Ik ben Patteeuw Gina
Ik ben een vrouw en woon in deinze-astene (belgië) en mijn beroep is Unitmanager bij tupperware.
Ik ben geboren op 13/12/1964 en ben nu dus 60 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: gitaar spelen, tupperware, mijn hond.
Geniet iedere dag van de kleine dingen , morgen kan het te laat zijn !!
de vakantie is voor velen begonnen, en overal zie je in de rekken al de nieuwe boekentassen en schoolgerief maar ik wil jullie zeker nog heel wat zomerse receptjes mee geven waar jullie bij een BBQ kunnen van genieten.
in bijlage de nieuwe folder en het zou leuk zijn mocht je mijn blogpagina door geven aan jullie vrienden en kennissen.
Ook even mijn blog aan het bijwerken met heerlijke receptjes; zoals bv in de rubriek microcook het heerlijk fris youghourt room dessert met fruit... en nog zoveel meer.
1/2l melk
50 gr vanillebloempudding
150 gr suiker
2 eieren
1/2 l youghourt
250g platte kaas( mag bv ricotta zijn)
vers fruit naar keuze ( bv : appel; 2 kiwi's en 1/2 meloen of gemengd fruit uit blik
producten :
microcookschenkkannetje
extra chef
mes/snijplank
dubbel vergiet
blikopener
mengbeker
mengkom
keukenmesje
pollepel
bereidingswijze:
doe 750 ml melk in het kannetje en zet gedurende 2 minuten op 850watt in de microgolf met deksel
los dan de vanillepudding en de suiker op klop deze goed door en plaats de melk ( zonder deksel) etrug in de microgolf op 850 watt
klop terug goed dooreen
plaats deze terug twee minuten in de microgolf
meng er de platte kaas en de youghourt onder
laat even afkoelen, meng er dan de eidooiers onder
klop de eiwitten stijf
snij het fruit in stukken
meng het fruit onder de vanillepudding en daarna de opgeklopte eiwitten
serveer fris in een schaaltje
pizza-provenciaalse courgette-gerookte zalm in bladerdeeg-zachte chocoladebiscuit-fruitkoek
Tupperware Pizza
Kooktijd: 15‐20 min op 200 °C (Th 6/7)
Ingrediënten
500 g bloem
10 g zout
20 g verse gist
300 ml lauw water
1 Minibekertje olie
1 mozzarella bol
Tomatencoulis
Ham
Zout en peper
Tupperware producten
Deegkom 3
l
Ruimtekommen
500 ml
Silicone Spatel
Kaasmolen Plus
Verstelbare
Deeg‐N‐Rol
MultiFlex Deegblad
Verwarm de oven voor op maximale temperatuur zonder de rooster.
Doe de bloem in de Deegkom, maak een kuiltje en besprenkel met zout.
Los in de
Ruimtekom de gist op in lauw water.
Giet de gist en de olie in het kuiltje, sluit de Kom en
schud krachtig.
Maak met behulp van de Silicone Spatel een bol van het deeg, plaats het
deksel op de Kom en laat rijzen.
Maal de mozzarella met behulp van de Kaasmolen Plus.
Rol het deeg uit met behulp van de Verstelbare Deeg‐N‐Rol, leg het op het MultiFlex
Deegblad geplaatst op de koude ovenrooster,
giet er de tomatencoulis over en besprenkel
met de ham en de geraspte mozzarella.
Eindig met de kruiden.
Zet de temperatuur op 200 °C wanneer je de pizza in de oven zet.
Laat 15 à 20 min. bakken.
2) Provençiaalse courgettes‐tomatenschotel (tian)
Bereidingstijd: 20 min.
Kooktijd:
Courgettes: 15 min. in de microgolfoven op 750 watt
Schotel: 35 min. in de traditionele oven op 210 °C (Th 7) of 12 min. in de microgolfoven op
750 watt
Ingrediënten voor 6 personen
2 kg courgettes
2 teentjes look
2 geklopte eieren
50 g paneermeel
100 g geraspte gruyère
2 el olijfolie
1 takje tijm
Zout en peper
Saus:
3 tomaten
200 ml verse room
1 teentje look
Enkele takjes bieslook
Zout en peper
Tupperware producten
Snijwonderplank
Keukenmes
UltraPro 3,5 l
Lookpers
Dubbel Vergiet
MultiFlex Princess
Deegkom 3 l
TurboMax
Silicone Spatel
Pak‐N‐Schaar
Verwarm de oven voor op 210 °C zonder de rooster.
Was de courgettes, verwijder de uiteinden en snij ze in schijfjes.
Doe ze in de UltraPro 3,5 l,
voeg de olijfolie, de geplette teentjes look toe en bak 15 min. in de microgolfoven op 750
watt;
laat 5 min. rusten, laat uitlekken in het Dubbel Vergiet en laat afkoelen.
Zet de MultiFlex Princess op de koude ovenrooster.
Leg een laag courgetteplakjes die elkaar
overlappen.
Meng in de Deegkom
3 l de eieren en de rest van de courgettes en giet alles in de MultiFlex.
Bestrooi met paneermeel en geraspte gruyère en strooi er ook nog wat tijm over.
Laat 35
min. gaar worden in een voorverwarmde oven op 210 °C.
Bereid ondertussen de saus:
schil de tomaten, verwijder de zaadlijsten en mix ze in de
TurboMax om tomatenpuree te hebben.
Voeg er de verse room aan toe, samen met een
geraspt teentje look en het gesnipperde bieslook,
zout en peper,
meng met de Silicone
Spatel.
Ontvorm de Provençaalse schotel (tian) en dien op met tomatensaus.
3) Gerookte zalm in bladerdeeg
op een bedje van prei
Bereidingstijd: 20 min.
Kooktijd: 30 min. op 200 °C (Th 6/7)
Ingrediënten voor 6 tot 8 personen
1 bladerdeeg
4 tot 5 plakken gerookte zalm
Het wit van 3 grote preien (± 500 g)
50 g boter
4 eieren
200 ml verse room
100 g geraspte gruyère
Zout en peper
Tupperware producten
Snijwonderplank
Keukenmes
Schenkkan Vierkant 1 l
MultiFlex Queen
Verwarm de oven voor op 200 °C zonder de rooster.
Smoor de prei in een sauteerpan, in 50 g boter, breng op smaak met peper en zout.
Breek de eieren één voor één in de Schenkkan Vierkant 1 l, en doe er de room, de geraspte
gruyère, het zout en de peper bij.
Plaats er het deksel op en schud.
Plaats de MultiFlex
Queen op de koude rooster en bedek de bodem van de MultiFlex met het bladerdeeg,
leg er
de prei op,
en ook de in grote stukken gesneden sneetjes gerookte zalm en begiet met het
mengsel uit de Schenkkan Vierkant.
Laat 30 min. gaar worden in de oven, op stand 200 °C.
Serveer warm.
4) Zachte chocoladebiscuit
Bereidingstijd: 15 min.
Kooktijd: 25 min. op 180 °C (Th 6)
Ingrediënten voor 8 personen
70 g banketbakkerschocolade
70 g boter
70 g amandel‐ of hazelnootpoeder
2 hele eieren +
6 eierdooiers
40 g bittere cacao
170 g suiker
6 stijfgeklopte eiwitten
1 snufje zout
½ kl vanille‐extract
Tupperware producten
Snijwonderplank
Keukenmes
MicroCook Schenkkan 1 l
Deegkom 3 l
Silicone Spatel
Quick Shaker
Speedy Chef
MultiFlex Princess
Verwarm de oven voor op 180 °C zonder de rooster.
Doe de boter en de chocolade in de MicroCook Schenkkan 1 l en laat 1 min. smelten in de
microgolfoven op 500 watt.
Giet de gesmolten chocolade en de boter in de Deegkom 3 l, voeg het amandelpoeder en de
suiker toe en meng met de Silicone Spatel.
Giet in de Quick Shaker de 2 hele eieren, de 6 eierdooiers en de bittere cacao; sluit af en
schud.
Giet de inhoud van de Shaker bij de inhoud van de kom en meng met de Menger.
Klop in de Speedy Chef de 6 eiwitten goed stijf met een snufje zout en voeg dit bij het
mengsel in de Deegkom, samen met het vanille‐extract. Meng voorzichtig met de Silicone
Spatel.
Plaats de MultiFlex Princess op de koude rooster, giet er de bereiding in en laat 25 min.
bakken in een voorverwarmde oven op 180 °C.
Wacht enkele minuten en haal het gebak dan uit de MultiFlex.
5) Fruitkoek
Bereidingstijd: 15 min.
Kooktijd: 50 min. op 200 °C (Th 6/7)
Ingrediënten voor 8 personen
Deeg:
250 g (250 ml) suiker
250 ml room
3 eieren
Geraspte schil van 1 citroen of 1 sinaasappel
250 g (500 ml) bloem
2 kl gistpoeder
Garnituur:
4 appels of 4 peren in blokjes of ½ blik abrikozenhelften of ananas
Garnering:
1 peer
Tupperware producten
Deegkom 3 l
Silicone Spatel
Mini Mengkom 650 ml
Citrusvruchtenpers
MultiFlex Princess
Verwarm de oven voor op 200 °C zonder de rooster.
Meng in de Deegkom 3 l de suiker, de room, de eieren en de citroenschil met de
Silicone Spatel.
Voeg de bloem en de gist toe en meng nogmaals.
Plaats de MultiFlex Princess op de koude rooster.
Giet er het deeg in en voeg de gekozen
vruchten toe, in blokjes gesneden.
Als u verse vruchten gebruikt, bestrooi ze dan met
rietsuiker alvorens u ze op het deeg schikt.
Laat 50 min. bakken in een voorverwarmde oven.
Wacht enkele minuten en haal dan uit de vorm.
Alvorens te serveren, versier de koude koek met een gekarameliseerde peer in waaiervorm
gesneden.
Producten :
Tupcakes multiflex (2) voor minstens 12 gebakjes
klopper
speedy chef
steelpan chefserie
micropluskan 1 ½ l
ruimtespaarders
siliconenspatel
ronde rectoverso
maatbeker
Bereidingswijze :
Klop de eierdooiers met de suiker tot een lint en voeg er nog de maïzena aan toe
Breng de melk en de room aan de kook met een opengesneden vanillestok
Ofwel in het micropluskannetje ofwel in een steelpan van de chefserie
Giet de kokende melk over de eiermassa en niet andersom
Breng deze massa terug aan de kook door terug in de microgolf te zetten zonder deksel gedurende 2 x 2 min (tussendoor zeer goed roeren) of door op te warmen in de steelpan op het vuur.
Leg 2 vellen bladerdeeg van ongeveer 10 cm op 20 cm op elkaar en rol op.
Snij van deze rol schijfjes van ongeveer een goeie cm.
Duw deze rol tot een nestje en beleg zo de tupcake-vorm
Prik zachtjes in en vul met de pasteibakkersroom
Bak gedurende 20 min in een voorverwarmde oven van 220 ° C
Laat eventjes afkoelen en bestrooi met een mengeling van kaneelpoeder en poedersuiker
hallo dames !!
bij de geschenken voor de gastvrouw/heer kan het geschenk bij de 29sterren omgeruild worden voor een waardebon van 45 , daarmee mag je zelf kiezen wat je graag als geschenk wilt !!!!
laat het mij weten voor februari , want ik heb nog heel wat plaatsen vrij !!!!
mvg Gina 0472.326166
zo gaat dat bij Tupperware, als er iets gelanceerd wordt aan een interessante prijs , is dat vlug uitgeput. Als compensatie de rectoverso coor amper 8
1 kg bloem (witte bloem, voltarwebloem, meergranenbloem, )
30g verse gist OF 21g droge gist
30g honing of suiker (kan worden weggelaten)
6 ¼ dl lauw water
30g zout
Nodig:
Ultra pro (bv terrine, of ultra pro 2L)
deegkom
ruimtespaarders (bloem, zaden, gist)
groentenmesje
menglepel
Werkwijze:
1. Los de gist en suiker op in de helft van het water
2. Doe de bloem in de deegkom en maak een kuiltje in het midden
3. Strooi het zout aan de rand van de bloem
4. Giet het gistmengsel in het kuiltje en meng van hieruit in steeds groter wordende kringetjes geleidelijk de droge massa door het het gistmengsel
5. Giet het overige water erbij en vermeng verder met de hand alle bloem totdat je een elastisch en soepel deeg bekomt
6. Kneed het deeg 5 minuten
7. Laat het deeg rijzen in de kom, bedekt met een vochtige handdoek (tot het deeg +/- verdubbeld is)
8. Kneed het deeg een tweede keer en breng in de gewenste vorm
9. Doe het brood in de ultra pro en bestrooi met een weinig bloem
10. Afwerking: maak enkele sneetjes in het deeg met het groentenmesje
11. Laat het brood opnieuw rijzen tot het verdubbelt in volume
12. Bak het brood in een voorverwarmde oven (15 min op 240°, 30 min op 180°
Varieer met bloemsoort, het gebruik van sesamzaad, lijnzaad, maanzaad, zonnebloempitjes enz en gebruik je creativiteit om je broodjes vorm te geven
Platte Ultra Pro van 2 liter of 3,3 liter + deksel
Werkwijze
De aardappelen en zoete aardappelen schillen met de universele fijnschiller.
De geschilde aardappelen vervolgens versnijden in dunne schijfjes met de Mando Chef, vlak mes op stand 2 en opvangen in een serveerwonder.
Maak een mengeling van de room, mascarpone en volgens smaak de verschillende kruiden in de mengkom.
Afwisselend de 2 soorten aardappelen dakpansgewijs in de lage Ultra Pro aanbrengen.
Tussen de lagen aardappelen de mengeling toevoegen.
De lage Ultra Pro in de voorverwarmde oven plaatsen voor 15 minuten op 180 °C met deksel en 30 minuten op 180 °C zonder deksel.
Kippenblokjes 500 g (1 kippenbouillonblokje en kippenkruiden)
3 radijsjes,
1 groene of rode paprika,
3 lente-uitjes,
1 tomaat,
100 g abrikozen uit blik
Dressing :
200 ml yoghurt,
60 ml room ,
60 ml olijfolie,
30 ml limoensap,
10 ml suiker,
10 ml peterselie, peper en zout.
Producten :
Rijstkoker (individuele)
snijplank en messen dunschiller blikopener
bloesemkommen of allegra + bestek
allegra reverso
crescendomaatjes
ruimtespaarders
minibekers
turbochef
speedychef of quickshaker
ventsmarts
citruspers
minimengkom
stapelschalen cool
utrapro ovenschaal + deksel
kruidenmolen -
quickchef
Bereidingswijze :
Kook de rijst met 125 ml koud water gedurende 7 min in de rijstkoker en laat wat nagaren.
Verkruimel er eventueel nadien een half kippenbouillonblokje onder en laat afkoelen.
Kruid de kippenblokjes voldoende met kippenkruiden en bak ze gedurende 4 min op de ovenschaal met deksel op 750 Watt in de microgolf.
Versnipper de lente-uitjes met de schaar of met een mes op de plank.
Snij de radijsjes in schijfjes en hak de paprikas niet te fijn in de quickchef.
Snij de tomaat met behulp van het tomatenmes in partjes.
Maak het blik abrikozen open met behulp van de blikopener en giet in de allegra-reverso.
Meng de radijsjes, de tomaat, de paprikas, de lente-uitjes en de abrikozen met de afgekoelde kippenblokjes samen in de rijst.
Serveer in de allegra of bloesemkom of serveerkom samen met de dressing.
Mix alle ingrediënten voor de dressing in de speedychef of de quickshaker en giet over de salade.
Meng met behulp van het slabestek en serveer goed fris.
Yoghourtsaus met komkommer
2 natuuryoughourts
2 fijngheakte sjalotten
2 ml paprikapoeder
50gr geraspte komkommer
Zout en peper
Doe alle ingrediënten in de shaker sluit goed af en schud.
( andere vullingen : fetta met oregano en (rozijntjes), zwanworstjes, chocoladestaafjes, frangipannevulling, fagotinkaas met honing, banaan met chocolade, kruidenkaas met gerookte zalm, speculoospasta, vegetarische préparé, mozarella met zongedroogde tomaatjes )
Producten :
croissantparty, deegrol, kaasmolen
patisserieborsteltje, deegblad multiflex
tang soft grip, ruimtespaarder of patisseriestrooier
Bereidingswijze :
ontrol het velletje bladerdeeg en strooi er wat bloem over
kies de juiste kant van de croissantparty en leg daar bovenop de bebloemde kant van het velletje bladerdeeg en verwijder het papier.
beleg met ham
maal de kaas met de kaasmolen
strooi de gemalen kaas over de ham
leg er het papier terug op en rol erover tot de lijntjes zichtbaar zijn, zo bekom je spietjes.
laat de oven voorverwarmen op 200 ° C
leg het deegblad op de rooster van de oven
rol de croissantjes op van groot naar klein
smeer ze in met losgeklopt ei en bak ze gedurende ongeveer 15 à 20 min
Kook de rijst met 125 ml koud water gedurende 7 min in de rijstkoker en laat wat nagaren.
Verkruimel er eventueel nadien een half kippenbouillonblokje onder en laat afkoelen.
Kruid de kippenfilet voldoende met kippenkruiden en bak ze gedurende 8 min op de ovenschaal met deksel op 850 Watt in de microgolf.
Versnipper de lente-uitjes met de schaar of met een mes op de plank.
Snij de radijsjes in schijfjes en hak de paprikas niet te fijn in de quickchef.
Snij de tomaat met behulp van het tomatenmes in partjes.
Maak het blik abrikozen open met behulp van de blikopener en giet in de allegra-reverso.
Meng de radijsjes, de tomaat, de paprikas, de lente-uitjes en de abrikozen met de afgekoelde kippenblokjes samen in de rijst.
Serveer in de allegra of bloesemkom of serveerkom samen met de dressing.
Mix alle ingrediënten voor de dressing in de speedychef of de quickshaker en giet over de salade.
Meng met behulp van het slabestek en serveer goed fris.
Verwarm de oven op 180 graden , ( haal er het rooster en bakplaat uit)
Doe de spekblokjes in de MicroCook kannetje en bak deze op 850 watt 5 minuten af , roer even los van elkaar en dan nog eens twee minuten. ( giet het vocht af)
Doe in de Quickshaker de room, de eieren en de kruiden naar smaak en shake goed
Snij de ui en de broccoli goed fijn in de quickchef
Maal in de kaasmolen de kaas
Doe in de mengkom het bakmeel en voeg er de fijngehakte broccoli , de geraspte kaas en de spekblokjes en meng deze goed door elkaar.
Giet de inhoud van de shaker erbij en roer nogmaals goed door.
Spoel de multiflex prinses en plaats deze leeg op het rooster
Vul deze met het mengsel en bak gedurende 30min op 180graden
Laat de vorm daarna even afkoelen en dan smullen maar ..
Altijd eerst de vloeistof erin en daarna de vaste stoffen !!
Vinaigrette :
Dille saus:
100ml wijnazijn
200ml light room
300ml olie
25ml gesnipperde dille
25ml mosterd 10ml worcestershiresaus
2 sjalotten
1 eigeel
Zout en peper zout en peper
Lekker bij rauwkost lekker bij groenten of vis
Mangosaus :
Omelet :
1 mango in puree
4 eieren
2 witte uien fijngehakt
50ml melk
150ml room
25ml olie
5ml paprika fijngehakt
15ml fijn gehakte peterselie
2ml paprikapoeder zout en peper
Zout en peper lekker met kaas of ham
Lekker bij rauwkost of verse kruiden erbij
Baileys :
100 ml whisky,
Bloemsuiker,
1 eidooier,
Room,
Oploskoffie,
Saroma vanille poeder
Bereiding
Giet de 100 ml whisky in de shaker.
Bloemsuiker erbij voegen tot 200 ml.
De eierdooier erbij doen en bijvullen met room tot 400 ml.
Tenslotte nog 2 koffielepeltjes oploskoffie en 1 soeplepel saroma vanille eraan toevoegen.
Alles goed shaken en 2 uur in de koelkast laten afkoelen. Fris opdienen.
De versnipperde uien en de fijngehakte paprika samen met de in blokjes gesneden kippenfilet in de Microgolf kom doen en bestrooien met veel kippenkruiden.
Goed mengen en 8 min in de microgolf op 750 Watt zetten onder gesloten deksel.
De room en de ketchup mengen.
Dit mengsel over de kip gieten en nog 7 min terug in de microgolf.
Terug goed mengen.
Serveer met rijst of pasta of een stukje stokbrood.
(1 tas rijst, 1 ½ water, ½ bouillonblokjes en 9 min. op 750 Watt in microgolf onder gesloten deksel)
1 kg bloem (witte bloem, voltarwebloem, meergranenbloem, )
30g verse gist OF 21g droge gist
30g honing of suiker (kan worden weggelaten)
6 ¼ dl lauw water
30g zout
Nodig:
Ultra pro (bv terrine, of ultra pro 2L)
deegkom
ruimtespaarders (bloem, zaden, gist)
groentenmesje
menglepel
Werkwijze:
1. Los de gist en suiker op in de helft van het water
2. Doe de bloem in de deegkom en maak een kuiltje in het midden
3. Strooi het zout aan de rand van de bloem
4. Giet het gistmengsel in het kuiltje en meng van hieruit in steeds groter wordende kringetjes geleidelijk de droge massa door het het gistmengsel
5. Giet het overige water erbij en vermeng verder met de hand alle bloem totdat je een elastisch en soepel deeg bekomt
6. Kneed het deeg 5 minuten
7. Laat het deeg rijzen in de kom, bedekt met een vochtige handdoek (tot het deeg +/- verdubbeld is)
8. Kneed het deeg een tweede keer en breng in de gewenste vorm
9. Doe het brood in de ultra pro en bestrooi met een weinig bloem
10. Afwerking: maak enkele sneetjes in het deeg met het groentenmesje
11. Laat het brood opnieuw rijzen tot het verdubbelt in volume
12. Bak het brood in een voorverwarmde oven (15 min op 240°, 30 min op 180°
Varieer met bloemsoort, het gebruik van sesamzaad, lijnzaad, maanzaad, zonnebloempitjes enz en gebruik je creativiteit om je broodjes vorm te geven
Heel gemakkelijk te maken en lekker bij zowel biefstuk, kip als varkensvlees.
Benodigheden :
-
1 ajuin
-
een bakje oesterzwammen of voor diegene die dat niet hebben kunnen ook gewone Parijse champignons nemen
-
een soeplepel groene verse peperbollen ( zitten in een glazen potje op water)
-
demi-glace poeder van Knorr (te koop bij Colruyt) maar indien je dat niet hebt, gebruik dan bruine sauspoeder uit een zakje
-
water
-
eventueel room -
wat huishoud cognac of brandy
-
olijfolie
-
eventueel nog wat fijngehakte peterselie
-
zelf heb ik er nog een snufje provençaalse kruiden bij gedaan maar dat hoeft absoluut niet
Werkwijze :
Doe de olijfolie in de braadpan of steelpan en laat ze warm worden.
Doe de ajuin in fijne sliertjes gesneden (groentenschaaf) erbij en laat het een beetje aanbruinen.
Voeg de reepjes gesneden oesterzwammen toe en laat deze meebakken.
Giet dan water bij tot de zwammen en ajuin onder staan.
Voeg dan 2 soeplepels demi-glace poeder van Knorr toe en roer goed om.
Laat de saus wat inkoken en je zal zien dat ze dan bind.
Voeg tenslotte een geut cognac toe en de afgespoelde groene peperbolletjes. (Ik doe mijn peperbolletjes altijd even door een klein tupperware zeefje)en spoel ze even af onder de waterkraan om een zandsmaak te voorkomen.
Afwerken met fijngehakte peterselie (turbomax of turbochef zijn een goei hulpmiddel hiervoor).
Serveer met puree, kroketjes of frietjes en groenten en vlees naar keuze.
Dit receptje heb ik van Edith, zij heeft ook een blog , kijk daar oom maar eens naar !!!! ze is een echte keukenprinses !!!
De koekjes in de turbomax doen en fijnmalen. De chocolade samen met de boter smelten in het schenkkannetje in de microgolfoven. ( 2 x 1 minuut op 800 Watt.) De suiker + eigelen toevoegen aan de gesmolten chocolade en boter. De koekjes bijvoegen en alles omroeren. In de mini muffinvorm doen maar niet tot aan de rand....vul ze ongeveer voor 3/4 en zet de vorm in de koelkast voor 2 uurtjes.
Gemakkelijk uit de vorm te halen en bewaren in clickplus.
Ook ik heb de weg gevonden naar het bloggen... op deze manier kan ik jullie heel wat informatie achterlaten , zoals receptjes, evenementen, tupinfo ed... je kan zeker feedback geven op mijn presentatie, en mails versturen .
Ik hoop dat jullie zullen genieten van de heerlijke receptjes die ik voor jullie eerst zal uit proberen, aan jullie om te beoordelen !!!
We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen. Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.
U kan dit zelf helemaal aanpassen. Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'. Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.
Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt. Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Druk vervolgens op 'Toevoegen'. U kan nu de titel en het bericht ingeven.
Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'. Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!'). Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd. U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.
Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://www.bloggen.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op. Klik vervolgens op 'Instellingen'. Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.
WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
- Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.
WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.
WAT IS DE "WAARDERING"?
Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.
Het Bloggen.be-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!
0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen) Categorie:microcook / gerechten in de microgolf
kooklessen iedere derde donderdag van de maand
elke derde donderdag van de maand komen wij met een groepjes samen en experimenteren wij weer met nieuwe gerechtjes. De bedoeling is jullie meer vertrouwd te maken met de microgolf. de Microcooks en de UltraPro van Tupperware zijn dan ook een uitstekend artikel om er heerlijke recepten in klaar te maken.Inschrijven is noodzakelijk, want deze gaat door in zaal Ter Leie in Astene/Deinze Meer inlichtingen? Stuur mij dan een mailke : gina.patteeuw@telenet.be..graag tot dan