Pittige en knapperige groentes als bijgerecht. Recept voor plusminus 4 jampotten.
Snij 3 courgettes in stukjes, 2 rode en 2 groene paprika`s in reepjes, 4 grote uien in schijven, 3 groene ontpitte pepertjes in ringetjes, 4 winterwortelen in halve of hele rondjes & 1 geschilde en ontpitte komkommer in blokjes. Je kunt ook een andere groentemix samenstellen, met b.v. bloemkool erin. Doe de groenten samen in een kom en bestrooi met 50 gram zout ( dat is ongeveer 3 afgestreken eetlepels). Laat dit 2 uur staan en roer af en toe om. Hierna zeer goed afspoelen en uit laten lekken.
Doe 280 gram
suiker, 0,7 liter azijn, 2,5 theelepels mosterdzaad, kleine theelepel mosterdpoeder en 1
ruime theelepel koenjit (kurkuma) in een pan. 3 minuten zachtjes laten koken. Voeg de uitgelekte groente toe en neem de
pan van het vuur en laat alles 2 uur staan (af en toe voorzichtig omscheppen)
Breng nu alles aan de kook en laat 5 minuten zachtjes doorkoken. Schep dan de pickels
heet in de schoongemaakte en met heet water omgespoelde potten, giet het vocht erover, helemaal afvullen, groenten iets aandrukken en
de deksel erop en de pot even op de kop zetten. Als je niet genoeg vocht hebt, kan je in verhouding nog wat azijn met suiker en kruiden verwarmen.