Mijn kleine wereld
Zoeken in blog


E-mail mij

Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


Gastenboek

Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Mijn favorieten
 • Bloggen.be
 • Turnerkontakt
 • Turnercontact Nederland
 • Onzichtbaar ziek
 • Reumanet
 • Amarylca

 • Als groot worden een strijd is
  Welkom op mijn blog! Ik ben Sarah, een vrolijke en eigenwijze jongedame. Wat mij iets specialer maakt, is dat ik een aantal zeldzame aandoeningen heb die mijn leven dagelijks beïnvloeden. Het syndroom van Turner, Diabetes Insipidus, Reuma en NLD. Ondanks dit alles sta ik positief in het leven. Ik werk, studeer, reis en doe leuke dingen, net als iedereen... maar soms net iets anders! Meer weten? Lees snel verder....
  03-04-2021
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op de groei
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Ik stel jullie vol trots voor: Op de groei
  Een kinderboekje over klein zijn!

  Vanaf nu te bestellen op de webshop van boekscout.nl

  Elien Wille heeft de geweldig leuke tekeningen gemaakt. Het boekje is geschikt als voorleesboekje of voor beginnende lezertjes (vanaf ongeveer 4 jaar).

  Een deel van de opbrengsten wil ik graag schenken aan vzw Turnerkontakt (zie 'Mijn favorieten')

  Veel leesplezier!!!
  Bijlagen:
  Op de groei - Want klein zijn is eigenlijk ook wel fijn!-poster.pdf (338.5 KB)   
  Op de groei cover 3mm 20x20 DEF.pdf (1.2 MB)   
  http://www.boekscout.nl   

  03-04-2021, 11:57 geschreven door Sarah  

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Schrijfsels
  29-04-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijn kleine wereld
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Ik heb in een boek geschreven over mijn ziekte, de lange en soms lastige jaren voor de diagnose, en alles wat ik heb meegemaakt. Het is geen gewone auto-biografie, eerder een soort afsluiten van mijn ' speciale ' jeugd. Met medische info, de minder fijne momenten maar ook grappige anekdotes enz.

  Het boek kreeg de passende titel 'Mijn kleine wereld' 

  Dit boek werd in 2011 uitgebracht in eigen beheer. Helaas is het vandaag niet meer te bestellen.

  Wil je het  toch graag lezen? Dat kan! Stuur je gegevens naar mij door via de knop ' e-mail mij' en dan maken we verdere afspraken.

  Bijlagen:
  Mijn kleine wereld cover.JPG (5.3 MB)   

  29-04-2012, 00:00 geschreven door Sarah  

  Reageer (4)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Schrijfsels
  01-01-2021
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwjaar 2021
  Dit jaar geen overvloedige drukte of goede voornemens. Geen vuurwerk, geen zoenen.
  Toch heeft de wereld nog nooit zo hard uitgekeken naar nieuwjaar, een nieuwe start.

  Mijn wens is heel simpel: dat we weer heel snel samen mogen zijn, elkaar mogen vastpakken, zonder angst om elkaar ziek te maken.

  2020 heeft me geleerd om dankbaar te zijn om wat ik heb, en nog meer te genieten van kleine dingen. Een overvolle agenda, sociale verplichtingen overal: ik word daar niet altijd gelukkig van. Dus voor mij voelde het niet altijd zo slecht om een paar versnellingen terug te moeten schakelen. Maar toch, het heeft wel lang genoeg geduurd nu met die verdomde pandemie. Ik wil weer voluit kunnen leven. 

  Ik wens iedereen die dit leest veel vreugde, liefde heel veel kleine gelukjes toe in 2021!!!


  01-01-2021, 11:02 geschreven door Sarah  

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Nieuwtjes
  26-09-2020
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.After summer update
  Whoop whoop! De zomer is officieel voorbij. Er is veel gebeurd, en tegelijk ook niet.

  Korte samenvatting

  - staycation kan ook heel leuk zijn (uitstapjes hier en daar, weekendje zee, genieten maar met gezond verstand zoals dat dan heet)
  - Cleo voelt zich hier al vrij goed thuis. Ze is nog geen echte knuffelkat, maar het is een lief en braaf beestje en ik ben blij dat ze me gezelschap kan houden
  - Op het werk is het vrij druk, goed dat het maar deeltijds is. Niet altijd makkelijk, maar wel boeiend en daar doen we het voor.
  - Een heel gedoe met mijn medicatie: plots kreeg ik te horen dat die voor maanden niet meer beschikbaar zal zijn! Lichte paniek! Ik kon tabletten krijgen in de plaats van spray, maar ik wist al van lang geleden dat die bij mij niet goed werken. Gelukkig heeft mijn apotheker intussen een oplossing gevonden, hij kan de spray bestellen via een ander bedrijf. Zelfde product, andere naam. En zo ben ik gelukkig gered! Want om de vijf uur een 'in panne' vallen (zie diabetes insipidus, medische informatie) is echt geen lachertje.
  - Wachtzalen en ziekenhuizen zijn nooit echt om vrolijk van te worden, maar met het hele corona-ontsmetten-mondmaskers-registreren en weet ik veel allemaal wat vind ik het allemaal nog vreselijker.
  - Wat me bij het volgende punt brengt: Ik ben die hele corona ZOOOOOOOOO beu! voila, het is er uit. 


  kus 
  Sarah

  26-09-2020, 00:00 geschreven door Sarah  

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Nieuwtjes
  28-06-2020
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welkom Cleo!!!
  Vrijdag was het eindelijk zover: ik ben mijn nieuwe katje gaan halen!

  Opnieuw een vrouwtje,  ze is op 5 jaar geschat en leefde al een tijdje op straat toen ze bij de kattenopvang terecht kwam. Ze is heeft een prachtige, lange zwart-bruin gestreepte vacht en grappig rond buikje. Momenteel is ze nog een beetje bang, en moet ze nog wennen aan de nieuwe omgeving. Maar met wat geduld komt het allemaal wel goed. 

  Een nieuw huisgenootje dus! Binnenkort vertel ik nog meer over Cleo, maar eerst moet ik haar nog wat beter leren kennen.


  Het is allemaal behoorlijk druk geweest, ook met mijn nieuwe job. Het duurt nu misschien wat langer, maar om de zoveel tijd blijf ik iets posten!

  28-06-2020, 00:00 geschreven door Sarah  

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Nieuwtjes
  20-04-2020
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe job!
  Ten midden van alle commotie van de voorbije weken wil ik graag leuk nieuws melden:

  Ik heb een nieuwe job!!!

  Begin maart heb ik gesolliciteerd voor de functie van vrijwilligerscoach bij een inclusief muziekatelier. Dat atelier is een aantal jaar terug opgestart door een vriendin van mij, en enkele gelijkgezinden. Hun motto is dat muziek toegankelijk moet zijn voor iedereen, dus ook voor mensen met een beperking. Er wordt zoveel mogelijk muziek op maat aan geboden. Een prachtig initiatief waar ik zonder twijfel helemaal achter sta. Het sluit ook helemaal aan bij mijn persoonlijke interesses.

  Het is een deeltijdse betrekking, en ik ondersteund door het werkburo die me ook het contract hebben aangeboden. Momenteel werk ik uitsluitend van huis uit. Het is niet eenvoudig om op deze manier in te werken, maar ik doe mijn best om alles en iedereen zo snel mogelijk te leren kennen. Momenteel nog ietwat onzeker, maar dat zal hopelijk binnenkort wel keren.

  Ik ben ongelooflijk blij met deze kans en ook erg dankbaar dat ik me nu toch nuttig kan maken. De oppas dienst ligt nog steeds voor onbepaalde tijd stil. Ik ga het werken met de kindjes echt wel missen. Maar inhoudelijk gaf het niet altijd de voldoening die ik zocht. Ook de onregelmatige uren en de enorme mate van beschikbaarheid en flexibiliteit die verwacht werd, wogen soms wel zwaar. Dat heeft me doen besluiten dat ik toch mijn horzizon wat moest verruimen. Toch kijk ik met veel plezier terug op de voorbije vijf jaar. Maar ik ben ook klaar voor deze nieuwe start!

  Meer nieuws volgt binnenkort

  Groetjes Sarah

  20-04-2020, 00:00 geschreven door Sarah  

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Nieuwtjes
  20-03-2020
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.En toen kwam Corona

  Na een zachte, maar grijze en natte winter leken de eerste prille tekenen van de lente in aantocht... 
  De dagen werden langer, de bomen begonnen te botten. Ik had er zin in, in het voorjaar. Zo mogelijk nog meer dan anders. Op reis naar IJsland, terrasjes doen, misschien wel een festival meepikken in de zomer....

  En toen kwam daar heel plots een gemeen klein beestje dat er op uit is mensen ziek te maken! In een mum van tijd stond heel het land, en ook de rest van Europa in rep en roer. Iedereen zoveel als mogelijk in quarantaine.... het lijkt wel ene scenario uit een of andere matige televisiefilm, of een regelrechte nachtmerrie. Maar helaas, het gebeurt allemaal echt! Nu!!! 

  Alle mooie plannen voor dit jaar vallen in duigen, onze reis is met een jaar uitgesteld Crying or Very sad. Maar buiten enorm teleurgesteld ben ik vooral bang en bezorgd. Bang om zelf ziek te worden, om anderen te besmetten. Bang dat dit allemaal nog heel lang gaat duren, het einde is nog lang niet in zicht. Een noodsituatie kan het slechtste maar ook het beste in mensen naar boven halen. Van hamsteren en scheldpartijen in de supermarkten, tot allerlei solidariteitsacties. Voor een keer ben ik dankbaar dat we in digitale tijden leven, met alle mogelijkheden die dit kan bieden nu. Laat ons nu alsjeblieft extra lief zijn voor elkaar, enkel zo komen we samen deze lastige periode door! Maak er het beste van, veel meer kunnen we niet doen.

  Ik heb ook heel goed nieuws, maar ik kies ervoor om dit in een volgende post te plaatsen als het allemaal definitief is. (yep, kwestie van de spanning er in te houden)

  Tot slot vond ik deze prachtige quote die spontaan een glimlach op mijn mond deed toveren:

  Als je denkt dat je te klein bent om impact te hebben, denk dan maar eens aan wat een virus kan doen!

  Tot snel, in betere tijden. Oooo enneuh: BLIJF IN UW KOT!!! (ik meen het, he)

  20-03-2020, 00:00 geschreven door Sarah  

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Nieuwtjes
  11-02-2020
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fitbit
  We zijn nu een paar weken ver in het nieuwe jaar. Wie me een beetje kent, weet dat dit niet mijn favoriete periode is. De winter duurt gewoon te lang.... Hoewel we van een echte winter tot nu toe niet kunnen spreken, natuurlijk. De laatste dagen was het vooral erg 'stormachtig', het weer maar helaas ook in mijn hoofd.
  Onzekerheden op werkvlak maken me erg onrustig. Ik hoop hier snel meer over te kunnen vertellen, maar daar wacht ik liever nog wat mee tot er meer duidelijkheid is.Bon, ik probeer dus genoeg afleiding te zoeken en meestal lukt dat wel.

  Voor kerst had ik een speciaal cadeau op mijn verlanglijstje staan, een fitbit. Voor wie dit nog niet zou kennen: het is een soort digitale polshorloge waar ook een hartslagmeter en stappenteller in verwerkt zijn. Extra motivatie dus om elke dag flink actief te zijn. En tot mijn verrassing kom ik de meeste dagen zonder enige moeite aan 10000 stappen. Thuis bezig zijn, met de fiets naar de winkel of een afspraak, de auto niet vlakbij de deur (kunnen) parkeren en dus een stuk te voet moeten gaan, af en toe dan toch eens wat echte sport (in mijn geval: een poging doen op het crosstrainer bij mijn ouders). En ik heb ook geen zittende job, natuurlijk. Ik ga hier zeker niet beweren dat ik ineens een sportief type ben, dat ben ik nooit geweest en zal ik ook nooit zijn. Maar actief ben ik dus wel en dat is ook nodig. Van zitten en suffen wordt je alleen maar lui en suf. Helaas kan ik nog niet zeggen dat ik meer energie heb. Ik slaap ook niet zo goed de laatste tijd, dat heeft dan weer met de stormen in mijn hoofd te maken.

  Voila, dus dit zijn mijn plannen voor de rest van de dag: dadelijk nog even een yoga/relaxatie sessie. Vanmiddag weer naar het ouderlijk nest voor een training, een beurt in de infrarood cabine, en nadien een deugddoende douche. Een lekkere, warme maaltijd krijg ik er gratis en voor niks bij Very Happy

  All right, dit was het alweer! Tot snel

  Sarah

  11-02-2020, 00:00 geschreven door Sarah  

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Nieuwtjes
  04-01-2020
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Top 2020!!!!
  2019 is niet bepaald heel blij geëindigd, maar 2020 is inmiddels wel goed van start gegaan. Rustig met vriendinnen hier thuis, chinees gaan halen en afgeteld. Vandaag hadden mijn broer en schoonzus ons uitgenodigd voor een Nieuwjaars brunch, dat was natuurlijk ook gezellig. Ik heb een leuk nieuwjaarsbriefje gekregen van mijn neefje Neil. 

  Deze week heb ik geen opdrachten gehad, niet abnormaal in de vakantie. Hopelijk volgende week beter. Zo schuifelen de dagen voorbij. Het is vreemd, zo zonder kat in huis, echt terug wennen. Mie was wel een karaktertje, ze vroeg vrij veel aandacht en er gaan ook veel tijd en geld naar de verzorging van een huisdier. En toch mis ik haar Sad

  Ik ga verder gaan met enkele wensen voor het nieuwe jaar, zowel voor mezelf als voor mijn omgeving

  All right, hier gaan we:

  Voor mezelf

  - een goede gezondheid en niet te veel extra doktersbezoeken 
  - eindelijk van mijn huidprobleem verlost (ik krijg binnenkort waarschijnlijk medicatie hiervoor)
  - een prachtige reis naar Ijsland
  - veel mooie en leuke momenten, veel plezier
  - nieuwe jobkansen of meer duidelijkheid in mijn huidige job
  - genoeg energie om al mijn plannen waar te maken
  - een lieve, nieuwe kat
  - liefde in alle mogelijke vormen 
  -....


  Voor mijn familie

  -veel liefde voor elkaar
  -veel tijd voor elkaar
  -allemaal gelukkig en gezond

  Voor de wereld  

  -gezond verstand
  -veel warmte, maar dan vooral figuurlijk
  -een beter klimaatbeleid voordat het te laat is 
  -Trump wordt afgezet of verliest de verkiezingen en verlaat het witte huis met gebogen hoofd en boegeroep.
  (Of nog beter: hij wordt afgeknald voor de ogen van de wereld! Maar ik ben vredelievend dus dit wil ik niet luidop gezegd hebben)
  -België wint zowel het Eurovisiesongfestival als het EK voetbal als veel medailles op de Olympische spelen (dromen mag, he)
  -hmmm, misschien toch ook eindelijk  een regering als we dan toch mogen dromen...


  Voila, veel meer woorden ga ik daar niet aan vuilmaken!
  Let 2020 begin!!!!!       
  04-01-2020, 00:00 geschreven door Sarah  

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Nieuwtjes
  31-12-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oudjaar in mineur
  De laatste dag van het jaar, maar mijn hartje viert niet echt mee. Mijn kat Mie is op korte tijd erg achteruit gegaan, gisteren heb ik het moeilijke besluit genomen om haar te laten inslapen. Ik heb eerder nog over haar geschreven, in het stukje 'Mie time'

  Bon, ik ga het hierbij laten voor vandaag maar ik schrijf snel weer!


  31-12-2019, 16:51 geschreven door Sarah  

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Nieuwtjes
  Archief per maand
 • 04-2021
 • 01-2021
 • 09-2020
 • 06-2020
 • 04-2020
 • 03-2020
 • 02-2020
 • 01-2020
 • 12-2019
 • 11-2019
 • 10-2019
 • 09-2019
 • 08-2019
 • 07-2019
 • 06-2019
 • 05-2019
 • 04-2019
 • 03-2019
 • 02-2019
 • 01-2019
 • 12-2018
 • 11-2018
 • 10-2018
 • 09-2018
 • 08-2018
 • 07-2018
 • 06-2018
 • 05-2018
 • 04-2018
 • 03-2018
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 06-2017
 • 05-2017
 • 04-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 08-2016
 • 07-2016
 • 06-2016
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 04-2012

  Categorieën
 • Medische info (14)
 • Meer over mij (4)
 • Nieuwtjes (94)
 • Schrijfsels (53)

 • Inhoud blog
 • Op de groei
 • Nieuwjaar 2021
 • After summer update
 • Welkom Cleo!!!
 • Nieuwe job!

  Foto


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!