Appels in Frankrijk
Foto
Categorieën
  • Aparte groentes (17)
  • Appelvrouw&Lie (76)
  • De tuin (76)
  • Dorpsleven (34)
  • Gereedschap (4)
  • Groenterecepten (27)
  • In Nederland (11)
  • Inmaakrecepten (17)
  • Jamrecepten (24)
  • Koken algemeen (9)
  • Kruidenrecepten (5)
  • Met Alcohol (14)
  • Oogst (6)
  • Pompoenen (21)
  • Recettes Lorraine (2)
  • Soeprecepten (4)
  • Foto
    Foto
    Inhoud blog
  • Ratafía Catalan
  • Indische loopeenden
  • Vervolg Keyhole Garden
  • Woning met uitzicht te huur
  • Keyhole Garden deel 1
  • Keyhole Garden deel 2
  • Dahlia jam
  • Flognarde aux haricots verts/sperziebonenclafoutis
  • Ratafia dragon
  • Vrienden op de fiets
    Zoeken in blog

    Foto
    Gastenboek
  • Le compravendite in Italia relative a proprietà di lusso
  • Gli psicologi trovano i clienti sulla rete
  • L'attività esoterica nel mondo
  • Il posizionamento seo
  • Barbour Ariel Track Quilted Jacket Black

    Gastenboek

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Foto
    Foto
    Foto
    12-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pittige & zoetzure groentes
    Pittige en knapperige groentes als bijgerecht.
    Recept voor plusminus 4 jampotten.

    Snij 3 courgettes in stukjes, 2 rode en 2 groene paprika`s in reepjes, 4 grote uien in schijven, 3 groene ontpitte pepertjes in ringetjes,                4 winterwortelen in halve of hele rondjes & 1 geschilde en ontpitte komkommer in blokjes.
    Je kunt ook een andere groentemix samenstellen, met b.v. bloemkool erin.
    Doe de groenten samen in een kom en bestrooi met 50 gram zout ( dat is ongeveer 3 afgestreken eetlepels).
    Laat dit 2 uur staan en roer af en toe om.
    Hierna zeer goed afspoelen en uit laten lekken.

    Doe 280 gram suiker, 0,7 liter azijn, 2,5 theelepels mosterdzaad, kleine theelepel mosterdpoeder en 1 ruime theelepel koenjit (kurkuma) in een pan.
    3 minuten zachtjes laten koken. Voeg de uitgelekte groente toe en neem de pan van het vuur en laat alles 2 uur staan (af en toe voorzichtig omscheppen) Breng nu alles aan de kook en laat 5 minuten zachtjes doorkoken. Schep dan de pickels heet in de schoongemaakte en met heet water omgespoelde potten, giet het vocht erover, helemaal afvullen, groenten iets aandrukken en de deksel erop en de pot even op de kop zetten.
    Als je niet genoeg vocht hebt, kan je in verhouding nog wat azijn met suiker en kruiden verwarmen.












    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Foto
    Kijk ook eens op deze blogs...
  • Paradijs in GF!
  • Paradis (franstalig)
  • Moestuinforum
  • Agnes` kruidentuin
  • St.Laurent sur Othain
  • Hernia diafragmatica
  • Diana`s mooie moestuin
    Archief per jaar
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs