Welkom op mijn blog en laat mij weten wat je er van vind
Over mijzelf
Ik ben Patteeuw Gina
Ik ben een vrouw en woon in deinze-astene (belgië) en mijn beroep is Unitmanager bij tupperware.
Ik ben geboren op 13/12/1964 en ben nu dus 60 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: gitaar spelen, tupperware, mijn hond.
Geniet iedere dag van de kleine dingen , morgen kan het te laat zijn !!
Categorieën
  • aardappelgerechten (1)
  • apperitiefhapjes (2)
  • babyvoeding (0)
  • bakken met multiflex (9)
  • BBQgerechten (0)
  • broodbeleg (1)
  • de koelkast (0)
  • desserts (4)
  • dipsausjes (1)
  • dranken (2)
  • garantie tupperware (0)
  • hoofdgerechten (1)
  • koude gerechten (0)
  • koude hapjes (0)
  • microcook / gerechten in de microgolf (6)
  • microgourmet-steamer (2)
  • microminuut (0)
  • nieuwe folder (14)
  • ovenschotels in de ultrapro (0)
  • pastagerechten (0)
  • quickchef (0)
  • rijstgerechten (2)
  • shaker (1)
  • taarten (0)
  • UltraPro (10)
  • visgerechten (0)
  • voorgerechten (0)
  • warme hapjes (0)
  • Inhoud blog
  • gastvrouw geschenken december
  • promoties en gastvrouwgeschenken november 2014
  • gastvrouwgeschenken en promoties september
  • promoties augustus
  • youghourtroom met fruit
  • gastvrouwgeschenken en promoties juni
  • gastvrouwgeschenken mei-promoties mei 2014
  • perentaart
  • pizza-provenciaalse courgette-gerookte zalm in bladerdeeg-zachte chocoladebiscuit-fruitkoek
  • promoties april
  • gastvrouwgeschenken april
  • pastel de nota
  • brésiliennetaart
  • promoties maart 2014
  • bailey's
  • promoties maand februari
  • promoties maand januari
  • vogelnestje met provençaalse saus
  • moeilleux au chocolat
  • promotiefolder oktober 2013
  • alternatief harmoniekist
  • brood bakken in de ultra pro
  • scampi's met yoghurt dipsaus
  • stoofschotel van zoete en gewone aardappelen
  • toastjes met geitenkaas
  • rijstsalade
  • fluwelen pompoensoep met mosterdroom
  • duivelse scampi's
  • vanilleijs
  • dressing- yoghourtsaus met komkommer
  • croissantparty
  • speculaasmousse
  • rijstsalade
  • chocolademoussetaart
  • quiche met spek en broccoli
  • vinaigrette, mangosaus,baileys
  • nieuwjaarsdessert met advokaat en meringe
  • Mexicaanse kip
  • mini cakes met boursin en noten
  • brood bakken
  • vlaaien
  • Appelcrumble
  • champignonsaus van oesterzwam
  • gegratineerde aardappelen met look
  • crunchies
  • opendeurdag
  • rijsttaart
  • lauwe appeltaart met ijs
  • baileys
  • kip in de oven
  • tagliatelli met spek-champignons en mascarpone
  • gestoomde peren met mascarpone
  • Griekse quinoasalade
  • tapenade
  • welkom!!!
  • Proficiat!
  • brocollisoep
  • courgettesoep
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Zoeken in blog

    Startpagina !
    Startpagina !
    ginastupperboekje

    05-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vogelnestje met provençaalse saus
    Vogelnestjes met Provençaalse saus

    Benodigdheden: (voor 4 personen) voor het kookatelier is mssn een half vogelnestje wel voldoende. -
     
    ½ courgette - ½ aubergine - ½ rode ajuin - 
    2 blikken tomaten blokjes met basilicum (aldi) - 
    1kg gehakt - 
    4 hard gekookte eieren - 
    Peper/zout - 
    Provençaalse kruiden 

    Benodigdheden materiaal: - Ovalen micro plus - Groente mes - Mando chef 

    De 4 eieren hard koken, pellen vervolgens na afkoelen ommantelen met gehakt. 
    De courgette, aubergine in blokjes snijden. 
    De rode ajuin fijn snijden. 
    Dit alles in de ovaal micro plus en overgieten met de 2 blikken tomaten blokjes. 
    Kruiden naar smaak. In micro golf op 750watt gedurende 15min, gaartijd eventueel aanpassen.

    05-01-2014 om 00:00 geschreven door gina  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:UltraPro
    24-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brood bakken in de ultra pro
    Brood in de ultra pro

    Ingrediënten: 

    1 kg bloem (witte bloem, voltarwebloem, meergranenbloem, …)
    30g verse gist OF 21g droge gist 
    30g honing of suiker (kan worden weggelaten) 
    6 ¼ dl lauw water 
    30g zout 

     Nodig: 

    Ultra pro (bv terrine, of ultra pro 2L) 
    deegkom 
    ruimtespaarders (bloem, zaden, gist) 
    groentenmesje
    menglepel 

    Werkwijze: 


    1. Los de gist en suiker op in de helft van het water 
    2. Doe de bloem in de deegkom en maak een kuiltje in het midden 
    3. Strooi het zout aan de rand van de bloem 
    4. Giet het gistmengsel in het kuiltje en meng van hieruit in steeds groter wordende kringetjes geleidelijk de droge massa door het het gistmengsel 
    5. Giet het overige water erbij en vermeng verder met de hand alle bloem totdat je een elastisch en soepel deeg bekomt 
    6. Kneed het deeg 5 minuten 
    7. Laat het deeg rijzen in de kom, bedekt met een vochtige handdoek (tot het deeg +/- verdubbeld is) 
    8. Kneed het deeg een tweede keer en breng in de gewenste vorm 
    9. Doe het brood in de ultra pro en bestrooi met een weinig bloem 
    10. Afwerking: maak enkele sneetjes in het deeg met het groentenmesje 
    11. Laat het brood opnieuw rijzen tot het verdubbelt in volume 
    12. Bak het brood in een voorverwarmde oven (15 min op 240°, 30 min op 180° Varieer met bloemsoort, het gebruik van sesamzaad, lijnzaad, maanzaad, zonnebloempitjes enz en gebruik je creativiteit om je broodjes vorm te geven

    24-09-2013 om 00:00 geschreven door gina  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:UltraPro
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.scampi's met yoghurt dipsaus
    Scampi’s met een yoghurt dipsaus. 

    Ingrediënten: -

    Scampi’s -
    Natuur yoghurt -
    Bieslook (Vers!) -
    Rode ajuin - Knoflook -
    Appel -
    Honing -
    Olijfolie -
    Peper, zout en paprika poeder

    Materiaal: -

    Crescendo Maatjes -
    Siliconen Spatel Small -
    Lookpers “Magic” -
    Universele Fijnschiller -
    Pak – N - Schaar -
    Tang -
    Mengkom -
    TurboMax -
    UltraPro Ovenschaal met deksel Bereiding: - 
    Kuis de scampi’s vooraf, zo zorg je voor een vlotte bereiding. - 
    Doe de scampi’s samen met een scheut olijfolie in de mengkom. - 
    Kruid de scampi’s met scampi kruiden, peper en zout. - 
    Laat de scampi’s even in de marinade trekken. - 
    Pel de ajuin en knoflook, schil de appel en haal het klokhuis eruit. - 
    Haal de scampi’s uit de mengkom met de tang en leg deze op de Ultra Pro ovenschaal. - 
    Plaats het deksel op de ovenschaal en zet deze nu 4 minuten in de microgolfoven op 750 watt. - 
    Doe de appel, ajuin en bieslook(Knip de bieslook in twee met de pak-n-schaar) in de TurboMax. 
    Sluit de TurboMax en mix alles samen tot de gewenste grote. - 
    Verander het lemmet door de menger. - 
    Voeg de natuur yoghurt, honing, peper, zout en paprika poeder toe en pers de look uit met de lookpers. - 
    Alles mengen en de dipsaus is klaar. - 
    Haal na 2,30 minuten de Ultra Pro ovenschaal met deksel uit de microgolfoven en serveren maar! (750watt)


    smakelijk !!!!

    24-09-2013 om 00:00 geschreven door gina  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:UltraPro
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.stoofschotel van zoete en gewone aardappelen
    Ingrediënten •

    500 gr – 750 gr aardappelen •
    2-3 grote zoete aardappelen •
    125 ml Culinaire Room •
    250 gr Mascarpone •
    Peper & Zout •
    Aardappelkruiden • Oregano 

    Benodigdheden •

    Universele Fijnschiller •
    Groente mes •
    Mando Chef •
    Serveerwonder •
    Mengkom •
    Allegro Kruidenmolen en potjes •
    Platte Ultra Pro van 2 liter of 3,3 liter + deksel 

    Werkwijze •

    De aardappelen en zoete aardappelen schillen met de universele fijnschiller. •
    De geschilde aardappelen vervolgens versnijden in dunne schijfjes met de Mando Chef, vlak mes op stand 2 en opvangen in een serveerwonder. • Maak een mengeling van de room, mascarpone en volgens smaak de verschillende kruiden in de mengkom. •
    Afwisselend de 2 soorten aardappelen dakpansgewijs in de lage Ultra Pro aanbrengen. •
    Tussen de lagen aardappelen de mengeling toevoegen. •
    De lage Ultra Pro in de voorverwarmde oven plaatsen voor 15 minuten op 180 °C met deksel en 30 minuten op 180 °C zonder deksel.

    24-09-2013 om 00:00 geschreven door gina  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:UltraPro
    22-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.duivelse scampi's
    Duivelse scampi’s

    Ingrediënten 

    Klontje boter of een geutje olijfolie 
    1 sjalot en 1 teentje look 
    2 dl room en 3 soeplepels ketchup 
    1 eetlepel currypoeder verse peterselie scampi’s (ongeveer 1 kg ) 

     Producten : 

    Turbochef, 
    ultrapro van 2 l of microplus -cook
    quickshaker,
    keukenmesje 
    siliconenspatel, 
    lookpers 

    Bereiding •

    hak het sjalotje fijn in de turbochef •
    pers het teentje look met de knoflookpers •
    doe ze samen met de boter in de microplus of ultraplus 2 l •
    zet dit gedurende 1.5 min op 750 Watt. •
    Ondertussen pel je de scampi’s en verwijder het darmkanaaltje. •
    Doe de scampi’s bij de look en sjalot en zet terug in de microgolf voor 3 min op 750 Watt. •
    Doe de room, de ketchup en de currypoeder in de Quick-shaker en shake eventjes. •
    Voeg dit bij de scampi’s en zet terug 3 min op 750 Watt zonder deksel. 
    Leg op kleine schaaltjes en versier met peterselie en een stukje stokbrood of rijst uit de rijstkoker

    22-09-2013 om 00:00 geschreven door gina  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:UltraPro
    16-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.chocolademoussetaart
    Chocolademousse taart 

    Benodigdheden: 

    140 gr. Boter 
    140 gr bloemsuiker 1
    140 gr zwarte chocolade 
    5 eigelen 

    Bereiding: 

    Smelt de boter en de chocolade in de schenkkan op 350 watt gedurende 3 minuten 
    Klop de eidooiers met de helft suikerbloem op met de mixer 
    Klop met de speedy chef het eiwit stijf met de andere helft van de bloemsuiker 
    Meng de gesmolten chocolade met het eigelen beslag 
    Spatel daarna het opgeklopt eiwit er onder 
    Voorverwarm de oven op 180°C Leg bakpapier in een ovenschalen doe er ¾ van het beslag in de ovenschaal 
    Bak deze af op 20-25 min 
    De rest van de chocomousse plaats je even in de koelkast 
    Haal de vorm uit de ovenschaal met behulp van het bakpapier 
    Laat de taart afkoelen 
    Snij de taart in het midden , en bestrijk de eerste helft met de opgesteven chocomousse 
    Leg het tweede gedeelte erover en bestrijk de bovenkant ook met de chocomousse, 
    Bestrooi met cacaopoeder 
    Eet smakelijk

    Bijlagen:
    chocolademoussetaart.jpg (400.5 KB)   

    16-09-2013 om 00:00 geschreven door gina  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:UltraPro
    12-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mexicaanse kip
    Mexicaanse kippenfilet 

    Ingrediënten voor 6 personen : 

    2 dubbele kippenfilets ( 800 gr ) 
    2 uien,
    400gr rode paprika 
    200 ml ketchup 
    1 doosje room 
    Kippenkruiden 

    Producten : 

    Ronde Microplus 2,25 L of Ultrapro 3.5 l 
    Vier in een kan, 
    snijplank, 
    koksmes 
    Klopper of menglepel, 
    siliconen spatel 
    QuickChef plus, 
    turbochef

    Bereidingswijze : 

    De versnipperde uien en de fijngehakte paprika samen met de in blokjes gesneden kippenfilet in de Microgolf kom doen en bestrooien met veel kippenkruiden. Goed mengen en 8 min in de microgolf op 750 Watt zetten onder gesloten deksel. De room en de ketchup mengen. 
    Dit mengsel over de kip gieten en nog 7 min terug in de microgolf. Terug goed mengen. 
    Serveer met rijst of pasta of een stukje stokbrood. (1 tas rijst, 1 ½ water, ½ bouillonblokjes en 9 min. op 750 Watt in microgolf onder gesloten deksel)

    12-09-2013 om 08:43 geschreven door gina  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:UltraPro
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brood bakken
    Brood in de ultra pro
     
    Ingrediënten: 

    1 kg bloem (witte bloem, voltarwebloem, meergranenbloem, …) 
    30g verse gist OF 21g droge gist 
    30g honing of suiker (kan worden weggelaten) 
    6 ¼ dl lauw water 
    30g zout 

    Nodig: 

    Ultra pro (bv terrine, of ultra pro 2L) deegkom ruimtespaarders (bloem, zaden, gist) groentenmesje menglepel 

    Werkwijze: 

    1. Los de gist en suiker op in de helft van het water 
    2. Doe de bloem in de deegkom en maak een kuiltje in het midden 
    3. Strooi het zout aan de rand van de bloem 
    4. Giet het gistmengsel in het kuiltje en meng van hieruit in steeds groter wordende kringetjes geleidelijk de droge massa door het het gistmengsel 
    5. Giet het overige water erbij en vermeng verder met de hand alle bloem totdat je een elastisch en soepel deeg bekomt 
    6. Kneed het deeg 5 minuten 
    7. Laat het deeg rijzen in de kom, bedekt met een vochtige handdoek (tot het deeg +/- verdubbeld is)
    8. Kneed het deeg een tweede keer en breng in de gewenste vorm 
    9. Doe het brood in de ultra pro en bestrooi met een weinig bloem 
    10. Afwerking: maak enkele sneetjes in het deeg met het groentenmesje 
    11. Laat het brood opnieuw rijzen tot het verdubbelt in volume 
    12. Bak het brood in een voorverwarmde oven (15 min op 240°, 30 min op 180° Varieer met bloemsoort, het gebruik van sesamzaad, lijnzaad, maanzaad, zonnebloempitjes enz en gebruik je creativiteit om je broodjes vorm te geven

    12-09-2013 om 00:00 geschreven door gina  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:UltraPro
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Appelcrumble
    Appelcrumble
     
    Ingrediënten voor 4 à 6 personen 

    6 jonagold appelen 
    kaneel 
    150 g bloem 
    125 g suiker 
    80 g gekoelde boter in stukjes 
    (1 l vanille-ijs of kaneelijs) + eventueel wat gemalen noten

     Benodigdheden : 

    8 à 12 cocotjes of ultraproschaal 
    Keukenmes 
    Quick-chef en cubychef 
    Siliconenspatel, 
    Softgrip spatel
    Deegkom 
    Weegschaal bake-to-basics, 
    Fijnschiller 
    Ruimtespaarders 
    Botervlootje, 
    appelboor 
    ijsschep 

    Bereiding :

    Schil de appelen en hak ze met de cubychef. 
    Doe ze in de ultraprokommen. Duw aan met de platte spatel softgrip. 
    Strooi wat kaneel over de appelen. 
    Maak een crumble met de quickchef van de bloem, de suiker en de boter. 
    Overdek de appelen met de crumble en bak gedurende 10 min. op 180 ° C. met deksel. 
    Verwijder het deksel en laat nog 35 min. verder bakken zonder deksel om de korst te bekomen. 
    Voor de cocotjes : 20 min zonder deksel op 180 ° C Dien warm op met ijs of laat afkoelen.

    12-09-2013 om 00:00 geschreven door gina  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:UltraPro
    12-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kip in de oven
    Kip in de oven: 

    Benodigdheden:

    1 braadkip
    1 teentje knoflook
    150 gr bakboter
    kippenkruiden

    Bereiding:
    voorverwarm de oven op 220°- haal er de bakplaten en het rooster uit

    Ontdoe de kip van zijn bedradingen
    smelt ondertussen de boter op 300 watt in de microgolf met deksel
    en wrijf er met behulp van de patisserieborstel , de binnenkant van de pot en het deksel mee in
    vermeng de rest van de boter met heel veel kippenkruiden tot je een marinade bekomt
    wrijf de kip eerst in aan de borstkant , leg deze in de ultrapro ovaal van 3l en besmeer dan de rest in , ook onder de vleugels.
    pers er een teentje knoflook over en plaats de kip gedurende een half uur in de oven met deksel
    keer de kip en laat deze nogmaals 20 minuten braden met deksel
    neem het deksel er af , en laat de kip nog 10 minuten verder braden.

    serveer met rijst in de curry

    smakelijk !!

    Gina

    12-03-2013 om 00:00 geschreven door gina  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:UltraPro


    kooklessen iedere derde donderdag van de maand

    elke derde donderdag van de maand komen wij met een groepjes samen en experimenteren wij weer met nieuwe gerechtjes. De bedoeling is jullie meer vertrouwd te maken met de microgolf. de Microcooks en de UltraPro van Tupperware zijn dan ook een uitstekend artikel om er heerlijke recepten in klaar te maken.Inschrijven is noodzakelijk, want deze gaat door in zaal Ter Leie in Astene/Deinze Meer inlichtingen? Stuur mij dan een mailke : gina.patteeuw@telenet.be..graag tot dan



    Archief
  • Alle berichten

    Gastenboek
  • mevr
  • Super verkoopster en kokkin !!!!
  • koopjes jagen...
  • grandioze tupperkoopjes
  • super!!!

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    mailinglijst



    Foto

    gina.patteeuw@hotmail.com

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs