Vrijdag 22 juni St.
Vaast La Hogue
Fris ontbijt in de kuip, nadien even lekker terug binnen,
maar het is zonnig. We rommelen wat, en rond de middag hebben we afgesproken
met Stef en Christel om samen te gaan eten bij de Tomahawk
dus terug
normandische visspecialiteiten op het menu, krab en spinkrab, pladijs en
matelote (een lokaal gerecht met hondshaai,
aardappelen en cider).
Om 3 uur vertrekken we met de Tahitou 2, de amfibiewagen/boot naar het eilandje Tahitou, waar het tweede fort van St. Vaast staat. Daar is
ook een maritiem museumpje, enkele mooie tuinen, met eerder exotische planten
en ook een zeetuin, met gewassen die gedijen in een zeeklimaat. Vanuit de
toren van het fort hebben we een mooi zicht op de stad, de haven en ook het
stuk zee dat we morgen zullen bezeilen
In plaats van terug te gaan met de
amfibieboot, wandelen we terug naar St. Vaast. Het is bijna laagwater, en dan
kan je via een natte weg tussen de oestervelden/oesterbedden door wandelen,
heel speciaal. Nog een stop aan het
kleine strandje, en nadien terug naar de haven.
Op de Saltwater genieten we van de Gosselin-specialiteiten
die Christel gisteren kocht : foie gras is erbij, kreefteboter, een tapenade
met zwarte olijven en geitenkaas, confit van kastanje, chocolade en sinasappel,
marmelade van abribozen en grand marnier,
en de lokale cider
t is culinair
vertoeven in deze streek.
En vanavond voor het eerst sinds een aantal dagen, dus terug
wifi, zodat ik ons blog even kan updaten
|