Smelt boter in een diepe pan en doe de fijngesnipperde ui, knoflook en appel in. Laat zachtjes garen en voeg er daarna een eetlepel tomatenpuree, een bouillonblokje en een eetlepel honing bij. Laat nog even verder sudderen en doe er de scampi bij en een klein beetje water. Laat heel zachtjes verder stoven tot de scampi gaar zijn (niet meer glazig). Zet het vuur wat hoger en doe er de cocosmelk bij. Als de cocosmelk aandikt is het gerecht klaar.
Suggestie: opdienen met aardappelpuree of met gekookte pandanrijst.
Ingredienten: 250 gr aardbeien - 125 gr volle yoghurt - 1tl honing. 1: Spoel de aardbeien en verwijder de kroontjes.Pureer ze. 2: vermeng de yoghurt met de honing. Roer er de aardbeipuree door. 3: Verdeel het mengsel over vormpjes en zet er een ijslollystokje in. Zet 6 tot 8 uur in de diepvriezer. Lekker en gezond voor de kleintjes.
De Kluisbos is echt een bezoek waard, men kan er mooie wandelingen maken,genieten van een lekker glasje of ijsje. En ook zwemmen.Ziehier enkele foto's om zin te krijgen in een fikse wandeling.
40 Vlierbloemen liefst zonder steel. 50 gram citroenzuur. 4 à 5 Citroenen. 900 gram à 1 kilo suiker volgens wens. 1 1/5 liter zuiver water.
Vlierbloemen even schudden of spoelen.(ik doe het niet voor het stuifmeel te behouden ) Vlierbloemen in het water + de suiker +de geschilde citroenen+ het citroenzuur even laten koken ongeveer 2 min . 24 uur laten trekken. Zeven (in een oude handdoek) Helft om helft aanvullen met opleg alcohol van 28 graden of jenever. Heel koud schenken met een paar flinke ijsblokken. Ik bewaar het bekomen sap in halfliter flesjes van water, in de diepvries zo is er geen probleem bij het bewaren, ontdooien en het is klaar om te mengen. SANTE.