Welkom op mijn blog en laat mij weten wat je er van vind
Over mijzelf
Ik ben Patteeuw Gina
Ik ben een vrouw en woon in deinze-astene (belgië) en mijn beroep is Unitmanager bij tupperware.
Ik ben geboren op 13/12/1964 en ben nu dus 60 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: gitaar spelen, tupperware, mijn hond.
Geniet iedere dag van de kleine dingen , morgen kan het te laat zijn !!
Categorieën
  • aardappelgerechten (1)
  • apperitiefhapjes (2)
  • babyvoeding (0)
  • bakken met multiflex (9)
  • BBQgerechten (0)
  • broodbeleg (1)
  • de koelkast (0)
  • desserts (4)
  • dipsausjes (1)
  • dranken (2)
  • garantie tupperware (0)
  • hoofdgerechten (1)
  • koude gerechten (0)
  • koude hapjes (0)
  • microcook / gerechten in de microgolf (6)
  • microgourmet-steamer (2)
  • microminuut (0)
  • nieuwe folder (14)
  • ovenschotels in de ultrapro (0)
  • pastagerechten (0)
  • quickchef (0)
  • rijstgerechten (2)
  • shaker (1)
  • taarten (0)
  • UltraPro (10)
  • visgerechten (0)
  • voorgerechten (0)
  • warme hapjes (0)
  • Inhoud blog
  • gastvrouw geschenken december
  • promoties en gastvrouwgeschenken november 2014
  • gastvrouwgeschenken en promoties september
  • promoties augustus
  • youghourtroom met fruit
  • gastvrouwgeschenken en promoties juni
  • gastvrouwgeschenken mei-promoties mei 2014
  • perentaart
  • pizza-provenciaalse courgette-gerookte zalm in bladerdeeg-zachte chocoladebiscuit-fruitkoek
  • promoties april
  • gastvrouwgeschenken april
  • pastel de nota
  • brésiliennetaart
  • promoties maart 2014
  • bailey's
  • promoties maand februari
  • promoties maand januari
  • vogelnestje met provençaalse saus
  • moeilleux au chocolat
  • promotiefolder oktober 2013
  • alternatief harmoniekist
  • brood bakken in de ultra pro
  • scampi's met yoghurt dipsaus
  • stoofschotel van zoete en gewone aardappelen
  • toastjes met geitenkaas
  • rijstsalade
  • fluwelen pompoensoep met mosterdroom
  • duivelse scampi's
  • vanilleijs
  • dressing- yoghourtsaus met komkommer
  • croissantparty
  • speculaasmousse
  • rijstsalade
  • chocolademoussetaart
  • quiche met spek en broccoli
  • vinaigrette, mangosaus,baileys
  • nieuwjaarsdessert met advokaat en meringe
  • Mexicaanse kip
  • mini cakes met boursin en noten
  • brood bakken
  • vlaaien
  • Appelcrumble
  • champignonsaus van oesterzwam
  • gegratineerde aardappelen met look
  • crunchies
  • opendeurdag
  • rijsttaart
  • lauwe appeltaart met ijs
  • baileys
  • kip in de oven
  • tagliatelli met spek-champignons en mascarpone
  • gestoomde peren met mascarpone
  • Griekse quinoasalade
  • tapenade
  • welkom!!!
  • Proficiat!
  • brocollisoep
  • courgettesoep
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Zoeken in blog

    Startpagina !
    Startpagina !
    ginastupperboekje

    13-10-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.promoties en gastvrouwgeschenken november 2014






    13-10-2014 om 14:45 geschreven door gina  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:nieuwe folder
    19-08-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gastvrouwgeschenken en promoties september
    Tino de Dino en nog zoveel meer



    19-08-2014 om 08:34 geschreven door gina  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:nieuwe folder
    16-07-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.promoties augustus
    de vakantie is voor velen begonnen, en overal zie je in de rekken al de nieuwe boekentassen en schoolgerief maar ik wil jullie zeker nog heel wat zomerse receptjes mee geven waar jullie bij een BBQ kunnen van genieten.
    in bijlage de nieuwe folder en het zou leuk zijn mocht je mijn blogpagina door geven aan jullie vrienden en kennissen. 
    Ook even mijn blog aan het bijwerken met heerlijke receptjes; zoals bv in de rubriek microcook het heerlijk fris youghourt room dessert met fruit... en nog zoveel meer. 
    smakelijk en graag tot ziens !!!



    16-07-2014 om 14:48 geschreven door gina  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:nieuwe folder
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.youghourtroom met fruit
    Ingrediënten: 

    1/2l melk 50 gr vanillebloempudding 150 gr suiker 2 eieren 1/2 l youghourt 250g platte kaas( mag bv ricotta zijn) vers fruit naar keuze ( bv : appel; 2 kiwi's en 1/2 meloen of gemengd fruit uit blik

    producten : microcookschenkkannetje extra chef mes/snijplank dubbel vergiet blikopener mengbeker mengkom keukenmesje pollepel 

    bereidingswijze: doe 750 ml melk in het kannetje en zet gedurende 2 minuten op 850watt in de microgolf met deksel los dan de vanillepudding en de suiker op klop deze goed door en plaats de melk ( zonder deksel) etrug in de microgolf op 850 watt klop terug goed dooreen plaats deze terug twee minuten in de microgolf meng er de platte kaas en de youghourt onder laat even afkoelen, meng er dan de eidooiers onder klop de eiwitten stijf snij het fruit in stukken meng het fruit onder de vanillepudding en daarna de opgeklopte eiwitten serveer fris in een schaaltje 

    heerlijk !!!

    16-07-2014 om 14:46 geschreven door gina  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:microcook / gerechten in de microgolf
    11-06-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Laat de zomer maar beginnen met deze prachtige bekers in pasteltinten !!!
    'n Braziliaanse cocktail en Braziliaans hapje , en genieten met de mannen van onze Belgen in Brazil !!!






    11-06-2014 om 07:45 geschreven door gina  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:nieuwe folder
    28-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gastvrouwgeschenken en promoties juni
    de classic 2000 kommen van de vorige folder lopen door tot eind juni !!!!!



    28-04-2014 om 15:11 geschreven door gina  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:nieuwe folder
    10-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gastvrouwgeschenken mei-promoties mei 2014




    10-04-2014 om 08:40 geschreven door gina  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (5 Stemmen)
    Categorie:nieuwe folder
    06-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.perentaart
    Perentaart met speculoos 

    Ingrediënten : 

    1 rol bladerdeeg (voor princess), 
    2 rollen voor tarteletten 

    1 grote blik peren op sap 
    2 zakjes vanillesuiker 
    80 g suiker 
    2 eieren en 
    3 dl room 
    Snuifje kaneel 
    ½ pakje speculoos van 250 gr 
    eventueel 1 l vanilleijs 

     Producten : 

    Multiflex princess of 2 tarteletten 
    Quickshaker 
    Blikopener, 
    vergiet 

    Bereidingswijze : •

    Doorprik het deeg en leg het met het bakpapier in de vorm. •
    Maak het blik open met behulp van de blikopener 
    •Laat ondertussen de peren uitlekken in het vergiet. 
    • Verdeel de koekjes over de bodem. 
    • Leg de peren erop met de bolle kant bovenaan en met de punten naar het midden en maak een paar inkepingen. 
    • Shake de eieren, de room en de suikers en giet over de peren. 
    • Strooi wat kaneel over de peren. 
    • Bak in een voorverwarmde oven van 180 °C gedurende 45 min. 

     Smakelijk !!

    Bijlagen:
    speculoos perentaart.jpg (117.1 KB)   

    06-04-2014 om 12:49 geschreven door gina  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:bakken met multiflex
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.pizza-provenciaalse courgette-gerookte zalm in bladerdeeg-zachte chocoladebiscuit-fruitkoek
    Tupperware Pizza 
    Kooktijd: 15‐20 min op 200 °C (Th 6/7) 

    Ingrediënten 
    500 g bloem 
    10 g zout 
    20 g verse gist 
    300 ml lauw water 
    1 Minibekertje olie 
    1 mozzarella bol 
    Tomatencoulis 
    Ham 
    Zout en peper 

    Tupperware producten 

    Deegkom 3 
    l Ruimtekommen 
    500 ml Silicone Spatel 
    Kaasmolen Plus Verstelbare 
    Deeg‐N‐Rol 
    MultiFlex Deegblad 

     Verwarm de oven voor op maximale temperatuur zonder de rooster. 
     Doe de bloem in de Deegkom, maak een kuiltje en besprenkel met zout. 
    Los in de Ruimtekom de gist op in lauw water. 
    Giet de gist en de olie in het kuiltje, sluit de Kom en schud krachtig. 
    Maak met behulp van de Silicone Spatel een bol van het deeg, plaats het deksel op de Kom en laat rijzen. 
     Maal de mozzarella met behulp van de Kaasmolen Plus. 
     Rol het deeg uit met behulp van de Verstelbare Deeg‐N‐Rol, leg het op het MultiFlex Deegblad geplaatst op de koude ovenrooster, 
    giet er de tomatencoulis over en besprenkel met de ham en de geraspte mozzarella. 
    Eindig met de kruiden. 

     Zet de temperatuur op 200 °C wanneer je de pizza in de oven zet. 
     Laat 15 à 20 min. bakken. 


    2) Provençiaalse courgettes‐tomatenschotel (tian) 
    Bereidingstijd: 20 min. 

    Kooktijd: 

     Courgettes: 15 min. in de microgolfoven op 750 watt 
     Schotel: 35 min. in de traditionele oven op 210 °C (Th 7) of 12 min. in de microgolfoven op 750 watt 

    Ingrediënten voor 6 personen 

    2 kg courgettes 
    2 teentjes look 
    2 geklopte eieren 
    50 g paneermeel 
    100 g geraspte gruyère 
    2 el olijfolie 
    1 takje tijm 
    Zout en peper 

    Saus: 
    3 tomaten 
    200 ml verse room 
    1 teentje look 
    Enkele takjes bieslook 
    Zout en peper 

    Tupperware producten 

    Snijwonderplank 
    Keukenmes UltraPro 3,5 l 
    Lookpers 
    Dubbel Vergiet 
    MultiFlex Princess 
    Deegkom 3 l 
    TurboMax 
    Silicone Spatel Pak‐N‐Schaar 
     Verwarm de oven voor op 210 °C zonder de rooster. 
     Was de courgettes, verwijder de uiteinden en snij ze in schijfjes. 
    Doe ze in de UltraPro 3,5 l, 
    voeg de olijfolie, de geplette teentjes look toe en bak 15 min. in de microgolfoven op 750 watt; 
    laat 5 min. rusten, laat uitlekken in het Dubbel Vergiet en laat afkoelen. 

     Zet de MultiFlex Princess op de koude ovenrooster. 
    Leg een laag courgetteplakjes die elkaar overlappen. 
     Meng in de Deegkom 
    3 l de eieren en de rest van de courgettes en giet alles in de MultiFlex. 
    Bestrooi met paneermeel en geraspte gruyère en strooi er ook nog wat tijm over. 
    Laat 35 min. gaar worden in een voorverwarmde oven op 210 °C.  
    Bereid ondertussen de saus: 

    schil de tomaten, verwijder de zaadlijsten en mix ze in de TurboMax om tomatenpuree te hebben. 
    Voeg er de verse room aan toe, samen met een geraspt teentje look en het gesnipperde bieslook, 
    zout en peper, 
    meng met de Silicone Spatel. 
    Ontvorm de Provençaalse schotel (tian) en dien op met tomatensaus.

    3) Gerookte zalm in bladerdeeg op een bedje van prei 

    Bereidingstijd: 20 min. 

    Kooktijd: 30 min. op 200 °C (Th 6/7) 
    Ingrediënten voor 6 tot 8 personen 
    1 bladerdeeg 
    4 tot 5 plakken gerookte zalm 
    Het wit van 3 grote preien (± 500 g) 
    50 g boter 
    4 eieren 
    200 ml verse room 
    100 g geraspte gruyère Zout en peper 

    Tupperware producten 

    Snijwonderplank 
    Keukenmes Schenkkan Vierkant 1 l 
    MultiFlex Queen 
     Verwarm de oven voor op 200 °C zonder de rooster. 
     Smoor de prei in een sauteerpan, in 50 g boter, breng op smaak met peper en zout. 
     Breek de eieren één voor één in de Schenkkan Vierkant 1 l, en doe er de room, de geraspte gruyère, het zout en de peper bij. 
    Plaats er het deksel op en schud. 
    Plaats de MultiFlex Queen op de koude rooster en bedek de bodem van de MultiFlex met het bladerdeeg, 
    leg er de prei op, 
    en ook de in grote stukken gesneden sneetjes gerookte zalm en begiet met het mengsel uit de Schenkkan Vierkant. 
     Laat 30 min. gaar worden in de oven, op stand 200 °C. 
     Serveer warm. 

    4) Zachte chocoladebiscuit Bereidingstijd: 15 min. 

    Kooktijd: 25 min. op 180 °C (Th 6) 
    Ingrediënten voor 8 personen 
    70 g banketbakkerschocolade 
    70 g boter 
    70 g amandel‐ of hazelnootpoeder 
    2 hele eieren + 
    6 eierdooiers 
    40 g bittere cacao 
    170 g suiker 
    6 stijfgeklopte eiwitten 
    1 snufje zout 
    ½ kl vanille‐extract 

    Tupperware producten 

    Snijwonderplank 
    Keukenmes 
    MicroCook Schenkkan 1 l 
    Deegkom 3 l 
    Silicone Spatel 
    Quick Shaker 
    Speedy Chef 
    MultiFlex Princess 

     Verwarm de oven voor op 180 °C zonder de rooster. 
     Doe de boter en de chocolade in de MicroCook Schenkkan 1 l en laat 1 min. smelten in de microgolfoven op 500 watt. 
     Giet de gesmolten chocolade en de boter in de Deegkom 3 l, voeg het amandelpoeder en de suiker toe en meng met de Silicone Spatel. 
     Giet in de Quick Shaker de 2 hele eieren, de 6 eierdooiers en de bittere cacao; sluit af en schud. 
    Giet de inhoud van de Shaker bij de inhoud van de kom en meng met de Menger. 
     Klop in de Speedy Chef de 6 eiwitten goed stijf met een snufje zout en voeg dit bij het mengsel in de Deegkom, samen met het vanille‐extract. Meng voorzichtig met de Silicone Spatel. 
     Plaats de MultiFlex Princess op de koude rooster, giet er de bereiding in en laat 25 min. bakken in een voorverwarmde oven op 180 °C. 
     Wacht enkele minuten en haal het gebak dan uit de MultiFlex. 

    5) Fruitkoek Bereidingstijd: 15 min. 

    Kooktijd: 50 min. op 200 °C (Th 6/7) 

    Ingrediënten voor 8 personen 
    Deeg: 250 g (250 ml) suiker 
    250 ml room 
    3 eieren 
    Geraspte schil van 1 citroen of 1 sinaasappel 
    250 g (500 ml) bloem 
    2 kl gistpoeder Garnituur: 
    4 appels of 4 peren in blokjes of ½ blik abrikozenhelften of ananas 
    Garnering: 1 peer 

    Tupperware producten 

    Deegkom 3 l 
    Silicone Spatel 
    Mini Mengkom 650 ml 
    Citrusvruchtenpers 
    MultiFlex Princess 
     Verwarm de oven voor op 200 °C zonder de rooster. 
     Meng in de Deegkom 3 l de suiker, de room, de eieren en de citroenschil met de Silicone Spatel. 
    Voeg de bloem en de gist toe en meng nogmaals. 
     Plaats de MultiFlex Princess op de koude rooster. 
    Giet er het deeg in en voeg de gekozen vruchten toe, in blokjes gesneden. 
    Als u verse vruchten gebruikt, bestrooi ze dan met rietsuiker alvorens u ze op het deeg schikt. 
     Laat 50 min. bakken in een voorverwarmde oven. 
     Wacht enkele minuten en haal dan uit de vorm. 
     Alvorens te serveren, versier de koude koek met een gekarameliseerde peer in waaiervorm gesneden.

    06-04-2014 om 12:32 geschreven door gina  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:bakken met multiflex
    11-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.promoties april
    nieuwe promotiefolder april

    11-03-2014 om 11:40 geschreven door gina  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:nieuwe folder
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gastvrouwgeschenken april
    Klik op de afbeelding om de link te volgen gastvrouwgeschenken april 2014

    11-03-2014 om 11:30 geschreven door gina  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:nieuwe folder
    25-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.pastel de nota
    Pastel de nata (typisch Portugees gebakje) 

    Ingrediënten : 

    200 ml melk 
    – 5 eierdooiers 
    – 200 ml room 
    – 150 g suiker 
    – 40 g maïzena 
    2 lange stroken bladerdeeg samen 500 g 
    1 eetlepel poedersuiker 
    ½ theelepel kaneelpoeder 

    Producten : Tupcakes multiflex (2) voor minstens 12 gebakjes 

    klopper – 
    speedy chef 
    steelpan chefserie 
    micropluskan 1 ½ l 
    ruimtespaarders 
    siliconenspatel 
    ronde rectoverso 
    maatbeker 

    Bereidingswijze : 
    • Klop de eierdooiers met de suiker tot een lint en voeg er nog de maïzena aan toe 
    • Breng de melk en de room aan de kook met een opengesneden vanillestok Ofwel in het micropluskannetje ofwel in een steelpan van de chefserie • Giet de kokende melk over de eiermassa en niet andersom 
    • Breng deze massa terug aan de kook door terug in de microgolf te zetten zonder deksel gedurende 2 x 2 min (tussendoor zeer goed roeren) of door op te warmen in de steelpan op het vuur. 
    • Leg 2 vellen bladerdeeg van ongeveer 10 cm op 20 cm op elkaar en rol op. 
    • Snij van deze rol schijfjes van ongeveer een goeie cm. 
    • Duw deze rol tot een nestje en beleg zo de tupcake-vorm 
    • Prik zachtjes in en vul met de pasteibakkersroom 
    • Bak gedurende 20 min in een voorverwarmde oven van 220 ° C 
    • Laat eventjes afkoelen en bestrooi met een mengeling van kaneelpoeder en poedersuiker 

    Geniet van dit heerlijk Portugees gebakje !


    25-02-2014 om 08:54 geschreven door gina  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:bakken met multiflex
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brésiliennetaart
    Brésiliennetaart

    Ingrediënten : 

    Pasteibakkersroom van ½ l melk 250 ml vette room 
    2 eetlepels bloemsuiker 
    1 rolletje bladerdeeg brésiliennenootjes 
    eventueel 1 blikje gesneden ananasschijfjes 
    300 g witte bonen om blind te bakken 
    (eventueel een eetlepel advokaat) 

     Producten : 

    Multiflex princess microcook schenkkannetje 
    Klopper soft grip 
    Speedy chef 
    Ruimtespaarder met de brésiliennenootjes 
    Siliconenspatel 
    deegkom  
    squeeze-it -
    blikopener 

    Bereidingswijze : 
    * verwarm de oven voor op 190 ° C 
    * leg het rolletje bladerdeeg met papier in de princess en prik lichtjes in met het hoekje van de siliconenspatel 
    * leg een tweede blaadje bakpapier in de vorm bovenop de bladerdeeg en giet daar wat witte bonen op om blind te bakken 
    * zet de bakvorm op de koude rooster van de oven en bak gedurende 10 min op 190° C, 
    * verwijder het bakpapier met de witte bonen en bak verder gedurende 15 à 20 min om de bladerdeeg krokant verder te bakken, 
    * laat afkoelen op een taartrooster 
    * maak pasteibakkersroom van ½ l melk en laat afkoelen 
    * klop de volle room op met de bloemsuiker en eventueel de advokaat 
    * wanneer de bodem afgekoeld is wordt die eerst gevuld met de pasteibakkersroom waar je een beetje slagroom ondermengt om die wat lichter te maken, 
    * leg er wat stukjes fruit op (bv, mango, perzik, nectarine, verse ananas of gewoon stukjes ananas uit blik) 
    * verdeel de slagroom erover en bestrooi met brésiliennenootjes, 
    * spuit eventueel nog wat toefjes slagroom met de squeeze-it 

    Tip : wacht zolang mogelijk met de afwerking om de bladerdeeg zo krokant mogelijk te kunnen serveren.

    smakelijk !!!

    25-02-2014 om 08:51 geschreven door gina  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:bakken met multiflex
    05-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.promoties maart 2014
    promotiefolder 2014

    Foto: De promoties van Maart... Let vooral op die superpromo en die FANTASTISCH schattige ecoflesjes van 350ml !



    05-02-2014 om 16:24 geschreven door gina  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:nieuwe folder
    27-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.bailey's
    Baileys 

    100ml wiskey 
    1 eidooier 
    Bloemsuiker 
    Room 
    Oploskoffie 
    Saroma vanillepeder 

    Shaker: 

    Doe 100ml in de shaker 
    Voeg er 1 eigeel aan toe 
    Vul tot 200 ml met bloemsuiker op giet er 200ml room bij 
    1 koffielepel oploskoffie
    1 koffieloepel saroma 
    Goed shaken 
    Dien fris op met eventueel ijsblokje 

    Bailey'screme
     
    Voeg wat baileys toe aan een potje mascarpone en breng op smaak

    heerlijk !!!!!

    27-01-2014 om 07:50 geschreven door gina  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:dranken
    15-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.promoties maand februari
    hallo dames !! bij de geschenken voor de gastvrouw/heer kan het geschenk bij de 29sterren omgeruild worden voor een waardebon van 45€ , daarmee mag je zelf kiezen wat je graag als geschenk wilt !!!! laat het mij weten voor februari , want ik heb nog heel wat plaatsen vrij !!!! mvg Gina 0472.326166



    15-01-2014 om 13:27 geschreven door gina  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:nieuwe folder
    05-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.promoties maand januari




    05-01-2014 om 15:58 geschreven door gina  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:nieuwe folder
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vogelnestje met provençaalse saus
    Vogelnestjes met Provençaalse saus

    Benodigdheden: (voor 4 personen) voor het kookatelier is mssn een half vogelnestje wel voldoende. -
     
    ½ courgette - ½ aubergine - ½ rode ajuin - 
    2 blikken tomaten blokjes met basilicum (aldi) - 
    1kg gehakt - 
    4 hard gekookte eieren - 
    Peper/zout - 
    Provençaalse kruiden 

    Benodigdheden materiaal: - Ovalen micro plus - Groente mes - Mando chef 

    De 4 eieren hard koken, pellen vervolgens na afkoelen ommantelen met gehakt. 
    De courgette, aubergine in blokjes snijden. 
    De rode ajuin fijn snijden. 
    Dit alles in de ovaal micro plus en overgieten met de 2 blikken tomaten blokjes. 
    Kruiden naar smaak. In micro golf op 750watt gedurende 15min, gaartijd eventueel aanpassen.

    05-01-2014 om 00:00 geschreven door gina  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:UltraPro
    18-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.moeilleux au chocolat
    Klik op de afbeelding om de link te volgen MOEILLEUX AU CHOCOLAT INGREDIÊNTEN :

    150 gr. Fondant chocolade in kleine stukjes 
    100 gr boter 
    100 gr suiker 
    4 eieren 
    30gr bloem 
    8 blokjes chocolade 

    BEREIDING 

    Laat de chocolade en de boter smelten op 300 watt in de microgolf en roer goed door 
    Ondertussen meng de suiker, de eieren en de bloem tot je een glad deeg bekomt 
    Meng dit met de gesmolten chocolade en vul ieder steampotje voor ¾ op 
    Plaats is het midden van ieder potje een stukje chocolade 
    Zet de minipotjes in de grote mand met het deksel en plaats deze gedurende 17min op 630 watt in de microgolf 

    TUPPERWARECONSULENTE : PATTEEUW GINA 0472.326166 gina.patteeuw@telenet.be

    18-10-2013 om 00:00 geschreven door gina  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:microgourmet-steamer
    24-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.promotiefolder oktober 2013
    aanwezig zijn op een demo heeft zo zijn voordelen, gastvrouw zijn heeft nog meer voordelen.....

    24-09-2013 om 13:06 geschreven door gina  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:nieuwe folder
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.alternatief harmoniekist
    zo gaat dat bij Tupperware, als er iets gelanceerd wordt aan een interessante prijs , is dat vlug uitgeput. Als compensatie de rectoverso coor amper 8€

    24-09-2013 om 13:03 geschreven door gina  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:nieuwe folder
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brood bakken in de ultra pro
    Brood in de ultra pro

    Ingrediënten: 

    1 kg bloem (witte bloem, voltarwebloem, meergranenbloem, …)
    30g verse gist OF 21g droge gist 
    30g honing of suiker (kan worden weggelaten) 
    6 ¼ dl lauw water 
    30g zout 

     Nodig: 

    Ultra pro (bv terrine, of ultra pro 2L) 
    deegkom 
    ruimtespaarders (bloem, zaden, gist) 
    groentenmesje
    menglepel 

    Werkwijze: 


    1. Los de gist en suiker op in de helft van het water 
    2. Doe de bloem in de deegkom en maak een kuiltje in het midden 
    3. Strooi het zout aan de rand van de bloem 
    4. Giet het gistmengsel in het kuiltje en meng van hieruit in steeds groter wordende kringetjes geleidelijk de droge massa door het het gistmengsel 
    5. Giet het overige water erbij en vermeng verder met de hand alle bloem totdat je een elastisch en soepel deeg bekomt 
    6. Kneed het deeg 5 minuten 
    7. Laat het deeg rijzen in de kom, bedekt met een vochtige handdoek (tot het deeg +/- verdubbeld is) 
    8. Kneed het deeg een tweede keer en breng in de gewenste vorm 
    9. Doe het brood in de ultra pro en bestrooi met een weinig bloem 
    10. Afwerking: maak enkele sneetjes in het deeg met het groentenmesje 
    11. Laat het brood opnieuw rijzen tot het verdubbelt in volume 
    12. Bak het brood in een voorverwarmde oven (15 min op 240°, 30 min op 180° Varieer met bloemsoort, het gebruik van sesamzaad, lijnzaad, maanzaad, zonnebloempitjes enz en gebruik je creativiteit om je broodjes vorm te geven

    24-09-2013 om 00:00 geschreven door gina  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:UltraPro
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.scampi's met yoghurt dipsaus
    Scampi’s met een yoghurt dipsaus. 

    Ingrediënten: -

    Scampi’s -
    Natuur yoghurt -
    Bieslook (Vers!) -
    Rode ajuin - Knoflook -
    Appel -
    Honing -
    Olijfolie -
    Peper, zout en paprika poeder

    Materiaal: -

    Crescendo Maatjes -
    Siliconen Spatel Small -
    Lookpers “Magic” -
    Universele Fijnschiller -
    Pak – N - Schaar -
    Tang -
    Mengkom -
    TurboMax -
    UltraPro Ovenschaal met deksel Bereiding: - 
    Kuis de scampi’s vooraf, zo zorg je voor een vlotte bereiding. - 
    Doe de scampi’s samen met een scheut olijfolie in de mengkom. - 
    Kruid de scampi’s met scampi kruiden, peper en zout. - 
    Laat de scampi’s even in de marinade trekken. - 
    Pel de ajuin en knoflook, schil de appel en haal het klokhuis eruit. - 
    Haal de scampi’s uit de mengkom met de tang en leg deze op de Ultra Pro ovenschaal. - 
    Plaats het deksel op de ovenschaal en zet deze nu 4 minuten in de microgolfoven op 750 watt. - 
    Doe de appel, ajuin en bieslook(Knip de bieslook in twee met de pak-n-schaar) in de TurboMax. 
    Sluit de TurboMax en mix alles samen tot de gewenste grote. - 
    Verander het lemmet door de menger. - 
    Voeg de natuur yoghurt, honing, peper, zout en paprika poeder toe en pers de look uit met de lookpers. - 
    Alles mengen en de dipsaus is klaar. - 
    Haal na 2,30 minuten de Ultra Pro ovenschaal met deksel uit de microgolfoven en serveren maar! (750watt)


    smakelijk !!!!

    24-09-2013 om 00:00 geschreven door gina  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:UltraPro
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.stoofschotel van zoete en gewone aardappelen
    Ingrediënten •

    500 gr – 750 gr aardappelen •
    2-3 grote zoete aardappelen •
    125 ml Culinaire Room •
    250 gr Mascarpone •
    Peper & Zout •
    Aardappelkruiden • Oregano 

    Benodigdheden •

    Universele Fijnschiller •
    Groente mes •
    Mando Chef •
    Serveerwonder •
    Mengkom •
    Allegro Kruidenmolen en potjes •
    Platte Ultra Pro van 2 liter of 3,3 liter + deksel 

    Werkwijze •

    De aardappelen en zoete aardappelen schillen met de universele fijnschiller. •
    De geschilde aardappelen vervolgens versnijden in dunne schijfjes met de Mando Chef, vlak mes op stand 2 en opvangen in een serveerwonder. • Maak een mengeling van de room, mascarpone en volgens smaak de verschillende kruiden in de mengkom. •
    Afwisselend de 2 soorten aardappelen dakpansgewijs in de lage Ultra Pro aanbrengen. •
    Tussen de lagen aardappelen de mengeling toevoegen. •
    De lage Ultra Pro in de voorverwarmde oven plaatsen voor 15 minuten op 180 °C met deksel en 30 minuten op 180 °C zonder deksel.

    24-09-2013 om 00:00 geschreven door gina  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:UltraPro
    23-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.toastjes met geitenkaas
    Toastje met geitenkaas 

    radijsjes – 
    pijp ajuintjes – 
    Chavroux kaasje – 
    peper – 
    toastjes 

    TurboChef – 
    mini-mengkom – 
    groentemesje – 
    smalle siliconenspatel 
    clickplusdoosje – 
    kruidenmolen -
    Fridgesmart •

    bereiding:

    doe een 5 -tal radijsjes in de TurboChef en hak ze fijn •
    doe de gehakte radijsjes in de mini-mengkom •
    hak nu een 2 -tal pijpajuintjes met een klein beetje groen ook in de TurboChef •
    meng alles met een Chavroux-kaasje (zacht geitenkaasje) •
    voeg er wat peper van de molen aan toe •
    dip met soepstengels of toastjes of tortilla-chips of getoast stokbrood

    23-09-2013 om 08:51 geschreven door gina  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:apperitiefhapjes
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.rijstsalade
    Rijstsalade Ingrediënten : 

    75 ml rijst, 
    Kippenblokjes 500 g (1 kippenbouillonblokje en kippenkruiden) 
    3 radijsjes, 
    1 groene of rode paprika, 
    3 lente-uitjes, 
    1 tomaat, 
    100 g abrikozen uit blik Dressing : 
    200 ml yoghurt, 
    60 ml room , 
    60 ml olijfolie, 
    30 ml limoensap, 
    10 ml suiker, 
    10 ml peterselie, peper en zout. 

    Producten : 
    Rijstkoker (individuele) – 
    snijplank en messen – dunschiller – blikopener – 
    bloesemkommen of allegra + bestek – 
    allegra reverso – 
    crescendomaatjes – 
    ruimtespaarders – 
    minibekers – 
    turbochef – 
    speedychef of quickshaker – 
    ventsmarts – 
    citruspers – 
    minimengkom – 
    stapelschalen cool – 
    utrapro ovenschaal + deksel – 
    kruidenmolen - 
    quickchef 


    Bereidingswijze : •

    Kook de rijst met 125 ml koud water gedurende 7 min in de rijstkoker en laat wat nagaren. 
    Verkruimel er eventueel nadien een half kippenbouillonblokje onder en laat afkoelen. •
    Kruid de kippenblokjes voldoende met kippenkruiden en bak ze gedurende 4 min op de ovenschaal met deksel op 750 Watt in de microgolf. • Versnipper de lente-uitjes met de schaar of met een mes op de plank. •
    Snij de radijsjes in schijfjes en hak de paprika’s niet te fijn in de quickchef. •
    Snij de tomaat met behulp van het tomatenmes in partjes. •
    Maak het blik abrikozen open met behulp van de blikopener en giet in de allegra-reverso. •
    Meng de radijsjes, de tomaat, de paprika’s, de lente-uitjes en de abrikozen met de afgekoelde kippenblokjes samen in de rijst. •
    Serveer in de allegra of bloesemkom of serveerkom samen met de dressing. •
    Mix alle ingrediënten voor de dressing in de speedychef of de quickshaker en giet over de salade. 
    Meng met behulp van het slabestek en serveer goed fris. •

    Andere variaties van groenten kunnen zeker !

    Bijlagen:
    saladerecept 001.jpg (522 KB)   

    23-09-2013 om 00:00 geschreven door gina  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:rijstgerechten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.fluwelen pompoensoep met mosterdroom
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Fluwelen pompoensoepje met mosterdroom 

    Ingrediënten : 

    400 g pompoen (+ 100 g voor garnituur) – 
    200 g knolselder 
    1 liter water  
    2 kippenbouillonblokjes 
    2 eetlepels zure room – 
    1.5 dl room – 
    1 eetlepel graanmosterd 
    1 limoen– 
    1 eetlepel mosterdzaad – 
    peper en zout 

    Producten : 

    Koksmes – keukenmes-broodmes
    snijplank – 
    mengbeker – 
    speedychef – 
    citruspers- 
    Microcook of ultrapro of microplus –
    bakpan chefserie – 
    weegschaal - 
    kruidenmolen 

    Bereidingswijze : •
    Schil de pompoen en de knolselder. •
    Snij in blokjes van ongeveer 1.5cm op 1.5 cm. •
    Doe de knolselderblokjes onderaan in de microcook met een eetlepel water. •
    Doe de pompoenblokjes bovenaan in de microcook met een eetlepel water. •
    Zet de potjes in elkaar en kook gedurende 8 à 10 min op 750 Watt in de microgolf onder gesloten deksel. •
    Laat 4 min nagaren en giet alles samen in het grootste recipiënt. •
    Voeg 1 l warm water toe met de 2 bouillonblokjes en zet gedurende 7 min terug in de microgolf. •
    Mix alles en voeg de zure room toe. 
    Kruid eventueel nog bij met peper (en zout). •
    Pers het limoentje en voeg toe •
    Klop de gewone room op met de graanmosterd. •
    Rooster de mosterdzaadjes kort in een droge pan. •
    Dien de soep op met een lepel mosterdroom en wat geroosterde mosterdzaadjes als een schuimpje op het bord. •
    Bak eventueel wat blokjes pompoen kort krokant af in een pan met wat boter en versier de bordjes daarmee als extra garnituur. •
    Leg er een kervelplukseltje bovenop of een korianderblaadje. •

    Dit is een feestsoepje !!!!

    23-09-2013 om 00:00 geschreven door gina  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:microcook / gerechten in de microgolf
    22-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.duivelse scampi's
    Duivelse scampi’s

    Ingrediënten 

    Klontje boter of een geutje olijfolie 
    1 sjalot en 1 teentje look 
    2 dl room en 3 soeplepels ketchup 
    1 eetlepel currypoeder verse peterselie scampi’s (ongeveer 1 kg ) 

     Producten : 

    Turbochef, 
    ultrapro van 2 l of microplus -cook
    quickshaker,
    keukenmesje 
    siliconenspatel, 
    lookpers 

    Bereiding •

    hak het sjalotje fijn in de turbochef •
    pers het teentje look met de knoflookpers •
    doe ze samen met de boter in de microplus of ultraplus 2 l •
    zet dit gedurende 1.5 min op 750 Watt. •
    Ondertussen pel je de scampi’s en verwijder het darmkanaaltje. •
    Doe de scampi’s bij de look en sjalot en zet terug in de microgolf voor 3 min op 750 Watt. •
    Doe de room, de ketchup en de currypoeder in de Quick-shaker en shake eventjes. •
    Voeg dit bij de scampi’s en zet terug 3 min op 750 Watt zonder deksel. 
    Leg op kleine schaaltjes en versier met peterselie en een stukje stokbrood of rijst uit de rijstkoker

    22-09-2013 om 00:00 geschreven door gina  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:UltraPro
    18-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vanilleijs
    Vanille ijs 

    6 zakjes vanillesuiker 
    4 eieren 
    150gr poedersuiker
    40cl room 
    Scheid het eigeel van het eiwit 
    Plaats de eidooiers in de deegkom en de eiwitten in de Speedy chef. 
    Voeg aan de eidooiers de vanillesuiker,de poedersuiker en de room aan toe 
    Meng met de klopper tot een homogene mengeling. 
    Klop de eiwitten stijf in de Speedy chef 
    Voeg deze zacht bij het mengsel in de deegkom 
    Giet het mengsel in de antartica van 1.3l en plaats in de diepvries gedurende 4 uren minimum 
    Serveer met een warme pannenkoek, overgoten met lekkere chocolade 
    Jullie tupperware consulente- 

    Patteeuw Gina-0472.326166

    18-09-2013 om 06:21 geschreven door gina  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:desserts
    16-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.dressing- yoghourtsaus met komkommer
    Yoghourtsaus met komkommer 2 natuuryoughourts 2 fijngheakte sjalotten 2 ml paprikapoeder 50gr geraspte komkommer Zout en peper Doe alle ingrediënten in de shaker sluit goed af en schud.

    16-09-2013 om 11:02 geschreven door gina  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:dipsausjes
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.croissantparty
    Croissantparty 

    Ingrediënten : 

    4 à 5 sneetjes gekookte ham, 
    100 g emmenthaler 
    1 velletje bladerdeeg 
    1 eitje,
    bloem 
    ( andere vullingen : fetta met oregano en (rozijntjes), zwanworstjes, chocoladestaafjes, frangipannevulling, fagotinkaas met honing, banaan met chocolade, kruidenkaas met gerookte zalm, speculoospasta, vegetarische préparé, mozarella met zongedroogde tomaatjes ) Producten : croissantparty, deegrol, kaasmolen patisserieborsteltje, deegblad multiflex tang soft grip, ruimtespaarder of patisseriestrooier 

    Bereidingswijze : •

    ontrol het velletje bladerdeeg en strooi er wat bloem over •
    kies de juiste kant van de croissantparty en leg daar bovenop de bebloemde kant van het velletje bladerdeeg en verwijder het papier. •
    beleg met ham • maal de kaas met de kaasmolen • strooi de gemalen kaas over de ham • leg er het papier terug op en rol erover tot de lijntjes zichtbaar zijn, zo bekom je spietjes. • laat de oven voorverwarmen op 200 ° C •
    leg het deegblad op de rooster van de oven •
    rol de croissantjes op van groot naar klein •
    smeer ze in met losgeklopt ei en bak ze gedurende ongeveer 15 à 20 min

    16-09-2013 om 10:48 geschreven door gina  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:bakken met multiflex
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.speculaasmousse
    Speculaasmousse

    Ingrediënten: 

    50 gr suiker 
    3 eidooiers 
    1 blaadje gelatine 500ml room 
    250 gr speculoos 
    2 eiwitten Bereiding: 

    Maal de speculaas fijn met de kaasmolen 
    Laat het gelatineblaadje weken in koud water in een ruimtekom 
    Verwarm de 50 ml room in de microgolf gedurende 1 min op 450 watt en los er de uitgelekte gelatine in op 
    Klop 2 eidooiers op met de suiker en de SpeedyChef of mengkom tot een lichte gele kleur 
    Klop de rest van de room op in de SpeedyChef. 
    Doe de gemalen speculaas bij de eidooiers, de room met de gelatine en dan de opgeklopte room 
    Klop de eiwitten op met de speedychef en meng deze onder het mengsel met een spatel 
    Doe het mengsel in de Sqeeze-it en vul daar kleine glaasje mee op 
    Laat een uurtje opstijven in de koelkast 
    Versier met chocoladeschilfertjes Smakelijk !!

    16-09-2013 om 08:05 geschreven door gina  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:desserts
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.rijstsalade
    Rijstsalade 

    Ingrediënten : 

    75 ml rijst, 
    Kippenblokjes 500 g (1 kippenbouillonblokje en kippenkruiden) 
    3 radijsjes, 
    1 groene of rode paprika, 
    3 lente-uitjes, 
    1 tomaat, 
    100 g abrikozen uit blik 

    Dressing : 

    200 ml yoghurt, 
    60 ml room , 
    60 ml olijfolie, 
    30 ml limoensap, 
    10 ml suiker, 
    10 ml peterselie, 
    peper en zout. 

    Producten : 

    Rijstkoker (individuele) – snijplank en messen – dunschiller – blikopener – bloesemkommen of allegra + bestek – allegra reverso – crescendomaatjes – ruimtespaarders – minibekers – turbochef – speedychef of quickshaker – ventsmarts – citruspers – minimengkom – stapelschalen cool – utrapro ovenschaal + deksel – kruidenmolen - quickchef 

    Bereidingswijze : •

    Kook de rijst met 125 ml koud water gedurende 7 min in de rijstkoker en laat wat nagaren. 
    Verkruimel er eventueel nadien een half kippenbouillonblokje onder en laat afkoelen. 
    Kruid de kippenfilet voldoende met kippenkruiden en bak ze gedurende 8 min op de ovenschaal met deksel op 850 Watt in de microgolf. • Versnipper de lente-uitjes met de schaar of met een mes op de plank. •
    Snij de radijsjes in schijfjes en hak de paprika’s niet te fijn in de quickchef. •
    Snij de tomaat met behulp van het tomatenmes in partjes. •
    Maak het blik abrikozen open met behulp van de blikopener en giet in de allegra-reverso. •
    Meng de radijsjes, de tomaat, de paprika’s, de lente-uitjes en de abrikozen met de afgekoelde kippenblokjes samen in de rijst. •
    Serveer in de allegra of bloesemkom of serveerkom samen met de dressing. •
    Mix alle ingrediënten voor de dressing in de speedychef of de quickshaker en giet over de salade. 
    Meng met behulp van het slabestek en serveer goed fris. •
    Andere variaties van groenten kunnen zeker !

    Bijlagen:
    saladerecept 001.jpg (522 KB)   

    16-09-2013 om 07:29 geschreven door gina  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerechten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.chocolademoussetaart
    Chocolademousse taart 

    Benodigdheden: 

    140 gr. Boter 
    140 gr bloemsuiker 1
    140 gr zwarte chocolade 
    5 eigelen 

    Bereiding: 

    Smelt de boter en de chocolade in de schenkkan op 350 watt gedurende 3 minuten 
    Klop de eidooiers met de helft suikerbloem op met de mixer 
    Klop met de speedy chef het eiwit stijf met de andere helft van de bloemsuiker 
    Meng de gesmolten chocolade met het eigelen beslag 
    Spatel daarna het opgeklopt eiwit er onder 
    Voorverwarm de oven op 180°C Leg bakpapier in een ovenschalen doe er ¾ van het beslag in de ovenschaal 
    Bak deze af op 20-25 min 
    De rest van de chocomousse plaats je even in de koelkast 
    Haal de vorm uit de ovenschaal met behulp van het bakpapier 
    Laat de taart afkoelen 
    Snij de taart in het midden , en bestrijk de eerste helft met de opgesteven chocomousse 
    Leg het tweede gedeelte erover en bestrijk de bovenkant ook met de chocomousse, 
    Bestrooi met cacaopoeder 
    Eet smakelijk

    Bijlagen:
    chocolademoussetaart.jpg (400.5 KB)   

    16-09-2013 om 00:00 geschreven door gina  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:UltraPro
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.quiche met spek en broccoli
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Quiche met spek en broccoli

    Ingrediënten: 

    150 gr zelfrijzende bloem 
    150 gr geraspte kaas 
    250 gr gerookt spek 
    200ml slagroom 
    200gr broccoli 
    4 eieren 
    1 flinke ui Peper/zout 

    Bereiding: 

    Verwarm de oven op 180 graden , ( haal er het rooster en bakplaat uit) 
    Doe de spekblokjes in de MicroCook kannetje en bak deze op 850 watt 5 minuten af , roer even los van elkaar en dan nog eens twee minuten. ( giet het vocht af) 
    Doe in de Quickshaker de room, de eieren en de kruiden naar smaak en shake goed 
    Snij de ui en de broccoli goed fijn in de quickchef 
    Maal in de kaasmolen de kaas 
    Doe in de mengkom het bakmeel en voeg er de fijngehakte broccoli , de geraspte kaas en de spekblokjes en meng deze goed door elkaar. 
    Giet de inhoud van de shaker erbij en roer nogmaals goed door. 
    Spoel de multiflex prinses en plaats deze leeg op het rooster 
    Vul deze met het mengsel en bak gedurende 30min op 180graden 
    Laat de vorm daarna even afkoelen en dan smullen maar ….. 
     
    Smakelijk eten !!!

    16-09-2013 om 00:00 geschreven door gina  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:bakken met multiflex
    12-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vinaigrette, mangosaus,baileys
    De Shaker 

    Een gouden tip : 
    Altijd eerst de vloeistof erin en daarna de vaste stoffen !! 

    Vinaigrette :

    Dille saus:
    100ml wijnazijn 
    200ml light room 
    300ml olie 
    25ml gesnipperde dille 
    25ml mosterd 10ml worcestershiresaus 
    2 sjalotten 
    1 eigeel 
    Zout en peper zout en peper 
    Lekker bij rauwkost lekker bij groenten of vis 

    Mangosaus :

    Omelet :
    1 mango in puree 
    4 eieren 
    2 witte uien fijngehakt 
    50ml melk 
    150ml room 
    25ml olie 
    5ml paprika fijngehakt 
    15ml fijn gehakte peterselie 
    2ml paprikapoeder zout en peper Zout en peper lekker met kaas of ham 
    Lekker bij rauwkost of verse kruiden erbij 

    Baileys : 
    100 ml whisky, 
    Bloemsuiker,
    1 eidooier, 
    Room, 
    Oploskoffie, 
    Saroma vanille poeder Bereiding Giet de 100 ml whisky in de shaker. 
    Bloemsuiker erbij voegen tot 200 ml. 
    De eierdooier erbij doen en bijvullen met room tot 400 ml. 
    Tenslotte nog 2 koffielepeltjes oploskoffie en 1 soeplepel saroma vanille eraan toevoegen. Alles goed shaken en 2 uur in de koelkast laten afkoelen. Fris opdienen.

    12-09-2013 om 09:50 geschreven door gina  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:shaker
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.nieuwjaarsdessert met advokaat en meringe
    Nieuwjaarsdessert met advokaat en meringe

    Ingrediënten 

    4 eierdooiers 
    4 blaadjes gelatine 
    50 g suiker 
    2 dl advokaat 
    2 eetl cognac 
    2,5 dl room 
    2 eetl ananassap 

     Bednodigdheden 

    Mengkom 
    Speedychef 
    Micropluskannetje 1 L
    Klopper spatel turbochef 
    Decotoren 

    Werkwijze 

    Week de blaadjes gelatine in koud water. 
    Klop de eierdooiers en de suiker samen op met de speedychef tot een lint. 
    Verwarm het ananasvocht in de microgolf gedurende 30 sec. in het micropluskannetje. 
    Los de gelatine op in het verwarmde ananasvocht. 
    Roer er vervolgens de advokaat, cognac en de opgeloste gelatine in het mengsel. 
    Klop de room op, en spatel voorzichtig door het mengsel. 
    Maak de meringe fijn in de turbochef. 
    Doe vervolgens alles in de decotoren . 
    Werk af met een coulis van aardbeien en rode besjes. SMAKELIJK!!!

    12-09-2013 om 09:17 geschreven door gina  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:desserts
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mexicaanse kip
    Mexicaanse kippenfilet 

    Ingrediënten voor 6 personen : 

    2 dubbele kippenfilets ( 800 gr ) 
    2 uien,
    400gr rode paprika 
    200 ml ketchup 
    1 doosje room 
    Kippenkruiden 

    Producten : 

    Ronde Microplus 2,25 L of Ultrapro 3.5 l 
    Vier in een kan, 
    snijplank, 
    koksmes 
    Klopper of menglepel, 
    siliconen spatel 
    QuickChef plus, 
    turbochef

    Bereidingswijze : 

    De versnipperde uien en de fijngehakte paprika samen met de in blokjes gesneden kippenfilet in de Microgolf kom doen en bestrooien met veel kippenkruiden. Goed mengen en 8 min in de microgolf op 750 Watt zetten onder gesloten deksel. De room en de ketchup mengen. 
    Dit mengsel over de kip gieten en nog 7 min terug in de microgolf. Terug goed mengen. 
    Serveer met rijst of pasta of een stukje stokbrood. (1 tas rijst, 1 ½ water, ½ bouillonblokjes en 9 min. op 750 Watt in microgolf onder gesloten deksel)

    12-09-2013 om 08:43 geschreven door gina  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:UltraPro
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mini cakes met boursin en noten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hartige mini cakes met boursin en noten 

    Benodigdheden:

    voor 20 mini cakes:

    100 gr noten 
    4 eieren - 
    200 gr boursin - 
    1 dl melk -
    200 gr zelfrijzende bloem - 
    1 dl arachideolie - 
    Zout en peper 

    Bereidingswijze:

    Oven voorverwarmen op 180°C.
    Klop de eieren los in een mengkom en voeg er de bloem + olie + melk aan toe
    Kruiden met zout en peper. 
    Als laatste de stukjes boursin kaas + de noten toevoegen. 
    In de siliconen lange mini cakevorm doen. 
    Afwerken met een nootje bovenop het deeg. 
    Bakken op 180°C gedurende 30 minuten.

    lekker bij de koffie

    Bijlagen:
    noten aperitief.JPG (80.5 KB)   

    12-09-2013 om 08:24 geschreven door gina  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:bakken met multiflex
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brood bakken
    Brood in de ultra pro
     
    Ingrediënten: 

    1 kg bloem (witte bloem, voltarwebloem, meergranenbloem, …) 
    30g verse gist OF 21g droge gist 
    30g honing of suiker (kan worden weggelaten) 
    6 ¼ dl lauw water 
    30g zout 

    Nodig: 

    Ultra pro (bv terrine, of ultra pro 2L) deegkom ruimtespaarders (bloem, zaden, gist) groentenmesje menglepel 

    Werkwijze: 

    1. Los de gist en suiker op in de helft van het water 
    2. Doe de bloem in de deegkom en maak een kuiltje in het midden 
    3. Strooi het zout aan de rand van de bloem 
    4. Giet het gistmengsel in het kuiltje en meng van hieruit in steeds groter wordende kringetjes geleidelijk de droge massa door het het gistmengsel 
    5. Giet het overige water erbij en vermeng verder met de hand alle bloem totdat je een elastisch en soepel deeg bekomt 
    6. Kneed het deeg 5 minuten 
    7. Laat het deeg rijzen in de kom, bedekt met een vochtige handdoek (tot het deeg +/- verdubbeld is)
    8. Kneed het deeg een tweede keer en breng in de gewenste vorm 
    9. Doe het brood in de ultra pro en bestrooi met een weinig bloem 
    10. Afwerking: maak enkele sneetjes in het deeg met het groentenmesje 
    11. Laat het brood opnieuw rijzen tot het verdubbelt in volume 
    12. Bak het brood in een voorverwarmde oven (15 min op 240°, 30 min op 180° Varieer met bloemsoort, het gebruik van sesamzaad, lijnzaad, maanzaad, zonnebloempitjes enz en gebruik je creativiteit om je broodjes vorm te geven

    12-09-2013 om 00:00 geschreven door gina  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:UltraPro
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vlaaien
    Vlaaien 

    60cl melk gedurende 1 min in de microgolf op volle kracht 
    Voeg daarbij 125 gr speculoos en 125gr peperkoek 
    en plaats gedurende 3 min in de microgolf 
    Voeg daarbij een geut kandijsiroop en 125 gram bruine suiker 
    Alles goed door elkaar roeren en nog 10 minuten in de microgolf. Smakelijk !

    12-09-2013 om 00:00 geschreven door gina  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:microcook / gerechten in de microgolf
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Appelcrumble
    Appelcrumble
     
    Ingrediënten voor 4 à 6 personen 

    6 jonagold appelen 
    kaneel 
    150 g bloem 
    125 g suiker 
    80 g gekoelde boter in stukjes 
    (1 l vanille-ijs of kaneelijs) + eventueel wat gemalen noten

     Benodigdheden : 

    8 à 12 cocotjes of ultraproschaal 
    Keukenmes 
    Quick-chef en cubychef 
    Siliconenspatel, 
    Softgrip spatel
    Deegkom 
    Weegschaal bake-to-basics, 
    Fijnschiller 
    Ruimtespaarders 
    Botervlootje, 
    appelboor 
    ijsschep 

    Bereiding :

    Schil de appelen en hak ze met de cubychef. 
    Doe ze in de ultraprokommen. Duw aan met de platte spatel softgrip. 
    Strooi wat kaneel over de appelen. 
    Maak een crumble met de quickchef van de bloem, de suiker en de boter. 
    Overdek de appelen met de crumble en bak gedurende 10 min. op 180 ° C. met deksel. 
    Verwijder het deksel en laat nog 35 min. verder bakken zonder deksel om de korst te bekomen. 
    Voor de cocotjes : 20 min zonder deksel op 180 ° C Dien warm op met ijs of laat afkoelen.

    12-09-2013 om 00:00 geschreven door gina  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:UltraPro
    11-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.champignonsaus van oesterzwam
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Champignonsaus van oesterzwam 

    Heel gemakkelijk te maken en lekker bij zowel biefstuk, kip als varkensvlees.  

    Benodigheden : - 
    1 ajuin - 
    een bakje oesterzwammen of voor diegene die dat niet hebben kunnen ook gewone Parijse champignons nemen - 
    een soeplepel groene verse peperbollen ( zitten in een glazen potje op water) - 
    demi-glace poeder van Knorr (te koop bij Colruyt) maar indien je dat niet hebt, gebruik dan bruine sauspoeder uit een zakje - 
    water - 
    eventueel room  -
    wat huishoud cognac of brandy - 
    olijfolie - 
    eventueel nog wat fijngehakte peterselie - 
    zelf heb ik er nog een snufje provençaalse kruiden bij gedaan maar dat hoeft absoluut niet 

    Werkwijze : 

    Doe de olijfolie in de braadpan of steelpan en laat ze warm worden. 
    Doe de ajuin in fijne sliertjes gesneden (groentenschaaf) erbij en laat het een beetje aanbruinen. 
    Voeg de reepjes gesneden oesterzwammen toe en laat deze meebakken. 
    Giet dan water bij tot de zwammen en ajuin onder staan. 
    Voeg dan 2 soeplepels demi-glace poeder van Knorr toe en roer goed om.
     Laat de saus wat inkoken en je zal zien dat ze dan bind. 
    Voeg tenslotte een geut cognac toe en de afgespoelde groene peperbolletjes. (Ik doe mijn peperbolletjes altijd even door een klein tupperware zeefje)en spoel ze even af onder de waterkraan om een zandsmaak te voorkomen.
    Afwerken met fijngehakte peterselie (turbomax of turbochef zijn een goei hulpmiddel hiervoor). 
    Serveer met puree, kroketjes of frietjes en groenten en vlees naar keuze. 

    Dit receptje heb ik van Edith, zij heeft ook een blog , kijk daar oom maar eens naar !!!! ze is een echte keukenprinses !!!

    Bijlagen:
    champignonsaus van oester.JPG (83.5 KB)   

    11-09-2013 om 19:16 geschreven door gina  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:broodbeleg
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gegratineerde aardappelen met look
    Gegratineerde aardappelen met look 

    Ingrediënten: 

    400 gr (geschild) aardappelen 
    100 ml melk 
    100 ml room 
    2 teentjes look peper en zout boter 

    Producten: 

    Quick shaker 
    Ultra Plus vierkant 1,5 l of 2 l 
    Lookpers 
    Groentesnijder 
    Kruidenmolen 
    Universele Fijnschiller 
    Patisserie borstel 

    Bereidingswijze: •

    schil de aardappelen en maak er plakjes van •
    smeer de Ultra Plus in met boter •
    leg er de aardappelschijfjes in en zet met deksel 7 min op 750 Watt in de microgolf •
    doe de melk en de room in de Quick shaker en pers er de teentjes look bij, 
    goed kruiden met peper en zout eventueel nootmuskaat •
    giet er de melk en roommengsel over en zet 20 min in een warme oven van 200 °C zonder deksel 
    en dan nog eens 10min op 230° om een mooi bruin kleur te bekomen. 


    Smakelijk Patteeuw Gina 0472.326166

    11-09-2013 om 19:15 geschreven door gina  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:aardappelgerechten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.crunchies
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Lekkere zoetigheid voor bij de koffie ! 

    benodigheden : 
     
    1 bastogne speculoos -
    75 gr chocolade - 
    75 gr boter - 
    75 gr suiker - 
    2 eigelen - 
    siliconen mini muffinvorm tupperware 

     Werkwijze : 

    De koekjes in de turbomax doen en fijnmalen. De chocolade samen met de boter smelten in het schenkkannetje in de microgolfoven. ( 2 x 1 minuut op 800 Watt.) De suiker + eigelen toevoegen aan de gesmolten chocolade en boter. De koekjes bijvoegen en alles omroeren. In de mini muffinvorm doen maar niet tot aan de rand....vul ze ongeveer voor 3/4 en zet de vorm in de koelkast voor 2 uurtjes. Gemakkelijk uit de vorm te halen en bewaren in clickplus.

    Bijlagen:
    crunchies.JPG (132 KB)   

    11-09-2013 om 13:12 geschreven door gina  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:desserts
    28-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.opendeurdag
    hartelijke dank aan al de mensen die hebben geholpen , aan al de mensen die langs zijn geweest 
    en ik kijk er zeker al naar uit om dit voor de zesde keer te organiseren in 2014.
    Graag had ik van jullie toch een kleine reactie hoe jullie het vonden, of wat ik er nog kan aan veranderen???
    vinden jullie de timing gepast of verkiezen jullie eens het laatste weekend van de maand juni???
    graag jullie gedacht hier over !!!

    ik moet dringend mijn blog bij werken, ik hoop dit in de komende dagen te kunnen doen.
    graag tot dan !!!
    Gina

    28-04-2013 om 01:05 geschreven door gina  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    12-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.rijsttaart
    Rijsttaart

    benodigdheden:

    4 eieren 
    2 dozen Bossrijst ( vanille)
    6 eetlepels suiker 
    6 eetlepels zelfrijzende bloem

    Bereiding:

    verwarm de oven voor op 18.-19.° en haal er de bakplaten en rooster uit
    spoel de bakvorm multiflex quin en leg deze op het koude rooster

    Klop de 4 eieren tot een luchtig wit schuim met de speedychef of met de klopper in de mengkom
    voeg er de bloem en daarna de suiker aan toe
    tenslotte het Bossrijst 
    Giet deze bereiding in de bakvom en plaats deze gedurende 45 minuten op 180-190 graden

    bestrooi na het afkoelen met bloemsuiker

    smakelijk !!!
    Gina




    Bijlagen:
    rijsttaart.jpg (87.3 KB)   

    12-03-2013 om 00:00 geschreven door gina  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:bakken met multiflex
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.lauwe appeltaart met ijs
    Lauwe appeltaart met ijs:

    Benodigdheden:

    200ml room
    1 rol bladerdeeg
    3 appels
    125 gr suiker
    50 gr vanillebloem
    vanille ijs

    Bereiding:

    spoel de multiflex om met water en plaats deze op een koude rooster
    voorverwarm de oven op 200°

    Schil de appels, snij ze in 4 en verwijder het klokhuis
    Rol het bladerdeeg uit in de multiflex quin en leg de fijngehakte appels (met de quickchef) er gelijkmatig in met de spatel
    Doe in de shaker :
    125 gr suiker 
    3 eieren
    200ml room
    50gr vanillebloem
    goed shaken

    en overgiet hiermee de appels

    plaats de taart in de oven gedurende 45 minuten 
    serveer met een bolletje ijs !!

    smakelijk !!

    Gina



    12-03-2013 om 00:00 geschreven door gina  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:bakken met multiflex
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.baileys
    Baileys

    Benodigdheden:

    100ml wisky
    200ml room
    bloemsuiker
    oploskoffie
    vanille saroma
    1 eidooier

    bereiding: 

    doe in de shaker 100ml wisky
    voeg daarbij de eidooier
    1 à2 koffielepels oploskoffie
    vul tot 200 ml met bloemsuiker
    en dan de 200 ml room aan toe
    met nog 1 koffielepel vanille "saroma"

    shake dit goed door elkaar en laat 2 uur afkoelen in de koelkast.

    santé !!! 

    Gina


    12-03-2013 om 00:00 geschreven door gina  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:dranken
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kip in de oven
    Kip in de oven: 

    Benodigdheden:

    1 braadkip
    1 teentje knoflook
    150 gr bakboter
    kippenkruiden

    Bereiding:
    voorverwarm de oven op 220°- haal er de bakplaten en het rooster uit

    Ontdoe de kip van zijn bedradingen
    smelt ondertussen de boter op 300 watt in de microgolf met deksel
    en wrijf er met behulp van de patisserieborstel , de binnenkant van de pot en het deksel mee in
    vermeng de rest van de boter met heel veel kippenkruiden tot je een marinade bekomt
    wrijf de kip eerst in aan de borstkant , leg deze in de ultrapro ovaal van 3l en besmeer dan de rest in , ook onder de vleugels.
    pers er een teentje knoflook over en plaats de kip gedurende een half uur in de oven met deksel
    keer de kip en laat deze nogmaals 20 minuten braden met deksel
    neem het deksel er af , en laat de kip nog 10 minuten verder braden.

    serveer met rijst in de curry

    smakelijk !!

    Gina

    12-03-2013 om 00:00 geschreven door gina  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:UltraPro
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tagliatelli met spek-champignons en mascarpone
    Tagliatelli met spek , champignons en mascarpone

    Benodigdheden: 

    1 doos creativo ( tagliatelli)
    250 gr champignons
    250gr gerookt spek
    250 gr mascarpone
    150gr gemalen kaas

    Bereiding:

    plaats de tagliatelli in het mandje van het serveerwonder en overgiet deze met gekookt water, plaats er het deksel op en laat 6 minuten rusten
    giet de tagliatelli af.
    tijdens de gaartijd van de tagliatelli , kan je de schampignons opkuisen en in schijfjes snijden 
    Plaats deze in de schenkkan van 1.5l samen met de gerookte spek met deksel
    gaar deze gedurende 5 minuten in de microgolf op 850 watt
    giet de helft van het vocht weg.
    voeg daarbij de mascarpone en roer deze goed door
    plaats deze nog eens 4 minuten in de microgolf op 850 watt met deksel
    maal de kaas met de kaasmolen 
    meng de tagliatelli met het beslag van de mascarpone 
    en voeg er dan de gemalen kaas onder
    serveer onmiddellijk 

    eet smakelijk !!!
    Gina

    12-03-2013 om 00:00 geschreven door gina  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:microcook / gerechten in de microgolf
    10-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gestoomde peren met mascarpone
    Gestoomde peren met chocolade en mascarponecréme:

    Benodigdheden:

    250 mascarpone
    3 eetlepels suiker
    3 eieren
    3 peren bv conference of doyenne
    100 gr chocolade
    25 gr boter
    2 dl witte wijn 
    2 dl water
    1 kaneelstokje
    1 vanillestokje
    1 steranijs of wat sap van een limoen
    3 eetlepels amandelschijfjes
    100 gr speculaaskoeken

    Bereiding:

    -giet in het waterreservoir van de Microgourmet ( steamer) de wijn , het water en voeg daarbij : het kaneel-en vanillestokje, steranijs 
    -schil de peren met de fijnschiller , snij ze midden door en verwijder het klokhuis.
    -stoom deze gedurende 15 à 20 minuten en laat de peren afkoelen of doe ze verschieten in koud water(.in het dubbel vergiet met het deksel erop)

    maal de speculaas fijn in de kaasmolen , hou deze terzijde
    bak in een anti kleefpan de amandelschijfjes goudbruin, hou deze ook ter zijde

    voor het beslag:
    -splits de eieren :  het eiwit in de SpeedyChef en het eigeel in de vier in één kan
    -voeg bij het eigeel de suiker en klop deze tot een mooi beslag 
    -vermeng er de mascarpone onder met de halve klopper
    -klop het eiwit stijf en meng deze met de siliconen spatel onder het eimengsel

    -smelt de chocolade en de boter in de MicroPlus schenkkan tot een vloeibare massa op 300 watt gedurende 2-3 minuten

    -snij de peren in schijfjes vanuit hetzelfde vertrekpunt en leg je peer in een waaier 
    -beleg deze met de mascarponecréme , de chocolade , de schijfjes amandel en garneer deze met wat gemalen speculaas

    je kan deze ook nog serveren met vanilleijs erbij

    smakelijk!!!

    Gina



    10-03-2013 om 00:00 geschreven door gina  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:microgourmet-steamer
    08-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Griekse quinoasalade
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Griekse quinoasalade

    Benodigdheden:

    1.1/2 tas quinoa
    3 tassen water
    1/ theelepel zeezout
    100gr kersttomaatjes
    55 gr gemengde olijven 
    125gr fetakaas
    3 eetlepels geroosterde pijnboompitten 
    1 eetlepel fijn gehakte sjalot

    voor de dressing:

    tzaziki of dressing van 3 eetlepels olijfolie
    3 eetlepels citroensap
    1 eetlepel mosterd
    1 theelepel fijngeperste knoflook
    een snuifje zout
    een snuifjes zwarte peper

    Bereiding:

    -spoel de quinoa en kook ze gaar in de rijstkoker samen met het zeezout gedurende 15min op 850 watt
    laat 5 min.rusten
    -eens afgekoeld zet hem in de koelkast
    -snij de olijven in kleine stukjes
    -de feta in kleine blokjes
    -halveer de kersttomaatjes
    -en hak de peterselie en de sjalot fijn 
    -rooster de pijnboompitten in een antikleefpan
    -meng alles goed onder de afgekoelde quinoa
    -serveer dit alles in kleine glaasjes en zet koel weg tot de gasten komen
    serveer met een susje van tzaziki of dressing

    smakelijk !!!

    Gina

    08-03-2013 om 00:00 geschreven door gina  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:rijstgerechten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tapenade
    Tapenade

    Benodigdheden:

    100gr zongedroogde tomaten op olie
    1 bosje basilicum
    1 theelepel harissa
    1 soeplepel kappers
    olijfolie/peper/zout
    stokbrood

    bereiding:

    Doe alle ingrediënten in de quickchef of de turbochef en mix alles fijn 
    Voeg er de peper en zout aan toe naar smaak

    Voor verwarm de oven op 150 graden, 
    snij het stokbrood in schijfjes van ongeveer 1 cm en rooster deze in de oven 

    laat het jullie smaken 

    08-03-2013 om 00:00 geschreven door gina  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:apperitiefhapjes
    07-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.welkom!!!
    Welkom lieve mensen, 

    Ook ik heb de weg gevonden naar het bloggen... op deze manier kan ik jullie heel wat informatie achterlaten , zoals receptjes, evenementen, tupinfo ed... je kan zeker feedback geven op mijn presentatie, en mails versturen . 
    Ik hoop dat jullie zullen genieten van de heerlijke receptjes die ik voor jullie eerst zal uit proberen, aan jullie om te beoordelen !!!
    tot ziens !!! Gina Razz




    07-03-2013 om 14:21 geschreven door gina  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
    Proficiat!

    Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

    U kan uw blog bekijken op http://www.bloggen.be/ginastupperboekje

    We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen.  Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.

    U kan dit zelf helemaal aanpassen.  Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'.  Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.

    Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt.  Surf naar http://www.bloggen.be/  en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.  Druk vervolgens op 'Toevoegen'.  U kan nu de titel en het bericht ingeven.

    Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'.  Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!').  Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd.  U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.

    Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://www.bloggen.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op.  Klik vervolgens op 'Instellingen'.  Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.

    WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
    De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
    - Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.

    WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
    Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.

    WAT IS DE "WAARDERING"?
    Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.


    Het Bloggen.be-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!

    Met vriendelijke groeten,
    Bloggen.be-team

    07-03-2013 om 12:34 geschreven door  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brocollisoep
    brocollisoep

    benodigdheden:

    1 brocolli
    1 wit van prei
    1 ajuin
    1-1.25l water
    2 bouillonblokjes

    bereiding:

    kuis en gaar de groentjes zonder toevoeging van water in de microplus van 2.25l op 850 watt
    breng water aan de kook en los twee bouillonblokjes op
    meng dit met de groenten en mix deze fijn 

    eet smakelijk 


    Gina

    07-03-2013 om 00:00 geschreven door gina  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:microcook / gerechten in de microgolf
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.courgettesoep
    courgettesoep

    benodigdheden:

    1 courgette
    1 wit van prei
    1 ajuin
    1 tot 1.25l water
    2 bouillonblokjes
    boursin light

    bereiding:

    kuis en snij de groentjes in blokjes
    gaar deze zonder toevoeging van water gedurende 10min. in de microplus op 850 watt
    breng het water aan de kook in de waterkoker en los twee bouillonblokjes op
    mix deze fijn en werk af met boursin light

    eet smakelijk 

    Gina

    07-03-2013 om 00:00 geschreven door gina  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:microcook / gerechten in de microgolf


    kooklessen iedere derde donderdag van de maand

    elke derde donderdag van de maand komen wij met een groepjes samen en experimenteren wij weer met nieuwe gerechtjes. De bedoeling is jullie meer vertrouwd te maken met de microgolf. de Microcooks en de UltraPro van Tupperware zijn dan ook een uitstekend artikel om er heerlijke recepten in klaar te maken.Inschrijven is noodzakelijk, want deze gaat door in zaal Ter Leie in Astene/Deinze Meer inlichtingen? Stuur mij dan een mailke : gina.patteeuw@telenet.be..graag tot dan



    Archief
  • Alle berichten

    Gastenboek
  • mevr
  • Super verkoopster en kokkin !!!!
  • koopjes jagen...
  • grandioze tupperkoopjes
  • super!!!

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    mailinglijst



    Foto

    gina.patteeuw@hotmail.com

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs