Ik ben Patteeuw Gina
Ik ben een vrouw en woon in deinze-astene (belgië) en mijn beroep is Unitmanager bij tupperware.
Ik ben geboren op 13/12/1964 en ben nu dus 60 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: gitaar spelen, tupperware, mijn hond.
Geniet iedere dag van de kleine dingen , morgen kan het te laat zijn !!
Producten :
Tupcakes multiflex (2) voor minstens 12 gebakjes
klopper
speedy chef
steelpan chefserie
micropluskan 1 ½ l
ruimtespaarders
siliconenspatel
ronde rectoverso
maatbeker
Bereidingswijze :
Klop de eierdooiers met de suiker tot een lint en voeg er nog de maïzena aan toe
Breng de melk en de room aan de kook met een opengesneden vanillestok
Ofwel in het micropluskannetje ofwel in een steelpan van de chefserie
Giet de kokende melk over de eiermassa en niet andersom
Breng deze massa terug aan de kook door terug in de microgolf te zetten zonder deksel gedurende 2 x 2 min (tussendoor zeer goed roeren) of door op te warmen in de steelpan op het vuur.
Leg 2 vellen bladerdeeg van ongeveer 10 cm op 20 cm op elkaar en rol op.
Snij van deze rol schijfjes van ongeveer een goeie cm.
Duw deze rol tot een nestje en beleg zo de tupcake-vorm
Prik zachtjes in en vul met de pasteibakkersroom
Bak gedurende 20 min in een voorverwarmde oven van 220 ° C
Laat eventjes afkoelen en bestrooi met een mengeling van kaneelpoeder en poedersuiker
hallo dames !!
bij de geschenken voor de gastvrouw/heer kan het geschenk bij de 29sterren omgeruild worden voor een waardebon van 45 , daarmee mag je zelf kiezen wat je graag als geschenk wilt !!!!
laat het mij weten voor februari , want ik heb nog heel wat plaatsen vrij !!!!
mvg Gina 0472.326166
zo gaat dat bij Tupperware, als er iets gelanceerd wordt aan een interessante prijs , is dat vlug uitgeput. Als compensatie de rectoverso coor amper 8
1 kg bloem (witte bloem, voltarwebloem, meergranenbloem, )
30g verse gist OF 21g droge gist
30g honing of suiker (kan worden weggelaten)
6 ¼ dl lauw water
30g zout
Nodig:
Ultra pro (bv terrine, of ultra pro 2L)
deegkom
ruimtespaarders (bloem, zaden, gist)
groentenmesje
menglepel
Werkwijze:
1. Los de gist en suiker op in de helft van het water
2. Doe de bloem in de deegkom en maak een kuiltje in het midden
3. Strooi het zout aan de rand van de bloem
4. Giet het gistmengsel in het kuiltje en meng van hieruit in steeds groter wordende kringetjes geleidelijk de droge massa door het het gistmengsel
5. Giet het overige water erbij en vermeng verder met de hand alle bloem totdat je een elastisch en soepel deeg bekomt
6. Kneed het deeg 5 minuten
7. Laat het deeg rijzen in de kom, bedekt met een vochtige handdoek (tot het deeg +/- verdubbeld is)
8. Kneed het deeg een tweede keer en breng in de gewenste vorm
9. Doe het brood in de ultra pro en bestrooi met een weinig bloem
10. Afwerking: maak enkele sneetjes in het deeg met het groentenmesje
11. Laat het brood opnieuw rijzen tot het verdubbelt in volume
12. Bak het brood in een voorverwarmde oven (15 min op 240°, 30 min op 180°
Varieer met bloemsoort, het gebruik van sesamzaad, lijnzaad, maanzaad, zonnebloempitjes enz en gebruik je creativiteit om je broodjes vorm te geven
Platte Ultra Pro van 2 liter of 3,3 liter + deksel
Werkwijze
De aardappelen en zoete aardappelen schillen met de universele fijnschiller.
De geschilde aardappelen vervolgens versnijden in dunne schijfjes met de Mando Chef, vlak mes op stand 2 en opvangen in een serveerwonder.
Maak een mengeling van de room, mascarpone en volgens smaak de verschillende kruiden in de mengkom.
Afwisselend de 2 soorten aardappelen dakpansgewijs in de lage Ultra Pro aanbrengen.
Tussen de lagen aardappelen de mengeling toevoegen.
De lage Ultra Pro in de voorverwarmde oven plaatsen voor 15 minuten op 180 °C met deksel en 30 minuten op 180 °C zonder deksel.
Kippenblokjes 500 g (1 kippenbouillonblokje en kippenkruiden)
3 radijsjes,
1 groene of rode paprika,
3 lente-uitjes,
1 tomaat,
100 g abrikozen uit blik
Dressing :
200 ml yoghurt,
60 ml room ,
60 ml olijfolie,
30 ml limoensap,
10 ml suiker,
10 ml peterselie, peper en zout.
Producten :
Rijstkoker (individuele)
snijplank en messen dunschiller blikopener
bloesemkommen of allegra + bestek
allegra reverso
crescendomaatjes
ruimtespaarders
minibekers
turbochef
speedychef of quickshaker
ventsmarts
citruspers
minimengkom
stapelschalen cool
utrapro ovenschaal + deksel
kruidenmolen -
quickchef
Bereidingswijze :
Kook de rijst met 125 ml koud water gedurende 7 min in de rijstkoker en laat wat nagaren.
Verkruimel er eventueel nadien een half kippenbouillonblokje onder en laat afkoelen.
Kruid de kippenblokjes voldoende met kippenkruiden en bak ze gedurende 4 min op de ovenschaal met deksel op 750 Watt in de microgolf.
Versnipper de lente-uitjes met de schaar of met een mes op de plank.
Snij de radijsjes in schijfjes en hak de paprikas niet te fijn in de quickchef.
Snij de tomaat met behulp van het tomatenmes in partjes.
Maak het blik abrikozen open met behulp van de blikopener en giet in de allegra-reverso.
Meng de radijsjes, de tomaat, de paprikas, de lente-uitjes en de abrikozen met de afgekoelde kippenblokjes samen in de rijst.
Serveer in de allegra of bloesemkom of serveerkom samen met de dressing.
Mix alle ingrediënten voor de dressing in de speedychef of de quickshaker en giet over de salade.
Meng met behulp van het slabestek en serveer goed fris.
elke derde donderdag van de maand komen wij met een groepjes samen en experimenteren wij weer met nieuwe gerechtjes. De bedoeling is jullie meer vertrouwd te maken met de microgolf. de Microcooks en de UltraPro van Tupperware zijn dan ook een uitstekend artikel om er heerlijke recepten in klaar te maken.Inschrijven is noodzakelijk, want deze gaat door in zaal Ter Leie in Astene/Deinze Meer inlichtingen? Stuur mij dan een mailke : gina.patteeuw@telenet.be..graag tot dan