurvrouw
  • Vraagske (kristin)
        op oud fabrieksgebouw
  • Merci (Nienna)
        op Testen nieuwe lens
  • d'halle (kristin)
        op Testen nieuwe lens
  • Mijn favorieten
  • bloggen.be
  • Created by Rozemarijn
  • Willekeurig Bloggen.be Blogs
    joggerke
    www.bloggen.be/joggerk
    Nienna's Place

    16-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Quinoa lunch salade
    test

    Bijlagen:
    https://picasaweb.google.com/lh/photo/diRaQn7jGYhf4Lctv3tCad2CQcpXq1Nw1bJtrDsujj4?feat=directlink   

    16-03-2011 om 13:58 geschreven door Nienna Tasartir  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Lunch
    09-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De eeuwige kwestie van "wat ga ik deze middag eten"?
    Elke middag op het werk sta ik voor hetzelfde dilemma: wat ga ik deze middag eten?
    Soms neem ik restjes mee van het avondeten van de vorige avond, maar niet elke avond zijn er restjes.

    Dus, dan is het net zo makkelijk om een belegd broodje te kopen in de broodjeszaak een paar huizen van het werk verwijderd, of de straat over te steken om een pita te halen, maar gezond is dit natuurlijk niet, en goedkoop evenmin.

    Daarmee, een nieuw goed voornemen, zo veel mogelijk (gezonde) lunches mee te nemen naar het werk.

    Deze week ben ik alvast goed begonnen, maandag ben ik boodschappen gaan doen bij het buurtwinkeltje aan het werk.
    Daar heb ik een aantal dingen gekocht waarmee ik een salade gemaakt heb.

    De salade bestond uit: ijsbergsla, tomaten, blé, maïskorrels, wortel, rode ui, enkele muntblaadjes (van een collega die verse munt mee had om muntthee te maken), de rest van de sneetjes Oud Bruggekaas van vorige week in blokjes gesneden, limoen en olijfolie.

    Dinsdag heb ik nog wat van de ijsbergsla en de rest van de maïskorrels opnieuw verwerkt in een andere salade, samen met een nectarine in blokjes gesneden en heb ik wat honing-mosterddressing van een collega geleend, en dit alles gegeten met geroosterd brood.

    Vandaag was ik een dagje thuis en heb ik genoten van mijn favoriete comford-food: toast met nutella en banaan.

    Morgen staat er kipsalade op het programma, gemaakt met de restjes van de ovengegaarde kip van deze avond, een hardgekookt ei, mosterd, mayonaise en wat peper en zout. Dit combineer ik dan met nog wat ijsbergsla en brood.
    Ik ga proberen om genoeg te maken voor 2 maaltijden, zo hoef ik voor vrijdag hopelijk mijn hoofd niet meer te breken.

    Stay tuned voor meer lunchideeën!


    09-03-2011 om 17:47 geschreven door Nienna Tasartir  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Lunch
    08-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.When I move on
    When I move on, does that mean I can't think about you anymore?
    I learned that I can still think about you, it doesn't hurt that much like it used to.

    When I move on, does that mean I can't talk about you anymore?
    I don't talk that much about you, but you're there, in my mind.

    When I move on, does that mean I stop loving you?
    I don't stop loving you, I just love you differently, gratefull that we met, thankfull for the times we had.

    When I move on, does that mean I stop remembering the times we had together?
    I still remember the times we had, with a smile on my face I think about our good days.
    I remember the bad days too, when at first, I only wanted to keep the good memories and block the bad.
    The bad days make just as much part of our history as the good days, I get that now.

    I try to move on, it doesn't happen all at once, little by little I made progress, over the years I learned to let go.
    Let go of the guilt, the pain, the heartache,...

    Every once in a while, I get cought up with my memories, I loose myself in the memories, I think that's allowed.
    In the end, I think I'll be just fine...

    08-02-2011 om 14:31 geschreven door Nienna Tasartir  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.All the small things
    All the small things,
    All the small things of you,
    All the small things about you,

    What if one day I wake up and don't remember?
    What if I forget?

    Forget how much fun we had while we hung out. How easy it was to have fun.

    Forget how you lost yourself playing the guitar, how I loved to see you playing tunes on that thing...

    Forget how you stood there, waiting 'till I came out of school, your bike parked and your helmet hanging on the steering wheel, you leaning against your bike, smoking a cigarette, being cool,...

    Forget how you could ramble on and on about your bike, technical stuff that I didn't understand, but I smiled, and loved how passionate you were.

    Forget how you smelled when you worked on your bike, when you were just awake before we saw eachother.

    Forget how you got to me, time and time again, even though I tried my best to shut you out.

    Forget how you looked at me with that smile on your face when I was doing what I do, overanalysing everything.

    Forget how you looked at me, smiled, and said: stop thinking with your head and listen to your heart.

    I'm scared, that I'll lose the small things, they're all I have left of you.
    I even lost the only picture I had of us, it was in my wallet when it got stolen...

    I didn't care about the money, the ID-card, or whatever else was in there, all I cared about was the picture...

    What if I forget?

    08-02-2011 om 14:11 geschreven door Nienna Tasartir  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    07-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Our song
    When I hear our song on the radio,
    I remember how you asked me to dance, for the very first time...
    We didn't stop untill the music stopped playing...

    You, my secret crush, my tough biker with the long hair and the blue eyes,...
    I had a crush on you for months...
    And then, you finally asked me to dance, a dream came true...
    I shivered, not knowing what to say, how to act...
    But you, you looked at me and said: don't be nervous, I don't bite.
    And you smiled that beautiful smile that you could get anyone doing anything you wanted,...

    We could talk for hours, about everything and nothing,...
    We could sit there, listening to music, without saying a word,
    just the nearness of eachother was enough to make us feel comfortable.

    You made me feel safe when things got rough, like nothing or no-one could ever harm me if you were near.
    I could take on the world, just as long as I felt your presence.

    Thank you, for all that you've been for me, I'll always remember...

    07-02-2011 om 15:42 geschreven door Nienna Tasartir  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.It's been a while...
    It's been a while since I last saw you...
    And still, I remember looking in your eyes like yesterday.
    I remember how the color changed depending on your mood,
    I remember how you could smile with your eyes...

    It's been a while since we last talked...
    Yet, I still remember the tremor in your voice when you feeled insecure...
    I still hear you whispering sweet words in my ear...

    It's been a while since we last hugged,...
    I still can recall how you smelled, the mix of your perfume, the cigarette smoke, the vague smell of beer when you went out the night before, and the smell of leather and motorbikes.
    When I pass someone in the street who wears your perfume, I have to resist to run to him and cuddle up in his arms, pretend he's you and forget the world.

    It's been a while since we kissed,...
    I can still feel your lips touching mine, your hair brushing against my face and the tingling where your stubble beard touched my face.

    It's been a while... but, I have to go on...
    Live life, trying to be happy, because you can't anymore.
    It's not because I go on, that I'll forget all the times we had together.

    07-02-2011 om 15:31 geschreven door Nienna Tasartir  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    22-09-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Salie
    Nienna's kruidentuintje herbergt onder andere een salieplant.
    De plant staat duidelijk op haar plek, en laat dit merken door alomtegenwoordig te zijn.

    Ondertussen heb ik de collega's, de buren en vrienden al (soms tegen wil en dank in) bossen salie gegeven.

    Nog steeds staat de plant in vol ornaat, dus, wie interesse heeft in salie, stuur een berichtje!

    Groetjes,

    Nienna

    22-09-2010 om 17:33 geschreven door Nienna Tasartir  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    08-09-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Perzikcrumble met perzikken van de buurvrouw
    Vandaag kwam ik thuis en stond er een krat perzikken aan de voordeur.

    Na onderzoek bleek dat de perzikken van de overbuurvrouw afkomstig waren. De boom is dit jaar heel vrijgevig, zo blijkt.

    Maar de perzikken hadden al kneuzingen, van te vallen, dus heb ik de zwaarst beschadigde exemplaren er uit gehaald en er een crumble mee gemaakt.

    Schil de perzikken, snijd ze in stukken, plof ze in een ovenschotel, neem het deeg van de aalbessencrumle en assembleer de schotel.

    Plaats de schotel in een voorverwarmde oven op 180° gedurende een 40 minuten, iets meer of minder, naargelang je oven.

    Smakelijk!

    08-09-2010 om 20:37 geschreven door Nienna Tasartir  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Recepten
    05-09-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.oud fabrieksgebouw
    Beste lezers,

    Vandaag zou ik jullie iets willen vragen...

    Voor de fotografieles zouden we graag is proeven van de tak Urban fotografie (verlaten gebouwen van binnenuit fotograferen).

    Hiervoor zoeken we dus een verlaten gebouw, dat we op een legale manier zouden mogen betreden (dus met toestemming van de eigenaar).

    We zouden met een tiental personen zijn, en beloven niets (verder) af te breken.

    Heb jij zo'n gebouw ergens ten lande, ten velde staan, of ken je iemand die zo'n gebouw in bezit heeft, stuur me een emailtje.

    Alvast bedankt!

    Nienna

    05-09-2010 om 20:52 geschreven door Nienna Tasartir  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    01-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aalbessencocktail
    Gisteravond waren mijn oom, tante, neef, vrouw van neef en hun dochtertje uitgenodigd voor een barbeque.
    Ik stond in voor het aperitief, wat (alweer) de aalbessencocktail was.
    Opnieuw werd hij de hemel in geprezen, samen met nog enkele goedbedoelde suggesties.
    Deze hebben we allemaal meteen uitgeprobeerd, om tot de conclusie te komen dat de originele versie toch nog altijd het beste is.

    Er is gespeeld geweest met de hoeveelheid cointreau, maar teveel is nu eenmaal teveel.
    En de limonade hebben we ook is vervangen door cava, maar het zoete van de witte limonade zorgt voor het goede evenwicht met de aalbessen blijkbaar.

    Verder deze week, na nogmaals confituur te maken, en nog enkele kennissen te bedienen van een royale hoeveelheid aalbessen, ga ik de rest van de aalbessen plukken, wassen, pureren met de mixer en nadat het sap gezeefd is (en vervolgens lang genoeg laten staan zodat er onderaan in de kom een dikke laag bezinksel ligt, dit bezinksel laat je onderaan, giet voorzichtig het doorschijnende sap in een kom waar je het wil bewaren.) ga ik het proberen invriezen, om het cocktailseizoen hopelijk tot het einde van de zomer te trekken...

    01-08-2010 om 15:41 geschreven door Nienna Tasartir  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Recepten


    >

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs