Appels in Frankrijk
Foto
Categorieën
  • Aparte groentes (17)
  • Appelvrouw&Lie (76)
  • De tuin (76)
  • Dorpsleven (34)
  • Gereedschap (4)
  • Groenterecepten (27)
  • In Nederland (11)
  • Inmaakrecepten (17)
  • Jamrecepten (24)
  • Koken algemeen (9)
  • Kruidenrecepten (5)
  • Met Alcohol (14)
  • Oogst (6)
  • Pompoenen (21)
  • Recettes Lorraine (2)
  • Soeprecepten (4)
  • Foto
    Foto
    Inhoud blog
  • Ratafía Catalan
  • Indische loopeenden
  • Vervolg Keyhole Garden
  • Woning met uitzicht te huur
  • Keyhole Garden deel 1
  • Keyhole Garden deel 2
  • Dahlia jam
  • Flognarde aux haricots verts/sperziebonenclafoutis
  • Ratafia dragon
  • Vrienden op de fiets
    Zoeken in blog

    Foto
    Gastenboek
  • Le compravendite in Italia relative a proprietà di lusso
  • Gli psicologi trovano i clienti sulla rete
  • L'attività esoterica nel mondo
  • Il posizionamento seo
  • Barbour Ariel Track Quilted Jacket Black

    Gastenboek

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Foto
    Foto
    Foto
    09-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.knoflooksoep

    Het schijnt dat het goed is om, voor je een avondje doorzakt, flink wat knoflook te eten. Je niet druk maken over de stank en als "voorafje" een lekker knoflooksoepje maken.
    Neem:
    • 10-12 teentjes knoflook
    • zout
    • 20 gram boter
    • 20 gram bloem
    • 3/4 liter groentebouillon
    • 1 glas witte wijn
    • 1/8 liter slagroom
    • peper, zout
    • 2 witte boterhammen zonder korst
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 2 eetlepels fijngehakte peterselie (helpt tegen de geur..)

    Pel de teentjes knoflook en kook ze ± 20 minuten in water met wat zout. Dep ze droog met keukenpapier. Doe de knoflookteentjes met een klein deel van de bouillon in de keukenmachine en pureer de teentjes.

    Smelt de boter. Voeg de bloem er in één keer bij. Goed roeren. Laat de bloem ± 2 minuten even meegaren. Voeg de witte wijn toe en blijf goed roeren tot een glad papje ontstaat. Voeg de knoflookpuree erbij en beetje bij beetje, steeds goed roerend, de rest van de bouillon en de room. Breng de soep aan de kook.Breng de soep op smaak met peper en zout.

    Snij de boterhammen in kleine blokjes. Verhit de olie en bak hierin de broodblokjes snel rondom bruin.

    Schenk de soep in 4 kommen en strooi de broodblokjes en de peterselie er over.

    Dit recept komt van http://www.lekkertafelen.nl







    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Foto
    Kijk ook eens op deze blogs...
  • Paradijs in GF!
  • Paradis (franstalig)
  • Moestuinforum
  • Agnes` kruidentuin
  • St.Laurent sur Othain
  • Hernia diafragmatica
  • Diana`s mooie moestuin
    Archief per jaar
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs