Inhoud blog
  • Kwartels met peperkoek, gebakken appel en saus van Sint Bernadus
  • Slibtong gevuld met mousse van langoestines en zongedroogde tommat met een saus van basilicum
  • mojito creme met italiaanse merengue
  • Macarons
  • choco
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Zoeken in blog

    Categorieën
  • aperitiefhapjes (4)
  • desserts (8)
  • hoofdgerechten vlees (2)
  • hoofgerechten vis (0)
  • kerstdiner (3)
  • koekjes (1)
  • soepen (0)
  • voorgerechten (3)
  • Rock & b

    12-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bananen tiramisu met baileys
    Ben voor een 10-tal glaasjes
    Ben voor de tiramisu: 2 bananen, 25 gr suiker, zaadjes van 1 vanillestokje, 250 gr mascarpone, 2 eiwitten, 1dl warme espressokoffie, 1/2 dl bayleys met munt en chocoladesmaak, 1/2 pakje boudoirs
    Ben: voor de versiering: 100 gr fondantchocolade, 50 gr witte chocolade
    Ww: Doe de boudoirs in de blender en hak ze heel fijn.
    Schil de bananen en pureer met de suiker en de vanillezaadjes in de blender. Meng er de mascarpone onder en de baileys en roer goed door met de klopper.
    Klop de eiwitten op en spatel voorzichtig onder het bananen - mascarponemengsel. Doe dit mengsel in een spuitzak.
    Neem een dessertglaasje en doe er een kofflepel gemixte boudoirkoekjes in. Giet er een koffielepel sterke koffie over en doe er dan een laagje bananen mascarpone op. Dan herhaal dit dit nog eens met een laagje koekjes en koffie en een laagje bananen mascarpone. Je zet de tiramisu in de koelkast.
    Als afwerking maak je gemarmerde chocoladeblaadjes. Hiervoor smelt je de fondanchocolade. Je pakt een snijplank in met aluminiumfolie en je giet het de chocolade uit op de snijplank. Je strijkt dit glad en fijn uit. Voor dat de fondantchocolade terug opgesteven is smelt je de witte chocolade en je giet dit kriskras over de fondantchocolade uit. je roert dan de mengsels een beetje door elkaar met een vork. je zal zien dat je mooie tekeningen bekomt. Dit steek je een kwartier in de diepvriezer. haal het er na een kwartier uit en breek het in kleine stukjes. Je kan het nog opwerken met een laagje goudpoeder (dit vind je in de aveve en doe je met een penseel over de chocolade) om het nog feestelijker te maken.
     Je steekt zo'n stukje chocolade recht in je mengsel.

    Tip: De chocolade kan je gerust al de week op voorhand klaarmaken. en de tiramisu maak je best 1 à 2 dagen op voorhand, de smaken komen nog beter tot zijn recht.


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Archief per week
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 12/12-18/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Mailinglijst

    Geef je e-mail adres op en klik op onderstaande knop om je in te schrijven voor de mailinglist.




    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs