Nog meer jam: Neem een flinke bak met druiven, bv minimaal twee kilo, haal de vruchten van de tros, halveer ze eventueel en zet de vruchten op met een beetje water. Voeg het merg van een vanillestokje toe, en kook de druiven zacht. Haal de druiven door een passe-vite of een zeef. Zelf gebruik ik de passe-vite, de gelei is dan niet helder. Wil je heldere gelei, giet dan het sap door een zeef of doek Meet het sap en voeg per 1,1 liter 500 gram geleisuiker speciaal toe.Laat 3 minuten goed borrelend koken. Blijven roeren. Snij plusminus 10 muntblaadjes fijn (in ieder geval 6 per liter sap)en voeg deze toe aan de gelei. Schenk de jam in schoongemaakte potten. Sluit de potten, zet ze 5 minuten
ondersteboven en laat ze afkoelen.
Op de foto`s nog meer paddestoelen. Gisteren gefietst door en langs bossen op de Utrechtse Heuvelrug. Overal paddestoelen, ik kan me niet herinneren dat ik er zoveel tegelijk gezien heb!