Welkom op mijn blog en laat mij weten wat je er van vind
Over mijzelf
Ik ben Patteeuw Gina
Ik ben een vrouw en woon in deinze-astene (belgië) en mijn beroep is Unitmanager bij tupperware.
Ik ben geboren op 13/12/1964 en ben nu dus 60 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: gitaar spelen, tupperware, mijn hond.
Geniet iedere dag van de kleine dingen , morgen kan het te laat zijn !!
Categorieën
  • aardappelgerechten (1)
  • apperitiefhapjes (2)
  • babyvoeding (0)
  • bakken met multiflex (9)
  • BBQgerechten (0)
  • broodbeleg (1)
  • de koelkast (0)
  • desserts (4)
  • dipsausjes (1)
  • dranken (2)
  • garantie tupperware (0)
  • hoofdgerechten (1)
  • koude gerechten (0)
  • koude hapjes (0)
  • microcook / gerechten in de microgolf (6)
  • microgourmet-steamer (2)
  • microminuut (0)
  • nieuwe folder (14)
  • ovenschotels in de ultrapro (0)
  • pastagerechten (0)
  • quickchef (0)
  • rijstgerechten (2)
  • shaker (1)
  • taarten (0)
  • UltraPro (10)
  • visgerechten (0)
  • voorgerechten (0)
  • warme hapjes (0)
  • Inhoud blog
  • gastvrouw geschenken december
  • promoties en gastvrouwgeschenken november 2014
  • gastvrouwgeschenken en promoties september
  • promoties augustus
  • youghourtroom met fruit
  • gastvrouwgeschenken en promoties juni
  • gastvrouwgeschenken mei-promoties mei 2014
  • perentaart
  • pizza-provenciaalse courgette-gerookte zalm in bladerdeeg-zachte chocoladebiscuit-fruitkoek
  • promoties april
  • gastvrouwgeschenken april
  • pastel de nota
  • brésiliennetaart
  • promoties maart 2014
  • bailey's
  • promoties maand februari
  • promoties maand januari
  • vogelnestje met provençaalse saus
  • moeilleux au chocolat
  • promotiefolder oktober 2013
  • alternatief harmoniekist
  • brood bakken in de ultra pro
  • scampi's met yoghurt dipsaus
  • stoofschotel van zoete en gewone aardappelen
  • toastjes met geitenkaas
  • rijstsalade
  • fluwelen pompoensoep met mosterdroom
  • duivelse scampi's
  • vanilleijs
  • dressing- yoghourtsaus met komkommer
  • croissantparty
  • speculaasmousse
  • rijstsalade
  • chocolademoussetaart
  • quiche met spek en broccoli
  • vinaigrette, mangosaus,baileys
  • nieuwjaarsdessert met advokaat en meringe
  • Mexicaanse kip
  • mini cakes met boursin en noten
  • brood bakken
  • vlaaien
  • Appelcrumble
  • champignonsaus van oesterzwam
  • gegratineerde aardappelen met look
  • crunchies
  • opendeurdag
  • rijsttaart
  • lauwe appeltaart met ijs
  • baileys
  • kip in de oven
  • tagliatelli met spek-champignons en mascarpone
  • gestoomde peren met mascarpone
  • Griekse quinoasalade
  • tapenade
  • welkom!!!
  • Proficiat!
  • brocollisoep
  • courgettesoep
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Zoeken in blog

    Startpagina !
    Startpagina !
    ginastupperboekje

    12-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kip in de oven
    Kip in de oven: 

    Benodigdheden:

    1 braadkip
    1 teentje knoflook
    150 gr bakboter
    kippenkruiden

    Bereiding:
    voorverwarm de oven op 220°- haal er de bakplaten en het rooster uit

    Ontdoe de kip van zijn bedradingen
    smelt ondertussen de boter op 300 watt in de microgolf met deksel
    en wrijf er met behulp van de patisserieborstel , de binnenkant van de pot en het deksel mee in
    vermeng de rest van de boter met heel veel kippenkruiden tot je een marinade bekomt
    wrijf de kip eerst in aan de borstkant , leg deze in de ultrapro ovaal van 3l en besmeer dan de rest in , ook onder de vleugels.
    pers er een teentje knoflook over en plaats de kip gedurende een half uur in de oven met deksel
    keer de kip en laat deze nogmaals 20 minuten braden met deksel
    neem het deksel er af , en laat de kip nog 10 minuten verder braden.

    serveer met rijst in de curry

    smakelijk !!

    Gina

    12-03-2013 om 00:00 geschreven door gina  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:UltraPro
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tagliatelli met spek-champignons en mascarpone
    Tagliatelli met spek , champignons en mascarpone

    Benodigdheden: 

    1 doos creativo ( tagliatelli)
    250 gr champignons
    250gr gerookt spek
    250 gr mascarpone
    150gr gemalen kaas

    Bereiding:

    plaats de tagliatelli in het mandje van het serveerwonder en overgiet deze met gekookt water, plaats er het deksel op en laat 6 minuten rusten
    giet de tagliatelli af.
    tijdens de gaartijd van de tagliatelli , kan je de schampignons opkuisen en in schijfjes snijden 
    Plaats deze in de schenkkan van 1.5l samen met de gerookte spek met deksel
    gaar deze gedurende 5 minuten in de microgolf op 850 watt
    giet de helft van het vocht weg.
    voeg daarbij de mascarpone en roer deze goed door
    plaats deze nog eens 4 minuten in de microgolf op 850 watt met deksel
    maal de kaas met de kaasmolen 
    meng de tagliatelli met het beslag van de mascarpone 
    en voeg er dan de gemalen kaas onder
    serveer onmiddellijk 

    eet smakelijk !!!
    Gina

    12-03-2013 om 00:00 geschreven door gina  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:microcook / gerechten in de microgolf
    10-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gestoomde peren met mascarpone
    Gestoomde peren met chocolade en mascarponecréme:

    Benodigdheden:

    250 mascarpone
    3 eetlepels suiker
    3 eieren
    3 peren bv conference of doyenne
    100 gr chocolade
    25 gr boter
    2 dl witte wijn 
    2 dl water
    1 kaneelstokje
    1 vanillestokje
    1 steranijs of wat sap van een limoen
    3 eetlepels amandelschijfjes
    100 gr speculaaskoeken

    Bereiding:

    -giet in het waterreservoir van de Microgourmet ( steamer) de wijn , het water en voeg daarbij : het kaneel-en vanillestokje, steranijs 
    -schil de peren met de fijnschiller , snij ze midden door en verwijder het klokhuis.
    -stoom deze gedurende 15 à 20 minuten en laat de peren afkoelen of doe ze verschieten in koud water(.in het dubbel vergiet met het deksel erop)

    maal de speculaas fijn in de kaasmolen , hou deze terzijde
    bak in een anti kleefpan de amandelschijfjes goudbruin, hou deze ook ter zijde

    voor het beslag:
    -splits de eieren :  het eiwit in de SpeedyChef en het eigeel in de vier in één kan
    -voeg bij het eigeel de suiker en klop deze tot een mooi beslag 
    -vermeng er de mascarpone onder met de halve klopper
    -klop het eiwit stijf en meng deze met de siliconen spatel onder het eimengsel

    -smelt de chocolade en de boter in de MicroPlus schenkkan tot een vloeibare massa op 300 watt gedurende 2-3 minuten

    -snij de peren in schijfjes vanuit hetzelfde vertrekpunt en leg je peer in een waaier 
    -beleg deze met de mascarponecréme , de chocolade , de schijfjes amandel en garneer deze met wat gemalen speculaas

    je kan deze ook nog serveren met vanilleijs erbij

    smakelijk!!!

    Gina



    10-03-2013 om 00:00 geschreven door gina  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:microgourmet-steamer
    08-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Griekse quinoasalade
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Griekse quinoasalade

    Benodigdheden:

    1.1/2 tas quinoa
    3 tassen water
    1/ theelepel zeezout
    100gr kersttomaatjes
    55 gr gemengde olijven 
    125gr fetakaas
    3 eetlepels geroosterde pijnboompitten 
    1 eetlepel fijn gehakte sjalot

    voor de dressing:

    tzaziki of dressing van 3 eetlepels olijfolie
    3 eetlepels citroensap
    1 eetlepel mosterd
    1 theelepel fijngeperste knoflook
    een snuifje zout
    een snuifjes zwarte peper

    Bereiding:

    -spoel de quinoa en kook ze gaar in de rijstkoker samen met het zeezout gedurende 15min op 850 watt
    laat 5 min.rusten
    -eens afgekoeld zet hem in de koelkast
    -snij de olijven in kleine stukjes
    -de feta in kleine blokjes
    -halveer de kersttomaatjes
    -en hak de peterselie en de sjalot fijn 
    -rooster de pijnboompitten in een antikleefpan
    -meng alles goed onder de afgekoelde quinoa
    -serveer dit alles in kleine glaasjes en zet koel weg tot de gasten komen
    serveer met een susje van tzaziki of dressing

    smakelijk !!!

    Gina

    08-03-2013 om 00:00 geschreven door gina  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:rijstgerechten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tapenade
    Tapenade

    Benodigdheden:

    100gr zongedroogde tomaten op olie
    1 bosje basilicum
    1 theelepel harissa
    1 soeplepel kappers
    olijfolie/peper/zout
    stokbrood

    bereiding:

    Doe alle ingrediënten in de quickchef of de turbochef en mix alles fijn 
    Voeg er de peper en zout aan toe naar smaak

    Voor verwarm de oven op 150 graden, 
    snij het stokbrood in schijfjes van ongeveer 1 cm en rooster deze in de oven 

    laat het jullie smaken 

    08-03-2013 om 00:00 geschreven door gina  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:apperitiefhapjes
    07-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.welkom!!!
    Welkom lieve mensen, 

    Ook ik heb de weg gevonden naar het bloggen... op deze manier kan ik jullie heel wat informatie achterlaten , zoals receptjes, evenementen, tupinfo ed... je kan zeker feedback geven op mijn presentatie, en mails versturen . 
    Ik hoop dat jullie zullen genieten van de heerlijke receptjes die ik voor jullie eerst zal uit proberen, aan jullie om te beoordelen !!!
    tot ziens !!! Gina Razz




    07-03-2013 om 14:21 geschreven door gina  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
    Proficiat!

    Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

    U kan uw blog bekijken op http://www.bloggen.be/ginastupperboekje

    We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen.  Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.

    U kan dit zelf helemaal aanpassen.  Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'.  Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.

    Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt.  Surf naar http://www.bloggen.be/  en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.  Druk vervolgens op 'Toevoegen'.  U kan nu de titel en het bericht ingeven.

    Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'.  Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!').  Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd.  U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.

    Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://www.bloggen.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op.  Klik vervolgens op 'Instellingen'.  Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.

    WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
    De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
    - Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.

    WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
    Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.

    WAT IS DE "WAARDERING"?
    Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.


    Het Bloggen.be-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!

    Met vriendelijke groeten,
    Bloggen.be-team

    07-03-2013 om 12:34 geschreven door  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brocollisoep
    brocollisoep

    benodigdheden:

    1 brocolli
    1 wit van prei
    1 ajuin
    1-1.25l water
    2 bouillonblokjes

    bereiding:

    kuis en gaar de groentjes zonder toevoeging van water in de microplus van 2.25l op 850 watt
    breng water aan de kook en los twee bouillonblokjes op
    meng dit met de groenten en mix deze fijn 

    eet smakelijk 


    Gina

    07-03-2013 om 00:00 geschreven door gina  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:microcook / gerechten in de microgolf
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.courgettesoep
    courgettesoep

    benodigdheden:

    1 courgette
    1 wit van prei
    1 ajuin
    1 tot 1.25l water
    2 bouillonblokjes
    boursin light

    bereiding:

    kuis en snij de groentjes in blokjes
    gaar deze zonder toevoeging van water gedurende 10min. in de microplus op 850 watt
    breng het water aan de kook in de waterkoker en los twee bouillonblokjes op
    mix deze fijn en werk af met boursin light

    eet smakelijk 

    Gina

    07-03-2013 om 00:00 geschreven door gina  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:microcook / gerechten in de microgolf


    kooklessen iedere derde donderdag van de maand

    elke derde donderdag van de maand komen wij met een groepjes samen en experimenteren wij weer met nieuwe gerechtjes. De bedoeling is jullie meer vertrouwd te maken met de microgolf. de Microcooks en de UltraPro van Tupperware zijn dan ook een uitstekend artikel om er heerlijke recepten in klaar te maken.Inschrijven is noodzakelijk, want deze gaat door in zaal Ter Leie in Astene/Deinze Meer inlichtingen? Stuur mij dan een mailke : gina.patteeuw@telenet.be..graag tot dan



    Archief
  • Alle berichten

    Gastenboek
  • mevr
  • Super verkoopster en kokkin !!!!
  • koopjes jagen...
  • grandioze tupperkoopjes
  • super!!!

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    mailinglijst



    Foto

    gina.patteeuw@hotmail.com

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs