Ik ben Patteeuw Gina
Ik ben een vrouw en woon in deinze-astene (belgië) en mijn beroep is Unitmanager bij tupperware.
Ik ben geboren op 13/12/1964 en ben nu dus 60 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: gitaar spelen, tupperware, mijn hond.
Geniet iedere dag van de kleine dingen , morgen kan het te laat zijn !!
Heel gemakkelijk te maken en lekker bij zowel biefstuk, kip als varkensvlees.
Benodigheden :
-
1 ajuin
-
een bakje oesterzwammen of voor diegene die dat niet hebben kunnen ook gewone Parijse champignons nemen
-
een soeplepel groene verse peperbollen ( zitten in een glazen potje op water)
-
demi-glace poeder van Knorr (te koop bij Colruyt) maar indien je dat niet hebt, gebruik dan bruine sauspoeder uit een zakje
-
water
-
eventueel room -
wat huishoud cognac of brandy
-
olijfolie
-
eventueel nog wat fijngehakte peterselie
-
zelf heb ik er nog een snufje provençaalse kruiden bij gedaan maar dat hoeft absoluut niet
Werkwijze :
Doe de olijfolie in de braadpan of steelpan en laat ze warm worden.
Doe de ajuin in fijne sliertjes gesneden (groentenschaaf) erbij en laat het een beetje aanbruinen.
Voeg de reepjes gesneden oesterzwammen toe en laat deze meebakken.
Giet dan water bij tot de zwammen en ajuin onder staan.
Voeg dan 2 soeplepels demi-glace poeder van Knorr toe en roer goed om.
Laat de saus wat inkoken en je zal zien dat ze dan bind.
Voeg tenslotte een geut cognac toe en de afgespoelde groene peperbolletjes. (Ik doe mijn peperbolletjes altijd even door een klein tupperware zeefje)en spoel ze even af onder de waterkraan om een zandsmaak te voorkomen.
Afwerken met fijngehakte peterselie (turbomax of turbochef zijn een goei hulpmiddel hiervoor).
Serveer met puree, kroketjes of frietjes en groenten en vlees naar keuze.
Dit receptje heb ik van Edith, zij heeft ook een blog , kijk daar oom maar eens naar !!!! ze is een echte keukenprinses !!!
elke derde donderdag van de maand komen wij met een groepjes samen en experimenteren wij weer met nieuwe gerechtjes. De bedoeling is jullie meer vertrouwd te maken met de microgolf. de Microcooks en de UltraPro van Tupperware zijn dan ook een uitstekend artikel om er heerlijke recepten in klaar te maken.Inschrijven is noodzakelijk, want deze gaat door in zaal Ter Leie in Astene/Deinze Meer inlichtingen? Stuur mij dan een mailke : gina.patteeuw@telenet.be..graag tot dan