Ik ben Patteeuw Gina
Ik ben een vrouw en woon in deinze-astene (belgië) en mijn beroep is Unitmanager bij tupperware.
Ik ben geboren op 13/12/1964 en ben nu dus 60 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: gitaar spelen, tupperware, mijn hond.
Geniet iedere dag van de kleine dingen , morgen kan het te laat zijn !!
1 kg bloem (witte bloem, voltarwebloem, meergranenbloem, )
30g verse gist OF 21g droge gist
30g honing of suiker (kan worden weggelaten)
6 ¼ dl lauw water
30g zout
Nodig:
Ultra pro (bv terrine, of ultra pro 2L)
deegkom
ruimtespaarders (bloem, zaden, gist)
groentenmesje
menglepel
Werkwijze:
1. Los de gist en suiker op in de helft van het water
2. Doe de bloem in de deegkom en maak een kuiltje in het midden
3. Strooi het zout aan de rand van de bloem
4. Giet het gistmengsel in het kuiltje en meng van hieruit in steeds groter wordende kringetjes geleidelijk de droge massa door het het gistmengsel
5. Giet het overige water erbij en vermeng verder met de hand alle bloem totdat je een elastisch en soepel deeg bekomt
6. Kneed het deeg 5 minuten
7. Laat het deeg rijzen in de kom, bedekt met een vochtige handdoek (tot het deeg +/- verdubbeld is)
8. Kneed het deeg een tweede keer en breng in de gewenste vorm
9. Doe het brood in de ultra pro en bestrooi met een weinig bloem
10. Afwerking: maak enkele sneetjes in het deeg met het groentenmesje
11. Laat het brood opnieuw rijzen tot het verdubbelt in volume
12. Bak het brood in een voorverwarmde oven (15 min op 240°, 30 min op 180°
Varieer met bloemsoort, het gebruik van sesamzaad, lijnzaad, maanzaad, zonnebloempitjes enz en gebruik je creativiteit om je broodjes vorm te geven
Platte Ultra Pro van 2 liter of 3,3 liter + deksel
Werkwijze
De aardappelen en zoete aardappelen schillen met de universele fijnschiller.
De geschilde aardappelen vervolgens versnijden in dunne schijfjes met de Mando Chef, vlak mes op stand 2 en opvangen in een serveerwonder.
Maak een mengeling van de room, mascarpone en volgens smaak de verschillende kruiden in de mengkom.
Afwisselend de 2 soorten aardappelen dakpansgewijs in de lage Ultra Pro aanbrengen.
Tussen de lagen aardappelen de mengeling toevoegen.
De lage Ultra Pro in de voorverwarmde oven plaatsen voor 15 minuten op 180 °C met deksel en 30 minuten op 180 °C zonder deksel.
De versnipperde uien en de fijngehakte paprika samen met de in blokjes gesneden kippenfilet in de Microgolf kom doen en bestrooien met veel kippenkruiden.
Goed mengen en 8 min in de microgolf op 750 Watt zetten onder gesloten deksel.
De room en de ketchup mengen.
Dit mengsel over de kip gieten en nog 7 min terug in de microgolf.
Terug goed mengen.
Serveer met rijst of pasta of een stukje stokbrood.
(1 tas rijst, 1 ½ water, ½ bouillonblokjes en 9 min. op 750 Watt in microgolf onder gesloten deksel)
1 kg bloem (witte bloem, voltarwebloem, meergranenbloem, )
30g verse gist OF 21g droge gist
30g honing of suiker (kan worden weggelaten)
6 ¼ dl lauw water
30g zout
Nodig:
Ultra pro (bv terrine, of ultra pro 2L)
deegkom
ruimtespaarders (bloem, zaden, gist)
groentenmesje
menglepel
Werkwijze:
1. Los de gist en suiker op in de helft van het water
2. Doe de bloem in de deegkom en maak een kuiltje in het midden
3. Strooi het zout aan de rand van de bloem
4. Giet het gistmengsel in het kuiltje en meng van hieruit in steeds groter wordende kringetjes geleidelijk de droge massa door het het gistmengsel
5. Giet het overige water erbij en vermeng verder met de hand alle bloem totdat je een elastisch en soepel deeg bekomt
6. Kneed het deeg 5 minuten
7. Laat het deeg rijzen in de kom, bedekt met een vochtige handdoek (tot het deeg +/- verdubbeld is)
8. Kneed het deeg een tweede keer en breng in de gewenste vorm
9. Doe het brood in de ultra pro en bestrooi met een weinig bloem
10. Afwerking: maak enkele sneetjes in het deeg met het groentenmesje
11. Laat het brood opnieuw rijzen tot het verdubbelt in volume
12. Bak het brood in een voorverwarmde oven (15 min op 240°, 30 min op 180°
Varieer met bloemsoort, het gebruik van sesamzaad, lijnzaad, maanzaad, zonnebloempitjes enz en gebruik je creativiteit om je broodjes vorm te geven
elke derde donderdag van de maand komen wij met een groepjes samen en experimenteren wij weer met nieuwe gerechtjes. De bedoeling is jullie meer vertrouwd te maken met de microgolf. de Microcooks en de UltraPro van Tupperware zijn dan ook een uitstekend artikel om er heerlijke recepten in klaar te maken.Inschrijven is noodzakelijk, want deze gaat door in zaal Ter Leie in Astene/Deinze Meer inlichtingen? Stuur mij dan een mailke : gina.patteeuw@telenet.be..graag tot dan