Appels in Frankrijk
Foto
Categorieën
  • Aparte groentes (17)
  • Appelvrouw&Lie (76)
  • De tuin (76)
  • Dorpsleven (34)
  • Gereedschap (4)
  • Groenterecepten (27)
  • In Nederland (11)
  • Inmaakrecepten (17)
  • Jamrecepten (24)
  • Koken algemeen (9)
  • Kruidenrecepten (5)
  • Met Alcohol (14)
  • Oogst (6)
  • Pompoenen (21)
  • Recettes Lorraine (2)
  • Soeprecepten (4)
  • Foto
    Foto
    Inhoud blog
  • Ratafía Catalan
  • Indische loopeenden
  • Vervolg Keyhole Garden
  • Woning met uitzicht te huur
  • Keyhole Garden deel 1
  • Keyhole Garden deel 2
  • Dahlia jam
  • Flognarde aux haricots verts/sperziebonenclafoutis
  • Ratafia dragon
  • Vrienden op de fiets
    Zoeken in blog

    Foto
    Gastenboek
  • Le compravendite in Italia relative a proprietà di lusso
  • Gli psicologi trovano i clienti sulla rete
  • L'attività esoterica nel mondo
  • Il posizionamento seo
  • Barbour Ariel Track Quilted Jacket Black

    Gastenboek

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Foto
    Foto
    Foto
    16-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jam van Appel en Pompoen
    Mijn pompoenoogst is weer binnen. De vruchten waren al even van het land, en lagen op het mooie nieuwe muurtje te wennen. Ze hadden daar nog wel een tijdje kunnen liggen, ware het niet dat gistermorgen het gras buiten wit was: Vorst!
    Aangezien we aan t eind van de week naar huis gaan heb ik ze toch naar binnen gesjouwd...ja letterlijk gesjouwd want er zitten hele grote bij dit jaar, de fee van Assepoesie zou er wel raad mee weten. Zie foto. Meer dan 50 kg pompoen heb ik, waaronder twee vruchten van een kilo of 10. Als ik die ga aansnijden krijgen jullie allemaal een stuk!

    Jam van appelen met pompoen:
    Snij 500 gram geschilde en ontpitte appels in kleine blokjes -of rasp de appels- en doe hetzelfde met 500 gram pompoen.
    In een grote pan de pompoen goed met de appels, 500  gram geleisuiker speciaal, en een mespuntje (of iets meer, naar smaak) kaneel- en gemberpoeder vermengen. Het mengsel langzaam, goed roerend aan de kook brengen en 4 minuten borrelend laten koken.
    De kooktijd gaat in op het moment dat het gehele oppervlak van de massa borrelt en dit niet meer door roeren ongedaan gemaakt wordt.
    Is de jam je niet fijn genoeg kan je er de staafmixer opzetten. Te dik: voeg wat water en/of vers citroensap toe.
    Eventueel de jam afschuimen en in schone hete potten schenken.
    De potten tot de rand vullen, sluiten en 5 minuten op hun kop zetten.






    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Foto
    Kijk ook eens op deze blogs...
  • Paradijs in GF!
  • Paradis (franstalig)
  • Moestuinforum
  • Agnes` kruidentuin
  • St.Laurent sur Othain
  • Hernia diafragmatica
  • Diana`s mooie moestuin
    Archief per jaar
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs