Appels in Frankrijk
Foto
Categorieën
  • Aparte groentes (17)
  • Appelvrouw&Lie (76)
  • De tuin (76)
  • Dorpsleven (34)
  • Gereedschap (4)
  • Groenterecepten (27)
  • In Nederland (11)
  • Inmaakrecepten (17)
  • Jamrecepten (24)
  • Koken algemeen (9)
  • Kruidenrecepten (5)
  • Met Alcohol (14)
  • Oogst (6)
  • Pompoenen (21)
  • Recettes Lorraine (2)
  • Soeprecepten (4)
  • Foto
    Foto
    Inhoud blog
  • Ratafía Catalan
  • Indische loopeenden
  • Vervolg Keyhole Garden
  • Woning met uitzicht te huur
  • Keyhole Garden deel 1
  • Keyhole Garden deel 2
  • Dahlia jam
  • Flognarde aux haricots verts/sperziebonenclafoutis
  • Ratafia dragon
  • Vrienden op de fiets
    Zoeken in blog

    Foto
    Gastenboek
  • Le compravendite in Italia relative a proprietà di lusso
  • Gli psicologi trovano i clienti sulla rete
  • L'attività esoterica nel mondo
  • Il posizionamento seo
  • Barbour Ariel Track Quilted Jacket Black

    Gastenboek

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Foto
    Foto
    Foto
    14-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Appeljam met room, karamel & boter
    Neem een ruime kg appels, 150 gram kristalsuiker, 1 pak geleisuiker speciaal (=500 gram), 20 cl slagroom  & 60 g zoute boter.

    Snijd de appels in vieren, schil ze, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.

    Neem 150 gram suiker, doe die in een grote kookpan samen met zes eetlepels water en kook dat mengsel voorzichtig tot een amberkleurige karamel.
    Voeg vervolgens de appels toe en roer een paar seconden.
    Haal de pan van het vuur en giet er de boter en de room bij.
    Zet de pan weer op het vuur en blijf roeren tot de verharde karamel weer smelt.
    Voeg de geleisuiker toe, breng het fruit aan de kook en laat het 3 tot 4 minuten koken.

    Daarna kunt je de jam in potten doen; anders laat u de jam nog even een paar minuten verder koken terwijl u blijft roeren.

    Pureer de jam met een staafmixer vlak voor je hem in potten doet als je meer van de textuur van marmelade houdt, want de stukken
    appel blijven vaak heel. Serveer deze jam samen met in de pan gebakken schijfjes appel en amandelijs of gewoon bij de boterham,
    net als klassieke jam. Je kunt de bodem van een appeltaart ook met deze jam insmeren voordat u er de appels op doet.

    Het recept komt hiervandaan: http://recepten-hikari.blogspot.com








    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Foto
    Kijk ook eens op deze blogs...
  • Paradijs in GF!
  • Paradis (franstalig)
  • Moestuinforum
  • Agnes` kruidentuin
  • St.Laurent sur Othain
  • Hernia diafragmatica
  • Diana`s mooie moestuin
    Archief per jaar
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs