.
.
.
.
ELKE WOENSDAGMIDDAG VANAF 14H00 GROEPSTRAINING TE BEVEREN MET VERTREKPUNT RONDPUNT KASTEELDREEF !!!!
{TITEL_VRIJE_ZONE}
WEBSITES
  • DR. FRANK DE WINTER SPORTDOKTER
  • WIELRENNEN
  • DE WIELERSITE
  • CYCLING NEWS
  • CHW BEVEREN
  • MG SPORTS & BIKEFITTING
    .
    .
    .
    {TITEL_VRIJE_ZONE}
    Aangepast zoeken
    DE POLDERRENNERS

    POLDERRENNERS
    10-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ELITE ZONDER CONTRACT EN BELOFTEN TE BEVEREN VAN WOENSDAG 09/05/2007

    FRANCIS DE GREEF STERKSTE IN BEVEREN

     

    BEV LL F de greef bew
    De winnaar Francis De Greef. Vlnr: Louis Engels, voorzitter van de Gewestelijke Maatschappij Huisvesting, burgemeester Marc Van de Vijver, bloemenmeisje Natasja Verbuyst en gemeenteraadslid Wilfried Lauwers.

    BEV LL Wielandt sven bew
    Sven Wielandt reed een knappe koers voor eigen volk.


    De avondwedstrijd in de Lindenlaan in Beveren is een kletsnatte bedoening geworden waarbij voor een verslaggever bleek wat een mooie uitvinding een potlood ooit was. Schrijven met stylo kon je vergeten. Voor de toeschouwers was de paraplu dan weer de beste uitvinding ooit! En er was, gezien de weersomstandigheden, nog veel volk naar Thijskenshoek gekomen.

    Omdat de sympathieke WBV-afgevaardigden ingingen op het verzoek van fans van Rieno Stofferis, die vast zat in het verkeer, om op hem te wachten, schreef de Waarschotenaar nog in op tien minuten voor de start. Zo stonden ze met 93 op de deelnemerslijst.

    Er moesten 19 ronden worden gereden via Vrasene en een paar smalle boerenwegen. Maar dat was geen beletsel om al van in de eerste ronde in de aanval te trekken: de Nieuw-Zeelander Marc Ryan, Bart Van Schilt, Frederik De Caestecker en de Waaslander uit Kallo, Gregory Franckaert.

    Achter het viertal werd bijzonder snel gereageerd en met vijf kwamen ze de mannen vooraan gezelschap houden. Dat waren: Jarno Van Mingeroet, de Nederlander Ralph Schaalje, Yves Peelman, Jurgen De Deyn en Sven Wielandt. Het werd een sneltreinvaart en op slag hadden ze 50 sec voorsprong.

    Op dat ogenblik moest Kurt Van Landeghem al naar de kleedkamer want hij had bandbreuk geleden en er was niet direct een ander wiel ter beschikking ook al had vader-velomaker Ghislain er wel een stuk of vier in zijn wagen liggen.

    In de vijfde rond brak achter hen het peloton in twee stukken. Dat kwam omdat Francis Geldof ten val was gekomen en languit over het zeer smal wegdek lag. De rest kon er bijna niet meer langs rijden. Zo ontstond een achtervolgende groep van negenentwintig renners. Geldof van zijn kant kwam geschonden aan dij en hand uit zijn val. Na verzorging “pikkelde” hij naar de wagen toe. Misschien komt zijn deelname in Puivelde wel in het gedrang?

    Ook voor Thibault Koppen was het liedje al gezongen na een ronde of zes. Hij volgde al op meer dan twee minuten. Finish voor hem.

    Bij de negen leiders moesten Bart Van Schilt uit Meerhout en Gregory Franckaert uit Kallo, lossen. Ze kwamen later terecht in de ruime eerste groep die volgde op 25 sec. Nog zeven leiders dus: Van Mingeroet, Ryan, De Cestecker, Schaalje, Peelman, De Deyn en Wielandt. We stelden vast dat Sven bijzonder gemakkelijk reed. Het kan voor de Beverenaar wel eens het allerbeste seizoen worden. Hij won aan kracht, zoveel is duidelijk.

    PANIEK

    Plots ontstond paniek aan het Thijskenshoek. Er werd vastgesteld dat er mazout op het wegdek lag. Met die stof onder de smalle bandjes is een val nooit ver af. Het was de van dienst zijnde politieman die groot alarm sloeg. Hij wees de wagen met de rode vlag als boosdoener aan. “Die verliest mazout”, werd gezegd.

    Dat precies die wagen brandstof verloor, was bijzonder toevallig want het was de wagen van brandstoffenhandel De Smet & Vandiest. Maar hij bleef rondjes rijden en het wegdek bleef in sommige bochten glad. En politieman bukte zich wanneer de wagen aankwam om te zien waar de mazout vandaan kwam en hij bukte zich nog eens om de wagen ook la,gs achter te bekijken. Hij zag natuurlijk niets.

    Maar net voorbij de aankomstlijn, aan de bocht van ’t Thijskenshoek, vond de politie het echt niet te doen. “Ik ga de koers stilleggen als dat hier zo blijft”, jammerde hij. De wagen met de rode vlag hield halt, bleef een poos staan en reed dan een paar meter verder. De chauffeur stapte uit en keek op de plaats waar de wagen had stilgestaan. Geen spoor van mazout. Hij zette zijn reis verder en reed de koers gewoon uit. De vraag was en bleef: vanwaar kwam de olie? Niemand wist het.

    En dat de mazout er was werd bewezen door een groep jonge renners van het WAC-team. Eén van de jongetjes schoof zowaar tegen de macadam. Maar in de wedstrijd gebeurde niets, zodat het allemaal niet zo erg was.

     

    De koers ging verder maar de afgevaardigden van WBV besloten toch om twee ronden minder te laten rijden: slecht weer en mazout op het wegdek waren de redenen. Voor Guy Smet eindigde de strijd onverwacht want hij duwde zijn wiel stuk.

    In de 13de ronde (van de 17) waren de zeven leiders er aan voor de moeite en met 38 renners in de spits kon een nieuw hoofdstuk worden geschreven.

    Nog een drietal moest afhaken zodat we met 35 naar de finale reden. Net voor het ingaan van de laatste ronde zonderden zich tien dapperen af. De favorieten waren er bij: Tom Stremersch, snelspurter Michaël Van Stayen, Jarno Van Mingeroet, Sven Wielandt, Francis De Greef, Jurgen De Deyn, Koen Van de Velde, Thomas Vernaeckt, de Noor Anders Hvideberg en misschien de meest opvallende figuur uit het ganse peloton, de 41-jarige Nederlander Ronald Roos. Opvallend, omdat hij in volledige witte uitrusting zonder reclamenamen, koerst.

    In de aankomstzone was men nu druk in de weer om te proberen een aankomstlijn te maken. Ze hadden er al één gelegd maar die was door de regen verdwenen. Ze wilden een andere trekken maar dat lukte niet. Uiteindelijk werd een spuitbus vol met witte verf gevonden en tussen een mal, werd getracht het nat te overwinnen om de streep er te krijgen. Ze lag er in natte verf.

    In de eindafrekening ging Francis De Greef lelijk te keer. Alles wat in zijn benen zat kwam er uit en hij sloeg een spurtkloofje dat hem de eerste zege van het seizoen opleverde. Eigenlijk was het zijn eerste kermiskoers want met Davitamon-Win For Life-Jong Vlanderen, reed hij de ‘grote koersen’ en werkte hij in Italië en Zuid-Afrika.

    Op een paar lengten werd Michaël Van Staeyen 2de en de “witte” Ronald Roos 3de. Knappe uitslag voor Sven Wielandt die 4de werd en beslist een vingerwijzing gaf dat een eerste zege nooit ver af kan zijn. Hij verdient dat. Zijn ploegmaat bij Wielerpromotieclub Jeugdteam (Profel) Steven De Champs reed zijn 3de wedstrijd van het seizoen maar verliet op een ronde of vijf van het einde de wedstrijd. Toch heeft Steven al een goede basis om zijn conditie verder uit te bouwen.

    Wie we zeker ook weer mogen verwachten om smaak aan het gebeuren te geven, is Koen Van de Velde. Ook Tony Heirbaut kwam goed in beeld en moest pas naar het einde toe een beetje inbinden. Hij werd 13de.    

    BEV LL Mazout bew 

    De bewuste bocht Lindenlaan-Elzestraat waar de mazout op het wegdek lag.

    BEV LL meettrekker William bew 

    William Vettenburg kon in extremis nog een witte meet spuiten.

    BEV LL koen vd velde bew 

    Koen Van de Velde goed op dreef in Beveren

    BEV LL tom stremersch bew 

    Tom Stremersch die als 7de de eer van het Jan Snel Team redde.
    BEV LL Koen voor de greef bew

    Koen Van de Velde aan de leiding in de kopgroep voor Francis De Greef.

    Bron : FLOR VAN DE VELDE

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UITSLAGEN RENNERS UIT HET WAASLAND EN OMGEVING VAN WOENSDAG 09/05/2007
    WOENSDAG 09/05/2007 - BEVEREN (O) - Elite zonder Contract + Beloften - 116 Km - 02h25min
    Aantal deelnemers : 93
    1. Francis De Greef
    4. Sven Wielandt uit Beveren (Wielerpromotieclub Jeugdteam)
    5. Jarno Van Mingeroet uit Berlare (Jartazi)
    6. Thomas Vanaeckt (ASFRA R.T)
    7. Tom Stremersch uit Meerdonk (PWC Jan Snel)
    8. Jurgen De Deyn uit Wichelen (Rudyco C.T)
    10. Koen Van De Velde uit Belsele (Wimi Games-St.Martinus-Kerksken) op 32"
    13. Tony Heirbaut uit Belsele (PWC Jan Snel) op 55"
    15. Luc Rooms uit Puurs (Rudyco C.T)
    18. Robby Weemaes uit St.Pauwels (Rudyco C.T)
    20. Mattias Nijs uit Nieuwkerken (PWC Jan Snel)
    22. Cedric Koppen uit Beveren (KSV Deerlijjk)
    35. Gregory Franckaert uit Kallo (ASFRA R.T) op 1'30"
     

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3° RIT TTC RONDE 2007 OP DONDERDAG 10 MEI 2007 !!!!!

    3° RIT TTC RONDE 2007

    DONDERDAG 10/05/2007 – BEVEREN – Café Lindenhof , Lindenlaan.

    NIET-RENNERS : Vertrek om 19H00 , 57 Km , 7 Ronden.

    RENNERS : Vertrek om 19H03 , 65 Km , 8 Ronden

    Inschrijving + Uitbetaling : Café Lindenhof (Vanaf 17H45 tot 18H45 kan men inschrijven)

     


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GROEPSTRAINING BEVEREN VAN WOENSDAG 09/05/2007
    Onder leiding van Kenny Janssens en Dr.Frank De Winter vertrokken Woensdagmiddag om 14H00 aan 't Schuurke te Beveren 26 POLDERRENNERS voor de trainingsrit naar 't HELLEGAT.
    De wind was ten opzichte van gisterenavond een beetje afgenomen maar nu was de regen weer spelbreker.

    De totale afstand bedroeg 100 Km en het gemiddelde was goed voor ?
    Wie reden vandaag zoal mee :
    Dr.Frank De Winter , Freddy De Blick , Nicky David , Werner Van Der Weken , Roger Van Gasse , Adrien Maes , Eddy Coenen , Cindy Vandermeulen , Natasja Nobels , Sofie Verdonck , Jos Vermeulen , Eric Vermeulen , Benny Vercauteren , Joris De Jonghe , Frank Van Geystelen , Wim heyndrickx , Moreno De Pauw , Jeroen Serverius , Gregory Franckaert , Olaf Van Osselaer , Jelle De Witte , Marc Van Overmeiren , Vernaeckt Thomas , Patrick Van Vlierberghe , Jens Van Landeghem en Kenny Janssens.

    P.S. zowel Moreno De Pauw , Kenny Janssens , Wim Heyndrickx , Gregory Franckaert , Thomas Vernaeckt reden maar één uurtje mee wegens wedstrijden vandaag en morgen.

    09-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WOENSDAG 9 MEI 2007 AVONDWEDSTRIJD TE BEVEREN !!!!!

    WOENSDAG 9 MEI AVONDWEDSTRIJD IN BEVERSE LINDENLAAN

     

    Woensdagavond 9 mei om 18u organiseert het CHW Beveren in de Lindenlaan de traditionele avondwedstrijd voor Elite zonder Contract en U23. Het is een wielergebeuren in het kader van mei-kermis op de Nieuwe Parochie en de Puitenslagersfeesten.

    Voor het CHW is het de 525ste wedstrijd in het bestaan.

    De inschrijving en het opmaken van de uitslag vindt plaats in Café Lindenhof en de start wordt gegeven vooraan in de Elzestraat.  De aankomstlijn ligt dan weer ter hoogte van Lindenlaan 163.

    De wedstrijd is de Grote Prijs Gebroeders Van Meirvenne, de Ereprijs Drankencentrale Klaveren Aas.

    De afstand bedraagt 115,9 km of 19 ronden van 6,1 km. Het parcours loopt langs Vrasene: Elzestraat, Zillebeek, Mosselbank, Windmolenstraat, Brandstraat, Veldhoekdam, Boerenstraat en zo weer naar Lindenlaan.Er zijn 19 seingevers nodig.

    Voor WBV zijn van dienst: William Vettenburg, Eric Van Goethem en Gabriël Termont.

    Vorig jaar schreven 114 renners in en de zege was voor de Lithouwer Simas Kondrotas.


    BEV 06 KONDROTAS bew

    FOTO: De winnaar van 2006: Simas Kondrotas.

     

    Bron : FLOR VAN DE VELDE


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ZONDAG 27 MEI " MEMORIAL RUDY PEERENS"

    WTC DE 4 KRONEN TEMSE HERDENKT RUDY PEERENS EN WERKT VOOR GOED DOEL

     

    Zondag 27 mei wordt een speciale dag voor Wielertoeristenclub De 4 Kronen. In de voormiddag organiseren zij voor de derde maal de ‘Memorial Rudy Peerens’ ter herinnering aan hun wielervriend die in 2004 bij een ongeval om het leven kwam. ’s Avonds vindt het optreden plaats van The Pioneers (ex-Jokers + Danny Fisher). De opbrengst gaat naar ploegmaat Franky Thierens, die ingevolge MS de fiets moest terzijde laten.

    Wielertoeristenclub De 4 Kronen, opgericht in 1990, behoort tot de belangrijkste van de regio. Elke zaterdagnamiddag en zondagvoormiddag worden een 80-tal km geoefend. Hun lokaal was oorspronkelijk gevestigd in café De 4 Kronen in de Rupelmondestraat, maar sinds het de deuren sloot, vertoeven zij in het Lindenhof in de Veldstraat. Voorzitter is Thierry Van Gasse, ondervoorzitter Franckie De Bruyne, secretaris Peter Meersman.

    De club, die 44 leden telt, verloor de jongste jaren twee enthousiaste wielerfans in dramatische omstandigheden.

    Rudy Peerens (4/51957-25/6/2004), operator bij Monsanto, nam in 1992 afscheid van het voetbal, toen een knieoperatie hem daartoe verplichtte. Hij koos voor de fiets, sloot aan bij “De 4 Kronen” en werd een gepassioneerd fietser. Op 1 mei 2004, tijdens de Ronde van Vlaanderen voor wielertoeristen, werd hij in Heldergem – Haaltert aangereden door een vrachtwagen. Na een strijd van bijna twee maanden bezweek hij aan zijn verwondingen. Hij was 47.

    Franky Thierens (°17/10/1957), ploegbaas bij Frisland-Drinks (ex-Nutricia), is een geboren en getogen Temsenaar, maar hij woont sinds zijn huwelijk in Hingene. Als fervent wielerfanaat maakte hij van in de pioniersjaren deel uit van De 4 Kronen. Wielrennen was zijn passie. Eind 2003 werd hij getroffen door een agressieve vorm van MS. Sindsdien is zijn bewegingsvrijheid beperkt en hoort de fiets er niet meer bij. Hij volgt een zwaar revalidatieprogramma, waardoor hij vaak uithuizig is.

    De club wil nu heel enkele manifestaties organiseren.

    De “Memorial Rudy Peerens” heeft als start en aankomst “De Leeuwerck”, Gasthuisstraat 72A, Temse.

    De wielertoeristen kiezen tussen 75 en 125 km. Inschrijven 7.30-10 u.

    De familietocht is 30 km. Inschrijven 10-11 u.

    Voor moutainbikers is er keuze tussen een tocht van 25 of 45 km

    De rally wordt gevolgd door een barbecue. Aanvang: 14 u. Deelnameprijs: 15 euro. Er dient vooraf ingeschreven. Info: 0486/45 18 91.

    In zaal De Leeuwerck, Gasthuisstraat 72A, Temse, volgt om 20u ook nog een optreden The Pioneers t.v.v. Franky Thierens. Toegangsprijs: 6 euro. Voorverkoop: 5 euro.

    Kaarten zijn verkrijgbaar bij bakker Bredael (Markt), slagerij Benneke (Gasthuisstraat), het Lindenhof (Veldstraat) en bij Franckie De Bruyne, Ganstienden 50, Temse, 052/46 08 49 – 0478/22 17 08 en Peter Meersman, Azalealaan 54, Temse, 0498/80 30 05.

    4 KRONEN FR THIERENS bew 

    Foto :Franky Thierens

    4 KRONEN PEERENS bew

    Foto : Rudy Peerens (links) aan het memoriaal van Tom Simpson op de Ventoux. Rechts: Franckie De Bruyne

    Bron : FLOR VAN DE VELDE


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DE ASPIRANTEN WEDSTRIJDEN KRIJGEN STEEDS MEER AANDACHT !!!!

    WEDSTRIJDEN VOOR ASPIRANTEN KRIJGEN STEEDS MEER AANDACHT

     

    De Oost-Vlaamse afdeling van Wielerbond Vlaanderen is op het vlak van begeleiding van miniemen en aspiranten toonaangevend. Vooral de ervaring die de voorbije tien jaar werd opgedaan, laat toe de meisjes en jongens thans een allerbeste basis aan te bieden om het later in het “echte” wielrennen aan te kunnen. Bij de opleiding, die voor de regio in Beveren wordt gegeven in de Paasvakantie, horen de wedstrijden. Voor het Waasland staat ook ‘leraar’ Dirk Onghena uit Kieldrecht telkens klaar de jongeren een degelijke opleiding te geven.

     

    De Oost-Vlaamse aspirantenwerking, geleid door de onvermoeibare secretaris Marcel Hertecant, verantwoordelijke Luc De Rycke en jeugdcoördinator Koen Beeckman, heeft de organisatie van aspirantenkoersen, voor 12-, 13- en 14-jarigen, in een vaste vorm gegoten. Op bepaalde vlakken gaan de voorschriften misschien wel erg ver, maar ’t is toch de 21ste eeuw en stilstaan is achteruitgaan.

    We wandelen even door de tuin der organisatoren.

     

    De organisatoren wordt gevraagd om voor een ruim inschrijvingslokaal te zorgen. Er is namelijk heel wat beweging want als de ene reeks inschrijft komt de vorige het rugnummer terug brengen.

    Er zijn ook voor minstens 4 meter tafels nodig om er alle apparaten een plaatsje te geven. WBV brengt de computer en een kopieertoestel mee en zorgt eveneens voor de rugnummers.

    Lokaal met tafels staan klaar en de organisator wacht nu op de afgevaardigden van WBV. Die zijn vroeg ter plaatse en om er een uur op te kleven: tussen 10.30u en 11.15 u. En toch is de eerste start pas om 13.30u.

    De vroege aanwezigheid van de mannen van de bond brengt ook mee dat de organisator moet zorgen dat er wat te eten is tegen 12u. Begrijpelijk, want WBV werkt toch tot ongeveer 18u aan de wedstrijden. Gewoonlijk worden broodjes aangeboden aan de vier of vijf verantwoordelijken. Het mag ook wel iets anders zijn zoals bijvoorbeeld in Temse, waar Marcel Hertecant en zijn team, een koude schotel werd aangeboden. Natuurlijk is het ook niet verboden om in de loop van de namiddag nog een consumptie aan te bieden!

    Omdat jongens en meisjes samen in een reeks zitten, moet de organisator zorgen voor aparte kleedruimtes. Deze  moeten groot genoeg zijn want de wedstrijden volgen elkaar snel op en iedereen moet zich kunnen omkleden.

    Heel tof voor de jonge rennertjes is de aanwezigheid van douches. Iedereen weet wel hoe een stortbad echt deugd kan doen na een koersje in de kille regen of in de brandende zon. Natuurlijk kan niet elke organisator douches ter beschikking stellen. WBV vraagt in dat geval, om dan toch tenminste voor warm water te zorgen.

    In de aankomstzone moet een verhoog staan ter hoogte van de aankomstlijn. Doch de Jeugdcommissie wil dat het een overdekt verhoog is en dat wordt voor velen wel moeilijker om dat te verwezenlijken. Het verhoog moet plaats bieden aan drie personen.

    De uitslag wordt opgemaakt aan de hand van videobeelden. Die kunnen normaal bekeken worden in een licht bestelwagen en waar die staat moet dan ook een stopcontact voor elektriciteit zijn.

    Aspirantenkoersen worden gereden op een verkeersvrij parcours. De organisator moet er voor zorgen dat de omloop op tijd volledig vrij is bij de start zodat de jongens en meisjes, niet moeten staan wachten aan het vertrek. Er moet uiteraard gezorgd worden dat de omloop verkeersvrij blijft gedurende de ganse duur van alle koersen.

    Zo’n omloop is tegenwoordig ook gebonden aan een regelgeving die niet altijd strikt te volgen is. Hij moet minstens 1500 m lang zijn en minimum 3 m breed. De aankomststrook moet minstens 4 m zijn en of die nu bergaf, bergop of vlak is, speelt geen rol. Zoals in alle wedstrijden staat er ook nadarafsluiting.

    Waar WBV nu ook een punt van maakt, is het aantal bochten. Op een omloop van 1500 mogen er maximum zes liggen. Per 500 m extra mag er één bocht bij komen. En zeggen dat bij de opleiding het nemen van bochten een belangrijk gegeven is, maar in een wedstrijd worden het blijkbaar gevreesde hindernissen. Maar ja, valpartijen zijn ook niet leuk.

    Rijden de aspiranten wel op een gesloten parcours, toch kunnen voertuigen zorgen voor de begeleiding. In Beveren, waar de Security Bikers thuis zijn, werd steeds met motorrijders gewerkt. Eén moto rijdt voor de kop van de wedstrijd en één achter de laatste. Wanneer die laatste bijna wordt ingelopen, schuift de motorrijder meer naar voor. Reeds van in de beginnen verliepen de wedstrijden in Beveren erg veilig en WBV geeft de manier van werken ook aan als werkwijze.

    Bijzonder fijn bij de aspiranten is de hulde na afloop van elke reeks, meisjes en jongens apart. De eerste drie komen op het podium en ontvangen bloemen e/of medailles. Na afloop worden ook de rugnummers binnengebracht en krijgen alle deelnemers een attentie. Zij ontvangen ook de uitslag van hun wedstrijd.

    WBV dringt aan om er voor te zorgen dat de attenties, de geschenken zeg maar, gelijkwaardig zijn. Bovendien willen ze ook dat het voldoende waardevolle dingen zijn en geen prullen.

    Die attenties worden niet door de mensen van WBV uitgereikt maar wel via een medewerker van de organisator. Gewoonlijk zit alles in een kleurrijke plastiek zak opgeborgen.

    ASPIR BEV bew
    FOTO: De vreugde van een podiumplaats bezorgt de kinderen een gloriedag zoals hier in Beveren vorig jaar bij de 12-jarigen: winnaar Dult tussen Michiel Van Steerteghem uit Nieuwkerken (l) en Tom Van Dam uit Melsele.

    Bron : FLOR VAN DE VELDE

     


    08-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ELITE ZONDER CONTRACT EN BELOFTEN TE HOOGLEDE VAN DINSDAG 08/05/2007

    JARNO VAN MINGEROET 2DE IN HOOGLEDE

     

    HOOGLEDE tom vbecelaere winnaar bew
    Foto : Winnaar Tom Vanbecelaere

    Te Hooglede kwamen er 62 renners opdagen voor het 86ste Criterium van de Yzer.

    Jarno Van Mingeroet (Jartazi) uit Berlare was als enige streekrenner aanwezig. Maar hij liet zich wel zien.

    De renners kregen 24 ronden van 5 km. voor de wielen geschoven. Wie Hoogleden kent, weet dat het geen makkelijk parcours is en er stond ook nog heel wat wind.

    De eerste ronde gingen Henk Mahieu, Anders Hvideberg en Frederik Toortelboom in den aanval maar zij kregen geen vrijgeleide. Sven Vandousselaere waagde dan z'n kans. Tom Vanbecelaere en Jarno Van Mingeroet kwamen bij hem aansluiten en deze drie renners zouden het verdere verloop van de koers bepalen. Zij bouwden een mooie voorsprong op.

    Voorbij halfkoers probeerden Kevin Maene, Joeri Clauwaert , Thierry De Groote , Stijn Nauwynck,Kristof Vercouillie, Bart Van Speybroek en Geoffrey Demeyere de krachten te bundelen om toch nog bij de drie vluchters te geraken.
    Ze maakten een flink stuk van hun achterstand goed en bij het ingaan
    van de laatste ronde waren ze al vrij dicht gekomen maar ze kwamen iets te kort.

    Sven Vandousselaere probeerde nog alleen weg te geraken maar het werd uiteindelijk een spurt met drie.

    Tom Vanbecelaere (Pittem) haalde het voor Jarno Van Mingeroet en een moegestreden Sven Vandousselaere.(Waardamme). Kristof Vercouillie (Beveren-Leie) kwam nog alleen als 4de binnen.

    Na de wedstrijd was er nog dopingcontrole !!!!!

    HOOGLEDE JARNO VMING  vluchters 

    Foto : Jarno Van Mingeroet met aandacht voor de  fotograaf !!!

    HOOGLEDE v mingeroet v becelaere vandousselaer bew

    Foto : De drie vluchters Jarno Van Mingeroet, Tom Vanbecelaere en Sven Vandousselaere

    DINSDAG 08/05/2007 - HOOGLEDE (W) - Elite zonder Contract + Beloften - 120 Km - 02h55min
    Aantal deelnemers : 62
    1. Tom Vanbecelaere
    2. Jarno Van Mingeroet uit Berlare (Jartazi)
    17. Nico Debaes uit Desselgem (CLC-Team Ingelmunster) op 4'00"

    Bron : FLOR VAN DE VELDE

     

     


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GROEPSTRAINING BEVEREN VAN DINSDAG 08/05/2007
    Onder leiding van Kenny Janssens en Dirk Aernouts vertrokken Dinsdagavond om 19H00 thv Buyl Sport te Beveren 11 POLDERRENNERS voor de trainingsrit doorheen de Vlaamse en Nederlandse Polders.
    Een wind om U tegen te zeggen en dus wisten we op voorhand dat het beuken ging worden !!!!!
    Iedereen deed zijn best voor het gevecht tegen de wind en natuurlijk was het freewielen met de meewind.
    Vanaf Prosperpolder ging Jef De Batist aan de haal met Etienne Fleury , Bart Cant liet niet begaan en reed het gat dicht.
    Onder toedoen van Dirk Aernouts (trok even stevig door voorbij de Engelse Steenweg) sloot de rest terug aan thv het Deurganckdok.
    De finale werd gereden met nog 5 renners , Jef de Batist probeerde solo maar werd gegrepen op 200 meter van de meet door Dirk Aernouts die de spurt aantrok. Het was Etienne Fleury die het haalde voor Kenny Janssens , Dirk Aernouts , Jef De Batist en Edwigh Cleiren.
    De totale afstand bedroeg 75 Km en het gemiddelde was goed voor 33 Km/h.
    Wie reden vandaag mee : Etienne Fleury , Dirk Aernouts , Alain Verbeke , Jef De Batist , Edwigh Cleiren , Wim De Cleene , Bart Cant , vriend Bart , Dirk Onghena , Lawrence Van De Meersche en Kenny Janssens.

    Dirk Aernouts 01
    Archief : Ex-Prof Dirk Aernouts uit Zwijndrecht

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WIELERNIEUWS UIT HET WAASLAND EN OMGEVING VAN DINSDAG 08/05/2007

    Jarno Van Guyse (New Heebra Lombarden) uit Stekene werd op het PK 5de. “Ik reed van de eerste kilometer in de aanval, maar dat was in goed gezelschap. In de spurt om de derde plaats won ploegmakker Steyvers en hadden we toch iemand mee op het podium!”

    Maandag zagen we Jarno aan het werk in Sinaai. “Daar startte ik als training na nog al enkele kilometers bij te hebben getraind.”

    Jarno eindigde als 12de nadat hij zich zeker geruime tijd in de kijker fietste. “Ik vertrek met een goed gevoel naar de rittenkoers “Tour du Haut Anjou” om me voor te bereiden op de topcompetitiewedstrijd Hasselt -Spa –Hasselt.”


    Junior Joeri De Ryck (Kruibeke) van Hudiko Wielerteam Waasland, bracht weer een bezoek aan de dokter met de gebroken elleboog. Een breuk die hij opliep bij een valpartij in de wedstrijd in Hingene. Er werd nu een nieuw gipsverband rondgedaan.

    Joeri: “De dokter wist me te vertellen dat ik op 24 mei, net voor mijn verjaardag (27mei)) uit het gips mag. Op die datum zal ik al aan 6 weken gips zitten.”

    Maar van koersen is dan nog geen sprake.”Ik mag wel terug op de baan fietsen, maar met een minimum belasting voor mijn arm. Ik kreeg te horen dat ik slechts het weekend van 18 juni weer in competitie mag komen.”

    Dat betekent dat we de Kruibekenaar pas na de examens terug in het peloton zullen zien.

    “In de tussentijd zal ik wel langs de kant te zien zijn als het weer wat meezit om te supporteren. Ik probeer ook alles goed te relativeren en ik kijk uit naar het weekend dat ik weer mag koersen”, aldus Joeri.


    Bron : FLOR VAN DE VELDE


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KOEN MARIS WINT 2DE SUPERPRESTIGE UIT ZIJN CARRIERE !!!!!!!

    2de Superprestige overwinning voor KOEN MARIS uit zijn Duathlon carrière !!!!

     

    ZONDAG 06/05/2007: 16de Ourdallduathlon – Bastendorf

     

    Koen Maris 16 Bastendorf2007-05-06
    Foto : Links de tweede Kris Coddens , midden winnaar Koen Maris en rechts de derde Huub Maas.

    Afgelopen Zondag stond Koen Maris uit Kruibeke aan de start van de Ourdallduathlon te Bastendorf (Lux). Een duathlon over 9km lopen, 39km fietsen en 3,5km lopen. De afstanden zijn niet echt spek naar zijn bek, de lange klim op het fietsparcours des te meer.

    Al direct van bij de start werd er heel snel gelopen waarbij o.a. Kris Coddens het voortouw nam. “Ik liet mij echter niet opjagen en bleef mijn eigen tempo lopen. Daardoor verloor ik tijdens de eerste 3 rondjes wat afstand maar daarna was mijn diesel warm gedraaid en net voor de wissel vond ik terug aansluiting bij de kopgroep” vertelde Koen. Met een 5-tal doken ze het wisselpark in om aan de 5 ronden fietsen te beginnen. Koen draaide de gaskraan direct volledig open en nam zo de kop van de wedstrijd met de rest in zijn spoor. “Ik wilde vermijden dat we naar de finale gingen met de snelle lopers. Bij aanvang van de klim gaf ik het tempo aan en meteen moest Thierry Hübsch lossen. Dit scenario herhaalde ik tijdens de 2de ronde en na de afdaling bleven we nog met 3 over: Huub Maas, Kris Coddens en ikzelf” , aldus Koen. In de 3de ronde merkte Koen al op de beklimming dat hij over de beste benen beschikte maar op het einde van de afdaling ging hij tegen de vlakte in een scherpe bocht. Gelukkig kon Koen bijna meteen weer op de fiets springen en bleef de schade vrij beperkt. “Mijn tegenstanders toonden zich uitermate sportief en bleven op mij wachten. Ik kon vrij snel terug aansluiten en zat heel vlug terug in mijn ritme. Bij de 4de beklimming waagde ik dan ook mijn kans en plaatste ik een versnelling. Dit bleek voldoende te zijn om mijn concurrenten af te schudden. De laatste ronde ben ik dan voluit gegaan en ik wist zo een voorsprong van meer dan één minuut uit te bouwen. Ik moest in de afsluitende loopproef dan ook niet heel diep gaan. Uiteindelijk finishte ik met een minuut voorsprong op Kris Coddens. Huub Maas legde beslag op de 3de plaats. Zo behaalde ik bij deze mijn 2de superprestige-overwinning uit mijn duahtloncarrière” , zo vertelde Koen.

    Jeroen Maetens uit Hamme werd knap 6de.
    Nu de conditie nog een beetje aanscherpen en hopelijk kan Koen Maris de lijn doortrekken op het BK te Hollain. Het beloofd alvast spannend te worden!!!!

    Uitslag :
                                                            looptijd       fietstijd        loop+fiets      looptijd          eindtijd

    1. Maris Koen - Kruibeke                   0:30:34 (5)   1:07:16 (3)    1:37:50 (3)      0:12:52 (2)       1:50:42 

    2. Coddens Kris - Torhout                  0:30:27 (3)   1:08:27 (4)    1:38:54 (4)      0:12:48 (1)       1:51:42

    3. Maas Huub - Ett (Ned)                    0:30:28 (4)   1:08:32 (5)    1:39:00 (5)      0:14:10 (20)      1:53:10

    4. Wienbreier Daniël - Bade (Zwi)     0:30:27 (2)   1:11:10 (9)    1:41:37 (6)     0:12:54 (3)        1:54:31

    5. Nieuwkerk Wim - Fijnaart              0:31:27 (8)   1:10:11 (6)    1:41:38 (7)     0:13:05 (4)        1:54:43

    6. Maetens Jeroen - Hamme              0:31:28 (9)   1:10:12 (7)    1:41:40 (8)     0:13:26 (11)      1:55:06

    7. Schoors Johan - Duffel                   0:31:30 (10) 1:11:01(8)     1:42:31 (9)     0:13:38 (14)      1:56:09

    8. Boulogne Jeremy - Bouquehault   0:30:38 (6)   1:13:11 (19)  1:43:49 (10)    0:13:07 (6)        1:56:56

    9. Neyrinck Jochen - Menen              0:31:35 (11)  1:12:28 (14)  1:44:03 (11)    0:13:19 (9)       1:57:22
    10. Rit Stephane - Rettel (Fra)            0:32:57 (22) 1:12:12 (12)  1:45:09 (13)    0:13:11 (7)       1:58:20

    Koen Maris 14 - 2007-05-06 Duatlon Bastendorf
    Foto : Koen Maris in 4° positie tijdens het eerste loopnummer van 9,5 Km.
    Koen Maris 15 Bastendorf2007-05-06
    Foto : Koen Maris in de wisselzone na het fietsen over een afstand van 39 Km.

    Koen Maris 17 2007-05-06 Duatlon Bastendorf
    Foto : Koen Maris tijdens het laatste loopnummer van 3,5 Km.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WIELERNIEUWS UIT HET WAASLAND EN OMGEVING VAN DINSDAG 08/05/2007

    PROGRAMMA CEDRIC EN THIBAULT KOPPEN UIT BEVEREN

    9/05/2007 BEVEREN (O) - 1.12B - ind.reg.wedstr.(116 km) Elite z.c./U23

    CEDRIC onder voorbehoud

    12/05/2007 BORNEM MARIEKERKE (A) - 1.12B - ind.reg.wedstr.(110,5 km) Elite z.c./U23

    THIBAULT

    12/05/2007 MOERBEKE - GERAARDSBERGEN (O) - 1.13 U23 – 118 Km - Open omloop

    CEDRIC

    13/05/2007 LAARNE (O) - 1.12A - ind.reg.wed.(133 km) Elite zc/U23/BCP

    OF

    13/05/2007 BORNEM MARIEKERKE (A) - 1.12B - ind.reg.wedstr.(110,5 km) Elite z.c./U23


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.M.T.B. - FLANDERS CUP TE MAASMECHELEN VAN ZATERDAG 05/05/2007

    ZATERDAG 05/05/2007 -  Flanders Cup M.T.B. Maasmechelen

    Een zandparcours met één enkele helling die velen te voet moesten bedwingen dat was de opdracht.

    Belofte Robby De Bock uit Melsele starte daarom met strandbanden voor de stabiliteit.

    “Eens gestart op de vierde rij reed ik al snel rond plaats 15, klaar om het veld in te duiken. Het is een stofwolk en ik besluit binnendoor te gaan, iets wat blijkbaar geen goed idee was, ik ga al snel tegen de grond door de diepe dwarse (auto)sporen” , verteld Robby.

    Op de klim meteen iedereen te voet en in de daaropvolgende singletracks kon Robby stelselmatig enkele plaatjes winnen. Even later schoof hij weer weg en voelde zich niet bepaald veilig met de keuze van zijn banden. Sneltrein Peter Coddens komt elke ronde op het asfalt voorbijgevlogen en iedereen moet echt nijpen om hem te kunnen volgen (in het wiel dan nog), om er op het eerstvolgende bospad vandoor te rijden. Halfkoers reed Robby De Bock op een 25e plaats.
    In de voorlaatste ronde ging hij in de afdaling overkop en vernietigt daarmee bijna zijn nageslacht. Gevolg; een halve ronde een high gevoel en niet op zijn zadel kunnen gaan zitten, een deel van de groep komt weer voorbij. De laatste ronde kon Robby terug een beetje fietsen en na 11 ronden kwam hij als 25e aan, onverwachte uitslag uiteindelijk nog. Ondanks het matige gevoel en veel geschuif toch nog 25e en 8e Belofte. “De strandbanden waren op zich doenbaar, maar wat ik al ondervonden had in beachraces: ik slaag er absoluut niet in op een degelijke lijn te zoeken in het zand, of het nu rechtdoor gaat of er bochten liggen” , aldus nog Robby.
    Op naar Ronse, waar weer een pak hoogtemeters liggen te wachten !


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EXTRA UITSLAGEN RENNERS UIT HET WAASLAND EN OMGEVING VAN ZATERDAG , ZONDAG EN MAANDAG
    MAANDAG 07/05/2007 - SINAAI (O) - Elite zonder Contract + Beloften - 112 Km - 02h45min
    Aantal deelnemers : 40
    1. Guy Van Broekhoven
    7. Guy Smet uit Kruibeke (Wimi Games-St.Martinus-Kerksken) op 1'15"
    9. Walter De Veerman uit Lochristi (Pact Cycling Olen) op 1'31"
    10. Mattias Nijs uit Nieuwkerken (PWC Jan Snel) op 4'47"
    11. Koen Van De Velde uit Belsele (Wimi Games-St.Martinus-Kerksken)  op 4'53"
    12. Jarno Van Guyse uit Stekene (New Heebra Lombarden)
    19. Francis Geldof uit Puivelde (Rudyco C.T) op 10'00"
    21. Steven Goossens uit St.Niklaas (PWC Jan Snel)
    23. Kris Smet uit St.Niklaas (Wimi Games-St.Martinus-Kerksken)
    26. Eddy Van Bogaert uit Belsele (Rudyco C.T)
    27. Wim De Rudder uit Belsele (Rudyco C.T)
    29. Stefan Ott uit Waasmunster (KSC Denderstreek Labiekes)
    30. Gunther Van Driessche uit Eksaarde PWC Jan Snel)

    MAANDAG 07/05/2007 - MAL-TONGEREN (LB) - Elite zonder Contract + Beloften - 100 Km - 02h15min
    Aantal deelnemers : 42
    1. Sébastien Delfosse
    4. Ben Berden op 1'06"

    ZONDAG 06/05/2007 - OOSTERZELE (O) - Elite zonder Contract - 130 Km - 03h02min
    PROVINCIAAL KAMPIOENSCHAP OOST-VLAANDEREN
    Aantal deelnemers : 164
    1. Koen Beeckman
    6. Jarno Van Mingeroet uit Dendermonde (Jartazi) op 10"
    15. Thomas Ongena uit Zele (Yawadoo-ABM) op 38"
    16. Jurgen De Deyn uit Wichelen (Rudyco C.T)
    20. Tom Stremersch uit Meerdonk (PWC Jan Snel)
    22. Anthony Van Den Berghe uit Sinaai (Davo) op 1'02"
    29. Robby Weemaes uit St.Pauwels (Rudyco C.T) op 2'02"
    30. Thijs Van Den Bossche uit Stekene (Wielerlpoeg Saenens-Germond) op 2'08"
    42. Luc De Moor uit St.Gillis-Waas (Edegem B.C) op 2'53"
    44. Peter Verhofstadt uit Uitbergen (Rudyco C.T)
    47. Stijn Gidé uit Waasmunster (KSC Denderstreek Labiekes)
    50. Wim Maes uit Sinaai (Cycling Center) op 3'14"
    52. James Fruytier uit Moerbeke (PWC Jan Snel)
    83. Sven Blommaert uit Hamme (Rudyco C.T) op 4'48"
    85. Chris Aerts uit Hamme (Rudyco C.T)
    89. Tony Heirbaut uit Belsele (PWC Jan Snel)
    91. Roberto Vercauteren uit Beveren (Hoop Op Zegen Beveren))

    ZONDAG 06/05/2007 - OOSTERZELE (O) - Beloften - 156 Km - 03h41min
    PROVINCIAAL KAMPIOENSCHAP OOST-VLAANDEREN
    Aantal deelnemers : 144
    1. THOMAS DE GENDT uit Beveren (Davo)
    2. Kristof Goddaert uit St.Gillis-Waas (Bodysol-Jong Vlaanderen) op 28"
    5. Jarno Van Guyse uit Stekene (New Heebra Lombarden) op 1'30"
    6. Sven Wielandt uit Beveren (Wielerpromotieclub Jeugdteam)
    8. Sander Cordeel uit Stekene (Balen B.C)
    16. Thibault Koppen uit Beveren (KSV Deerlijk) op 6'33"
    21. Nicky De Wit uit Lokeren (Artevelde VZW) op 8'13"
    22. Willem De Greyt uit Sinaai (KSC Denderstreek Labiekes) op 10'10"
    32. Gregory Franckaert uit Kallo (ASFRA R.T)
    34. Koen Martens uit Temse (KSC Denderstreek Labiekes)
    43. Sam Christiaens uit St.Gillis-Waas (KSC Denderstreek Labiekes)
    57. Kristof D'Hollander uit Stekene (Hoop Op Zegen Beveren)
    71. Jan Vlegels uit Kieldrecht (Hoop Op Zegen Beveren)
    73. Lieven Dieleman uit Zele (KSC Denderstreek Labiekes)
    83. Stefan Ott uit Waasmunster (KSC Denderstreek Labiekes)
    106. Stijn Mettepenningen uit Hamme (Rudyco C.T)

    ZATERDAG 05/05/2007 - SINAAI (O) - Dames Elite - 88 Km - 02h32min
    Aantal deelneemsters : 103
    1. An Van Rie
    2. Annick Van Leuven uit Schoten (Oostende Noordzee)
    9. Natasja Nobels uit Dendermonde (Sqaudra Ciclistica Femminile Bianchi)
    21. Ilse Fiers uit Waasmunster (Oostende Noordzee)

    ZONDAG 06/05/2007 - LA BRUYERE (MEUX) - Juniores - 83 Km - 02h04min
    Aantal deelnemers : 53
    Meux1
    1. Domien Stubbe (Balen B.C)
    7. Davy Staes uit St.Niklaas (Josan Mercedes C.T)
    Meux2
    Foto : in 4° positie rechts Davy Staes.


    07-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ELITE ZONDER CONTRACT EN BELOFTEN TE SINAAI VAN MAANDAG 07/05/2007

    MAANDAG 07/05/2007 - Elite zonder Contracten Beloften te Sinaai.

     

    GUY VAN BROECKHOVEN KLOPT UITBLINKER JEROEN DAS

     

    SINAAI el zC GUY v Broeckh 7.5

    Foto : Guy Van Broeckhoven na zijn tweede zege van het seizoen.


    Het was te Sinaai aan het Wijnveld –Duizend Appels even wennen aan het herfstweer. Een felle wind maakte het gebeuren verre van gemakkelijk. De renners moesten dan ook knokken om overeind te blijven. Met 40 stonden ze aan de start , de 12 buitenlanders zorgden er voor dat er tien nationaliteiten aanwezig waren: Nederland, Verenigde Staten, Noorwegen, Nieuw-Zeeland, Australië, Ierland, Zweden, Litouwen; Israël en de Belgen. Mooier voorbeeld van de mondialisering van de wielersport, kon het niet zijn!

     

    Die renners moesten 14 ronden afleggen. De eerste onruststokers waren Kristof Dereeper en streekrenner Francis Geldof. Maar lang duurde hun vluchtpoging niet. De Zweed met de Wase naam, Lucas Persoon van het Continentale  Unibet. Com Team, trok dan in de aanval met Jeroen Das die een groot deel van zijn wielerleven al in Wase wedstrijden doorbracht. Dat tweetal had op één ronde tijd al 25 sec. voorsprong.

    De Australiër Dylan Newell, belofte van bijna 23 jaar, zette een achtervolging in die best in de smaak viel. In de 5de ronde sloot hij aan bij Persoon-Das. De groep volgde toen op 48 sec. Meer dan tijd dus om te gaan reageren. Dat vonden Francis Geldof, Jarno Van Guyse en Kristof Dereeper. Achter hen werd ook actie gebracht door Mattias Nijs. De Nieuwkerkenaar keek echt op geen inspanning en liet zich opmerken. Aan hem zal het publiek nog wel wat plezier beleven.

    Maar de drie leiders reden halfkoers nog steeds vooruit. Dan was het tijd voor Guy Van Broeckhoven om te gaan boksen tegen de wind en ook naar het achtervolgend trio Geldof-Dereeper-Van Guyse te rijden. Maar het drietal Persoon-Das-Newell was absoluut nog niet te pakken.

    Uit de groep doken plots nog enkele anderen op die zin hadden er toch eens werk van te maken. De vier achtervolgers kregen zo de hulp van, natuurlijk Mattias Nijs, Guy Smet, Walter De Veerman, Stijn Van Luchene, Koen Van de Velde, Pascal Baetens  en de Hollander Ronald Roos. Zo ontstond een groep van elf achter de drie leiders bij wie Jeroen Das zijn twee buitenlandse gezellen moest aanporren om verder te blijven doen.

    Dat was te veel gevraagd voor de Zweed Persoon want die had al een patat gekregen van de beukende wind en hij liet zich wijselijk uitzakken. Maar Das en Newell bleven nog altijd de premies pakken.

    Toen De Veerman, Van Luchene, Roos, Smet, Van Broeckhoven, Dereeper en Baetens een coalitie sloten, werd het verschil tot het duo Das-Newell steeds maar kleiner. Bij het ingaan van de laatste ronde bedroeg dat amper 13 sec. op het drietal Kristof Dereeper, Stijn Van Luchene en Guy Van Broeckhoven en 44 sec op Guy Smet, Ronald Roos, Pascal Baetens en Walter De Veerman. Helemaal uit beeld volgden dan nog Koen Van de Velde, Mattias Nijs en Jarno Van Guyse.

    De finale kon beginnen. Jeroen Das en Dylan Newell werden gegrepen door Van Broeckhoven, Van Luchene en Dereeper en daar kwam de spurt met vijf. Met de wind in de rug kwamen ze snel in positie. Van Broeckhoven bekeek het goed.  Das was verrast en meende dat Guy van zijn lijn was afgeweken toen ze alle twee links tegen de afsluiting gingen fietsen.

    Guy Van Broeckhoven: “Ik heb hem niet gehinderd. Ik heb gewacht en Jeroen moest in de wind komen op 200 meter van de meet. Ik pakte toen al vijf meter maar hij kwam dan terug opzetten.”

    Het was zijn tweede zege: “Maar het wordt wel elk jaar moeilijker om te winnen. Ik zal wel proberen om er nog een paar bij te winnen”. Guy wordt er in juli 34.

    Voor Jeroen Das, de absolute uitblinker, was het een bittere pil en weer lukte het net niet. Maar wat hij in Sinaai toonde, is beslist een basis om ook de koers te kunnen winnen.

    Kristof Dereeper (Jabbeke) werd 3de, Stijn Van Luchene (Wielsbeke) 4de en Dylan Newell (Aus) 5de. De Wase eer werd gered door Guy Smet die 7de werd.  

     

    SINAAI el zc afgev bew

    Foto : De afgevaardigden WBV die zich moesten beraden over de spurt nadat Jeroen Das vond dat Guy Van Broeckhoven hem had gehinderd: vlnr: Killiaan De Neef, Marc Maertens en Filip Apers.

    KOERS SINAAI IN BEELD


    SINAAI EZCvoor start bew
    Foto : Voor de start in de regen
    SINAAI EZC geldof
    Foto : Francis Geldof die in de beginfase keihard uithaalde

    SINAAI EZC van guyse

    Foto : Jarno Van Guyse bepaalde vooraan mee het gebeuren, maar was in de finale niet mee
    SINAAI EZC Stefan Ott actie bew
    Foto : Stefan Ott geraakte achterop en na een zwaar PK besloot hij wijselijk de wedstrijd te verlaten


    Bron : FLOR VAN DE VELDE


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERSLAG DAMES ELITE TE SINAAI VAN ZATERDAG 05/05/2007 DOOR DE LEON

    DE LEON GING NAAR DE DAMESKOERS   

                                 

    Het is helemaal niet zijn gewoonte maar de Leon zag in Sinaai de dames koersen en hij schreef weer zijn verhaal. Bovendien had hij ook zijn fototoestel bij.

    Met 103 ingeschreven dames elite mochten de inrichters van Duizend Appels voor hun  dameswedstrijd niet klagen.

    Jammer genoeg kwam het in de sprint tot een val waarbij Sofie Verdonck het slachtoffer van was, net op de plaats waar eerder bij de jeugd ook een valpartij had plaats gehad.

    Toen waren er twee meisjes erg aan toe en ze zijn afgevoerd naar St -Niklaas  en Lokeren. Ook van de partij in deze val, was niemand minder dan de kleindochter van Rik Van Looy, Katrien Van Looy

    Wat mij speciaal opviel, is de elegantie bij de dames waarvan volgens mij Leontien Van Moorsel de trendsetter was. Deze dame koppelde schoonheid en elegantie aan sportiviteit.

    Het is toch een streling voor het oog als ge zulk een mooi peloton voorbij ziet flitsen. Met dames zoals bijvoorbeeld een Natasja Nobels.

    De dameskoersen liggen in de media fel onder tegenover deze van hun mannelijke collega‘s, zowel in de schrijvende pers als de beeldende pers.

    Ze worden zo stiefmoederlijk behandeld zoals een nageboorte.

     

    Groeten “De Leon”


    VAN MOORSEL WALCHEREN

    Foto van de Leon: Ik stond in bewondering voor Leontien Van Moorsel.


    NOBELS NAT bew leon

    Foto van de Leon :  Ook Natasja Nobels valt best in mijn smaak.

               


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WIELERNIEUWS UIT HET WAASLAND EN OMGEVING VAN MAANDAG 07/05/2007

    De 36-jarige Mano Schouten (De Klinge) en aangesloten bij Wimi-Games-St-Martinus Kerksken, denkt er aan om een punt te zetten achter zijn carrière. In Sinaai verliet hij vroegtijdig de wedstrijd. Hij is minder gemotiveerd om naar een koers te komen. “Ik ben het gewoon wat beu geworden. Als het woensdagavond niet regent, start ik wel in Beveren.”, aldus Mano.

    Nochtans koerst de De Klingenaar niet zo slecht en meestal brengt hij de wedstrijd tot een goed einde.

    SCHOUTEN MANO bew 1

    Foto : Mano Schouten uit de Klinge 

    Bron : FLOR VAN DE VELDE


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NIEUWS VAN HET WAC-TEAM VAN MAANDAG 07/05/2007

    NIEUWS VAN HET WAC-TEAM

     

    logo%20wac


    Bij de aspiranten was er weer net geen zege bij. Misschien zullen ze er zondag in Beveren wel voor zorgen.

    Bij de junioren komt Lesley Hendrickx (Nieuwkerken) na een aanpassingsperiode ook stilaan aan de oppervlakte. In Sinaai werd hij 14de. Filip Verstraeten  werd 12de te Eppegem.

     

    Bij de nieuwelingen weer een fraai resultaat van Jasper Van Den Branden (Sint-Gillis) met een 7de plaats en een erg actieve wedstrijd te Buggenhout Opstal. Verder werden Joeri Persoon (Stekene) er 36ste en LO -er Thomas Collet stond op een 53ste plaats.

     

    Bij de dames nieuwelingen werd Santrina Abdullah uit Melsele 15de te Sinaai.

     

    Bij de aspiranten dus net weer geen zege voor Stephen Cuyken. Een aantal hadden reeds dinsdag gekoerst en dienden aan de kant te blijven.

    Herenthout:

    Robin Persoon (Stekene) werd hier 7de bij de 14 jarigen.

     

    Rummen -Geetsbets:

    Bij de 13 jarigen: Glenn Rotty (Sint-Pauwels) 5de en Tom Van Dam (Melsele) 6de

    Bij de 14 jarigen: Stephen Cuyken (Nieuwkerken) 2de, Yoe Engelen (Sint-Gillis) 10de en Yourick Vanwijnsberghe (Nieuwkerken) 12de

     

    Izegem:

     12 jarigen:Django Waterschoot (Temse) 20ste

    Jonas van Buynder (Temse) van Hoboken Wac reed in Sinaai. Hij begon achteraan en daar bleef hij een paar ronden rijden.

    “In de loop van de vierde ronde ben ik dan naar voor gereden en heb daar goed mee gekoerst. Spijtig genoeg toen ik op kop van het peloton reed kwam er plots een versnelling en kon ik niet direct reageren. Ik vond ook niet een plaats om aan te sluiten want het peloton werd op een lint getrokken.”

    Zo geraakte hij weer achteraan en tot overmaat van ramp kreeg hij net in een bocht van 90 graden, waar hij de binnenkant nam, nog een duw en geraakte in de kant waar steentjes en zand lag.

    “Daardoor had ik tien meter achterstand op het peloton toen ik terug op snelheid kwam. Ik kon gelukkig het gaatje dichten, maar een ronde later was het weer van dat. Ik heb nog geprobeerd om nog eens terug te keren maar het lukte niet meer. Ik heb daardoor slechts 9 van de 12 ronde gereden.Ik hoop op een goed PK met wat meer geluk.”

    Bron : FLOR VAN DE VELDE


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERSLAG WEDSTRIJD TE SINAAI DOOR GUIDO EN LEON VAN MAANDAG 07/05/2007

    LEON GING NAAR DE KOERS

     

    LEON  GUIDO bew 01

    Foto : Leon en Guido

    De Leon en de Guido zijn twee op “rustgestelde” Waaslanders, de ene uit Sint-Niklaas en de andere uit Beveren. Ze zijn nu gek op de wielersport , nadat ze jaren samen gingen joggen op “De Ster”. Vooral de wedstrijden van Elite zonder Contract en Beloften in de Wase regio missen ze maar zelden. De Guido is een volksmens. Dat kan ook niet anders want jaren geleden stond hij in een grote kruidenierszaak in de Beverse Prosper Van Raemdonckstraat. De Leon heeft besloten om ook regelmatig zijn verslag te maken. Hier is dat van de koers in Sinaai-Duizend Appels.

     

    De koers voor Elite zonder Contract en Beloften kreeg toch 40 renners aan de start. Maar de vooruitzichten waren toch niet van dat, om veel supporters te lokken. Gelukkig was er een open kerk versierd met mooie bloemen zodat we een kaars konden laten te branden om het toch droog te houden.

    En wat gebeurde er toen we buiten kwamen? Het was droog en het bleef droog. Behalve om naar huis te rijden met de fiets.

    Ik vond het in de koers toch jammer voor Jeroen Das dat hij er weer naast viel want hij was toch de man van de wedstrijd na bijna gans de koers in de aanval te hebben gereden.

    En toch, in de sprint werd hij gehinderd door Van Broeckhoven Guy. Maar de afgevaardigden van de BWB bleven onverbiddelijk. Waarbij een uitspraak van Jeroen Das : “Goed gereden dat wel, maar ik ben er niets mee!”

    Er waren ook ‘blijde weerziens’ van twee renners. De ene die eerst gestopt was maar zich toch nog goed genoeg voelde om weer te beginnen, namelijk De Veerman Walter uit Lochristi die negende werd en van Francis Geldof uit Puivelde , die zijn derde koers pas reed.

    Maar Francis zou toch wel eens moeten luisteren naar meer ervaren ploeggenoten zoals Wim De Rudder en zou niet onbesuisd steeds in de aanval moeten gaan rijden.

     

    Groeten van de Leon en de Guido


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DE VANSPRINGELS DIAMONDS TE NIEUWMOER VAN ZONDAG 06/05/2007

    DE VANSPRINGELS DIAMONDS IN NIEUWMOER

     

    NIEUWM nieuw aankomst bew

    FOTO: Aankomst van Guillaume Van Keirsbulck.


    Te Nieuwmoer werd op Zondag 06/05/2007 de 20ste Herman Vanspringels Diamond voor  nieuwelingen georganiseerd.

    Tevens was het de 2de wedstrijd van de Beker van Vlaanderen voor nieuwelingen.

    143 renners namen de start voor een afstand van 73,4 km. Onder hen 7 streekrenners :

    Brian Rubens (Linkeroever) bij Hoboken WAC, Jonas Aerts (Sint-Niklaas), Tom Dobbelaer (Sint-Niklaas),  Kenny Goossens (Sinaai) en Stijn Van Hese (Belsele), allen van het Hudiko Wielerteam En verder Moreno De Pauw (Sint-Pauwels) en Jeffrey Herrebaut (Zele) voor Bodysol-Lotto CT Menen.

    Er werd eerst een grote ronde van 42,5 km. afgewerkt met dan nog 3 plaatselijke ronden van 10,3 km.

    Op het einde van de grote ronde kwam een gesloten peloton aan de finish.

    Lang duurde dit echter niet. De ene aanval na de andere moest in de plaatselijke ronden een beslissing brengen.

    De West-Vlamingen Ruben De Marez en Guillaume Van Keirsbulck lukten in hun aanvalspoging.

    Ze namen een mooie voorsprong. Jasper Stuyven probeerde nog aansluiting te krijgen bij het duo maar slaagde er niet meer in. Op het einde van de wedstrijd ging het voor Ruben De Marez iets te snel.

    Zo werd Guillaume Van Keirsbulck de oververdiende winnaar. In de grote ronde was hij ook al zo'n 15 km. in de aanval geweest. Ruben De Marez werd knap 2de. Jasper Stuyven vervolledigde het podium.

    Na afloop waren er dikke problemen bij het opmaken van de uitslag. De deelnemerslijst klopte niet met de renners die de start namen. Rare situatie voor zo’n wedstrijd met allure !!!


    NIEUWM nieuw podium demarezv Keirsbulck struyven

    Foto : Het podium in Nieuwmoer: Ruben Demarez, Guillaume Van Keirsbulck en Jasper Struyven.

    NIEUWM Herman Van Springel

    Foto : De man om wie het ging: Herman Van Springel.

    Bron : FLOR VAN DE VELDE



    .
    .
    .
    .
    .
    ZATERDAG , DINSDAG EN DONDERDAGMORGEND VANAF 09H30 GROEPSTRAINING ZWIJNDRECHT VERTREKPUNT VERBROEDERING R. ORLENTSTRAAT


    .
    .

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    WIELERCLUBS
  • TEAM SOUDAL QUICKSTEP
  • TEAM LOTTO DSTNY
  • TEAM FLANDERS BALOISE
  • TEAM AG2R CITROËN
  • TEAM JUMBO VISMA

    WIELERCLUBS
  • WIELERTEAM WAASLAND
  • TOPSPORT VLAANDEREN-RIDLEY 2012
  • RUDYCO-RIPA C.T.

    WIELERCLUBS
  • VANOMOBIL MTB-TEAM
  • DE ZONDAGRIJDERS
  • WTC ASTORIA MEERDONK

    WEDSTRIJD BONDEN
  • W.A.O.D.
  • E.C.W.
  • F.C.W.B.
  • BELGIAN CYCLING SELECTION
  • V.W.V.
  • K.B.W.B.

    WEBSITES
  • SPORTCOMITE HET VLIEGEND WIEL KLEIN-SINAAI
  • CATENA CYCLING
  • WIELERSPORT
  • TWC DE ZWALUW

    BEKLIMMINGEN EN COLS
  • CLIMB BY BIKE
  • LA MARMOTTE
  • COLS VAN EUROPA
  • WIELRENNERS
  • KLIMROUTES
  • V.W.B.
  • EDH

  • UCI PROTOUR
  • UCI PROTOUR
  • WIELRENSITE.NL
  • WIELERSCHOOL

    MOUNTAINBIKE
  • MOUNTAINBIKE
  • ROUTES 1
  • ROUTES 2

    Aangepast zoeken

    Archief per week
  • 25/03-31/03 2024
  • 18/03-24/03 2024
  • 11/03-17/03 2024
  • 04/03-10/03 2024
  • 26/02-03/03 2024
  • 19/02-25/02 2024
  • 12/02-18/02 2024
  • 05/02-11/02 2024
  • 29/01-04/02 2024
  • 22/01-28/01 2024
  • 15/01-21/01 2024
  • 08/01-14/01 2024
  • 01/01-07/01 2024
  • 25/12-31/12 2023
  • 18/12-24/12 2023
  • 11/12-17/12 2023
  • 04/12-10/12 2023
  • 27/11-03/12 2023
  • 20/11-26/11 2023
  • 13/11-19/11 2023
  • 06/11-12/11 2023
  • 30/10-05/11 2023
  • 23/10-29/10 2023
  • 16/10-22/10 2023
  • 09/10-15/10 2023
  • 02/10-08/10 2023
  • 25/09-01/10 2023
  • 18/09-24/09 2023
  • 11/09-17/09 2023
  • 04/09-10/09 2023
  • 28/08-03/09 2023
  • 21/08-27/08 2023
  • 14/08-20/08 2023
  • 07/08-13/08 2023
  • 31/07-06/08 2023
  • 24/07-30/07 2023
  • 17/07-23/07 2023
  • 10/07-16/07 2023
  • 03/07-09/07 2023
  • 26/06-02/07 2023
  • 19/06-25/06 2023
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 29/05-04/06 2023
  • 22/05-28/05 2023
  • 15/05-21/05 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 17/04-23/04 2023
  • 10/04-16/04 2023
  • 03/04-09/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 20/03-26/03 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 06/03-12/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 13/02-19/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 12/09-18/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 07/06-13/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 24/05-30/05 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 10/05-16/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 25/12-31/12 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 29/11-05/12 -0001


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs