.
.
.
.
ELKE WOENSDAGMIDDAG VANAF 14H00 GROEPSTRAINING TE BEVEREN MET VERTREKPUNT RONDPUNT KASTEELDREEF !!!!
{TITEL_VRIJE_ZONE}
WEBSITES
  • DR. FRANK DE WINTER SPORTDOKTER
  • WIELRENNEN
  • DE WIELERSITE
  • CYCLING NEWS
  • CHW BEVEREN
  • MG SPORTS & BIKEFITTING
    .
    .
    .
    {TITEL_VRIJE_ZONE}
    Aangepast zoeken
    DE POLDERRENNERS

    POLDERRENNERS
    06-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.8 & 9 NOVEMBER - EETFESTIJN MORENO DE PAUW !!!

    Feest Moreno De Pauw 2008 2

    Feest Moreno De Pauw 2008 1

    Bron : Marleen


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.8 & 9 NOVEMBER - EETFESTIJN MORENO DE PAUW !!!
    Feest Moreno De Pauw 2008 3

    Feest Moreno De Pauw 2008 4

    Bron : Marleen


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ZONDAG 9 NOVEMBER - EETFESTIJN - PETER AERTS

    Aerts Peter 01 Aerts Peter 04
                                                                                                                                                                                                 Peter Aerts


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WINTERGROEPSTRAINING MACHUIT ZWIJNDRECHT VAN DONDERDAG 06/11/2008 !!!

    Onder leiding van Gilbert De Paepe en Joris De Jonghe vertrokken Donderdagmorgend om 09h30 thv café Machuit te Zwijndrecht  
    20 POLDERRENNERS voor de wintertrainingsrit naar Waasmunster.

    Er werd onder een rustig tempo getraind van 30,7 Km/h en de afstand bedroeg 64 Km.
    De mannen die voor het tempo zorgden waren Joris De Jonghe , Marc Borghgraef en ?
    Reden zoal mee : Gilbert De Paepe , Jos Vermeulen , Walter Rotthier , Eugéne Bosman , Pierre Bollaert , Modest Smet , Franky De Witte , Walter Claessens , Marc Borghgraef , Erik Borghgraef ,  Joris De Jonghe , Dirk Heyrman , Raoul Verbraeken , ?????? en Kenny Janssens.


    05-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GUY SMET ALS EEN WIELERKAMPIOEN ONTVANGEN IN ZIJN DORP KRUIBEKE !!!

    Guy Smet als een wielerkampioen ontvangen in zijn dorp Kruibeke !!!


    WK 04 NOV GUY SMET guy lacht  WK 04 NOV GUY SMET parking
        Voor het huis van Guy startte de cermonie en de huldiging.        De geburen van de straat hadden alles prachtig versierd !!!!

    KRUIBEKE. - Maandag 03 November 2008

     

    Guy Smet, winnaar van de Ronde van Burkina Faso, werd maandagavond begroet door zijn trouwe supporters en zijn vrienden uit het wielergebeuren maar ook burgemeester Denert was er en met hem ook de schepenen Pia De Monie, Stijn Bogaert en natuurlijk sportschepen Dirk De Ketelaere. Ook OCMW-voorzitter Raf Spinoy was er bij. En sportfunctionaris Danny Hamerlinck, schepen Gaspard Van Peteghem van Sint-Niklaas, Marc Maertens van Wielerbond Vlaanderen én afgevaardigde van de Sportraad van Oost-Vlaanderen. Natuurlijk ook heel wat vrienden en supporters van de KWB aangevoerd door André Lardon. En dan al die Kruibekenaren uit de buurt die hun fierheid niet onder stoelen of banken staken. Dat deden ook Eddy en Annie niet, de ouders van Guy. Voor hen was de prestatie van zoon Guy bijna een droom. 'Vader Eddy gaf Guy een dikke knuffel', zoals nadien ook de burgemeester van harte deed. De vrienden en fans rukten aan met cadeaus of met bloemen.
     
      WK 04 NOV GUY SMET fieltroubleyn     WK 04 NOV GUY SMET vader en zoon
    Fiel Troubleyn één van de oudste en trouwste supporters       Eddy de fiere vader van Guy even in gesprek met zijn zoon.
    van Guy.


    Plots stapte daar Fiel Troubleyn in de richting van de winnaar van de Ronde van Burkina Faso. Fiel van de Haasdonkse Den Buiten was precies op deze dag jarig. Hij werd er 88. Een hele 'kabas' van Big Shopper, had hij bij met wat geschenken én een kaartje voor de renner die hij al zovele jaren kent en volgt. Mooi moment toch want de band met Den Buiten is voor Guy altijd bijzonder geweest. Hij vond er zijn vrouwtje Saffia. En dan moest het officiële gedeelte nog beginnen. Tine, de secretaresse van Burgemeester Denert had drank, belegde broodjes, burgemeesterkoekjes uit de koffer van de auto gehaald en klaar gezet. Maar dat was voor later. Guy moest met zijn dame terug in de wagen stappen en vertrekken naar het begin van de straat. Dat was voor de pure show want hij moest zogezegd nog eens terug thuis komen. Hij had ook zijn gele trui aangetrokken die alleen de winnaar van de Ronde in bezit had. Dat alles hoorde bij het protocol waarbij ook een heuse fanfare muzikanten uit Sint-Cecilia en Arbeid en Kunst hoorde. Ze hadden zich op straat opgesteld vlak over de woning van Guy. Daar is de Maurice D’Hollanderstraat doodlopend, een impasse waar er dus geen verkeer is. Eigenlijk was het wel een stunt van Antoine Denert dat hij op nauwelijks één dag die muzikanten kon laten verzamelen.
     
    WK 04 NOV GUY SMET intervbiew
    De Cameraman van TV OOST intervieuwde Guy Smet die reeds
    al een opname achter de rug had te Dendermonde in de studio.

    De cameraman van TV Oost was zeer attent en legde nauwkeurig alles vast. Het feest kon beginnen: het muziek en de drank stond er, de broodjes lagen klaar, het college van burgemeester en schepenen was paraat, de camera liep en de vele supporters, vrienden, buren keken toe. Saffia aan het stuur, Guy de held naast haar. Zo arriveerden ze. Voor de show.
    Een tweede keer kwam de renner dus thuis na een lange reis van wel 12 uren en een overstap in Marokko. Na de laatste rit in Burkina zat er niet veel slapen meer in. "Hij ziet er scherp uit", zegden een paar mannen waarmee ze bedoelden dat Guy vermagerd was. Maar hij reageerde gepast: "En toch weeg ik nog altijd evenveel". Die gele trui stond hem gewoon schitterend. "Dat is een trui van dezelfde sponsor als de Ronde Van Frankrijk", zei iemand maar dat werd niet bevestigd.
     
              WK 04 NOV GUY SMET lauwerkrans
    Guy lacht zich de tanden bloot wanneer de fanfare ter ere van hem speelt.

    Burgemeester Denert stapte naar Guy Smet toe en hing hem een lauwerkrans om gevlochten met kleine wit-gele bloempjes. Dan gaf hij de rondewinnaar een dikke knuffel, een warme omhelzing. Het volk lachte. Maar Guy kende dat knuffelgevoel al, want toen hij in juni de koers won in eigen Kruibeke, schonk de burgemeester hem naast de palm ook nog een verdiende knuffel.
    De burgemeester nam het woord, zomaar voor de vuist weg maar met ongekende fierheid en blijheid. Koen Maris, de duatlonkampioen, stond er in de buurt. Denert wees naar hem. "Koen weet wat het is", zei hij. Dat er in Rupelmonde vanuit KWB-ACW mensen zijn die in Burkina een project hebben lopen dat ze ten volle steunen, werd door de burgemeester in herinnering gebracht. Hij vond het fantastisch dat Guy Smet nu uitgerekend dáár de Ronde ging winnen. "Zo’n prestatie leveren is een reden om feest te vieren", sprak Denert. En Kruibeke is altijd een feest. Het nieuwe gemeentelijk logo wijst er naar. Denert sloeg de prestatie van Guy heel hoog aan. Zelfs hoger dan de renners die er 'hoge honoraria' voor krijgen. "Gij deed het gewoon om de sport en daar is Kruibeke meer fier op dan wat al die grote namen doen", aldus de burgervader. Hij verwees naar de 324 koersen die Guy Smet al had gewonnen. "Dat is meer dan het aantal keren dat ik al betoogd heb", lachte Denert en verwees zo naar zijn dinsdagavondtochten tegen de potpolder. Hij vroeg aan Koen Maris om een gemeentelijk geschenk te overhandigen aan zijn vriend Guy Smet. Van de ene kampioen naar de andere!

            WK 04 NOV GUY SMET trouwe fans
    Guy en een groepje trouwe fans met links zijn schoonvader Freddy , links
    achter Guy renner Kris Smet en rechts Gino Van der Looy.

    Laat ons er zeker niet bij vergeten dat Smet de zegekoning 2008 is bij de elite zonder contract en dat met 40 overwinningen. "Amaai, zou Eddy Wally zeggen. De burgemeester had ook dankwoorden voor de mannen van ’t muziek”. En terecht want zij maken echt deel uit van de sterke band die het feestend Kruibeke heeft met de ganse bevolking. Na het officieel gedeelte stapten de meesten weer 'den hof van de Guy' op. Tot aan de garage waar de bakken Jupiler en Leffe klaar stonden. Jupiler aan ‘t flesje, Leffe uit een glas. Dames stapten rond met blokjes echte 'sossies' of kaas. Potten chips stonden op een tafel. Vanuit de gemeente werden de belegde sandwiches
    verdeeld. "We hebben wel wat drank en broodjes bij maar dat her zoveel volk zou zijn dat hadden we niet verwacht", verontschuldigde de burgemeester zich. Maar dat verontschuldigen was helemaal niet nodig.

              WK 04 NOV GUY SMET &kenny
    Guy en zijn dame Saffia en dochter Yilska in gezelschap van Kenny Janssens
    de initiatiefnemer van het ontvangstfeest.

    Initiatiefnemer van het feestelijk gebeuren, Kenny Janssens, had de overrompeling wel verwacht en Saffia had voor extra bakken bier en frisdrank gezorgd. De mannen van de gazet, Ivan Elegeert en Marc Smet hielden Guy nog een tijd aan de praat. Ze moesten er alles van weten hoe hij het aan boord had gelegd om die Ronde van Burkina Faso te winnen. Kenny, de sterke hand achter de erg bekende wielersite 'Polderrenners' verdient een dikke pluim voor wat hij op korte tijd in elkaar stak voor zijn vriend Guy Smet met wie hij zelf ook vaak op training trekt. Vooral de fans op de hoogte brengen was niet zo eenvoudig. Maar het is Kenny voor honderd procent gelukt. Het was al donker toen er nog steeds volk kwam aangestapt met gelukwensen. We zagen er de coureurs Steven Goossens en Kris Smet en van vroeger in WBV ook
    Franky Weemaes. Maar om te zeggen veel coureurs, neen, die waren er niet. Misschien is dat wel spijtig te noemen? Burgemeester Luc De Ryck had zich laten verontschuldigen. Hij liet ons weten: "Zeer tot mijn spijt is mijn agenda onverbiddelijk: maandagnamiddag is het schepencollege en onmiddellijk daarna is er een andere vergadering. Feliciteer de abonnee op mijn koers in elk geval van ganser harte in mijn naam. Met mijn hart zal ik erbij zijn."

    Het is zo dat Guy Smet de vaste winnaar is geworden van de 'Grote Prijs Burgemeester Luc De Ryck' op de Velle en nu ook van 'De Ronde van Burkina Faso'.

     

     

    Met dank voor de foto’s en het verslag aan “Flor Van de Velde”

     

    P.S. bij deze wil ik "Kenny" alle mensen van harte bedanken die meegewerkt hebben aan dit geslaagd feest met name Flor Van de Velde , Frankie Rotthier , Wim Heyndrickx en de vrouwen Saffia , Jessie , Rita , ....... , burgemeester Denert en zijn schepen college , de mensen van TV-OOST , de journalisten en alle mensen 'supporters , vrienden , familie , collegarenners' die een handje geholpen hebben en aanwezig waren !!!!


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NIEUWS VAN HET TREK-KMC TEAM WAASMUNSTER !!!

    Met een zeer grote tevredenheid kan TREK-KMC TEAM het seizoen 2008 positief afsluiten !!!

    Trek KMC 06

    Ivan Porters, master 2, staat bovenaan het lijstje met 18 podiumplaatsen en Limburgs kampioen.

    Tevens behaalde Patrik Wellens, master 2, de Belgische trui in de marathon te Grez-Doiceau.

    Uiteraard hebben alle renners ertoe bijgedragen dat TREK - KMC team aanzienlijk in de kijker werd gezet.

     

    Samenstelling team 2009 :

    Eliten : Hans Urkens, Sven Berthels, Moens Yves, Robin Porters

    Beloften : Art Quentin, Billast Jordy, Nick Daems

    Juniors : Geluykens Thijs

    Dames : Mermans Petra

    Masters 1 : Donné Mark

    Masters 2 : Ivan Porters, Patrik Wellens

    Nieuwelingen : Panhuyzen Kevin, Geluykens Pieter, Thaens Brecht, Jasper Maes

    Aspirant : Bytebier Jay, Coomans Kenneth

    Fun klasse : De Niel Lars, Bytebier Wim, Bruyninckx Wilfried, Panhuyzen Peter

     

    Het vertrouwen van de huidige sponsoren is nog gegroeid en voor volgend jaar mogen we nieuwe sponsors verwelkomen.

    Langs deze weg willen we dan ook iedereen bedanken voor zijn bijdrage tot het succes van het team en de promotie van de mountainbike in zijn geheel.

     

     

    Met dank aan “De Staebel Liliane”
    Teammanager : TREK - KMC TEAM vzw
    9250 Waasmunster België


    04-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STAND ZEGEKONING 2008 !!!
    STAND ZEGEKONING ELITE Z/C & BELOFTEN 2008 !!!

    Smet Guy 06    Willems Mario 03    Clauwaert Joeri 03
              Guy Smet                               Mario Willems                      Joeri Clauwaert                     

    40

    Guy Smet (Kruibeke)

    21

    Mario Willems (Lotenhulle)

    19

    Joeri Clauwaert (Kruishoutem)

    15

    Patrick Cocquyt (Ertvelde)

    13

    Kurt Van Goidsenhoven (Zelem-Halen)

    12

    Danny Verelst (Charleroi)

    11

    Jan Bakelants (Olen)

    10

    Thomas De Gendt (Beveren)

    9

    Stijn Minne (Ruiselede)

    9

    Guy Van Broekhoven (Mol)

    9

    Jérôme Baugnies (Iddergem)

    8

    Thierry Declercq (Kerkhove)

    8

    Tom Vermeiren (Rijkevorsel)

    8

    Gregory De Munster (Oudenaarde)

    8

    Frédèrique Robert (Mol)

    8

    Ronald Winters (Hamont-Achel)

    8

    Stijn Ennekens (Veerle)

    7

    Tony Driesen (Nieuwerkerken)

    7

    Kevin Maene (Aartrijke)

    7

    Jurgen Diependaele (Herzele)

    7

    Tony Driesen (Nieuwerkerken)

    5

    Bart Heirewegh (Hamme)

    5

    Kris Boeckmans (Schilde)

    5

    Björn Coomans (Willebroek)

    5

    Jens Debusschere (Dadizele)

    5

    Jan Ghyselinck (Pittem)

    5

    Jelle Wallays (Staden)

    5

    Baptiste Planckaert (Zwevegem)

    4

    Matthias Ongena (Zele)

    4

    Steven Thys (Zelzate)

    4

    Koen Van de Velde (Stekene)

    3

    Jarno Van Guyse (Stekene)

    3

    Bjorn Meersmans (Bornem)

    3

    Cedric Van Lommel (Heist-op-den-Berg)

    2

    Sander Cordeel (Stekene)

    2

    Ward Bogaert (Stabroek)

    2

    Stijn Steels (Westerlo)

    2

    Kris De Block (Mariekerke)

    2

    Jeroen Das (Kalmthout)

    2

    Jens Renders (Wilrijk)

    2

    Stijn Mettepenningen (Hamme)

    2

    Gunter Sterck (Stekene)

    1

    Thomas Ongena (Berlare)

    1

    Patrick Van Roosbroeck (Duffel)

    1

    Peter Verhofstadt (Uitbergen)

    1

    Stijn De Vriese (Zele)

    1

    Tony Heirbaut (Belsele)


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WINTERTRAININGEN MET VERTREKPUNT BEVEREN !!!


    ELKE ZONDAG EN FEESTDAGEN OM 09H30 START TE BEVEREN DE WINTERTRAINING MET VERTREKPUNT 
    'T SCHUURKE ACHTER BUYL SPORT !!!

    ELKE WOENSDAG OM 14H00 START TE BEVEREN DE WINTERTRAINING MET VERTREKPUNT 
    'T SCHUURKE ACHTER BUYL SPORT !!!



    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WINTERGROEPSTRAININGEN MACHUIT ZWIJNDRECHT VANAF 01/11/2008 !!!

    ZATERDAG 01 NOVEMBER OM 09H30 START TE ZWIJNDRECHT DE WINTERTRAINING VAN DE MACHUIT.

     


    DEZE TRAININGEN ZULLEN DAN TELKENS DOORGAAN OP ZATERDAG , ZONDAG EN FEESTDAGEN !!!

    OOK OP DINSDAG EN DONDERDAG BLIJVEN DE TRAININGEN DOORGAAN !!!
    DE AFSTAND BEDRAAGT 60 KM EN GAAT RICHTING WAASMUNSTER.

     


    IN HET EERSTE WEEKEND VAN MAART BEGINT DE ZOMERTOER OPNIEUW !!!

    03-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ONTVANGST VAN GUY SMET OP MAANDAG 03/11/2008 !!!

    MAANDAG 03/11/2008 ONTVANGST VAN GUY SMET TE KRUIBEKE !!!

     

      Smet Guy Burkina Faso 05   Burkina Faso 2008 32

    OM 17H00 ZAL GUY SMET DOOR DE BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN KRUIBEKE IN DE BLOEMETJES GEZET WORDEN !!!

     

    WE HOPEN DAT ALLE SUPPORTERS , FAMILIE , VRIENDEN , RENNERS AANWEZIG ZULLEN ZIJN OM ONZE ZEGEKONING EN WINNAAR VAN DE RONDE VAN BURKINA FASO EEN DIKKE PROFICIAT TE WENSEN !!!

     

    DIT ALLES ZAL DOORGAAN IN DE GARAGE VAN GUY SMET !!!

     

    M. D’HOLLANDERSTRAAT 20 TE KRUIBEKE !!!


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WINTERTRAININGEN WAC-WAASLAND !!!

    WAC-Logo

    WIELERNIEUWS VAN HOBOKEN WAC – AFDELING WAASLAND


                               IMG_1166
                          
    In november op zondagvoormiddag om 10 uur algemene conditietraining  voor alle categorieën op de ster.

    IMG_1156 IMG_1157

     IMG_1158 IMG_1163

     IMG_1161 IMG_1160

    Woensdagavond pistetraining met de fiets te Beveren vanaf 18.30 uur.

    Vrijdagavond  vanaf 18.30 uur skeeleren op de wielerpiste te Beveren.

    IMG_1151 IMG_1152

    IMG_1153 IMG_1154

    Ook de ouders mogen gerust mee komen doen.
    We doen beroep op een ervaren skeelertrainer zodat ze de juiste technieken
    leren gebruiken om optimale trainingvooruitgang te bekomen.
    Er wordt voor een tentje gezorgd zodat ze beschut zijn en warme soep aan de
    wielerpiste.

    IMG_1155


    Met dank aan “Paul Van Vlierberghe”


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERSLAG KOPPENBERG EN LANDSKOUTER - CYCLO-CROSS !!!

    Matthias Van de Velde behaalt top-15 plaats op de Koppenberg !!!

    Thomas Van de Velde al goed voor een 4de plaats te Landskouter !!!

     

    Van de Velde Matthias knesselare 004 Van de Velde Thomas - diksmuide 017

    Zaterdag waren de gebroeders Van de Velde uit Hamme aan het werk, Matthias voor zijn eerste kennismaking met de Koppenberg en Thomas was te Landskouter bij de Aspiranten.
    -Matthias was weer outstanding als beste eerstejaarsnieuweling op de Koppenberg met als resultaat een top vijftien plaats als resultaat. Met 87 deelnemers stonden ze aan de start en dit met de sterkste Nederlanders, Fransen en enkele Tsjechen, op de door regen loodzware omloop bevestigde hij wat hij eerder op lichtere omlopen al deed meegaan met de besten tot op het eind niettegenstaande hij in het bergoplopen nog wat kracht te kort kwam tegen de sterkere tweedejaars. Hij bleef tot op het eind meestrijden voor de ereplaatsen en keerde met een tevreden gevoel terug huiswaarts. Matthias begon al te plannen om volgend jaar daar terug naartoe te komen om eens voluit te gaan.
    -Thomas was in Landskouter aan zijn derde wedstrijd toe van het winterseizoen, na de vorige wedstrijden een beetje achter de feiten aan te rijden door wat achterstand wegens ziekte begint hij stilaan zijn goeie benen terug te vinden met een schitterende vierde plaats als resultaat net achter Nick Vandekerhove de Belgische kampioen die de vorige twee wedstrijden met gemak won.
    -De vooruitzichten voor zowel Matthias als Thomas zien er voor komend weekend goed uit want dan staan de Provinciale Kampioenschappen op het programma, Thomas gaat proberen om zijn titel te verlengen .Matthias daarentegen gaat bij de Nieuwelingen te Ronse grotere tegenstand mogen verwachten van de tweedejaars maar zou graag top vijf rijden.
    Wij duimen alvast voor beiden !!!

      

    Met dank voor het verslag aan “Patrick Van de Velde”


    02-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TOUR DU FASO 2008 !!!

    RONDE VAN BURKINA FASO 2008 !!!

    Smet Guy Burkina Faso 07
     

    GUY SMET WINT LAATSTE RIT SOLO IN TOUR DU FASO EN WINT DE RONDE VAN BURKINA FASO 2008 !!!


    Burkina Faso 2008 32    Burkina Faso 2008 33

    Zondag 02/11 - KOMBISSIRI - OUAGADOUGOU – 86,5 Km – 01h54min – 45,314 Km/h

    Aantal deelnemers : 69 - RIT 10

    1 GUY SMET uit Kruibeke  

    2 BURTON Jeremy op 11”

    3 SYNE Lionel op 13”

    4 CHAOUFI Tarik (MAR) op 13”

    5 KONTE Bassirou (CIV) op 13”

    6 BELGASEM Ahmed Yousef (LYB) op 13”

    7 MARIËN Christof uit Retie op 13”

    8 DONNAY Laurent op 13”

    9 BOUHOUX Cyril (FRA UCC) op 13”

    10 WOESTENBERG Peter (NED) op 13”

    65 ROOSEN Stefan op 21’18”

     

    Met de vriendelijke groeten uit België !!!

     

    Burkina Faso 2008 29

    Een machtige winnaar van de eerste en de laatste etappe van de 22ste Ronde van Burkina Faso, Guy Smet droeg de gele trui van start tot finish. Hij kon rekenen op stevige ploegmakkers die hem geholpen hebben om deze Ronde tot een goed einde te brengen. Het was dit jaar een totaal Belgische overheersing in deze rittenwedstrijd te Burkina Faso. Met winst in zes etappes op tien ritten en met drie renners in de top vier van het algemeen klassement, de gele, de groene en roze trui, de beste jonge renner en het beste team winnen ze absoluut alles wat ze konden!!!

    Afrika heeft de eer kunnen redden met Sadrak Teguimaha die de etappe won in Houndé. Hij beklimt voor Kameroen het podium met zijn 3de plaats in het algemeen klassement op 47 seconden van Guy Smet. Voor de lokale renners uit Burkina Faso was het een harde tijd want hun beste renner was Saidou Tall en eindigde 16de in het algemeen klassement.

    De Tour is voorbij !!!


    De Belgen hebben niet veel meer over om dit in de toekomst nog te verbeteren. Mochten ze het de volgende keer toch nog willen doen zouden ze zich moeten richten op de specifieke klassementen die gereserveerd zijn voor de Afrikaanse renners en daar komen zij niet voor in aanmerking. Nog zo een sterke overheersing in deze rittenwedstrijd vond plaats ten tijde van Guido Fulst die deze wedstrijd won voor Duitsland, zij eisten toen de hoofdrol op met alle top 5 plaatsen in het algemeen klassement en wonnen zes etappes van de elf in het jaar 1986 !!! Sindsdien heeft Joost Legtenberg in 2001, Abdelati Saadoune in 2002 en Maarten Tjallingii in 2003 de weg geëffend voor een ongewijzigd dragen van de gele trui van start tot finish. Guy Smet voegt zich bij dit kransje van winnaars na zijn ritwinst en eindwinst in de laatste etappe in Ouagadougou.

    De roze trui ... gewoon !!!


    Burkina Faso 2008 34  Burkina Faso 2008 35

    In het eerste deel van de laatste etappe waren de Belgen bezig met de verdediging van Laurent Donnay's klassement in de tussensprinten, hij werd bedreigd door Christophe Vilpellet. Aanvankelijk kwam Vilpellet gelijk met de leider met 16 punten daar hij was weggereden met Pierre Kiba (Bur - A) en Bastien Léraud (Fra - TRB),. Het aantal gewonnen tussenspurten was - acht tot zeven – en bleef gunstig voor de Belgen. Om zich volledig zeker te voelen van de eindwinst wilde Guy Smet vandaag nog eens de puntjes op de i zetten. Na een ontsnapping met 7 renners op km 65 lanceerde hij de winnende versnelling en dat met nog 2 ronden te rijden. Idrissa Ouedraogo probeerde het wiel te houden van Guy Smet maar moest de laatste paar kilometer zijn wiel lossen. Guy Smet reed de laatste ronde solo en won de etappe met 11 seconden voorsprong op zijn twee ploegmakkers Jeremy Burton en Lionel Syne.

    Teguimaha hield de illusie gaande !!!


    Burkina Faso 2008 31

    Tegen deze Belgische Tsunami in de 22ste Ronde van Burkina Faso was niet veel te beginnen voor hun tegenstanders. Degenen die er in slaagden om met hen te wedijveren verdienen een speciale vermelding. Onder de Europese teams, het team Reine Blanche was het meest actief tot hun beste renner gedwongen werd met opgave wegens ziekte te Ziniaré, hier verdwenen ze meteen uit de topposities in het algemeen klassement. De Kameroeners hebben echt hun best gedaan, zij konden de enige Afrikaanse etappe winnen dit jaar met Sadrak Teguimaha en dat met stijl in Houndé. Hij gaf zelfs de illusie om Guy Smet te bedreigen in het algemene klassement. Aan de andere kant was het team uit Marokko meer afzijdig dan gebruikelijk. Misschien ligt hun focus op de pan-Afrikaanse kampioenschappen waar zij als gastland fungeren te Casablanca in de nabije toekomst. De eerste deelname van het team uit Libië was zeer bemoedigend, zij werden echter niet beloond voor al hun inspanningen. Sierra Leone had een zeer lastige ronde, zij zijn begonnen met slechts vier renners en hielden er twee over: Mozes Sesay en Saidu Mansaray zij eindigden gedeeld samen op de laatste plaats in het algemeen klassement.

    Een arm vertoon voor het team uit Burkina Faso !!!

    Hoewel hun prestaties beter waren dan die van Sierra Leone zullen de plaatselijke renners uit Burkina Faso het nog moeilijk krijgen om het te gaan uit leggen aan hun fans na hun zware nederlaag. In 2007 hadden zij ook al een slecht klassement maar dat werd overschaduwd door Sylvain Ilboudo de flamboyante etappewinnaar in Bobo. Dit jaar zijn ze met lege handen naar huis gegaan en hebben zelfs niet de indruk getoond om ook maar te proberen een rit te winnen. Saidou Tall zijn 16de plaats op 7’43” van leider Guy Smet roept vragen op over hun methoden en organisatie in het wielrenne. Het is tijd om te reageren in de ontwikkeling van nieuwe renners.

    Saïdou Rouamba's laatste race !!!


    De laatste etappe van de Tour trok de aandacht op de noodzakelijke verandering van een generatie. Aan het begin van de Tour ging Saïdou Rouamba in zijn geboortestad van Kombissiri op zijn fiets - een Eddy Merckx ! - voor de laatste keer deelnemen aan deze competitie. Hij was een pionier in het Afrikaanse wielrenner. Hij reed de Ronde van Burkina Faso voor het eerst in 1989. Hij was algemene winnaar in 1991 en nam ook de groene trui vijf keer mee naar huis en won tien etappes in totaal. Hij had een actieve carrière tot de leeftijd van 42 en wil een voorbeeld geven aan de jonge kerels die hem bewonderen als hun kapitein. Hij voltooide alle 19 de Tours van Burkina Faso waarin hij is gestart en heeft zelfs deelgenomen aan het wereldkampioenschap in Salzburg in 2006. Hij sluit hiermee zij actieve loopbaan als wielrenner af maar zal in de omgeving blijven van de wielerwedstrijden als nationaal coach. Zijn volgende taak is het voorbereiden van de toekomst van het wielrennen in Burkina Faso.


    Burkina Faso 2008 33

    EINDKLASSEMENT

    1 GUY SMET    29h16min49sec  (- 31)

    2 DONNAY Laurent  op 43” (- 34)

    3 TEGUIMAHA Sadrak (CMR) op 47” (- 25)

    4 SYNE Lionel op 56” (- 37)

    5 TEGA Martinien (CMR) op 1’06” (- 8)

    6 SOULA Guillaume (FRA TRB) op 1’25” (- 8)

    7 ALI Ahmed Mohamed (LYB) op 1’31” (- 2)

    8 SANDA Joseph (CMR) op 1’31” (- 2)

    9 ZAHBOUKI Hassan (MAR) op 5’34” (- 15)

    10 BELGASEM Ahmed Yousef (LYB) op 5’40” (- 17)

    17 BURTON Jeremy op 7’44” (- 6)

    47 ROOSEN Stefan op 32’04” (- 2)

    50 MARIËN Christof op 32’50” (- 24)


    Burkina Faso 2008 34

    PUNTENKLASSEMENT

    1 SYNE Lionel  207
    2 BELGASEM Ahmed Yousef (LYB)  151
    3 KONTE Bassirou (CIV)  128

    4 DONNAY Laurent  125
    5 MARIEN Christof  103

    7 SMET Guy  96
    14 BURTON Jeremy  67

    24 ROOSEN Stefan  41

    Burkina Faso 2008 35

    KLASSEMENT TUSSENSPURTEN

    1 DONNAY Laurent  16

    2 VILPELLET Christophe (FRA)  16

    3 ZAHBOUKI Hassan (MAR)  15

    4 LERAUD Bastien (FRA TRB) 13

    5 KIBA Y. S. Pierre (BUR BFA)  12

    6 SMET Guy  11

    12 SYNE Lionel  7

    13 MARIËN Christof  4

    17 ROOSEN Stefan  2


    Burkina Faso 2008 35

    JONGERENKLASSEMENT

    1 DONNAY Laurent    29h17min32sec  (- 34)

    2 ALI Ahmed Mohamed (LYB) op 48” (- 2)

    3 SANDA Joseph (CMR) op 48” (- 2)

    4 ZAHBOUKI Hassan (MAR) op 4’51” (-17)

    5 BELGASEM Ahmed Yousef (LYB) op 5’00” (- 14)

    8 BURTON Jeremy op 7’01” (-6)


    PLOEGENKLASSEMENT

    1 BELGIË   87h50min45sec

    2 CAMEROUN (CMR) op 2’18”

    3 TEAM REINE BLANCHE (TRB) op 12’37”

    4 LYBIE (LYB) op 18’35”

    5 U.C. CHOLET 49 (UCC) op 20’48”




    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UITSLAGEN RENNERS UIT HET WAASLAND EN OMGEVING VAN ZONDAG 02/11/2008

    Wielerbond Vlaanderen 09

    Zondag 2/11/2008 - VEGHEL (Ned) - Veldrijden Superprestige – 60’

    Aantal deelnemers :
    1. Niels Albert
    2. Lars Boom (Ned)
    3. Sven Nys
    4. Klaas Vantornout
    5. Bart Wellens
    6. Kevin Pauwels
    7. Thijs Al (Ned)
    8. Rob Peeters
    9. Dieter Vanthourenhout
    10. Bart Aernouts

    2/11/2008 - LUMMEN (LB) - Veldrijden form. B – 60’

    Aantal deelnemers : 45

    1. TIELENS Jimmy - TEAM SAECO HEIST O/D BERG           

    2. BERCKMANS Nico - DCM-GB VORSELAAR CYCLING TEAM VZW 

    3. VAN DEN BRANDE Kay - SCOTT USA CYCLING TEAM  

    24. VAN HOOSTE Vincent uit Stekene- ASFRA RACING TEAM
        
     

    2/11/2008 - LUMMEN (LB) - Veldrijden form. C
    Aantal deelnemers : 31 Juniores - 40’

    1. GEERTS Frederik - SPORT EN MOEDIG - GENK VZW       

    2. VOLDERS Sonny - KON. BALEN B.C. V.Z.W. op 38”

    3. RISBOURG Raf - KONINKLIJKE HOBOKEN W.A.C. V.Z.W.   

    20. GOOSSENS Kenny uit Sinaai - HUDIKO WIELERTEAM WAASLAND op 4'48"     

    21. SAEY Jens uit Moerbeke - HUDIKO WIELERTEAM WAASLAND
     

    Aantal deelnemers : 37 Nieuwelingen - 30’

    1. DE BIE Mike - KON. BALEN B.C. V.Z.W. 

    2. PANIS Maxim - SPORT EN MOEDIG - GENK VZW

    3. VAN TICHELT Yorben - OFF ROAD CLUB BMX 2000 DESSEL VZW
     

    2/11/2008 - LUMMEN (LB) - PROVINCIAAL KAMPIOENSCHAP  - Veldrijden form. D – 40’
    Aantal deelnemers : 36 Amateurs en Masters A

    1. JANSEN Wim - CYCLO-BIKE LIMBURG 

    2. SCHROYEN Nico - CYCLO-BIKE LIMBURG op 17”

    3. VAN STAEYEN Benny - C.T. KEUKENS BUYSSE KNESSELARE op 21”

     

    Aantal deelnemers : 22 Masters B

    1. VAN DONINK Jan - MBK - DELSOL TEAM        

    2. MERTENS Dirk - CYCLO-BIKE LIMBURG op 16”

    3. DRUYTS Marc - CYCLING TEAM KESSEL op 24”

     

    Aantal deelnemers : 21 Masters C

    1. VAN TONGELEN Franky - AFDELING ANTWERPEN - WBV           

    2. MARYNISSEN Walter - AFDELING ANTWERPEN – WBV op 18”

    3. SELS Rudy - AFDELING ANTWERPEN – WBV op 1’02”

     

    2/11/2008 - HULSHOUT (A) - Veldrijden Aspiranten

     

    2/11/2008 - HULSHOUT (A) - Veldrijden Miniemen

     

    2/11/2008 - GENT WIELERCENTRUM EDDY MERCKX (O) - Piste - Jeugd - Zonder motoren

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WINTERGROEPSTRAINING BEVEREN VAN ZONDAG 02/11/2008 !!!

    Onder leiding van Walter Rotthier en Freddy De Blick vertrokken Zondagmorgend om 09h30 thv Buyl Sport aan
    t Schuurke te Beveren 35 POLDERRENNERS voor de wintertrainingsrit.

    Er werd onder een rustig tempo getraind van 33,7 Km/h en de afstand bedroeg 72 Km, voor de liefhebbers was er nog een extra lus over Haasdonk naar Den Es. Aan kopmannen vandaag alweer geen gebrek , sterke mannen genoeg aanwezig om een beurtje te doen.
    Reden mee : Dirk Trogh
     , Modest Smet , Marc De Keersmaecker , Franky Weemaes , Koen Apers , Gert Rotthier , Walter Rotthier , Eugéne Bosman , Adrien Maes , Raoul Verbraeken , Eric Vermeulen , Benny Vercauteren , Wim De Cleen , Gunther Persoon , Chris Van Cleemput , Wim Heyndrickx , Freddy Van Osselaer , John Van Looveren , Miguel Gonzales , Eddy Coenen , Roberto Vercauteren , Kurt Van Raemdonck , Steven Van Houte , Alain Verbeke , Kevin Van Raemdonck , Romain Vercauteren , Dirk Heyrman , Freddy De Blick , Bianchi , BASF , ???? en Kenny Janssens.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TOUR DU FASO 2008 !!!

    RONDE VAN BURKINA FASO 2008 !!!

    Smet Guy Burkina Faso 07 

    Fransman Deligné wint 9de etappe ,  GUY SMET blijft in het geel !!!

     

    Burkina Faso 2008 28

    KORT VERSLAG

    Negen renners gingen aan de haal in de 9de etappe en kregen een vrijgeleide daar geen enkele renner een bedreiging was voor het algemeen klassement. De complete Belgische ploeg had alles onder controle zodat kopman Guy Smet geen enkele keer in de problemen kwam. Het was uiteindelijk een Fransman die na 124 km kon winnen te Fada N'Gourma.

    Vanavond meer info en morgen de laatste korte rit van 85 km.

    We duimen met zijn allen dat de Belgen met hun kopman Guy Smet de Tour du Faso 2008 mogen winnen !!!

    Met dank aan "Saffia"

     

    Deligné van start tot finish !!!

     

    De wedstrijd bleef onder de controle van de Belgen die de leiding houden in de verschillende klassementen van de Ronde van Burkina Faso met nog één dag te gaan. Maar dit maal op weg naar Fada waren de Belgen niet aan het feest wat betreft de etappe. Zij onderhielden een comfortabele kloof tussen het peloton en de kopgroep van 9 die na de ontsnapping compact bleven tot de laatste kilometer. Deligné Laurent (Fra - UCC) sprintte zich naar winst en won voor het eerst een etappe in het Afrikaanse evenement. Hij versloeg Peter Woestenberg (Ned) en Christophe Vilpellet (Fra - VVK).

    Vilpellet lanceert de juiste aanval !!!


    Burkina Faso 2008 25

    Met nog twee dagen te gaan wordt de kans steeds kleiner voor de rivalen om de Belgische renners in de verschillende klassementen nog iets in de weg te leggen. Momenteel zijn ze dicht bij het winnen van alle truien (geel, groen en roze) in aanvulling op de vijf ritwinsten die ze al behaalden. Zeker is het niet vanwege een gebrek aan ambitie dat de Belgen vandaag de juiste ontsnapping misten maar vooral het feit dat ze al zoveel energie verbruikten deze week en hun lichaam een beetje rust gunden. Na slechts twee kilometer lanceerde Vilpellet de eerste aanval. Hij werd gevolgd door vijf andere renners waaronder Laurent Deligné. In enkele fasen ontstond een groep van 8 leiders: Zahbouki (Mar), Kiba (Bur - A), Deligne en Bouhoux (Fra - UCC), Ali (Lyb), Noël (Fra - TRB), Vilpellet (Fra - VVK) en Woestenberg (Ned).

    Zahbouki ging voor de tussensprinten !!!

    Burkina Faso 2008 26

    De ontsnapping van vandaag was geen bedreiging voor de Belgen in het klassement, maar zij gaven er toch de voorkeur aan om op safe te spelen. Daarom hielden ze de kloof onder 1’30”, die maximale bonus werd bereikt op 69 km. De kopgroep werd versterkt door Adil Jelloul (Mar) en Bécaye Traore (Sen), zij sprongen weg uit het peloton op km 81. Als beide renners aansloten bij de kopgroep viel Akrern Ali weg door een valpartij. Zahbouki won de laatste tussenspurt van de dag en accumuleerde zeven punten. Hij is nu nog slechts één punt verwijderd van Laurent Donnay in de strijd om de roze trui. Dit is eigenlijk nog de enige zorg voor het team uit België.

    Met de hulp van een ploegmakker !!!

    Burkina Faso 2008 27

    Met nog 10 km te gaan hadden de 9 leiders nog 56 seconden voorsprong op het peloton. Laurent Deligne vroeg zijn ploegmakker Cyrille Bouhoux om een zo hoog mogelijk tempo op te leggen. Hij wilde voorkomen dat renners als Jelloul zouden wegspringen. Als hun tactiek uitgewerkt was zou de finale in de laatste kilometer over de winst beslissen. Vilpellet was de eerste man om te versnellen maar Deligné was snel om te reageren. Die laatste zat vol vertrouwen en hield de Nederlander Woestenberg gemakkelijk onder controle en won de etappe. Laurent Deligné bereikte zijn doel na een paar ereplaatsen deze week. Ook heeft hij zichzelf beroemd gemaakt deze week met een spectaculaire val, hij ging namelijk over kop in een bocht op de piste in de rit naar Ziniaré.


    Zaterdag 01/11 - TENKODOGO - FADA N'GOURMA – 124 Km – 03h03min – 40,6 Km/h

    Aantal deelnemers : 70 - RIT 9

    1 DELIGNE Laurent (FRA UCC)       

    2 WOESTENBERG Peter NED (NED)

    3 VILPELLET Christophe (FRA FRP) op 1”

    4 ZAHBOUKI Hassan (MAR) op 1”

    5 JELLOUL Adil (MAR) op 1”

    6 TRAORE Bécaye (SEN) op 1”

    7 NOEL Cédric (FRA TRB) op 1”

    8 KIBA Y. S. Pierre (BUR BFA) op 1”

    9 BOUHOUX Cyril (FRA UCC) op 9”

    10 SYNE Lionel op 32”

    12 MARIËN Christof uit Retie op 32”

    16 BURTON Jeremy op 32”

    23 SMET Guy uit Kruibeke op 32”

    24 DONNAY Laurent op 32”

    61 ROOSEN Stefan op 32”


    ALGEMEEN KLASSEMENT NA 9 RITTEN

    1 GUY SMET    27h22min27sec   (- 21)

    2 DONNAY Laurent op 20” (- 34)

    3 TEGUIMAHA Sadrak CMR) op 24” (- 25)

    4 SYNE Lionel op 37” (- 33)

    5 TEGA Martinien (CMR) op 43” (- 8)

    6 SOULA Guillaume (FRA TRB) op 1’02” (- 8)

    7 ALI Ahmed Mohamed (LYB) op 1’08” (- 2)

    8 SANDA Joseph (CMR) op 1’08” (- 2)

    9 BELGASEM Ahmed Yousef (LYB) op 5’20” (- 14)

    10 JELLOUL Adil (MAR) op 5’19” (- 5)

    17 BURTON Jeremy  op 7’29”

    21 ROOSEN Stefan op 10’36” (- 2)

    53 MARIEN Christof op 32’27” (- 24)


    Smet Guy Burkina Faso 08

    PUNTENKLASSEMENT
    1 SYNE Lionel  182
    2 BELGASEM Ahmed Yousef (LYB)  132
    3 DONNAY Laurent  110
    4 KONTE Bassirou (CIV)  107
    5 ZAHBOUKI Hassan (MAR)  89
    7 MARIEN Christof  86
    13 SMET Guy  66
    22 ROOSEN Stefan  41
    24 BURTON Jeremy  40

    Syne Lionel Burkina 2008 01 

    JONGERENKLASSEMENT

    1 DONNAY Laurent    27h22min47sec  (- 34)

    2 ALI Ahmed Mohamed (LYB) op 48” (- 2)

    3 SANDA Joseph (CMR) op 48” (- 2)

    4 ZAHBOUKI Hassan (MAR) op 4’51” (-15)

    5 BELGASEM Ahmed Yousef (LYB) op 5’00” (- 14)

    8 BURTON Jeremy op 7’09”


    Donnay Laurent

    KLASSEMENT TUSSENSPURTEN

    1 DONNAY Laurent  16

    2 ZAHBOUKI Hassan (MAR)  15

    3 KIBA Y. S. Pierre (BUR BFA)  11

    4 SMET Guy  11

    5 LERAUD Bastien (FRA TRB) 11

    10 SYNE Lionel  7

    13 MARIËN Christof  4

    16 ROOSEN Stefan  2


    PLOEGENKLASSEMENT

    1 BELGIË   82h06min45sec

    2 CAMEROUN (CMR) op 2’03”

    3 TEAM REINE BLANCHE (TRB) op 12’22”

    4 LYBIE (LYB) op 18’20”

    5 U.C. CHOLET 49 (UCC) op 20’33”


    01-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UITSLAGEN RENNERS UIT HET WAASLAND EN OMGEVING VAN ZATERDAG 01/11/2008

    Wielerbond Vlaanderen 09


    Proficiat aan GERRY DRUYTS met zijn 2°Seizoenszege in het veld bij de Juniores !!!


    Druyts Gerry 02

    Zaterdag 1/11/2008 - OUDENAARDE - KOPPENBERG (O) - Veldrijden Klasse 1 UCI - 60´

    Aantal deelnemers : 44
    1. NYS Sven - LANDBOUWKREDIET-TONISSTEINER
    2. BOOM LARS – RABO op 5”
    3. ALBERT Niels - PALMANS-CRAS op 42”
    4. VANTORNOUT Klaas - SUNWEB PROJOB Cycling Team op 1:07”
    5. WELLENS Bart - FIDEA CYCLOCROSS TEAM op 1:15”
    6. PEETERS Rob - LANDBOUWKREDIET-TONISSTEINER op 1:23”
    7. AERNOUTS Bart - Rabo Continental Team 
    8. DLASK PETR - FIDEA                              
    9. STYBAR ZDENEK - FIDEA                        
    10. SOETENS Jan - JWM SPORTIEF op 1:43”

    33. DE SCHOESITTER Steven uit waasmunster - RUDYCO CYCLING TEAM op 9’27”

    1/11/2008 - OUDENAARDE - KOPPENBERG (O) - Veldrijden U23 – UCI - 50´
    Aantal deelnemers: 55
    1. WALSLEBEN PHILIPP - team palmans_cras
    2. VERBOVEN Sven - PALMANS-CRAS
    op 31”
    3. CANT Kevin - AVB - CYCLING TEAM
    op 1’03”
    4. MEISEN Marcel - TEAM KUOTA
    op 1’33”
    5. DE CLEYN Dave - SCOTT USA CYCLING TEAM
    op 1’47”
    14. DIELEMAN Michiel uit hamme - AVIA CYCLING TEAM op 3’40”

    37. DE BOEY Jonas uit st.gillis  - WSC HOOP OP ZEGEN – BEVEREN op 9’21”

     

    1/11/2008 - OUDENAARDE - KOPPENBERG (O) - Veldrijden Juniors UCI - 40´

    Aantal deelnemers : 80

    1. GERRY DRUYTS uit wilrijk - DCM-GB VORSELAAR CYCLING TEAM VZW
    2. MEURISSE Xandro - AVIA CYCLING TEAM op 10”
    3. CORNU JEREMY op 23”

      

    1/11/2008 - OUDENAARDE - KOPPENBERG (O) - Veldrijden form. C - Nieuwelingen - 30´
    Aantal deelnemers : 87
    1. SWEECK Laurens - CYCLING TEAM 99 V.Z.W. SCHRIEK                                                          
    2. VAN POPPEL DANNY – TWCPIJNENBURG op 10’
    3. VANDEKINDEREN Jens - GOEMAN SCOTT CYCLING op 43”
    15. VAN DE VELDE Matthias uit hamme - AFDELING OOST-VLAANDEREN WBV – VZW op 2’39”
    72. BORDUI Gianni uit vrasene - WSC HOOP OP ZEGEN – BEVEREN op 11’30”                               

    76. DRUYTS Jessy uit wilrijk - DCM-GB VORSELAAR CYCLING TEAM VZW
     

    1/11/2008 - LANDSKOUTER (O) - Veldrijden Aspiranten


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KIELDRECHTSE GLORIE - NICOLAS VEREECKEN EN DIRK ONGHENA !!!

    Nicolas Vereecken en Dirk Onghena, Kieldrechtse glorie !!!

     
    Vereecken Nicolas & Dirk Onghena


    We weten het wel, de verkiezing van Nicolas Vereecken tot de beste junior van het voorbije wielerseizoen, is maar een fragment uit een heel wielerleven. Maar voor Nicolas is het fier meegenomen en zoals wij dat al meermaals hebben ervaren na een onderscheiding, geeft het de renner een injectie om er nog met meer inzet tegenaan te gaan. Dat zal bij de jonge Kieldrechtenaar niet anders zijn. Wie zeker in dat succes deelt is zijn trainer en dorpsgenoot Dirk Onghena. Een wielertrainer die steeds zo rustig de jongens begeleid en ook het voorbije seizoen weer met de Belgische juniores als coach op reis ging. Dirk doet het allemaal zonder franjes maar efficiënt op het doel af. Hij houdt rekening met de persoonlijke ingesteldheid en het karakter van zijn renners.
    Eigenlijk heeft Dirk Onghena gelijk wanneer hij zegt dat hij Nicolas, bij manier van spreken al kende van voor hij geboren was. Inderdaad, zijn ouders waren uit het dorp en ze zagen elkaar meerdere keren op de koersen. Vader Yvan Vereecken koerste toch ook !!

    - Maar het zoontje van Yvan groeide op en hij ging koersen, net als vader. Dirk volgde het:

    “’t Was al een speciale toen hij dikke banden koersjes reed, want miniemen waren er toen nog niet, hoorde ik soms dat hij gewoon niet kon eten omdat bij hem waarschijnlijk de drang om te willen presteren al zo groot was. Nicolas was van in het begin een winnaar, remember het laatste jaar aspirant en bij de nieuwelingen. Dat blijkt uit zijn palmares.”

    - Voor Kieldrecht is het ook wel een grote eer en ergens vormt Nicolas met Dirk een duo:

    “Het klikt heel goed met Nicolas en ben ook heel fier dat we zo een goede renner in ons dorp hebben”, vertelde de trainer. “Wanneer ik soms de opmerking krijg dat ze denken dat hij wat minder rijdt omdat hij in een grote koers of in het buitenland niet op het podium beland is, dan kan ik me daar wel eens aan ergeren omdat de mensen er zich niet van bewust zijn hoe hoog het niveau wel ligt in het buitenland t.o.v. een modale wedstrijd. En er is dan ook het groot aantal deelnemers.”

    - Als er één mens is die precies weet waar Nicolas Vereecken sterk in is, dan zal het Dirk Onghena wel zijn. Daarom vroegen we hem dat nu ook:

    “Wat ik aan Nicolas het meeste bewonder is zijn uiterst groot professionalisme gezien zijn jeugdige leeftijd en dan bedoel ik vooral zijn grote zelfkennis. Hij is door niets of niemand te beïnvloeden wanneer hij voor zichzelf zijn weg heeft uitgestippeld. Hij weet perfect wat hij kan en niet kan, hij is een van de enige renners waar ik dit op deze leeftijd al heb bij meegemaakt. En ik heb de jongste jaren toch al ongeveer een 200-tal juniores meegekregen. Als Belg en Kieldrechtenaar lijkt dit misschien een beetje chauvinistisch, maar dit alles zal hem een grote toekomst kunnen schenken.”

    - Nicolas Vereecken heeft kwaliteiten en dat hadden we al in de gaten vanaf zijn prestaties bij de aspiranten. We zagen hem groeien en vooral spurten winnen. Maar wie wielrenner wil worden kan best ook wat bergop rijden. In de buitenlandse trips die hij maakte moest er geklommen worden en coach Dirk Onghena zag dat.

    “Nicolas zegt van zichzelf dat hij niet bergop kan doch hij heeft Lunigiana in Italië gereden en dat is één van de lastigste junioresrondekes qua parcours en bezetting en daar was hij heel goed! Niet om een uitslag te rijden, doch bergop reed hij mee met de beteren van het peloton.”

    - Dat horen we graag zeggen. Maar het is toch wel zijn spurt die een gevreesd wapen blijft. Dat meent ook Onghena maar hij voegt er onmiddellijk aan toe:

    “Maar wanneer hij er zin in heeft kan hij ook perfect solo finishen. Ik denk dat hij nu bij de beloften, zeker in het begin, zijn sprint zal aanspreken om zich te laten gelden.”

    - Belangrijk voor een renner is ook de mentaliteit die hij er op na houdt. En die is bij de Kieldrechtenaar uitstekend. “Hij is ook leergierig  en wanneer je met hem iets bespreekt, zal  hij zijn visie geven en er volledig voor gaan wat gezien zijn leeftijd niet evident is !”, aldus Dirk.

    ”Hij reed ook een uitstekende Parijs-Roubaix . Dat wil ook wat zeggen omdat je hier ook op tijd moest eten en drinken. Hij deed dat allemaal uit zichzelf en dat hoort ook bij zijn goede mentaliteit.”

    - Nicolas reed bij Balen BC in een club die alle mooie nationale en internationale wedstrijden betwist en daardoor stak hij automatisch ook niet altijd in een nationale selectie. Maar voor de grote afspraken, zoals het WK bijvoorbeeld, zat hij uiteraard wel in de nationale ploeg. Hij is ondertussen een renner die door alle sterke buitenlanders is gekend en dat zegt volgens Dirk Onghena genoeg over zijn niveau! Als leerling aan de topsportschool zal hij zeker ook wel de juiste begeleiding hebben gehad! Nu is het winterperiode en zal het voor Nicolas wel een rustigere tijd worden.

    “ Ik denk dat hij zijn winter moet aanpakken zoals voorgaande jaren want dit is zeer succesrijk gebleken en alleen volume bijnemen zodat zijn inhoud vergroot. De intensiteit was ruimschoots voldoende”, zo besloot de Kieldrechtse wieleropleider, trainer en coach Dirk Onghena die ook volgend seizoen zijn poulain zal blijven begeleiden.

    “En ik ga dit dan ook zo goed mogelijk trachten te volbrengen”, zo besloot hij.

     

     

    Met dank voor het verslag en de foto aan “Flor Van de Velde”


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TOUR DU FASO 2008 !!!

    RONDE VAN BURKINA FASO 2008 !!!

    Smet Guy Burkina Faso 07 

    OOK CHRISTOF MARIËN WINT ZIJN 2DE RIT IN BURKINA FASO !!!
    GUY SMET BLIJFT LEIDER MET NOG 2 RITTEN TE GAAN !!!


    Burkina Faso 2008 24

    Vrijdag 31
    /10 - KOULBILA - TENKODOGO – 149 Km – 03h18min – 44,966 Km/h

    Aantal deelnemers : 70 - RIT 8

    1 CHRISTOF MARIËN uit Retie           

    2 PETILLEAU Julien (FRA UCC) op 1”

    3 BELGASEM Ahmed Yousef (LYB) op 1”

    4 SCHREURS Leander (NED) op 1”

    5 VILPELLET Christophe (FRA FRP) op 1”

    6 ZAHBOUKI Hassan (MAR) op 8”

    7 OUATTARA Bolodigui (CIV) op 8”

    8 ILBOUDO T. Sylvain (BUR BFA) op 8”

    9 ROOSEN Stefan op 8”

    10 VAXILLAIRE Yann (FRA FRP) op 8”

    27 SYNE Lionel op 1’31”

    31 SMET Guy uit Kruibeke op 1’31”

    38 DONNAY Laurent op 1’31”

    45 BURTON Jeremy op 1’31”

    Alweer een Belgische zege en dat voor de 5de keer op 8 ritten , momenteel zijn onze Belgische renners in het bezit van maar liefst 4 truien en leider in het ploegenklassement. Nu maar hopen dat ze morgen alles in het werk stellen om de gele leiderstrui van Guy Smet met zijn allen te verdedigen !!!

    Vandaag was er een ontsnapping van 18 renners met alweer 2 Belgen present in de kopgroep. Christof Mariën uit Retie die Maandag 28/10 reeds had gewonnen en Stefan Roosen zaten mee vooraan, maar het belangrijkste was dat geen enkele klassementsrijder mee was met deze ontsnapping. De andere Belgen die in het peloton zaten reden volledig ten dienste van gele truidrager Guy Smet en lieten niemand van de top-10 wegrijden. Hierdoor kreeg Guy Smet als het ware een rustdag voorgeschoteld en dat zal hem zeker de nodige rust bezorgen voor de komende 2 etappes. Het was wachten tot op het einde van de wedstrijd toen Christof Mariën zijn moment koos om zijn 2de ritzege mee te pakken en dat met een zeer lichte voorsprong. Morgen zal nog een zware dobber worden voor onze landgenoten want wie de ronde van Burkina Faso nog wil winnen zal het de Zaterdag moeten doen, dus dat belooft vuurwerk !!!!

    Met dank voor het verslag aan “Saffia”


    Belgen verontschuldigen zich dat ze zo sterk zijn !!!

     

    Het Belgische team begon etappe 8 met de top 2 in het algemeen klassement en met de gele, groene en roze trui in hun rangen. Ze konden echter niet voorkomen dat de wedstrijd hard en ambitieus gemaakt werd richting Tenkodogo waar Christof Mariën zijn ploeg een vijfde etappe overwinning schonk. "Ik verontschuldig me in naam van het Belgische team omdat we zo sterk zijn", zei hij na het winnen van zijn vijfde rit sinds hij deelneemt aan de Ronde van Burkina Faso. Zich ervan bewust dat hun steeds terugkerende suprematie niet door iedereen wordt gesmaakt. De Belgen blijven al hun troeven uitspelen voor het podium en om te kunnen zegevieren. Zelfs in het algemeen klassement bijven ze sterk vertegenwoordigd met Guy Smet op 1 , Laurent Donnay op 2 en Lionel Syne op plaats 4. In de finale ontdeed Christof Mariën zich nog van zijn twee metgezellen die in de finale mee ontsnapt waren uit de kopgroep van 18 renners. De Belgische collectie van overwinningen kan nog rijker worden aangevuld tijdens de laatste twee dagen.

    Smet en zijn trawanten zijn overal !!!

    Burkina Faso 2008 23

    Het was niet verboden dat de Kameroeners mochten dromen want ze bleven de meest angstaanjagende rivalen voor de Belgen in de wedstrijd met hun kopman Sadrack Teguimaha die derde staat op slechts 24 seconden van Guy Smet. Maar het is ook wel realistisch om op te merken dat de Belgen de ganse Ronde al controleren. Juist aan het begin van etappe 8 maakten ze voor iedereen duidelijk dat het noodzakelijk was om met hen rekening te houden. Zij zouden niet alles laten gebeuren zonder hun toestemming.

    Belgasem was de hoogste in de rangschikking van de ontsnapte groep !!!

    Burkina Faso 2008 21

    De dagelijkse ontsnapping was gemaakt op km 18. Waarschijnlijk gefrustreerd met zijn resultaten in de Tour du Faso van dit jaar ging de uittredende kampioen Adil Jelloul op zoek naar etappewinst. Hij wou zijn kans gaan om het vertrouwen dat hij nodig heeft te herstellen voor de komende week want dan zijn het de pan-Afrikaanse kampioenschappen. In elk geval was hij de meest actieve renner van de kopgroep van 18 waarin Christof Mariën en Stefan Roosen voor België waren vertegenwoordigd. Zij moesten niet meewerken omdat hun kopman Guy Smet in het peloton zat. Ahmed Belgasem (Lyb) was de hoogste gerangschikte maar met een achterstand van meer dan 6’57” op Guy Smet, hij was dus geen ernstige bedreiging voor de gele trui. Echter, het Belgische team koos voor de veiligheid en onderhield het tempo vooraan in het peloton zodat de kloof niet groter werd dan 2 minuten.

    Sawadogo afgevoerd met de ambulance !!!

    Burkina Faso 2008 22

    Met nog 20 km te gaan veranderde de situatie van de wedstrijd niet meer. De leiders waren nog steeds weg met een voorsrong van 1’30” op het peloton. Potentiële ritwinnaars begonnen zich klaar te maken voor de finale. Zahbouki (Mar) en Vilpellet (Fra - VVK) lanceerde de eerste aanvallen, zonder succes trouwens. Jelloul (Mar), Vaxillaire (Fra - VVK), Ali (Lyb) en Yameogo (Bur - C) probeerden hun geluk te testen maar de beslissende aanval kwam van Belgasem en Vilpellet. We kregen dus 2 koplopers en dat op 7 km van de finish, Christof Mariën was de enige renner die reageerde. De Belg reed met een geweldige inspanning naar de 2 leiders en herenigde zich even met de 2 leiders op 3 km van de meet. Christof Mariën trok onmiddellijk door want zijn 2 medevluchters hadden hun beste pijlen al verschoten en zouden terug ingelopen worden door de kopgroep. Christof Mariën bereikte solo de finishlijn en overschreed deze met ongeveer 20 meter voorsprong op Julien Pétilleau (UCC). Het verschil in vreugde was opvallend groot tussen het Belgische kamp en het team van Burkina Faso. Hun hoogst gerangschikte renner Saidou Tall kwam binnen met 7 minuten achterstand op Guy Smet. Abdul Wahab Sawadogo die de trotse winnaar was van een fiets uit de Tour van 2004 was zeer ongelukkig ten val gekomen in de laatste kilometers van de wedstrijd. Hij sloot de wedstrijd af in de ambulance met een gewonde schouder.

     


    ALGEMEEN KLASSEMENT NA 8 RITTEN

    1 GUY SMET    24h18min40sec   (- 21)

    2 DONNAY Laurent op 20” (- 34)

    3 TEGUIMAHA Sadrak CMR) op 24” (- 25)

    4 SYNE Lionel op 37” (- 33)

    5 TEGA Martinien (CMR) op 43” (- 8)

    6 SOULA Guillaume (FRA TRB) op 1’02” (- 8)

    7 ALI Ahmed Mohamed (LYB) op 1’08” (- 2)

    8 SANDA Joseph (CMR) op 1’08” (- 2)

    9 BELGASEM Ahmed Yousef (LYB) op 5’20” (- 14)

    10 PETILLEAU Julien (FRA UCC) op 5’26” (- 8)

    17 BURTON Jeremy  op 7’29”

    21 ROOSEN Stefan op 10’36” (- 2)

    53 MARIEN Christof op 32’27” (- 24)


    Smet Guy Burkina Faso 08

    PUNTENKLASSEMENT

    1 SYNE Lionel  171

    2 BELGASEM Ahmed Yousef (LYB)  128

    3 DONNAY Laurent  110

    4 KONTE Bassirou (CIV)  97

    5 TEGUIMAHA Sadrak (CMR)  86

    6 MARIEN Christof  77

    10 SMET Guy  66

    20 ROOSEN Stefan  41

    23 BURTON Jeremy  35


    Syne Lionel Burkina 2008 01

    JONGERENKLASSEMENT

    1 DONNAY Laurent    24h19min  (- 34)

    2 ALI Ahmed Mohamed (LYB) op 48” (- 2)

    3 SANDA Joseph (CMR) op 48” (- 2)

    4 BELGASEM Ahmed Yousef (LYB) op 5’00” (- 14)

    5 PETILLEAU Julien * (FRA UCC) op 5’06” (- 8)

    8 BURTON Jeremy op 7’09”

     

    KLASSEMENT TUSSENSPURTEN

    1 DONNAY Laurent  16

    2 SMET Guy  11

    3 LERAUD Bastien (FRA TRB) 11

    4 TEGUIMAHA Sadrak (CMR) CMR 9

    5 LE BRAS Alexandre (FRA FRP) 8

    8 SYNE Lionel  7

    13 MARIEN Christof  4

    16 ROOSEN Stefan  2

     

    PLOEGENKLASSEMENT

    1 BELGIË   72h55min24sec

    2 CAMEROUN (CMR) op 2’03”

    3 TEAM REINE BLANCHE (TRB) op 12’53”

    4 LYBIE (LYB) op 18’20”

    5 U.C. CHOLET 49 (UCC) op 21’28”



    31-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VRIJDAG 31 OKTOBER - HALLOWEEN NACHTTOCHT 2008 !!!

    Halloween nachttocht 2008

     

    Vrijdag 31/10 - ZELE

    HALLOWEENaffiche2008_v02-500px



    .
    .
    .
    .
    .

    ZATERDAG , DINSDAG EN DONDERDAGMORGEND VANAF 09H30 GROEPSTRAINING ZWIJNDRECHT VERTREKPUNT VERBROEDERING R. ORLENTSTRAAT


    .
    .

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    WIELERCLUBS
  • TEAM SOUDAL QUICKSTEP
  • TEAM LOTTO DSTNY
  • TEAM FLANDERS BALOISE
  • TEAM AG2R CITROËN
  • TEAM JUMBO VISMA

    WIELERCLUBS
  • WIELERTEAM WAASLAND
  • TOPSPORT VLAANDEREN-RIDLEY 2012
  • RUDYCO-RIPA C.T.

    WIELERCLUBS
  • VANOMOBIL MTB-TEAM
  • DE ZONDAGRIJDERS
  • WTC ASTORIA MEERDONK

    WEDSTRIJD BONDEN
  • W.A.O.D.
  • E.C.W.
  • F.C.W.B.
  • BELGIAN CYCLING SELECTION
  • V.W.V.
  • K.B.W.B.

    WEBSITES
  • SPORTCOMITE HET VLIEGEND WIEL KLEIN-SINAAI
  • CATENA CYCLING
  • WIELERSPORT
  • TWC DE ZWALUW

    BEKLIMMINGEN EN COLS
  • CLIMB BY BIKE
  • LA MARMOTTE
  • COLS VAN EUROPA
  • WIELRENNERS
  • KLIMROUTES
  • V.W.B.
  • EDH

  • UCI PROTOUR
  • UCI PROTOUR
  • WIELRENSITE.NL
  • WIELERSCHOOL

    MOUNTAINBIKE
  • MOUNTAINBIKE
  • ROUTES 1
  • ROUTES 2

    Aangepast zoeken

    Archief per week
  • 15/04-21/04 2024
  • 08/04-14/04 2024
  • 01/04-07/04 2024
  • 25/03-31/03 2024
  • 18/03-24/03 2024
  • 11/03-17/03 2024
  • 04/03-10/03 2024
  • 26/02-03/03 2024
  • 19/02-25/02 2024
  • 12/02-18/02 2024
  • 05/02-11/02 2024
  • 29/01-04/02 2024
  • 22/01-28/01 2024
  • 15/01-21/01 2024
  • 08/01-14/01 2024
  • 01/01-07/01 2024
  • 25/12-31/12 2023
  • 18/12-24/12 2023
  • 11/12-17/12 2023
  • 04/12-10/12 2023
  • 27/11-03/12 2023
  • 20/11-26/11 2023
  • 13/11-19/11 2023
  • 06/11-12/11 2023
  • 30/10-05/11 2023
  • 23/10-29/10 2023
  • 16/10-22/10 2023
  • 09/10-15/10 2023
  • 02/10-08/10 2023
  • 25/09-01/10 2023
  • 18/09-24/09 2023
  • 11/09-17/09 2023
  • 04/09-10/09 2023
  • 28/08-03/09 2023
  • 21/08-27/08 2023
  • 14/08-20/08 2023
  • 07/08-13/08 2023
  • 31/07-06/08 2023
  • 24/07-30/07 2023
  • 17/07-23/07 2023
  • 10/07-16/07 2023
  • 03/07-09/07 2023
  • 26/06-02/07 2023
  • 19/06-25/06 2023
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 29/05-04/06 2023
  • 22/05-28/05 2023
  • 15/05-21/05 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 17/04-23/04 2023
  • 10/04-16/04 2023
  • 03/04-09/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 20/03-26/03 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 06/03-12/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 13/02-19/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 12/09-18/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 07/06-13/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 24/05-30/05 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 10/05-16/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 25/12-31/12 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 29/11-05/12 -0001


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs