Welkom op mijn blog en laat mij weten wat je er van vind
Over mijzelf
Ik ben Patteeuw Gina
Ik ben een vrouw en woon in deinze-astene (belgië) en mijn beroep is Unitmanager bij tupperware.
Ik ben geboren op 13/12/1964 en ben nu dus 60 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: gitaar spelen, tupperware, mijn hond.
Geniet iedere dag van de kleine dingen , morgen kan het te laat zijn !!
Categorieën
  • aardappelgerechten (1)
  • apperitiefhapjes (2)
  • babyvoeding (0)
  • bakken met multiflex (9)
  • BBQgerechten (0)
  • broodbeleg (1)
  • de koelkast (0)
  • desserts (4)
  • dipsausjes (1)
  • dranken (2)
  • garantie tupperware (0)
  • hoofdgerechten (1)
  • koude gerechten (0)
  • koude hapjes (0)
  • microcook / gerechten in de microgolf (6)
  • microgourmet-steamer (2)
  • microminuut (0)
  • nieuwe folder (14)
  • ovenschotels in de ultrapro (0)
  • pastagerechten (0)
  • quickchef (0)
  • rijstgerechten (2)
  • shaker (1)
  • taarten (0)
  • UltraPro (10)
  • visgerechten (0)
  • voorgerechten (0)
  • warme hapjes (0)
  • Inhoud blog
  • gastvrouw geschenken december
  • promoties en gastvrouwgeschenken november 2014
  • gastvrouwgeschenken en promoties september
  • promoties augustus
  • youghourtroom met fruit
  • gastvrouwgeschenken en promoties juni
  • gastvrouwgeschenken mei-promoties mei 2014
  • perentaart
  • pizza-provenciaalse courgette-gerookte zalm in bladerdeeg-zachte chocoladebiscuit-fruitkoek
  • promoties april
  • gastvrouwgeschenken april
  • pastel de nota
  • brésiliennetaart
  • promoties maart 2014
  • bailey's
  • promoties maand februari
  • promoties maand januari
  • vogelnestje met provençaalse saus
  • moeilleux au chocolat
  • promotiefolder oktober 2013
  • alternatief harmoniekist
  • brood bakken in de ultra pro
  • scampi's met yoghurt dipsaus
  • stoofschotel van zoete en gewone aardappelen
  • toastjes met geitenkaas
  • rijstsalade
  • fluwelen pompoensoep met mosterdroom
  • duivelse scampi's
  • vanilleijs
  • dressing- yoghourtsaus met komkommer
  • croissantparty
  • speculaasmousse
  • rijstsalade
  • chocolademoussetaart
  • quiche met spek en broccoli
  • vinaigrette, mangosaus,baileys
  • nieuwjaarsdessert met advokaat en meringe
  • Mexicaanse kip
  • mini cakes met boursin en noten
  • brood bakken
  • vlaaien
  • Appelcrumble
  • champignonsaus van oesterzwam
  • gegratineerde aardappelen met look
  • crunchies
  • opendeurdag
  • rijsttaart
  • lauwe appeltaart met ijs
  • baileys
  • kip in de oven
  • tagliatelli met spek-champignons en mascarpone
  • gestoomde peren met mascarpone
  • Griekse quinoasalade
  • tapenade
  • welkom!!!
  • Proficiat!
  • brocollisoep
  • courgettesoep
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Zoeken in blog

    Startpagina !
    Startpagina !
    ginastupperboekje

    16-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.dressing- yoghourtsaus met komkommer
    Yoghourtsaus met komkommer 2 natuuryoughourts 2 fijngheakte sjalotten 2 ml paprikapoeder 50gr geraspte komkommer Zout en peper Doe alle ingrediënten in de shaker sluit goed af en schud.

    16-09-2013 om 11:02 geschreven door gina  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:dipsausjes
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.croissantparty
    Croissantparty 

    Ingrediënten : 

    4 à 5 sneetjes gekookte ham, 
    100 g emmenthaler 
    1 velletje bladerdeeg 
    1 eitje,
    bloem 
    ( andere vullingen : fetta met oregano en (rozijntjes), zwanworstjes, chocoladestaafjes, frangipannevulling, fagotinkaas met honing, banaan met chocolade, kruidenkaas met gerookte zalm, speculoospasta, vegetarische préparé, mozarella met zongedroogde tomaatjes ) Producten : croissantparty, deegrol, kaasmolen patisserieborsteltje, deegblad multiflex tang soft grip, ruimtespaarder of patisseriestrooier 

    Bereidingswijze : •

    ontrol het velletje bladerdeeg en strooi er wat bloem over •
    kies de juiste kant van de croissantparty en leg daar bovenop de bebloemde kant van het velletje bladerdeeg en verwijder het papier. •
    beleg met ham • maal de kaas met de kaasmolen • strooi de gemalen kaas over de ham • leg er het papier terug op en rol erover tot de lijntjes zichtbaar zijn, zo bekom je spietjes. • laat de oven voorverwarmen op 200 ° C •
    leg het deegblad op de rooster van de oven •
    rol de croissantjes op van groot naar klein •
    smeer ze in met losgeklopt ei en bak ze gedurende ongeveer 15 à 20 min

    16-09-2013 om 10:48 geschreven door gina  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:bakken met multiflex
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.speculaasmousse
    Speculaasmousse

    Ingrediënten: 

    50 gr suiker 
    3 eidooiers 
    1 blaadje gelatine 500ml room 
    250 gr speculoos 
    2 eiwitten Bereiding: 

    Maal de speculaas fijn met de kaasmolen 
    Laat het gelatineblaadje weken in koud water in een ruimtekom 
    Verwarm de 50 ml room in de microgolf gedurende 1 min op 450 watt en los er de uitgelekte gelatine in op 
    Klop 2 eidooiers op met de suiker en de SpeedyChef of mengkom tot een lichte gele kleur 
    Klop de rest van de room op in de SpeedyChef. 
    Doe de gemalen speculaas bij de eidooiers, de room met de gelatine en dan de opgeklopte room 
    Klop de eiwitten op met de speedychef en meng deze onder het mengsel met een spatel 
    Doe het mengsel in de Sqeeze-it en vul daar kleine glaasje mee op 
    Laat een uurtje opstijven in de koelkast 
    Versier met chocoladeschilfertjes Smakelijk !!

    16-09-2013 om 08:05 geschreven door gina  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:desserts
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.rijstsalade
    Rijstsalade 

    Ingrediënten : 

    75 ml rijst, 
    Kippenblokjes 500 g (1 kippenbouillonblokje en kippenkruiden) 
    3 radijsjes, 
    1 groene of rode paprika, 
    3 lente-uitjes, 
    1 tomaat, 
    100 g abrikozen uit blik 

    Dressing : 

    200 ml yoghurt, 
    60 ml room , 
    60 ml olijfolie, 
    30 ml limoensap, 
    10 ml suiker, 
    10 ml peterselie, 
    peper en zout. 

    Producten : 

    Rijstkoker (individuele) – snijplank en messen – dunschiller – blikopener – bloesemkommen of allegra + bestek – allegra reverso – crescendomaatjes – ruimtespaarders – minibekers – turbochef – speedychef of quickshaker – ventsmarts – citruspers – minimengkom – stapelschalen cool – utrapro ovenschaal + deksel – kruidenmolen - quickchef 

    Bereidingswijze : •

    Kook de rijst met 125 ml koud water gedurende 7 min in de rijstkoker en laat wat nagaren. 
    Verkruimel er eventueel nadien een half kippenbouillonblokje onder en laat afkoelen. 
    Kruid de kippenfilet voldoende met kippenkruiden en bak ze gedurende 8 min op de ovenschaal met deksel op 850 Watt in de microgolf. • Versnipper de lente-uitjes met de schaar of met een mes op de plank. •
    Snij de radijsjes in schijfjes en hak de paprika’s niet te fijn in de quickchef. •
    Snij de tomaat met behulp van het tomatenmes in partjes. •
    Maak het blik abrikozen open met behulp van de blikopener en giet in de allegra-reverso. •
    Meng de radijsjes, de tomaat, de paprika’s, de lente-uitjes en de abrikozen met de afgekoelde kippenblokjes samen in de rijst. •
    Serveer in de allegra of bloesemkom of serveerkom samen met de dressing. •
    Mix alle ingrediënten voor de dressing in de speedychef of de quickshaker en giet over de salade. 
    Meng met behulp van het slabestek en serveer goed fris. •
    Andere variaties van groenten kunnen zeker !

    Bijlagen:
    saladerecept 001.jpg (522 KB)   

    16-09-2013 om 07:29 geschreven door gina  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerechten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.chocolademoussetaart
    Chocolademousse taart 

    Benodigdheden: 

    140 gr. Boter 
    140 gr bloemsuiker 1
    140 gr zwarte chocolade 
    5 eigelen 

    Bereiding: 

    Smelt de boter en de chocolade in de schenkkan op 350 watt gedurende 3 minuten 
    Klop de eidooiers met de helft suikerbloem op met de mixer 
    Klop met de speedy chef het eiwit stijf met de andere helft van de bloemsuiker 
    Meng de gesmolten chocolade met het eigelen beslag 
    Spatel daarna het opgeklopt eiwit er onder 
    Voorverwarm de oven op 180°C Leg bakpapier in een ovenschalen doe er ¾ van het beslag in de ovenschaal 
    Bak deze af op 20-25 min 
    De rest van de chocomousse plaats je even in de koelkast 
    Haal de vorm uit de ovenschaal met behulp van het bakpapier 
    Laat de taart afkoelen 
    Snij de taart in het midden , en bestrijk de eerste helft met de opgesteven chocomousse 
    Leg het tweede gedeelte erover en bestrijk de bovenkant ook met de chocomousse, 
    Bestrooi met cacaopoeder 
    Eet smakelijk

    Bijlagen:
    chocolademoussetaart.jpg (400.5 KB)   

    16-09-2013 om 00:00 geschreven door gina  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:UltraPro
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.quiche met spek en broccoli
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Quiche met spek en broccoli

    Ingrediënten: 

    150 gr zelfrijzende bloem 
    150 gr geraspte kaas 
    250 gr gerookt spek 
    200ml slagroom 
    200gr broccoli 
    4 eieren 
    1 flinke ui Peper/zout 

    Bereiding: 

    Verwarm de oven op 180 graden , ( haal er het rooster en bakplaat uit) 
    Doe de spekblokjes in de MicroCook kannetje en bak deze op 850 watt 5 minuten af , roer even los van elkaar en dan nog eens twee minuten. ( giet het vocht af) 
    Doe in de Quickshaker de room, de eieren en de kruiden naar smaak en shake goed 
    Snij de ui en de broccoli goed fijn in de quickchef 
    Maal in de kaasmolen de kaas 
    Doe in de mengkom het bakmeel en voeg er de fijngehakte broccoli , de geraspte kaas en de spekblokjes en meng deze goed door elkaar. 
    Giet de inhoud van de shaker erbij en roer nogmaals goed door. 
    Spoel de multiflex prinses en plaats deze leeg op het rooster 
    Vul deze met het mengsel en bak gedurende 30min op 180graden 
    Laat de vorm daarna even afkoelen en dan smullen maar ….. 
     
    Smakelijk eten !!!

    16-09-2013 om 00:00 geschreven door gina  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:bakken met multiflex
    12-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vinaigrette, mangosaus,baileys
    De Shaker 

    Een gouden tip : 
    Altijd eerst de vloeistof erin en daarna de vaste stoffen !! 

    Vinaigrette :

    Dille saus:
    100ml wijnazijn 
    200ml light room 
    300ml olie 
    25ml gesnipperde dille 
    25ml mosterd 10ml worcestershiresaus 
    2 sjalotten 
    1 eigeel 
    Zout en peper zout en peper 
    Lekker bij rauwkost lekker bij groenten of vis 

    Mangosaus :

    Omelet :
    1 mango in puree 
    4 eieren 
    2 witte uien fijngehakt 
    50ml melk 
    150ml room 
    25ml olie 
    5ml paprika fijngehakt 
    15ml fijn gehakte peterselie 
    2ml paprikapoeder zout en peper Zout en peper lekker met kaas of ham 
    Lekker bij rauwkost of verse kruiden erbij 

    Baileys : 
    100 ml whisky, 
    Bloemsuiker,
    1 eidooier, 
    Room, 
    Oploskoffie, 
    Saroma vanille poeder Bereiding Giet de 100 ml whisky in de shaker. 
    Bloemsuiker erbij voegen tot 200 ml. 
    De eierdooier erbij doen en bijvullen met room tot 400 ml. 
    Tenslotte nog 2 koffielepeltjes oploskoffie en 1 soeplepel saroma vanille eraan toevoegen. Alles goed shaken en 2 uur in de koelkast laten afkoelen. Fris opdienen.

    12-09-2013 om 09:50 geschreven door gina  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:shaker
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.nieuwjaarsdessert met advokaat en meringe
    Nieuwjaarsdessert met advokaat en meringe

    Ingrediënten 

    4 eierdooiers 
    4 blaadjes gelatine 
    50 g suiker 
    2 dl advokaat 
    2 eetl cognac 
    2,5 dl room 
    2 eetl ananassap 

     Bednodigdheden 

    Mengkom 
    Speedychef 
    Micropluskannetje 1 L
    Klopper spatel turbochef 
    Decotoren 

    Werkwijze 

    Week de blaadjes gelatine in koud water. 
    Klop de eierdooiers en de suiker samen op met de speedychef tot een lint. 
    Verwarm het ananasvocht in de microgolf gedurende 30 sec. in het micropluskannetje. 
    Los de gelatine op in het verwarmde ananasvocht. 
    Roer er vervolgens de advokaat, cognac en de opgeloste gelatine in het mengsel. 
    Klop de room op, en spatel voorzichtig door het mengsel. 
    Maak de meringe fijn in de turbochef. 
    Doe vervolgens alles in de decotoren . 
    Werk af met een coulis van aardbeien en rode besjes. SMAKELIJK!!!

    12-09-2013 om 09:17 geschreven door gina  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:desserts
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mexicaanse kip
    Mexicaanse kippenfilet 

    Ingrediënten voor 6 personen : 

    2 dubbele kippenfilets ( 800 gr ) 
    2 uien,
    400gr rode paprika 
    200 ml ketchup 
    1 doosje room 
    Kippenkruiden 

    Producten : 

    Ronde Microplus 2,25 L of Ultrapro 3.5 l 
    Vier in een kan, 
    snijplank, 
    koksmes 
    Klopper of menglepel, 
    siliconen spatel 
    QuickChef plus, 
    turbochef

    Bereidingswijze : 

    De versnipperde uien en de fijngehakte paprika samen met de in blokjes gesneden kippenfilet in de Microgolf kom doen en bestrooien met veel kippenkruiden. Goed mengen en 8 min in de microgolf op 750 Watt zetten onder gesloten deksel. De room en de ketchup mengen. 
    Dit mengsel over de kip gieten en nog 7 min terug in de microgolf. Terug goed mengen. 
    Serveer met rijst of pasta of een stukje stokbrood. (1 tas rijst, 1 ½ water, ½ bouillonblokjes en 9 min. op 750 Watt in microgolf onder gesloten deksel)

    12-09-2013 om 08:43 geschreven door gina  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:UltraPro
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mini cakes met boursin en noten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hartige mini cakes met boursin en noten 

    Benodigdheden:

    voor 20 mini cakes:

    100 gr noten 
    4 eieren - 
    200 gr boursin - 
    1 dl melk -
    200 gr zelfrijzende bloem - 
    1 dl arachideolie - 
    Zout en peper 

    Bereidingswijze:

    Oven voorverwarmen op 180°C.
    Klop de eieren los in een mengkom en voeg er de bloem + olie + melk aan toe
    Kruiden met zout en peper. 
    Als laatste de stukjes boursin kaas + de noten toevoegen. 
    In de siliconen lange mini cakevorm doen. 
    Afwerken met een nootje bovenop het deeg. 
    Bakken op 180°C gedurende 30 minuten.

    lekker bij de koffie

    Bijlagen:
    noten aperitief.JPG (80.5 KB)   

    12-09-2013 om 08:24 geschreven door gina  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:bakken met multiflex
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brood bakken
    Brood in de ultra pro
     
    Ingrediënten: 

    1 kg bloem (witte bloem, voltarwebloem, meergranenbloem, …) 
    30g verse gist OF 21g droge gist 
    30g honing of suiker (kan worden weggelaten) 
    6 ¼ dl lauw water 
    30g zout 

    Nodig: 

    Ultra pro (bv terrine, of ultra pro 2L) deegkom ruimtespaarders (bloem, zaden, gist) groentenmesje menglepel 

    Werkwijze: 

    1. Los de gist en suiker op in de helft van het water 
    2. Doe de bloem in de deegkom en maak een kuiltje in het midden 
    3. Strooi het zout aan de rand van de bloem 
    4. Giet het gistmengsel in het kuiltje en meng van hieruit in steeds groter wordende kringetjes geleidelijk de droge massa door het het gistmengsel 
    5. Giet het overige water erbij en vermeng verder met de hand alle bloem totdat je een elastisch en soepel deeg bekomt 
    6. Kneed het deeg 5 minuten 
    7. Laat het deeg rijzen in de kom, bedekt met een vochtige handdoek (tot het deeg +/- verdubbeld is)
    8. Kneed het deeg een tweede keer en breng in de gewenste vorm 
    9. Doe het brood in de ultra pro en bestrooi met een weinig bloem 
    10. Afwerking: maak enkele sneetjes in het deeg met het groentenmesje 
    11. Laat het brood opnieuw rijzen tot het verdubbelt in volume 
    12. Bak het brood in een voorverwarmde oven (15 min op 240°, 30 min op 180° Varieer met bloemsoort, het gebruik van sesamzaad, lijnzaad, maanzaad, zonnebloempitjes enz en gebruik je creativiteit om je broodjes vorm te geven

    12-09-2013 om 00:00 geschreven door gina  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:UltraPro
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vlaaien
    Vlaaien 

    60cl melk gedurende 1 min in de microgolf op volle kracht 
    Voeg daarbij 125 gr speculoos en 125gr peperkoek 
    en plaats gedurende 3 min in de microgolf 
    Voeg daarbij een geut kandijsiroop en 125 gram bruine suiker 
    Alles goed door elkaar roeren en nog 10 minuten in de microgolf. Smakelijk !

    12-09-2013 om 00:00 geschreven door gina  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:microcook / gerechten in de microgolf
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Appelcrumble
    Appelcrumble
     
    Ingrediënten voor 4 à 6 personen 

    6 jonagold appelen 
    kaneel 
    150 g bloem 
    125 g suiker 
    80 g gekoelde boter in stukjes 
    (1 l vanille-ijs of kaneelijs) + eventueel wat gemalen noten

     Benodigdheden : 

    8 à 12 cocotjes of ultraproschaal 
    Keukenmes 
    Quick-chef en cubychef 
    Siliconenspatel, 
    Softgrip spatel
    Deegkom 
    Weegschaal bake-to-basics, 
    Fijnschiller 
    Ruimtespaarders 
    Botervlootje, 
    appelboor 
    ijsschep 

    Bereiding :

    Schil de appelen en hak ze met de cubychef. 
    Doe ze in de ultraprokommen. Duw aan met de platte spatel softgrip. 
    Strooi wat kaneel over de appelen. 
    Maak een crumble met de quickchef van de bloem, de suiker en de boter. 
    Overdek de appelen met de crumble en bak gedurende 10 min. op 180 ° C. met deksel. 
    Verwijder het deksel en laat nog 35 min. verder bakken zonder deksel om de korst te bekomen. 
    Voor de cocotjes : 20 min zonder deksel op 180 ° C Dien warm op met ijs of laat afkoelen.

    12-09-2013 om 00:00 geschreven door gina  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:UltraPro
    11-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.champignonsaus van oesterzwam
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Champignonsaus van oesterzwam 

    Heel gemakkelijk te maken en lekker bij zowel biefstuk, kip als varkensvlees.  

    Benodigheden : - 
    1 ajuin - 
    een bakje oesterzwammen of voor diegene die dat niet hebben kunnen ook gewone Parijse champignons nemen - 
    een soeplepel groene verse peperbollen ( zitten in een glazen potje op water) - 
    demi-glace poeder van Knorr (te koop bij Colruyt) maar indien je dat niet hebt, gebruik dan bruine sauspoeder uit een zakje - 
    water - 
    eventueel room  -
    wat huishoud cognac of brandy - 
    olijfolie - 
    eventueel nog wat fijngehakte peterselie - 
    zelf heb ik er nog een snufje provençaalse kruiden bij gedaan maar dat hoeft absoluut niet 

    Werkwijze : 

    Doe de olijfolie in de braadpan of steelpan en laat ze warm worden. 
    Doe de ajuin in fijne sliertjes gesneden (groentenschaaf) erbij en laat het een beetje aanbruinen. 
    Voeg de reepjes gesneden oesterzwammen toe en laat deze meebakken. 
    Giet dan water bij tot de zwammen en ajuin onder staan. 
    Voeg dan 2 soeplepels demi-glace poeder van Knorr toe en roer goed om.
     Laat de saus wat inkoken en je zal zien dat ze dan bind. 
    Voeg tenslotte een geut cognac toe en de afgespoelde groene peperbolletjes. (Ik doe mijn peperbolletjes altijd even door een klein tupperware zeefje)en spoel ze even af onder de waterkraan om een zandsmaak te voorkomen.
    Afwerken met fijngehakte peterselie (turbomax of turbochef zijn een goei hulpmiddel hiervoor). 
    Serveer met puree, kroketjes of frietjes en groenten en vlees naar keuze. 

    Dit receptje heb ik van Edith, zij heeft ook een blog , kijk daar oom maar eens naar !!!! ze is een echte keukenprinses !!!

    Bijlagen:
    champignonsaus van oester.JPG (83.5 KB)   

    11-09-2013 om 19:16 geschreven door gina  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:broodbeleg
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gegratineerde aardappelen met look
    Gegratineerde aardappelen met look 

    Ingrediënten: 

    400 gr (geschild) aardappelen 
    100 ml melk 
    100 ml room 
    2 teentjes look peper en zout boter 

    Producten: 

    Quick shaker 
    Ultra Plus vierkant 1,5 l of 2 l 
    Lookpers 
    Groentesnijder 
    Kruidenmolen 
    Universele Fijnschiller 
    Patisserie borstel 

    Bereidingswijze: •

    schil de aardappelen en maak er plakjes van •
    smeer de Ultra Plus in met boter •
    leg er de aardappelschijfjes in en zet met deksel 7 min op 750 Watt in de microgolf •
    doe de melk en de room in de Quick shaker en pers er de teentjes look bij, 
    goed kruiden met peper en zout eventueel nootmuskaat •
    giet er de melk en roommengsel over en zet 20 min in een warme oven van 200 °C zonder deksel 
    en dan nog eens 10min op 230° om een mooi bruin kleur te bekomen. 


    Smakelijk Patteeuw Gina 0472.326166

    11-09-2013 om 19:15 geschreven door gina  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:aardappelgerechten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.crunchies
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Lekkere zoetigheid voor bij de koffie ! 

    benodigheden : 
     
    1 bastogne speculoos -
    75 gr chocolade - 
    75 gr boter - 
    75 gr suiker - 
    2 eigelen - 
    siliconen mini muffinvorm tupperware 

     Werkwijze : 

    De koekjes in de turbomax doen en fijnmalen. De chocolade samen met de boter smelten in het schenkkannetje in de microgolfoven. ( 2 x 1 minuut op 800 Watt.) De suiker + eigelen toevoegen aan de gesmolten chocolade en boter. De koekjes bijvoegen en alles omroeren. In de mini muffinvorm doen maar niet tot aan de rand....vul ze ongeveer voor 3/4 en zet de vorm in de koelkast voor 2 uurtjes. Gemakkelijk uit de vorm te halen en bewaren in clickplus.

    Bijlagen:
    crunchies.JPG (132 KB)   

    11-09-2013 om 13:12 geschreven door gina  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:desserts
    28-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.opendeurdag
    hartelijke dank aan al de mensen die hebben geholpen , aan al de mensen die langs zijn geweest 
    en ik kijk er zeker al naar uit om dit voor de zesde keer te organiseren in 2014.
    Graag had ik van jullie toch een kleine reactie hoe jullie het vonden, of wat ik er nog kan aan veranderen???
    vinden jullie de timing gepast of verkiezen jullie eens het laatste weekend van de maand juni???
    graag jullie gedacht hier over !!!

    ik moet dringend mijn blog bij werken, ik hoop dit in de komende dagen te kunnen doen.
    graag tot dan !!!
    Gina

    28-04-2013 om 01:05 geschreven door gina  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    12-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.rijsttaart
    Rijsttaart

    benodigdheden:

    4 eieren 
    2 dozen Bossrijst ( vanille)
    6 eetlepels suiker 
    6 eetlepels zelfrijzende bloem

    Bereiding:

    verwarm de oven voor op 18.-19.° en haal er de bakplaten en rooster uit
    spoel de bakvorm multiflex quin en leg deze op het koude rooster

    Klop de 4 eieren tot een luchtig wit schuim met de speedychef of met de klopper in de mengkom
    voeg er de bloem en daarna de suiker aan toe
    tenslotte het Bossrijst 
    Giet deze bereiding in de bakvom en plaats deze gedurende 45 minuten op 180-190 graden

    bestrooi na het afkoelen met bloemsuiker

    smakelijk !!!
    Gina




    Bijlagen:
    rijsttaart.jpg (87.3 KB)   

    12-03-2013 om 00:00 geschreven door gina  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:bakken met multiflex
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.lauwe appeltaart met ijs
    Lauwe appeltaart met ijs:

    Benodigdheden:

    200ml room
    1 rol bladerdeeg
    3 appels
    125 gr suiker
    50 gr vanillebloem
    vanille ijs

    Bereiding:

    spoel de multiflex om met water en plaats deze op een koude rooster
    voorverwarm de oven op 200°

    Schil de appels, snij ze in 4 en verwijder het klokhuis
    Rol het bladerdeeg uit in de multiflex quin en leg de fijngehakte appels (met de quickchef) er gelijkmatig in met de spatel
    Doe in de shaker :
    125 gr suiker 
    3 eieren
    200ml room
    50gr vanillebloem
    goed shaken

    en overgiet hiermee de appels

    plaats de taart in de oven gedurende 45 minuten 
    serveer met een bolletje ijs !!

    smakelijk !!

    Gina



    12-03-2013 om 00:00 geschreven door gina  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:bakken met multiflex
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.baileys
    Baileys

    Benodigdheden:

    100ml wisky
    200ml room
    bloemsuiker
    oploskoffie
    vanille saroma
    1 eidooier

    bereiding: 

    doe in de shaker 100ml wisky
    voeg daarbij de eidooier
    1 à2 koffielepels oploskoffie
    vul tot 200 ml met bloemsuiker
    en dan de 200 ml room aan toe
    met nog 1 koffielepel vanille "saroma"

    shake dit goed door elkaar en laat 2 uur afkoelen in de koelkast.

    santé !!! 

    Gina


    12-03-2013 om 00:00 geschreven door gina  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:dranken


    kooklessen iedere derde donderdag van de maand

    elke derde donderdag van de maand komen wij met een groepjes samen en experimenteren wij weer met nieuwe gerechtjes. De bedoeling is jullie meer vertrouwd te maken met de microgolf. de Microcooks en de UltraPro van Tupperware zijn dan ook een uitstekend artikel om er heerlijke recepten in klaar te maken.Inschrijven is noodzakelijk, want deze gaat door in zaal Ter Leie in Astene/Deinze Meer inlichtingen? Stuur mij dan een mailke : gina.patteeuw@telenet.be..graag tot dan



    Archief
  • Alle berichten

    Gastenboek
  • mevr
  • Super verkoopster en kokkin !!!!
  • koopjes jagen...
  • grandioze tupperkoopjes
  • super!!!

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    mailinglijst



    Foto

    gina.patteeuw@hotmail.com

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs