Mijn pompoenveldje ligt er goed bij...stralend zou ik bijna zeggen..als er zon was tenminste. Het regent weer verschrikkelijk vandaag. Op het veld dit jaar veel potimaron (kastanje-pompoen), butternuts, rouge vif d`etampes, (zie foto) en verder enkele nogal grote pompoenen, waarvan ik de planten van verschillende dorpsgenoten heb gekregen met o.a.de tekst: Une très très bonne sorte, goût exellent...le nom..mmm desolé, j`ai oublié..mais il est vraiment trop bonne! Mijn ervaring is dat grote pompoenen niet veel smaak hebben, maar voorlopig mogen ze blijven groeien. Een mooie dag om de eerste "rijpe" pompoen van het veld te halen en een nieuwe soep te maken.
Neem een oranje hokaidopompoen van ongeveer een kilo, Schil deze en haal de pitten eruit, snij in stukjes, doe deze in een soeppan en bedek net met water, kook in 20 minuten gaar en pureer het in de pan. Roer er 100 gr. slagroom, 100 gr. crème fraîche ( eigenlijk schmand, het recept komt uit een Duits boekje..ik heb opgezocht dat je het door crème fraîche kunt vervangen) en 100 ml riesling doorheen, en maak af met groente-bouillonblokje(s). Schep de soep in het bord, naar believen met een beetje gehakte peterselie en eventueel een lepeltje crème fraîche.
Reacties op bericht (1)
26-08-2010
pompoenensoepgroet
Hmmmmmmmmm Pompoenensoep..... Wij ... Wij willen ... Wij willen ook .... Wij willen ook pompoenen .... Wij willen ook pompoenen soep !!!!!