Appels in Frankrijk
Foto
Categorieën
  • Aparte groentes (17)
  • Appelvrouw&Lie (76)
  • De tuin (76)
  • Dorpsleven (34)
  • Gereedschap (4)
  • Groenterecepten (27)
  • In Nederland (11)
  • Inmaakrecepten (17)
  • Jamrecepten (24)
  • Koken algemeen (9)
  • Kruidenrecepten (5)
  • Met Alcohol (14)
  • Oogst (6)
  • Pompoenen (21)
  • Recettes Lorraine (2)
  • Soeprecepten (4)
  • Foto
    Foto
    Inhoud blog
  • Ratafía Catalan
  • Indische loopeenden
  • Vervolg Keyhole Garden
  • Woning met uitzicht te huur
  • Keyhole Garden deel 1
  • Keyhole Garden deel 2
  • Dahlia jam
  • Flognarde aux haricots verts/sperziebonenclafoutis
  • Ratafia dragon
  • Vrienden op de fiets
    Zoeken in blog

    Foto
    Gastenboek
  • Le compravendite in Italia relative a proprietà di lusso
  • Gli psicologi trovano i clienti sulla rete
  • L'attività esoterica nel mondo
  • Il posizionamento seo
  • Barbour Ariel Track Quilted Jacket Black

    Gastenboek

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Foto
    Foto
    Foto
    01-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verse doperwtjes/ Jardinière de Legumes


    Met de warmte schieten ook de peulen van de doperwten, kapucijners en tuinboon vol.
    Vanmorgen heb ik een emmer kapucijners geplukt.
    Het zaad heb ik van De Bolster, rozijnerwt, hoefde niet aan stok of rek geteeld volgens de verpakking; dat advies is een beetje jammer: de planten zijn zo groot geworden dat ze - nu ze vol met peulen raken- omvallen op elkaar, en eigenlijk zijn ze onplukbaar geworden.
    Om goed bij de dikke peulen te komen trek je vanzelf de planten stuk, jammer hoor.
    Met een beetje beleid haal ik er toch nog genoeg af, en hoop ik dat de rest niet beschimmeld (want het gewas droogt niet meer op) zodat ik die nog als droge kapucijner kan oogsten voor de wintervoorraad

    Gisteren verse doperwten geoogst, ook zaaigoed van De Bolster, Kelvedon Wonder, een kreukerwt die prima geeft, grote peulen vol met heerlijk zoete erwtjes.Samen met de eerste wortels, verse uien en jonge aardappels dit franse voorjaarsgroente recept gemaakt::

    Jardinière de Legumes:
    Neem een flinke handvol van vers gedopte erwtjes, jonge aardappeltjes, jonge worteltjes, meiraapjes, enkele jonge uien en het hart van een krop sla.
    Ook sperciebonen kan je er goed bij doen.
    Snij alle groenten in "mondgrote" stukken ( dwz niet te klein, maar het moet wel op een lepel passen)
    Smelt in een pan met dikke bodem een klont boter, smoor hierin de ui, en na enkele minuten de rest van de groenten zonder de sla en doperwten.
    Voeg zout, peper, takje tijm, laurierblad en een beetje water toe.
    Laat dit op een laag vuur 15 a 20 minuten stoven, doe er dan de doperwten bij, en 10 minuten later het hele hart van de sla.
    Misschien een keertje kijken of het water niet geheel is verkookt en dan een scheutje erbij doen.
    Nog even stoven, tot al het water vrijwel is opgenomen en de groente gaar is.
    Voeg twee eetlepels geknipte peterselie toe en een scheut room om het geheel te binden.




    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Foto
    Kijk ook eens op deze blogs...
  • Paradijs in GF!
  • Paradis (franstalig)
  • Moestuinforum
  • Agnes` kruidentuin
  • St.Laurent sur Othain
  • Hernia diafragmatica
  • Diana`s mooie moestuin
    Archief per jaar
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs