Het schijnt dat het goed is om, voor je een avondje doorzakt, flink
wat knoflook te eten. Je niet druk maken over de stank en als "voorafje" een lekker knoflooksoepje maken.
Neem:
- 10-12 teentjes knoflook
- zout
- 20 gram boter
- 20 gram bloem
- 3/4 liter groentebouillon
- 1 glas witte wijn
- 1/8 liter slagroom
- peper, zout
- 2 witte boterhammen zonder korst
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels fijngehakte peterselie (helpt tegen de geur..)
Pel de teentjes knoflook en kook ze ± 20 minuten in water met wat zout. Dep ze droog met
keukenpapier. Doe de knoflookteentjes met een klein deel van de bouillon
in de keukenmachine en pureer de teentjes.
Smelt de boter. Voeg de bloem er in één keer bij. Goed roeren. Laat de bloem ± 2 minuten even meegaren. Voeg de witte wijn toe en blijf goed roeren tot een glad papje ontstaat. Voeg de
knoflookpuree erbij en beetje bij beetje, steeds goed roerend, de rest
van de bouillon en de room. Breng de soep aan de kook.Breng de soep op
smaak met peper en zout.
Snij de boterhammen in kleine blokjes. Verhit de olie en bak hierin de broodblokjes snel rondom bruin.
Schenk de soep in 4 kommen en strooi de broodblokjes en de peterselie er over.
Dit recept komt van http://www.lekkertafelen.nl

|