Welkom op mijn blog en laat mij weten wat je er van vind
Over mijzelf
Ik ben Patteeuw Gina
Ik ben een vrouw en woon in deinze-astene (belgië) en mijn beroep is Unitmanager bij tupperware.
Ik ben geboren op 13/12/1964 en ben nu dus 60 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: gitaar spelen, tupperware, mijn hond.
Geniet iedere dag van de kleine dingen , morgen kan het te laat zijn !!
Categorieën
  • aardappelgerechten (1)
  • apperitiefhapjes (2)
  • babyvoeding (0)
  • bakken met multiflex (9)
  • BBQgerechten (0)
  • broodbeleg (1)
  • de koelkast (0)
  • desserts (4)
  • dipsausjes (1)
  • dranken (2)
  • garantie tupperware (0)
  • hoofdgerechten (1)
  • koude gerechten (0)
  • koude hapjes (0)
  • microcook / gerechten in de microgolf (6)
  • microgourmet-steamer (2)
  • microminuut (0)
  • nieuwe folder (14)
  • ovenschotels in de ultrapro (0)
  • pastagerechten (0)
  • quickchef (0)
  • rijstgerechten (2)
  • shaker (1)
  • taarten (0)
  • UltraPro (10)
  • visgerechten (0)
  • voorgerechten (0)
  • warme hapjes (0)
  • Inhoud blog
  • gastvrouw geschenken december
  • promoties en gastvrouwgeschenken november 2014
  • gastvrouwgeschenken en promoties september
  • promoties augustus
  • youghourtroom met fruit
  • gastvrouwgeschenken en promoties juni
  • gastvrouwgeschenken mei-promoties mei 2014
  • perentaart
  • pizza-provenciaalse courgette-gerookte zalm in bladerdeeg-zachte chocoladebiscuit-fruitkoek
  • promoties april
  • gastvrouwgeschenken april
  • pastel de nota
  • brésiliennetaart
  • promoties maart 2014
  • bailey's
  • promoties maand februari
  • promoties maand januari
  • vogelnestje met provençaalse saus
  • moeilleux au chocolat
  • promotiefolder oktober 2013
  • alternatief harmoniekist
  • brood bakken in de ultra pro
  • scampi's met yoghurt dipsaus
  • stoofschotel van zoete en gewone aardappelen
  • toastjes met geitenkaas
  • rijstsalade
  • fluwelen pompoensoep met mosterdroom
  • duivelse scampi's
  • vanilleijs
  • dressing- yoghourtsaus met komkommer
  • croissantparty
  • speculaasmousse
  • rijstsalade
  • chocolademoussetaart
  • quiche met spek en broccoli
  • vinaigrette, mangosaus,baileys
  • nieuwjaarsdessert met advokaat en meringe
  • Mexicaanse kip
  • mini cakes met boursin en noten
  • brood bakken
  • vlaaien
  • Appelcrumble
  • champignonsaus van oesterzwam
  • gegratineerde aardappelen met look
  • crunchies
  • opendeurdag
  • rijsttaart
  • lauwe appeltaart met ijs
  • baileys
  • kip in de oven
  • tagliatelli met spek-champignons en mascarpone
  • gestoomde peren met mascarpone
  • Griekse quinoasalade
  • tapenade
  • welkom!!!
  • Proficiat!
  • brocollisoep
  • courgettesoep
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Zoeken in blog

    Startpagina !
    Startpagina !
    ginastupperboekje

    12-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mexicaanse kip
    Mexicaanse kippenfilet 

    Ingrediënten voor 6 personen : 

    2 dubbele kippenfilets ( 800 gr ) 
    2 uien,
    400gr rode paprika 
    200 ml ketchup 
    1 doosje room 
    Kippenkruiden 

    Producten : 

    Ronde Microplus 2,25 L of Ultrapro 3.5 l 
    Vier in een kan, 
    snijplank, 
    koksmes 
    Klopper of menglepel, 
    siliconen spatel 
    QuickChef plus, 
    turbochef

    Bereidingswijze : 

    De versnipperde uien en de fijngehakte paprika samen met de in blokjes gesneden kippenfilet in de Microgolf kom doen en bestrooien met veel kippenkruiden. Goed mengen en 8 min in de microgolf op 750 Watt zetten onder gesloten deksel. De room en de ketchup mengen. 
    Dit mengsel over de kip gieten en nog 7 min terug in de microgolf. Terug goed mengen. 
    Serveer met rijst of pasta of een stukje stokbrood. (1 tas rijst, 1 ½ water, ½ bouillonblokjes en 9 min. op 750 Watt in microgolf onder gesloten deksel)

    12-09-2013 om 08:43 geschreven door gina  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:UltraPro
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mini cakes met boursin en noten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hartige mini cakes met boursin en noten 

    Benodigdheden:

    voor 20 mini cakes:

    100 gr noten 
    4 eieren - 
    200 gr boursin - 
    1 dl melk -
    200 gr zelfrijzende bloem - 
    1 dl arachideolie - 
    Zout en peper 

    Bereidingswijze:

    Oven voorverwarmen op 180°C.
    Klop de eieren los in een mengkom en voeg er de bloem + olie + melk aan toe
    Kruiden met zout en peper. 
    Als laatste de stukjes boursin kaas + de noten toevoegen. 
    In de siliconen lange mini cakevorm doen. 
    Afwerken met een nootje bovenop het deeg. 
    Bakken op 180°C gedurende 30 minuten.

    lekker bij de koffie

    Bijlagen:
    noten aperitief.JPG (80.5 KB)   

    12-09-2013 om 08:24 geschreven door gina  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:bakken met multiflex
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brood bakken
    Brood in de ultra pro
     
    Ingrediënten: 

    1 kg bloem (witte bloem, voltarwebloem, meergranenbloem, …) 
    30g verse gist OF 21g droge gist 
    30g honing of suiker (kan worden weggelaten) 
    6 ¼ dl lauw water 
    30g zout 

    Nodig: 

    Ultra pro (bv terrine, of ultra pro 2L) deegkom ruimtespaarders (bloem, zaden, gist) groentenmesje menglepel 

    Werkwijze: 

    1. Los de gist en suiker op in de helft van het water 
    2. Doe de bloem in de deegkom en maak een kuiltje in het midden 
    3. Strooi het zout aan de rand van de bloem 
    4. Giet het gistmengsel in het kuiltje en meng van hieruit in steeds groter wordende kringetjes geleidelijk de droge massa door het het gistmengsel 
    5. Giet het overige water erbij en vermeng verder met de hand alle bloem totdat je een elastisch en soepel deeg bekomt 
    6. Kneed het deeg 5 minuten 
    7. Laat het deeg rijzen in de kom, bedekt met een vochtige handdoek (tot het deeg +/- verdubbeld is)
    8. Kneed het deeg een tweede keer en breng in de gewenste vorm 
    9. Doe het brood in de ultra pro en bestrooi met een weinig bloem 
    10. Afwerking: maak enkele sneetjes in het deeg met het groentenmesje 
    11. Laat het brood opnieuw rijzen tot het verdubbelt in volume 
    12. Bak het brood in een voorverwarmde oven (15 min op 240°, 30 min op 180° Varieer met bloemsoort, het gebruik van sesamzaad, lijnzaad, maanzaad, zonnebloempitjes enz en gebruik je creativiteit om je broodjes vorm te geven

    12-09-2013 om 00:00 geschreven door gina  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:UltraPro
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vlaaien
    Vlaaien 

    60cl melk gedurende 1 min in de microgolf op volle kracht 
    Voeg daarbij 125 gr speculoos en 125gr peperkoek 
    en plaats gedurende 3 min in de microgolf 
    Voeg daarbij een geut kandijsiroop en 125 gram bruine suiker 
    Alles goed door elkaar roeren en nog 10 minuten in de microgolf. Smakelijk !

    12-09-2013 om 00:00 geschreven door gina  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:microcook / gerechten in de microgolf
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Appelcrumble
    Appelcrumble
     
    Ingrediënten voor 4 à 6 personen 

    6 jonagold appelen 
    kaneel 
    150 g bloem 
    125 g suiker 
    80 g gekoelde boter in stukjes 
    (1 l vanille-ijs of kaneelijs) + eventueel wat gemalen noten

     Benodigdheden : 

    8 à 12 cocotjes of ultraproschaal 
    Keukenmes 
    Quick-chef en cubychef 
    Siliconenspatel, 
    Softgrip spatel
    Deegkom 
    Weegschaal bake-to-basics, 
    Fijnschiller 
    Ruimtespaarders 
    Botervlootje, 
    appelboor 
    ijsschep 

    Bereiding :

    Schil de appelen en hak ze met de cubychef. 
    Doe ze in de ultraprokommen. Duw aan met de platte spatel softgrip. 
    Strooi wat kaneel over de appelen. 
    Maak een crumble met de quickchef van de bloem, de suiker en de boter. 
    Overdek de appelen met de crumble en bak gedurende 10 min. op 180 ° C. met deksel. 
    Verwijder het deksel en laat nog 35 min. verder bakken zonder deksel om de korst te bekomen. 
    Voor de cocotjes : 20 min zonder deksel op 180 ° C Dien warm op met ijs of laat afkoelen.

    12-09-2013 om 00:00 geschreven door gina  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:UltraPro
    11-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.champignonsaus van oesterzwam
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Champignonsaus van oesterzwam 

    Heel gemakkelijk te maken en lekker bij zowel biefstuk, kip als varkensvlees.  

    Benodigheden : - 
    1 ajuin - 
    een bakje oesterzwammen of voor diegene die dat niet hebben kunnen ook gewone Parijse champignons nemen - 
    een soeplepel groene verse peperbollen ( zitten in een glazen potje op water) - 
    demi-glace poeder van Knorr (te koop bij Colruyt) maar indien je dat niet hebt, gebruik dan bruine sauspoeder uit een zakje - 
    water - 
    eventueel room  -
    wat huishoud cognac of brandy - 
    olijfolie - 
    eventueel nog wat fijngehakte peterselie - 
    zelf heb ik er nog een snufje provençaalse kruiden bij gedaan maar dat hoeft absoluut niet 

    Werkwijze : 

    Doe de olijfolie in de braadpan of steelpan en laat ze warm worden. 
    Doe de ajuin in fijne sliertjes gesneden (groentenschaaf) erbij en laat het een beetje aanbruinen. 
    Voeg de reepjes gesneden oesterzwammen toe en laat deze meebakken. 
    Giet dan water bij tot de zwammen en ajuin onder staan. 
    Voeg dan 2 soeplepels demi-glace poeder van Knorr toe en roer goed om.
     Laat de saus wat inkoken en je zal zien dat ze dan bind. 
    Voeg tenslotte een geut cognac toe en de afgespoelde groene peperbolletjes. (Ik doe mijn peperbolletjes altijd even door een klein tupperware zeefje)en spoel ze even af onder de waterkraan om een zandsmaak te voorkomen.
    Afwerken met fijngehakte peterselie (turbomax of turbochef zijn een goei hulpmiddel hiervoor). 
    Serveer met puree, kroketjes of frietjes en groenten en vlees naar keuze. 

    Dit receptje heb ik van Edith, zij heeft ook een blog , kijk daar oom maar eens naar !!!! ze is een echte keukenprinses !!!

    Bijlagen:
    champignonsaus van oester.JPG (83.5 KB)   

    11-09-2013 om 19:16 geschreven door gina  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:broodbeleg
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gegratineerde aardappelen met look
    Gegratineerde aardappelen met look 

    Ingrediënten: 

    400 gr (geschild) aardappelen 
    100 ml melk 
    100 ml room 
    2 teentjes look peper en zout boter 

    Producten: 

    Quick shaker 
    Ultra Plus vierkant 1,5 l of 2 l 
    Lookpers 
    Groentesnijder 
    Kruidenmolen 
    Universele Fijnschiller 
    Patisserie borstel 

    Bereidingswijze: •

    schil de aardappelen en maak er plakjes van •
    smeer de Ultra Plus in met boter •
    leg er de aardappelschijfjes in en zet met deksel 7 min op 750 Watt in de microgolf •
    doe de melk en de room in de Quick shaker en pers er de teentjes look bij, 
    goed kruiden met peper en zout eventueel nootmuskaat •
    giet er de melk en roommengsel over en zet 20 min in een warme oven van 200 °C zonder deksel 
    en dan nog eens 10min op 230° om een mooi bruin kleur te bekomen. 


    Smakelijk Patteeuw Gina 0472.326166

    11-09-2013 om 19:15 geschreven door gina  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:aardappelgerechten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.crunchies
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Lekkere zoetigheid voor bij de koffie ! 

    benodigheden : 
     
    1 bastogne speculoos -
    75 gr chocolade - 
    75 gr boter - 
    75 gr suiker - 
    2 eigelen - 
    siliconen mini muffinvorm tupperware 

     Werkwijze : 

    De koekjes in de turbomax doen en fijnmalen. De chocolade samen met de boter smelten in het schenkkannetje in de microgolfoven. ( 2 x 1 minuut op 800 Watt.) De suiker + eigelen toevoegen aan de gesmolten chocolade en boter. De koekjes bijvoegen en alles omroeren. In de mini muffinvorm doen maar niet tot aan de rand....vul ze ongeveer voor 3/4 en zet de vorm in de koelkast voor 2 uurtjes. Gemakkelijk uit de vorm te halen en bewaren in clickplus.

    Bijlagen:
    crunchies.JPG (132 KB)   

    11-09-2013 om 13:12 geschreven door gina  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:desserts
    28-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.opendeurdag
    hartelijke dank aan al de mensen die hebben geholpen , aan al de mensen die langs zijn geweest 
    en ik kijk er zeker al naar uit om dit voor de zesde keer te organiseren in 2014.
    Graag had ik van jullie toch een kleine reactie hoe jullie het vonden, of wat ik er nog kan aan veranderen???
    vinden jullie de timing gepast of verkiezen jullie eens het laatste weekend van de maand juni???
    graag jullie gedacht hier over !!!

    ik moet dringend mijn blog bij werken, ik hoop dit in de komende dagen te kunnen doen.
    graag tot dan !!!
    Gina

    28-04-2013 om 01:05 geschreven door gina  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    12-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.rijsttaart
    Rijsttaart

    benodigdheden:

    4 eieren 
    2 dozen Bossrijst ( vanille)
    6 eetlepels suiker 
    6 eetlepels zelfrijzende bloem

    Bereiding:

    verwarm de oven voor op 18.-19.° en haal er de bakplaten en rooster uit
    spoel de bakvorm multiflex quin en leg deze op het koude rooster

    Klop de 4 eieren tot een luchtig wit schuim met de speedychef of met de klopper in de mengkom
    voeg er de bloem en daarna de suiker aan toe
    tenslotte het Bossrijst 
    Giet deze bereiding in de bakvom en plaats deze gedurende 45 minuten op 180-190 graden

    bestrooi na het afkoelen met bloemsuiker

    smakelijk !!!
    Gina




    Bijlagen:
    rijsttaart.jpg (87.3 KB)   

    12-03-2013 om 00:00 geschreven door gina  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:bakken met multiflex
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.lauwe appeltaart met ijs
    Lauwe appeltaart met ijs:

    Benodigdheden:

    200ml room
    1 rol bladerdeeg
    3 appels
    125 gr suiker
    50 gr vanillebloem
    vanille ijs

    Bereiding:

    spoel de multiflex om met water en plaats deze op een koude rooster
    voorverwarm de oven op 200°

    Schil de appels, snij ze in 4 en verwijder het klokhuis
    Rol het bladerdeeg uit in de multiflex quin en leg de fijngehakte appels (met de quickchef) er gelijkmatig in met de spatel
    Doe in de shaker :
    125 gr suiker 
    3 eieren
    200ml room
    50gr vanillebloem
    goed shaken

    en overgiet hiermee de appels

    plaats de taart in de oven gedurende 45 minuten 
    serveer met een bolletje ijs !!

    smakelijk !!

    Gina



    12-03-2013 om 00:00 geschreven door gina  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:bakken met multiflex
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.baileys
    Baileys

    Benodigdheden:

    100ml wisky
    200ml room
    bloemsuiker
    oploskoffie
    vanille saroma
    1 eidooier

    bereiding: 

    doe in de shaker 100ml wisky
    voeg daarbij de eidooier
    1 à2 koffielepels oploskoffie
    vul tot 200 ml met bloemsuiker
    en dan de 200 ml room aan toe
    met nog 1 koffielepel vanille "saroma"

    shake dit goed door elkaar en laat 2 uur afkoelen in de koelkast.

    santé !!! 

    Gina


    12-03-2013 om 00:00 geschreven door gina  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:dranken
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kip in de oven
    Kip in de oven: 

    Benodigdheden:

    1 braadkip
    1 teentje knoflook
    150 gr bakboter
    kippenkruiden

    Bereiding:
    voorverwarm de oven op 220°- haal er de bakplaten en het rooster uit

    Ontdoe de kip van zijn bedradingen
    smelt ondertussen de boter op 300 watt in de microgolf met deksel
    en wrijf er met behulp van de patisserieborstel , de binnenkant van de pot en het deksel mee in
    vermeng de rest van de boter met heel veel kippenkruiden tot je een marinade bekomt
    wrijf de kip eerst in aan de borstkant , leg deze in de ultrapro ovaal van 3l en besmeer dan de rest in , ook onder de vleugels.
    pers er een teentje knoflook over en plaats de kip gedurende een half uur in de oven met deksel
    keer de kip en laat deze nogmaals 20 minuten braden met deksel
    neem het deksel er af , en laat de kip nog 10 minuten verder braden.

    serveer met rijst in de curry

    smakelijk !!

    Gina

    12-03-2013 om 00:00 geschreven door gina  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:UltraPro
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tagliatelli met spek-champignons en mascarpone
    Tagliatelli met spek , champignons en mascarpone

    Benodigdheden: 

    1 doos creativo ( tagliatelli)
    250 gr champignons
    250gr gerookt spek
    250 gr mascarpone
    150gr gemalen kaas

    Bereiding:

    plaats de tagliatelli in het mandje van het serveerwonder en overgiet deze met gekookt water, plaats er het deksel op en laat 6 minuten rusten
    giet de tagliatelli af.
    tijdens de gaartijd van de tagliatelli , kan je de schampignons opkuisen en in schijfjes snijden 
    Plaats deze in de schenkkan van 1.5l samen met de gerookte spek met deksel
    gaar deze gedurende 5 minuten in de microgolf op 850 watt
    giet de helft van het vocht weg.
    voeg daarbij de mascarpone en roer deze goed door
    plaats deze nog eens 4 minuten in de microgolf op 850 watt met deksel
    maal de kaas met de kaasmolen 
    meng de tagliatelli met het beslag van de mascarpone 
    en voeg er dan de gemalen kaas onder
    serveer onmiddellijk 

    eet smakelijk !!!
    Gina

    12-03-2013 om 00:00 geschreven door gina  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:microcook / gerechten in de microgolf
    10-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gestoomde peren met mascarpone
    Gestoomde peren met chocolade en mascarponecréme:

    Benodigdheden:

    250 mascarpone
    3 eetlepels suiker
    3 eieren
    3 peren bv conference of doyenne
    100 gr chocolade
    25 gr boter
    2 dl witte wijn 
    2 dl water
    1 kaneelstokje
    1 vanillestokje
    1 steranijs of wat sap van een limoen
    3 eetlepels amandelschijfjes
    100 gr speculaaskoeken

    Bereiding:

    -giet in het waterreservoir van de Microgourmet ( steamer) de wijn , het water en voeg daarbij : het kaneel-en vanillestokje, steranijs 
    -schil de peren met de fijnschiller , snij ze midden door en verwijder het klokhuis.
    -stoom deze gedurende 15 à 20 minuten en laat de peren afkoelen of doe ze verschieten in koud water(.in het dubbel vergiet met het deksel erop)

    maal de speculaas fijn in de kaasmolen , hou deze terzijde
    bak in een anti kleefpan de amandelschijfjes goudbruin, hou deze ook ter zijde

    voor het beslag:
    -splits de eieren :  het eiwit in de SpeedyChef en het eigeel in de vier in één kan
    -voeg bij het eigeel de suiker en klop deze tot een mooi beslag 
    -vermeng er de mascarpone onder met de halve klopper
    -klop het eiwit stijf en meng deze met de siliconen spatel onder het eimengsel

    -smelt de chocolade en de boter in de MicroPlus schenkkan tot een vloeibare massa op 300 watt gedurende 2-3 minuten

    -snij de peren in schijfjes vanuit hetzelfde vertrekpunt en leg je peer in een waaier 
    -beleg deze met de mascarponecréme , de chocolade , de schijfjes amandel en garneer deze met wat gemalen speculaas

    je kan deze ook nog serveren met vanilleijs erbij

    smakelijk!!!

    Gina



    10-03-2013 om 00:00 geschreven door gina  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:microgourmet-steamer
    08-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Griekse quinoasalade
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Griekse quinoasalade

    Benodigdheden:

    1.1/2 tas quinoa
    3 tassen water
    1/ theelepel zeezout
    100gr kersttomaatjes
    55 gr gemengde olijven 
    125gr fetakaas
    3 eetlepels geroosterde pijnboompitten 
    1 eetlepel fijn gehakte sjalot

    voor de dressing:

    tzaziki of dressing van 3 eetlepels olijfolie
    3 eetlepels citroensap
    1 eetlepel mosterd
    1 theelepel fijngeperste knoflook
    een snuifje zout
    een snuifjes zwarte peper

    Bereiding:

    -spoel de quinoa en kook ze gaar in de rijstkoker samen met het zeezout gedurende 15min op 850 watt
    laat 5 min.rusten
    -eens afgekoeld zet hem in de koelkast
    -snij de olijven in kleine stukjes
    -de feta in kleine blokjes
    -halveer de kersttomaatjes
    -en hak de peterselie en de sjalot fijn 
    -rooster de pijnboompitten in een antikleefpan
    -meng alles goed onder de afgekoelde quinoa
    -serveer dit alles in kleine glaasjes en zet koel weg tot de gasten komen
    serveer met een susje van tzaziki of dressing

    smakelijk !!!

    Gina

    08-03-2013 om 00:00 geschreven door gina  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:rijstgerechten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tapenade
    Tapenade

    Benodigdheden:

    100gr zongedroogde tomaten op olie
    1 bosje basilicum
    1 theelepel harissa
    1 soeplepel kappers
    olijfolie/peper/zout
    stokbrood

    bereiding:

    Doe alle ingrediënten in de quickchef of de turbochef en mix alles fijn 
    Voeg er de peper en zout aan toe naar smaak

    Voor verwarm de oven op 150 graden, 
    snij het stokbrood in schijfjes van ongeveer 1 cm en rooster deze in de oven 

    laat het jullie smaken 

    08-03-2013 om 00:00 geschreven door gina  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:apperitiefhapjes
    07-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.welkom!!!
    Welkom lieve mensen, 

    Ook ik heb de weg gevonden naar het bloggen... op deze manier kan ik jullie heel wat informatie achterlaten , zoals receptjes, evenementen, tupinfo ed... je kan zeker feedback geven op mijn presentatie, en mails versturen . 
    Ik hoop dat jullie zullen genieten van de heerlijke receptjes die ik voor jullie eerst zal uit proberen, aan jullie om te beoordelen !!!
    tot ziens !!! Gina Razz




    07-03-2013 om 14:21 geschreven door gina  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
    Proficiat!

    Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

    U kan uw blog bekijken op http://www.bloggen.be/ginastupperboekje

    We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen.  Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.

    U kan dit zelf helemaal aanpassen.  Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'.  Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.

    Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt.  Surf naar http://www.bloggen.be/  en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.  Druk vervolgens op 'Toevoegen'.  U kan nu de titel en het bericht ingeven.

    Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'.  Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!').  Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd.  U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.

    Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://www.bloggen.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op.  Klik vervolgens op 'Instellingen'.  Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.

    WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
    De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
    - Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.

    WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
    Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.

    WAT IS DE "WAARDERING"?
    Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.


    Het Bloggen.be-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!

    Met vriendelijke groeten,
    Bloggen.be-team

    07-03-2013 om 12:34 geschreven door  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brocollisoep
    brocollisoep

    benodigdheden:

    1 brocolli
    1 wit van prei
    1 ajuin
    1-1.25l water
    2 bouillonblokjes

    bereiding:

    kuis en gaar de groentjes zonder toevoeging van water in de microplus van 2.25l op 850 watt
    breng water aan de kook en los twee bouillonblokjes op
    meng dit met de groenten en mix deze fijn 

    eet smakelijk 


    Gina

    07-03-2013 om 00:00 geschreven door gina  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:microcook / gerechten in de microgolf


    kooklessen iedere derde donderdag van de maand

    elke derde donderdag van de maand komen wij met een groepjes samen en experimenteren wij weer met nieuwe gerechtjes. De bedoeling is jullie meer vertrouwd te maken met de microgolf. de Microcooks en de UltraPro van Tupperware zijn dan ook een uitstekend artikel om er heerlijke recepten in klaar te maken.Inschrijven is noodzakelijk, want deze gaat door in zaal Ter Leie in Astene/Deinze Meer inlichtingen? Stuur mij dan een mailke : gina.patteeuw@telenet.be..graag tot dan



    Archief
  • Alle berichten

    Gastenboek
  • mevr
  • Super verkoopster en kokkin !!!!
  • koopjes jagen...
  • grandioze tupperkoopjes
  • super!!!

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    mailinglijst



    Foto

    gina.patteeuw@hotmail.com

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs