Ik ben Patteeuw Gina
Ik ben een vrouw en woon in deinze-astene (belgië) en mijn beroep is Unitmanager bij tupperware.
Ik ben geboren op 13/12/1964 en ben nu dus 60 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: gitaar spelen, tupperware, mijn hond.
Geniet iedere dag van de kleine dingen , morgen kan het te laat zijn !!
Yoghourtsaus met komkommer
2 natuuryoughourts
2 fijngheakte sjalotten
2 ml paprikapoeder
50gr geraspte komkommer
Zout en peper
Doe alle ingrediënten in de shaker sluit goed af en schud.
( andere vullingen : fetta met oregano en (rozijntjes), zwanworstjes, chocoladestaafjes, frangipannevulling, fagotinkaas met honing, banaan met chocolade, kruidenkaas met gerookte zalm, speculoospasta, vegetarische préparé, mozarella met zongedroogde tomaatjes )
Producten :
croissantparty, deegrol, kaasmolen
patisserieborsteltje, deegblad multiflex
tang soft grip, ruimtespaarder of patisseriestrooier
Bereidingswijze :
ontrol het velletje bladerdeeg en strooi er wat bloem over
kies de juiste kant van de croissantparty en leg daar bovenop de bebloemde kant van het velletje bladerdeeg en verwijder het papier.
beleg met ham
maal de kaas met de kaasmolen
strooi de gemalen kaas over de ham
leg er het papier terug op en rol erover tot de lijntjes zichtbaar zijn, zo bekom je spietjes.
laat de oven voorverwarmen op 200 ° C
leg het deegblad op de rooster van de oven
rol de croissantjes op van groot naar klein
smeer ze in met losgeklopt ei en bak ze gedurende ongeveer 15 à 20 min
Kook de rijst met 125 ml koud water gedurende 7 min in de rijstkoker en laat wat nagaren.
Verkruimel er eventueel nadien een half kippenbouillonblokje onder en laat afkoelen.
Kruid de kippenfilet voldoende met kippenkruiden en bak ze gedurende 8 min op de ovenschaal met deksel op 850 Watt in de microgolf.
Versnipper de lente-uitjes met de schaar of met een mes op de plank.
Snij de radijsjes in schijfjes en hak de paprikas niet te fijn in de quickchef.
Snij de tomaat met behulp van het tomatenmes in partjes.
Maak het blik abrikozen open met behulp van de blikopener en giet in de allegra-reverso.
Meng de radijsjes, de tomaat, de paprikas, de lente-uitjes en de abrikozen met de afgekoelde kippenblokjes samen in de rijst.
Serveer in de allegra of bloesemkom of serveerkom samen met de dressing.
Mix alle ingrediënten voor de dressing in de speedychef of de quickshaker en giet over de salade.
Meng met behulp van het slabestek en serveer goed fris.
Verwarm de oven op 180 graden , ( haal er het rooster en bakplaat uit)
Doe de spekblokjes in de MicroCook kannetje en bak deze op 850 watt 5 minuten af , roer even los van elkaar en dan nog eens twee minuten. ( giet het vocht af)
Doe in de Quickshaker de room, de eieren en de kruiden naar smaak en shake goed
Snij de ui en de broccoli goed fijn in de quickchef
Maal in de kaasmolen de kaas
Doe in de mengkom het bakmeel en voeg er de fijngehakte broccoli , de geraspte kaas en de spekblokjes en meng deze goed door elkaar.
Giet de inhoud van de shaker erbij en roer nogmaals goed door.
Spoel de multiflex prinses en plaats deze leeg op het rooster
Vul deze met het mengsel en bak gedurende 30min op 180graden
Laat de vorm daarna even afkoelen en dan smullen maar ..
Altijd eerst de vloeistof erin en daarna de vaste stoffen !!
Vinaigrette :
Dille saus:
100ml wijnazijn
200ml light room
300ml olie
25ml gesnipperde dille
25ml mosterd 10ml worcestershiresaus
2 sjalotten
1 eigeel
Zout en peper zout en peper
Lekker bij rauwkost lekker bij groenten of vis
Mangosaus :
Omelet :
1 mango in puree
4 eieren
2 witte uien fijngehakt
50ml melk
150ml room
25ml olie
5ml paprika fijngehakt
15ml fijn gehakte peterselie
2ml paprikapoeder zout en peper
Zout en peper lekker met kaas of ham
Lekker bij rauwkost of verse kruiden erbij
Baileys :
100 ml whisky,
Bloemsuiker,
1 eidooier,
Room,
Oploskoffie,
Saroma vanille poeder
Bereiding
Giet de 100 ml whisky in de shaker.
Bloemsuiker erbij voegen tot 200 ml.
De eierdooier erbij doen en bijvullen met room tot 400 ml.
Tenslotte nog 2 koffielepeltjes oploskoffie en 1 soeplepel saroma vanille eraan toevoegen.
Alles goed shaken en 2 uur in de koelkast laten afkoelen. Fris opdienen.
De versnipperde uien en de fijngehakte paprika samen met de in blokjes gesneden kippenfilet in de Microgolf kom doen en bestrooien met veel kippenkruiden.
Goed mengen en 8 min in de microgolf op 750 Watt zetten onder gesloten deksel.
De room en de ketchup mengen.
Dit mengsel over de kip gieten en nog 7 min terug in de microgolf.
Terug goed mengen.
Serveer met rijst of pasta of een stukje stokbrood.
(1 tas rijst, 1 ½ water, ½ bouillonblokjes en 9 min. op 750 Watt in microgolf onder gesloten deksel)
1 kg bloem (witte bloem, voltarwebloem, meergranenbloem, )
30g verse gist OF 21g droge gist
30g honing of suiker (kan worden weggelaten)
6 ¼ dl lauw water
30g zout
Nodig:
Ultra pro (bv terrine, of ultra pro 2L)
deegkom
ruimtespaarders (bloem, zaden, gist)
groentenmesje
menglepel
Werkwijze:
1. Los de gist en suiker op in de helft van het water
2. Doe de bloem in de deegkom en maak een kuiltje in het midden
3. Strooi het zout aan de rand van de bloem
4. Giet het gistmengsel in het kuiltje en meng van hieruit in steeds groter wordende kringetjes geleidelijk de droge massa door het het gistmengsel
5. Giet het overige water erbij en vermeng verder met de hand alle bloem totdat je een elastisch en soepel deeg bekomt
6. Kneed het deeg 5 minuten
7. Laat het deeg rijzen in de kom, bedekt met een vochtige handdoek (tot het deeg +/- verdubbeld is)
8. Kneed het deeg een tweede keer en breng in de gewenste vorm
9. Doe het brood in de ultra pro en bestrooi met een weinig bloem
10. Afwerking: maak enkele sneetjes in het deeg met het groentenmesje
11. Laat het brood opnieuw rijzen tot het verdubbelt in volume
12. Bak het brood in een voorverwarmde oven (15 min op 240°, 30 min op 180°
Varieer met bloemsoort, het gebruik van sesamzaad, lijnzaad, maanzaad, zonnebloempitjes enz en gebruik je creativiteit om je broodjes vorm te geven
Heel gemakkelijk te maken en lekker bij zowel biefstuk, kip als varkensvlees.
Benodigheden :
-
1 ajuin
-
een bakje oesterzwammen of voor diegene die dat niet hebben kunnen ook gewone Parijse champignons nemen
-
een soeplepel groene verse peperbollen ( zitten in een glazen potje op water)
-
demi-glace poeder van Knorr (te koop bij Colruyt) maar indien je dat niet hebt, gebruik dan bruine sauspoeder uit een zakje
-
water
-
eventueel room -
wat huishoud cognac of brandy
-
olijfolie
-
eventueel nog wat fijngehakte peterselie
-
zelf heb ik er nog een snufje provençaalse kruiden bij gedaan maar dat hoeft absoluut niet
Werkwijze :
Doe de olijfolie in de braadpan of steelpan en laat ze warm worden.
Doe de ajuin in fijne sliertjes gesneden (groentenschaaf) erbij en laat het een beetje aanbruinen.
Voeg de reepjes gesneden oesterzwammen toe en laat deze meebakken.
Giet dan water bij tot de zwammen en ajuin onder staan.
Voeg dan 2 soeplepels demi-glace poeder van Knorr toe en roer goed om.
Laat de saus wat inkoken en je zal zien dat ze dan bind.
Voeg tenslotte een geut cognac toe en de afgespoelde groene peperbolletjes. (Ik doe mijn peperbolletjes altijd even door een klein tupperware zeefje)en spoel ze even af onder de waterkraan om een zandsmaak te voorkomen.
Afwerken met fijngehakte peterselie (turbomax of turbochef zijn een goei hulpmiddel hiervoor).
Serveer met puree, kroketjes of frietjes en groenten en vlees naar keuze.
Dit receptje heb ik van Edith, zij heeft ook een blog , kijk daar oom maar eens naar !!!! ze is een echte keukenprinses !!!
De koekjes in de turbomax doen en fijnmalen. De chocolade samen met de boter smelten in het schenkkannetje in de microgolfoven. ( 2 x 1 minuut op 800 Watt.) De suiker + eigelen toevoegen aan de gesmolten chocolade en boter. De koekjes bijvoegen en alles omroeren. In de mini muffinvorm doen maar niet tot aan de rand....vul ze ongeveer voor 3/4 en zet de vorm in de koelkast voor 2 uurtjes.
Gemakkelijk uit de vorm te halen en bewaren in clickplus.
elke derde donderdag van de maand komen wij met een groepjes samen en experimenteren wij weer met nieuwe gerechtjes. De bedoeling is jullie meer vertrouwd te maken met de microgolf. de Microcooks en de UltraPro van Tupperware zijn dan ook een uitstekend artikel om er heerlijke recepten in klaar te maken.Inschrijven is noodzakelijk, want deze gaat door in zaal Ter Leie in Astene/Deinze Meer inlichtingen? Stuur mij dan een mailke : gina.patteeuw@telenet.be..graag tot dan