Ik ben Patteeuw Gina
Ik ben een vrouw en woon in deinze-astene (belgië) en mijn beroep is Unitmanager bij tupperware.
Ik ben geboren op 13/12/1964 en ben nu dus 60 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: gitaar spelen, tupperware, mijn hond.
Geniet iedere dag van de kleine dingen , morgen kan het te laat zijn !!
pizza-provenciaalse courgette-gerookte zalm in bladerdeeg-zachte chocoladebiscuit-fruitkoek
Tupperware Pizza
Kooktijd: 15‐20 min op 200 °C (Th 6/7)
Ingrediënten
500 g bloem
10 g zout
20 g verse gist
300 ml lauw water
1 Minibekertje olie
1 mozzarella bol
Tomatencoulis
Ham
Zout en peper
Tupperware producten
Deegkom 3
l
Ruimtekommen
500 ml
Silicone Spatel
Kaasmolen Plus
Verstelbare
Deeg‐N‐Rol
MultiFlex Deegblad
Verwarm de oven voor op maximale temperatuur zonder de rooster.
Doe de bloem in de Deegkom, maak een kuiltje en besprenkel met zout.
Los in de
Ruimtekom de gist op in lauw water.
Giet de gist en de olie in het kuiltje, sluit de Kom en
schud krachtig.
Maak met behulp van de Silicone Spatel een bol van het deeg, plaats het
deksel op de Kom en laat rijzen.
Maal de mozzarella met behulp van de Kaasmolen Plus.
Rol het deeg uit met behulp van de Verstelbare Deeg‐N‐Rol, leg het op het MultiFlex
Deegblad geplaatst op de koude ovenrooster,
giet er de tomatencoulis over en besprenkel
met de ham en de geraspte mozzarella.
Eindig met de kruiden.
Zet de temperatuur op 200 °C wanneer je de pizza in de oven zet.
Laat 15 à 20 min. bakken.
2) Provençiaalse courgettes‐tomatenschotel (tian)
Bereidingstijd: 20 min.
Kooktijd:
Courgettes: 15 min. in de microgolfoven op 750 watt
Schotel: 35 min. in de traditionele oven op 210 °C (Th 7) of 12 min. in de microgolfoven op
750 watt
Ingrediënten voor 6 personen
2 kg courgettes
2 teentjes look
2 geklopte eieren
50 g paneermeel
100 g geraspte gruyère
2 el olijfolie
1 takje tijm
Zout en peper
Saus:
3 tomaten
200 ml verse room
1 teentje look
Enkele takjes bieslook
Zout en peper
Tupperware producten
Snijwonderplank
Keukenmes
UltraPro 3,5 l
Lookpers
Dubbel Vergiet
MultiFlex Princess
Deegkom 3 l
TurboMax
Silicone Spatel
Pak‐N‐Schaar
Verwarm de oven voor op 210 °C zonder de rooster.
Was de courgettes, verwijder de uiteinden en snij ze in schijfjes.
Doe ze in de UltraPro 3,5 l,
voeg de olijfolie, de geplette teentjes look toe en bak 15 min. in de microgolfoven op 750
watt;
laat 5 min. rusten, laat uitlekken in het Dubbel Vergiet en laat afkoelen.
Zet de MultiFlex Princess op de koude ovenrooster.
Leg een laag courgetteplakjes die elkaar
overlappen.
Meng in de Deegkom
3 l de eieren en de rest van de courgettes en giet alles in de MultiFlex.
Bestrooi met paneermeel en geraspte gruyère en strooi er ook nog wat tijm over.
Laat 35
min. gaar worden in een voorverwarmde oven op 210 °C.
Bereid ondertussen de saus:
schil de tomaten, verwijder de zaadlijsten en mix ze in de
TurboMax om tomatenpuree te hebben.
Voeg er de verse room aan toe, samen met een
geraspt teentje look en het gesnipperde bieslook,
zout en peper,
meng met de Silicone
Spatel.
Ontvorm de Provençaalse schotel (tian) en dien op met tomatensaus.
3) Gerookte zalm in bladerdeeg
op een bedje van prei
Bereidingstijd: 20 min.
Kooktijd: 30 min. op 200 °C (Th 6/7)
Ingrediënten voor 6 tot 8 personen
1 bladerdeeg
4 tot 5 plakken gerookte zalm
Het wit van 3 grote preien (± 500 g)
50 g boter
4 eieren
200 ml verse room
100 g geraspte gruyère
Zout en peper
Tupperware producten
Snijwonderplank
Keukenmes
Schenkkan Vierkant 1 l
MultiFlex Queen
Verwarm de oven voor op 200 °C zonder de rooster.
Smoor de prei in een sauteerpan, in 50 g boter, breng op smaak met peper en zout.
Breek de eieren één voor één in de Schenkkan Vierkant 1 l, en doe er de room, de geraspte
gruyère, het zout en de peper bij.
Plaats er het deksel op en schud.
Plaats de MultiFlex
Queen op de koude rooster en bedek de bodem van de MultiFlex met het bladerdeeg,
leg er
de prei op,
en ook de in grote stukken gesneden sneetjes gerookte zalm en begiet met het
mengsel uit de Schenkkan Vierkant.
Laat 30 min. gaar worden in de oven, op stand 200 °C.
Serveer warm.
4) Zachte chocoladebiscuit
Bereidingstijd: 15 min.
Kooktijd: 25 min. op 180 °C (Th 6)
Ingrediënten voor 8 personen
70 g banketbakkerschocolade
70 g boter
70 g amandel‐ of hazelnootpoeder
2 hele eieren +
6 eierdooiers
40 g bittere cacao
170 g suiker
6 stijfgeklopte eiwitten
1 snufje zout
½ kl vanille‐extract
Tupperware producten
Snijwonderplank
Keukenmes
MicroCook Schenkkan 1 l
Deegkom 3 l
Silicone Spatel
Quick Shaker
Speedy Chef
MultiFlex Princess
Verwarm de oven voor op 180 °C zonder de rooster.
Doe de boter en de chocolade in de MicroCook Schenkkan 1 l en laat 1 min. smelten in de
microgolfoven op 500 watt.
Giet de gesmolten chocolade en de boter in de Deegkom 3 l, voeg het amandelpoeder en de
suiker toe en meng met de Silicone Spatel.
Giet in de Quick Shaker de 2 hele eieren, de 6 eierdooiers en de bittere cacao; sluit af en
schud.
Giet de inhoud van de Shaker bij de inhoud van de kom en meng met de Menger.
Klop in de Speedy Chef de 6 eiwitten goed stijf met een snufje zout en voeg dit bij het
mengsel in de Deegkom, samen met het vanille‐extract. Meng voorzichtig met de Silicone
Spatel.
Plaats de MultiFlex Princess op de koude rooster, giet er de bereiding in en laat 25 min.
bakken in een voorverwarmde oven op 180 °C.
Wacht enkele minuten en haal het gebak dan uit de MultiFlex.
5) Fruitkoek
Bereidingstijd: 15 min.
Kooktijd: 50 min. op 200 °C (Th 6/7)
Ingrediënten voor 8 personen
Deeg:
250 g (250 ml) suiker
250 ml room
3 eieren
Geraspte schil van 1 citroen of 1 sinaasappel
250 g (500 ml) bloem
2 kl gistpoeder
Garnituur:
4 appels of 4 peren in blokjes of ½ blik abrikozenhelften of ananas
Garnering:
1 peer
Tupperware producten
Deegkom 3 l
Silicone Spatel
Mini Mengkom 650 ml
Citrusvruchtenpers
MultiFlex Princess
Verwarm de oven voor op 200 °C zonder de rooster.
Meng in de Deegkom 3 l de suiker, de room, de eieren en de citroenschil met de
Silicone Spatel.
Voeg de bloem en de gist toe en meng nogmaals.
Plaats de MultiFlex Princess op de koude rooster.
Giet er het deeg in en voeg de gekozen
vruchten toe, in blokjes gesneden.
Als u verse vruchten gebruikt, bestrooi ze dan met
rietsuiker alvorens u ze op het deeg schikt.
Laat 50 min. bakken in een voorverwarmde oven.
Wacht enkele minuten en haal dan uit de vorm.
Alvorens te serveren, versier de koude koek met een gekarameliseerde peer in waaiervorm
gesneden.
Producten :
Tupcakes multiflex (2) voor minstens 12 gebakjes
klopper
speedy chef
steelpan chefserie
micropluskan 1 ½ l
ruimtespaarders
siliconenspatel
ronde rectoverso
maatbeker
Bereidingswijze :
Klop de eierdooiers met de suiker tot een lint en voeg er nog de maïzena aan toe
Breng de melk en de room aan de kook met een opengesneden vanillestok
Ofwel in het micropluskannetje ofwel in een steelpan van de chefserie
Giet de kokende melk over de eiermassa en niet andersom
Breng deze massa terug aan de kook door terug in de microgolf te zetten zonder deksel gedurende 2 x 2 min (tussendoor zeer goed roeren) of door op te warmen in de steelpan op het vuur.
Leg 2 vellen bladerdeeg van ongeveer 10 cm op 20 cm op elkaar en rol op.
Snij van deze rol schijfjes van ongeveer een goeie cm.
Duw deze rol tot een nestje en beleg zo de tupcake-vorm
Prik zachtjes in en vul met de pasteibakkersroom
Bak gedurende 20 min in een voorverwarmde oven van 220 ° C
Laat eventjes afkoelen en bestrooi met een mengeling van kaneelpoeder en poedersuiker
hallo dames !!
bij de geschenken voor de gastvrouw/heer kan het geschenk bij de 29sterren omgeruild worden voor een waardebon van 45 , daarmee mag je zelf kiezen wat je graag als geschenk wilt !!!!
laat het mij weten voor februari , want ik heb nog heel wat plaatsen vrij !!!!
mvg Gina 0472.326166
zo gaat dat bij Tupperware, als er iets gelanceerd wordt aan een interessante prijs , is dat vlug uitgeput. Als compensatie de rectoverso coor amper 8
1 kg bloem (witte bloem, voltarwebloem, meergranenbloem, )
30g verse gist OF 21g droge gist
30g honing of suiker (kan worden weggelaten)
6 ¼ dl lauw water
30g zout
Nodig:
Ultra pro (bv terrine, of ultra pro 2L)
deegkom
ruimtespaarders (bloem, zaden, gist)
groentenmesje
menglepel
Werkwijze:
1. Los de gist en suiker op in de helft van het water
2. Doe de bloem in de deegkom en maak een kuiltje in het midden
3. Strooi het zout aan de rand van de bloem
4. Giet het gistmengsel in het kuiltje en meng van hieruit in steeds groter wordende kringetjes geleidelijk de droge massa door het het gistmengsel
5. Giet het overige water erbij en vermeng verder met de hand alle bloem totdat je een elastisch en soepel deeg bekomt
6. Kneed het deeg 5 minuten
7. Laat het deeg rijzen in de kom, bedekt met een vochtige handdoek (tot het deeg +/- verdubbeld is)
8. Kneed het deeg een tweede keer en breng in de gewenste vorm
9. Doe het brood in de ultra pro en bestrooi met een weinig bloem
10. Afwerking: maak enkele sneetjes in het deeg met het groentenmesje
11. Laat het brood opnieuw rijzen tot het verdubbelt in volume
12. Bak het brood in een voorverwarmde oven (15 min op 240°, 30 min op 180°
Varieer met bloemsoort, het gebruik van sesamzaad, lijnzaad, maanzaad, zonnebloempitjes enz en gebruik je creativiteit om je broodjes vorm te geven
Platte Ultra Pro van 2 liter of 3,3 liter + deksel
Werkwijze
De aardappelen en zoete aardappelen schillen met de universele fijnschiller.
De geschilde aardappelen vervolgens versnijden in dunne schijfjes met de Mando Chef, vlak mes op stand 2 en opvangen in een serveerwonder.
Maak een mengeling van de room, mascarpone en volgens smaak de verschillende kruiden in de mengkom.
Afwisselend de 2 soorten aardappelen dakpansgewijs in de lage Ultra Pro aanbrengen.
Tussen de lagen aardappelen de mengeling toevoegen.
De lage Ultra Pro in de voorverwarmde oven plaatsen voor 15 minuten op 180 °C met deksel en 30 minuten op 180 °C zonder deksel.
Kippenblokjes 500 g (1 kippenbouillonblokje en kippenkruiden)
3 radijsjes,
1 groene of rode paprika,
3 lente-uitjes,
1 tomaat,
100 g abrikozen uit blik
Dressing :
200 ml yoghurt,
60 ml room ,
60 ml olijfolie,
30 ml limoensap,
10 ml suiker,
10 ml peterselie, peper en zout.
Producten :
Rijstkoker (individuele)
snijplank en messen dunschiller blikopener
bloesemkommen of allegra + bestek
allegra reverso
crescendomaatjes
ruimtespaarders
minibekers
turbochef
speedychef of quickshaker
ventsmarts
citruspers
minimengkom
stapelschalen cool
utrapro ovenschaal + deksel
kruidenmolen -
quickchef
Bereidingswijze :
Kook de rijst met 125 ml koud water gedurende 7 min in de rijstkoker en laat wat nagaren.
Verkruimel er eventueel nadien een half kippenbouillonblokje onder en laat afkoelen.
Kruid de kippenblokjes voldoende met kippenkruiden en bak ze gedurende 4 min op de ovenschaal met deksel op 750 Watt in de microgolf.
Versnipper de lente-uitjes met de schaar of met een mes op de plank.
Snij de radijsjes in schijfjes en hak de paprikas niet te fijn in de quickchef.
Snij de tomaat met behulp van het tomatenmes in partjes.
Maak het blik abrikozen open met behulp van de blikopener en giet in de allegra-reverso.
Meng de radijsjes, de tomaat, de paprikas, de lente-uitjes en de abrikozen met de afgekoelde kippenblokjes samen in de rijst.
Serveer in de allegra of bloesemkom of serveerkom samen met de dressing.
Mix alle ingrediënten voor de dressing in de speedychef of de quickshaker en giet over de salade.
Meng met behulp van het slabestek en serveer goed fris.
elke derde donderdag van de maand komen wij met een groepjes samen en experimenteren wij weer met nieuwe gerechtjes. De bedoeling is jullie meer vertrouwd te maken met de microgolf. de Microcooks en de UltraPro van Tupperware zijn dan ook een uitstekend artikel om er heerlijke recepten in klaar te maken.Inschrijven is noodzakelijk, want deze gaat door in zaal Ter Leie in Astene/Deinze Meer inlichtingen? Stuur mij dan een mailke : gina.patteeuw@telenet.be..graag tot dan