E-mail mij

Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

Zoeken in blog

Bierdegustatieavonden:

Thema 1 - Ronde Van Vlaanderen
Thema 2 - Kennismaking Belgische biercultuur
Thema 3 - Op maat
Thema 4 - Belgian Family Brewers
Thema 5 - Belgische biologische bieren
Inhoud blog
  • Red de bron van Rochefort
  • Workshop biologische bieren ontdekken en proeven
  • Speciale tap
  • Degustatieavond abdijbieren
  • Opening Brouwerij Dilewyns, Dendermonde
    Dirk Van Esbroeck

    Maak je eigen badge
    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Laatste commentaren
    Hoofdpunten blog dirkjogt
  • Animatiefilm Ariadne
  • Beer & Food - A Perfect Match
  • Dodentocht 2013 - The Day After
  • Dodentocht 2013 dag -8
  • Dodentocht 2013 dag -12
    Archief per week
  • 24/06-30/06 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 23/05-29/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 06/09-12/09 2010
    Broeder Zozef vzw
    Vereniging ter promotie van de Belgische biercultuur

    Photobucket

    05-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alvinne Craft Beer Festival 2011
    Alvinne

    Vrijdag 4 maart waren we op het Alvinne Craft Beer Festival in de Kasteelhoeve te Outryve (Avelgem).

    ABCF2011

    ABCF2011

    De deelnemende brouwerijen:
    - Picobrouwerij Alvinne
    - De Struise Brouwers
    - Netherlands: Brouwerij de Molen, Brouwerij Emelisse
    - Germany: Braustelle (Cologne) – Bierkompass – Beck Brau (Lisberg-Trabelsdorf)
    - UK: Thornbridge
    - USA/Denmark: Grassrooth Brewing co
    - USA: Stillwater Artisanal Ales
    - Denmark: Mikkeller, Norrebro Bryghus, Croocked Moon Brewing
    - Italy: Revelation Cat, Birrificio del Ducato
    - Switzerland: Brasserie des Franches -Montagne (BFM)

    Jerome Rebetez
    Jérôme Rebetez (BFM)

    Uit de uitgebreide keuze van ca.120 bieren proefden we volgende bieren:
    - Abbaye de St-Bon Chien 2010 - Strong Sour Ale. Matured in mixture of 11 oak barrels: 6 Pinot Noir, 2 Chardonnay and 1 Pinot Gris de Neuchatel, 2 Merlot du Tessin. - BFM

    ABCF2011

    - Smookscreen - Smoked Porter - Croocked Moon
    - True Rebel - The first produktion from Croocked Moon's hand. "True Rebel", becoming a true rebel of an American Pale Ale. Dryhopped with Columbus and Chinook - Croocked Moon

    Soren Wagner
    Soren Wagner (Croocked Moon)

    - l'Ultima Luna - Barley Wine aged in Amarone (Italian red wine) barrels - Del Ducato

    ABCF2011

    - La Luna Rossa - Blend of three sour beers aged up to 3 months in wood with cherries - Del Ducato

    ABCF2011

    - Viola Sofia - Imperial Stout brewed for the birth of Viola Sofia, daughter of Manuele from Ma Che Siete Venuti in Rome - Grassroots

    Ryan Witter
    Ryan Witter (right), Grassroots

    - Beer Geek Brunch Weasel - Brewed by Mikkeler at Nogne O, Norway. This Imperial Oatmeal stout is brewed with one of the world's most expensive coffees (Vietnamese Ca Phe Chon coffee), made from droppings of weasel-like civetcats. The exceedingly rare Civet Coffee has a strong taste and an even stronger aroma. - Mikkeller

    Mikkel Borg Bjergstro
    Mikkel Borg Bjergso (right), Mikkeller

    - BA Texas Ranger w/ Vanillabeans & cacaobeans - Brewed with Chipotle chili peppers - Mikkeller
    - BA Beer Geek Brunch Weasel Bourbon Edition - Beer Geek Brunch Weasel matured in a Bourbon cask/barrel - Mikkeller

    ABCF2011

    - Dirty Horse 2005 - Lambik, first fermentation for six weeks  in sherry oak casks. 200 grams of Northern cherries per litre and yeast were added after six months. Eight months later, the young ale was pumped over to oak casks, and maturation for another 3 years. - Struise Brouwers
    - Jaipur - IPA - Thornbridge Brewery

    ABCF2011

    - Wild Swan - White gold pale ale - Thornbridge Brewery

    ABCF2011

    - Import v.1 of Love & Regret - Brewed at 't Hofbrouwerijke. The base is German barley & wheat, with a touch of Belgian aromic, accented with grassy hops and a array of spring botanicals (heather, chamomile, lavender & dandelion) - Stillwater Artisanal
    De honger werd gestild met een stoofpotje van konijn in Morpheus Wild (ik) en een vispannetje met tongreepjes, zalm en scampi in een sausje van Cuvée d'Erpigny (Fleur).

    Fleur en William
    Fleur en William Roelens

    Categorie:Bierfestival
    Tags:Alvinne, Avelgem
    23-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10 uur biercultuur te Gent
    Zondag 23 januari organiseerde de ‘Gentse Biervereniging’ het evenement “10 uur biercultuur” in het Buurthuis Muide te Gent.

    10 uur Biercultuur

    Er stonden voordrachten, workshops en proeverijen van ca.25 bieren op het programma.
    Vier bierkenners gaven elk een voordracht van een half uur over een door hen gekozen bier.

    10 uur Biercultuur

    Allereerst kwam Casimir Elsen (Zythos) aan het woord. Hij besprak de Bink Blond, de geschiedenis van brouwerij Kerkom en het brouwerijgebeuren in België in het algemeen van 1900 tot heden.
    Bink Blond, brouwerij Kerkom, blond troebel, 5,5% vol.Alc. Een vleugje banaan in het aroma, goede doordrinker, hoppige afdronk.

    Casimir Elsen & Bink Blond

    Vervolgens was het de beurt aan Marc De Keukeleire (brouwerij Alvinne) die vertelde over het bier Morpheus Wild, brouwerij Alvinne en het Morpheus gist.
    Morpheus Wild, Oud Vlaams Bruin, brouwerij Alvinne, bruin (99EBC), 5,9% Vol.Alc., 16 EBU, ongezoet. Zurigheid overheerst zowel in het aroma als in de smaak, zurige afdronk.

    Marc De Keukeleire & Morpheus Wild

    Derde spreker was Jan Rumes (Zythos) die het bier Hercule Stout meegebracht had en uitwijdde over Stout in het algemeen.
    Hercule Stout, Brasserie des Légendes Ellezelles, donker bruin, 9% Vol.Alc. Mooie cremekleurige schuimkraag, aroma van zoethout, caramel, smaak geroosterd, alcoholwarmte, hoppig bittere lange afdronk.

    Jan Rumes & Hercule Stout

    Als laatste spreker kwam David De Roy (Zythos) aan bod, met het bier Elliot Brew en een uitgebreide bespreking van de hopplant.
    Elliot Brew DIPA (Double Indian Pale Ale), De Struise Brouwers, amber helder, 9% Vol.Alc. Mooie schuimkraag, hoppig aroma en smaak, bitter (163 EBU!) door gebruik van 5 hopsoorten, zeer bittere lange afdronk.

    David Le Roy & Elliot Brew

    Categorie:Bierfestival


    Foto

    Foto

    Categorieën
  • Beer and foodpairing (2)
  • Belgisch (1)
  • Bier en kaas (0)
  • Bierdegustatie (10)
  • Bierfestival (2)
  • Brouwen (1)
  • Brouwerij (8)
  • Buitenland (2)


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs