Ik oogst me helemaal suf. Doperwten natuurlijk, kapucijners emmers vol, tuinbonen. Sla, rucola, kruiden voor in de sla: basilicum,dille,peterselie,bieslook,mosterdscheuten. Grote roze knoflookbollen, gele en rode ui. Witte bes-white pearl- frambozen. Een deel gaat in de vriezer, de knofloken in een kistje en de rest direkt in de mond.
Ook de pepermunt heb ik geoogst, net voor de bloei. Ik hang ze in kleine bossen te drogen op een zolderkamer met een raampje open. Als de munt straks droog is en ik de blaadjes eraf heb geritst pak ik de stelen in stevig papier. ik gebruik hiervoor zo`n kniptafellaken van papier ( denk aan het papier van `n chineezz restaurant). Dichtbinden met een touwtje en je hebt een of meerdere superlekkere kastverfrissers. De stelen blijven jaren pepermuntgeur afgeven, heerlijk tussen de lakens en slopen (of in een muffe kast; daar heb ik er veel van.)