Appels in Frankrijk
Foto
Categorieën
  • Aparte groentes (17)
  • Appelvrouw&Lie (76)
  • De tuin (76)
  • Dorpsleven (34)
  • Gereedschap (4)
  • Groenterecepten (27)
  • In Nederland (11)
  • Inmaakrecepten (17)
  • Jamrecepten (24)
  • Koken algemeen (9)
  • Kruidenrecepten (5)
  • Met Alcohol (14)
  • Oogst (6)
  • Pompoenen (21)
  • Recettes Lorraine (2)
  • Soeprecepten (4)
  • Foto
    Foto
    Inhoud blog
  • Ratafía Catalan
  • Indische loopeenden
  • Vervolg Keyhole Garden
  • Woning met uitzicht te huur
  • Keyhole Garden deel 1
  • Keyhole Garden deel 2
  • Dahlia jam
  • Flognarde aux haricots verts/sperziebonenclafoutis
  • Ratafia dragon
  • Vrienden op de fiets
    Zoeken in blog

    Foto
    Gastenboek
  • Le compravendite in Italia relative a proprietà di lusso
  • Gli psicologi trovano i clienti sulla rete
  • L'attività esoterica nel mondo
  • Il posizionamento seo
  • Barbour Ariel Track Quilted Jacket Black

    Gastenboek

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Foto
    Foto
    Foto
    23-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Doperwten zaaien
    Alweer een mega-lentedag. 17 graden.
    De vinger nog steeds goed ingepakt maar in onze warme tuin kon de jas en het vest uit.
    De dag begonnen met het zaaien van doperwtjes.
    Uit mijn grote tuinboek geleerd dat kreukelzadige doperwten zoeter zijn dan gladde zaden., en ik heb deze doppers gevonden, kreukelzadige lage doperwten, Kelmerveil

    Eerst heb ik de zaaigeulen gemaakt zodat de grond daar een beetje kon opwarmen..niet dieper dan een cm of 3/4

    Daarna ongeveer iedere 2 centimeter een erwtje leggen..

    Meerdere rijen naast elkaar, 40 centimeter tussen de rijen. Ik gebruik een plank om niet in de vers gegrenileerde aarde weg te zakken.
    Beetje water eroverheen, dichtschuiven met de hand of de hak en nu maar afwachten.


    De tuinbonen die ik in het zand heb laten voorweken zijn ook gezaaid, ze waren goed opgezwollen en vertoonden al de puntjes van de uitlopers.
    Ook de capucijners, in mijn geval de rozijnerwt, gezaaid.
    Deze had ik voorgezaaid in van die plastic trays waar tuincentra hun kleine plantjes inkrijgen. Dat was niet erg slim, voordat de capucijners boven de grond kwam was de wortel al enkele centimeters onder de potjes uitgegroeid.
    Gelukkig net op tijd om de plantjes nog zonder wortenbreuk uit deze minibakjes te krijgen.
    volgend jaar deze grauwe erwt ook maar in scherp zand..

    Ook de kas nog schoongemaakt...morgen maar eens beginnen met voorzaaien van de zomergroenten!





    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (1)

    20-04-2010
    moestuinblog!

    Gegroet!

    Ik lees graag over je moestuinavonturen: heel down to eart, duidelijk en je zorgt ervoor dat alles eenvoudig maar toch interessant lijtk. Bovendien vind ikh et super dat je met 'vergeten' groenten als capucijners 'werkt'.

    Zin om nog meer mensen over het fijne van tuinieren te vertellen?  Blog dan mee op www.moestuinblog.be een initiatief van Week van de Smaak

    De Week van de Smaak in Vlaanderen is een (eet)cultureel evenement dat zoveel mogelijk mensen wil samenbrengen rond smaak en eetcultuur in al hun aspecten. Deze vijfde editie bezorgt mensen groene vingers en vuil onder hun nagels. Moestuinblog geeft ervaren rotten en groene blaadjes een vaste stek op het internet. Naast enkele vaste bloggers biedt de blog een vruchtbare grond voor iedereen die een moestuin heeft of eraan wilt beginnen. Of je nu potten op je balkon zet, een halve hectare bemeestert of met de kinderen tomaten kweekt, je oogst bestaat uit zoveel meer dan alleen groenten en fruit. Bovendien maak je door te bloggen kans op een grote moestuinprijs. Wie naast het bloggen ook een moestuingerelateerde activiteit organiseert tijdens de Week van de Smaak van 11 tot 21 november 2010, maakt kans op een topchef.

    Ga dus naar www.moestuinblog.be en krijg  je digitaal lapje grond waarop je volop mag bloggen. Deel je tuinexploten, & expertise, laat ons meeleven met je eerste stapjes en stekjes, vraag om raad en daad en gids ons door je tuin of de potten op je vensterbank en . Om je alvast inspiratie te geven plaatst onze vaste kern dagelijks op de homepagina nieuwe blogposts over moestuinen.

    Tot gauw en een prachtige dag gewenst!

    Flora



    20-04-2010, 11:57 geschreven door Flora
    Foto
    Kijk ook eens op deze blogs...
  • Paradijs in GF!
  • Paradis (franstalig)
  • Moestuinforum
  • Agnes` kruidentuin
  • St.Laurent sur Othain
  • Hernia diafragmatica
  • Diana`s mooie moestuin
    Archief per jaar
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs